Вулицю Просвіти у Львові закривають на ремонт. Схема об'їзду

2181 0
Проектом ремонту вул. Просвіти передбачено капітальний ремонт водогону, стічної та дощової каналізацій, встановлення гідрозатворів та дощоприймачів. Також тут перекладатимуть бруківку на дорозі, тротуари замощуватимуть плиткою.
Фото: Марія Стахів

Фото: Марія Стахів

Від сьогодні, 13 червня, вулицю Просвіти планують закрити на ремонт. Про це повідомляє прес-служба ЛМР з посиланням на начальника відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації Ігоря Савку.

За його словами, дорожні знаки про перекриття вулиці для проїзду вже встановлюють і розпочинають, власне, ремонтні роботи. Проектом передбачено капітальний ремонт водогону, стічної та дощової каналізацій, встановлення гідрозатворів та дощоприймачів. Також тут перекладатимуть бруківку на дорозі, тротуари замощуватимуть плиткою.

Читайте також: Коли відкриють вулицю Личаківську у Львові

«Крім того, на вулиці Просвіти мають здійснити ремонт зовнішнього освітлення, встановлення відповідних дорожніх знаків. Для маломобільних груп буде облаштовано пониження для заїзду. Тут передбачено ремонт і заміну усіх комунікацій. Зокрема, заміна водопроводів і каналізації, адже маємо проблеми з колектором через перепад висот. Однак, відповідно до технічної документації, спершу "Рятівна археологічна служба" маємо провести археологічні дослідження», — додав Ігор Савка.

Завершити ремонт планують до кінця року.

Нагадаємо, вулицю Просвіти мали закрити на ремонт ще 23 травня. Втім, як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv голова Галицької РА Андрій Зозуля, початок ремонту затримався через те, що підрядник готував матеріали для роботи.

Згідно з даними сайту публічних закупівель Prozorro, ремонтувати вулицю Просвіти буде ТОВ «Грант Захід», яке подало на тендер найдорожчу фінансову пропозицію – 12 029 000 грн. Договір із підрядником уклали 2 травня. Крім цього, 1 червня з компанією уклали додатковий договір, згідно з яким знизили вартість робіт на дві тисячі.

Читайте також: На Замарстинівській відновлюють ремонтні роботи. Фото

Згідно з аналітичною системою YouControl, ТОВ «Грант Захід» прописане в Києві на вулиці Саксаганського. Зареєстрована компанія 10 місяців тому. Керівником та засновником її є львів'янин Юрій Кужея. Раніше ТОВ «Грант Захід» виконувала ремонт каналізацій та водопроводів, зокрема, у Малехові та Пустомитах, проте вартість виграних тендерів не перевищувала 600 тисяч гривень. Тож тендер на ремонт вулиці Просвіти є найдорожчим в історії існування компанії. 4 червня ТОВ «Грант Захід» також підписала контракт з «Львівводоканалом» на будівництво мереж водопостачання та водовідведення на вул. Яловець, вул. Буковій і вул. Винниківській у Львові за 11,7 млн грн.

Додамо, що довжина вулиці Просвіти становить 308 м, тобто ремонт одного метра обійдеться міському бюджету приблизно у 39 тисяч гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!