Володимир Зеленський прокоментував протести проти евакуйованих з Китаю українців. Відео

3061 0
Замовники та організатори, каже президент, будуть покарані.
Фото: 24 канал

Фото: 24 канал

Президент Володимир Зеленський прокоментував ситуацію із протестами, повязаними із евакуацією українців з Китаю. Відповідне відеозвернення поширив Офіс президента.

«Я хочу звернутись до тих, хто за результатами іспиту на людяність, гідність та критичне мислення точно має піти на перездачу. Я розумію, що у певної частини місцевих мешканців виникло занепокоєння. Ми знаємо, що дехто свідомо та навмисно сіяв серед людей паніку, а потім підбурював до цього дикунства. Замовники і організатори понесуть відповідальність. Камери зафіксували обличчя багатьох людей, які організували масові безпорядки. Це відомі світу вірусологи у спортивних костюмах. Часи, коли можна заробляти політичні бали ціною громадського порядку та національної безпеки, скінчились», – каже Володимир Зеленський.

Читайте також: Евакуація українців з Китаю. Хвилювання і шок

Окремо він згадав про поширені мережею кадри, на яких персонал винниківського госпіталю ветеранів війни заспівав гімн України, коли дізнався, що евакуйованих з Китаю везуть не до них. Відео на своїй фейсбук-сторінці оприлюднила львівська журналістка Вікторія Балицька.

«Ми не повинні забувати ключового рядка з нашого гімну – «і покажем, що ми, браття, козацького роду». А козацький рід – це мужньо стояти один за одного, брат за брата, плече до плеча. І ніколи не кидати своїх. У той же час я впевнений, що людська байдужість не має географічної ознаки, і більшість людей на Львівщині і Тернопільщині були готові допомагати та приймати у себе евакуйованих українців, а тому поведінка окремих лікарів і мешканців не може стати приводом таврувати весь регіон та розєднувати Україну. Як би цього не хотілось нашим ворогам», – говорить президент.

Читайте також: Антикоронавірусні Винники. Що відбувалося за кулісами протестів

Наагадаємо, 20 лютого з Китаю евакуювали українців, яких мали помістити на 14-денний карантин. Напередодні почались масові протести у кількох областях, зокрема і у Винниках на Львівщині, де, за чутками, могли поселити евакуйованих.

Про те, де сяде літак і куди поселять його пасажирів, не було відомо майже до останнього. Зрештою, літак прийняв аеропорт Харкова, а людей повезли у військовий санаторій у Нових Санжарах на Полтавщині.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!