В Україні скасовують всі поїзди до Польщі. Як курсуватимуть Інтерсіті

6129 0
15 березня Польща закриває кордони для іноземців.

У ніч з 14 на 15 березня призупиняють пасажирське залізничне сполучення з Польщею. Про це повідомили у Мінінфраструктури України.

Читайте також: Усе, що треба знати про коронавірус в Україні

Це пов’язано із тим, що з 15 березня Польща закриває кордони для іноземців. Між Україною та Польщею курсують два швидкісних поїзди №705/716 та 715/706 Київ – Перемишль через Львів, поїзди №67 Київ – Варшава також через Львів, №51 Львів – Вроцлав, а також безпересадкові вагони Київ – Вроцлав.

Останні поїзди з Польщі виконають свої рейси в Україну 14 березня: №706 і №716 Інтерсіті+ із Перемишля і нічний поїзд із Варшави. З України вранці 14 березня до Перемишля відправилися два поїзди Інтерсіті+ №705 і №715. На період призупинення пасажирського сполучення з Польщею більше поїздів туди Укрзалізниця не відправлятиме. Поїзди Інтерсіті курсуватимуть до Львова.

Продаж квитків на рейси, що відмінені, призупинили. Повернути гроші за раніше придбані квитки можна в касах Укрзалізниці або онлайн на сайті booking.uz.gov.ua чи у додатку УЗ.

Інші міжнародні поїзди та поїзди внутрішнього сполучення курсують за графіком. При перетині кордону з Україною всім пасажирам проводиться температурний скринінг.

Читайте також: Від легковажності до шоку. Чим ситуація з коронавірусом в Італії схожа з Україною

Нагадаємо, США на 30 днів припинили авіасполучення з країнами ЄС, окрім Великобританії, а Польща ввела санітарний контроль на кордоні з Україною та іншими сусідами. В Ізраїлі прибулих направляють на двотижневий карантин, а в Італії закриті всі кордони. Данія та Чехія оголосили через коронавірус надзвичайний стан. Словаччина закрила кордони для туристів, а Румунія відправляє приїжджчих на карантин.

В Україні та Львові карантин увели 12 березня. З 16 березня Україна на два тижні закриває кордони для іноземців, а з 17 березня – припиняють пасажирське авіасполучення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!