7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1432 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим львів'янам запам'ятався тиждень із 11 по 17 лютого.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

CityLife

Частину кам’яниці на площі Ринок купить заснована три місяці тому фірма. «Львівгаз» тимчасово не обслуговуватиме клієнтів на Дорошенка. У Краківці двоє чоловіків побили прикордонника. Їх посадили під нічний домашній арешт. Львівська міська рада вперше розірвала договір про продаж приміщення.

Ремонти, реставрації, будівництво

Підрядника ремонту моста на Городоцькій підозрюють у розкраданні бюджетних коштів. «Львівавтодор» скасував тендер на проектування вулиці Бандери і оголосив новий. Вулицю Шевченка хочуть кардинально змінити. Розповідаємо, як саме.

Депутат ЛМР та бізнесмен Григорій Козловський планує збудувати медичний центр для породіль. На Володимира Великого реконструюють радянську будівлю магазину «Океан». Магазин на території заводу «Кінескоп» перебудують під офіси.

Транспорт

Знаємо, чому не працюють електронні табло на зупинках громадського транспорту. На Пасічній запрацювала виділена смуга для громадського транспорту. Частина вулиці Богдана Хмельницького буде односторонньою. На вулиці Соборній закрили пішохідний перехід, на якому в жовтні загинула жінка. А за кілька годин знову відкрили. Впроваджувати е-квиток у Львові хочуть шість фірм. Перші валідатори встановлюватимуть в електротранспорті вже влітку.

Освіта, здоров’я, бізнес

У львівському ліцеї заявляють про наклеп та спростовують інформацію про стосунки з Росією. На Львівщині кількість хворих на грип перевищила епідпоріг. Міноборони виставило на продаж приміщення дитячої поліклініки у Львові. Львівські підприємці відтепер можуть отримати консультацію у всіх ЦНАПах міста.

Лікарі швидкої погрожують італійським страйком, у ЛОДА кажуть, що врахують їхні вимоги. Детальніше, як планують змінити екстрену медицину на Львівщині, можна прочитати тут. Львівський перинатальний центр тимчасово очолить лікарка з Івано-Франківська.

Цікавинки

Книга львівського видавництва потрапила до рейтингу «Книжка року — 2018». 93-річна мешканка Львівщини стала рекордсменкою України, сівши на шпагат. Бабачиха Маруся навіщувала ранню весну у Львові. 18-річна дівчина потребує допомоги у боротьбі з лейкемією. У музеї Пінзеля презентують першу друковану книгу України — «Апостол» Івана Федорова. «Київстар» закриває низку тарифних планів. Православна церква України може змінити дати деяких релігійних свят.

Точка зору: колонки

Маємо кольоровий репортаж із офісу найбільшої ІТ-компанії України. Розповідаємо, як Сихів стає конкурентом центральній частині Львова. Знаємо, як курсують усі тролейбуси та трамваї Львова. Розпитали медиків, як жінкам уберегтися від раку шийки матки.

Спецпроекти і спецтеми «Твого міста»

Чи можуть діти полюбити школу, розмірковує вчителька Леся Фтемова.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!