7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1434 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати найважливіше, що трапилось у Львові з 3 до 9 травня.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

Сьогодні у Львові завершується «Майстерня міста». А історична «Аптека на Марійській» відновила свою роботу.

Львів'яни пішли на вибори: хто з Петром Порошенком, хто із Святославом Вакарчуком, хто із Андрієм Садовим, а хтось і з Володимиром Гройсманом.

Військовим-контрактникам зі Львова платитимуть по 25 тис. грн. А вуличні музиканти тепер мають грати за правилами.

Ремонти, реставрації, будівництво

ДБР зайнялось військовими, які віддали землю під ЖК «Львівська мрія». Тим часом львівські архітектори привезли 12 нагород з конкурсу урбаністики.

У Львові відновили дві історичні брами – на вулиці Колесси та на Шота Руставелі. А на території «Кінескопу» буде новий офісний центр. Тим часом на Під Голоском облаштують новий парк.

Транспорт

На вулиці Рудакі на три тижні обмежили рух. А у Львівському аеропорту зявилась кава старбакс.

Освіта, медицина, бізнес

Цього тижня чотири школи Львова стали ліцеями. А маленьких містян почали зараховувати у дитсадки. Пологове відділення на Рапопорта закрили до серпня.

Цікавинки та корисності

Львів'яни масово скаржаться на цьогорічних комарів, тож ми дізнались, як захиститись від львівських комарів та що робити у випадку, коли вас покусали. Цього тижня підбили проміжні підсумки благодійного велозабігу «Кручу педалі, щоб вони жили» – зібрали 125 тис. грн.

Українська збірна почала відбіркові матчі до Євро-2020 на «Арені Львів», а перед парком Франка відкрили фан-зону.

Спецпроекти і спецтеми «Твого міста»

Цього тижня ми розповідали, як у Львові працює «швидка» і звідки насправді беруться її проблеми. Також спілкувались із священником, який віднаходить та реставрує сакральну спадщину.

А ще – дізнавались, як навчитись пасивно заробляти та гуляли Новим світом разом з проектом «Нетуристичний Львів».

Колонки «Твого міста»

Руслан Фогел розмірковував про успіх, який Львів може втратити. Катерина-Роксолана Камінська розповіла, як повернути 1% вартості житла, що ви придбали вперше. Ярина Боренько поділилась думками про те, хто насправді бореться за владу у Львові, а Андрій Рущак – про стурбованість будівництвом вулиці на Сихові. Іван Городиський пояснив, чому розділяють митну та податкову служби. Микола Ільчук розмірковував про довіру до поліції та вбивство 5-річного хлопчика на Київщині.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!