Новини
  • У Львові працюють над створенням «Креативного кварталу»: нові деталі У Львові працюють над створенням «Креативного кварталу»: нові деталі Територія старого трамвайного депо, обмежена вулицями Городоцькою та Сахарова, отримає нове дихання: незабаром тут розпочнуть роботи зі створення Креативного кварталу, що об’єднає у Львові світові компанії. Після вибору інвестора, ці приміщення нададуть йому в оренду терміном на 50 років та встановлять фіксовану орендну плату, відповідно до експертної оцінки. Відповідне рішення щодо затвердження умов конкурсу й конкурсної документації прийняли під час сесії міської ради.
  • Сьогодні на Tvoemisto.tv – онлайн-трансляція лекції про ІТ-підприємництво Сьогодні на Tvoemisto.tv – онлайн-трансляція лекції про ІТ-підприємництво Сьогодні, 25 грудня, у Львові проведуть майстер-клас на тему «ІТ-підприємець. Шлях джедая». Спікером заходу буде Євген Сисоєв, співзасновник та керуючий партнер венчурного фонду AVentures Capital. Tvoemisto.tv транслюватиме майстер-клас онлайн. Початок трансляції о 16:00 годині.
  • У Львові трамвай №6 до кінця року курсуватиме зі змінами У Львові трамвай №6 до кінця року курсуватиме зі змінами За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, роботи з ремонту каналізаційного колодязя на вулиці Городоцькій, 123, продовжили до 31 грудня цього року.
  • В Україні ухвалили бюджет на 2016 рік: на скільки зростуть зарплати В Україні ухвалили бюджет на 2016 рік: на скільки зростуть зарплати Верховна Рада ухвалила Закон "Про державний бюджет на 2016 рік". За відповідне рішення проголосувало 263 депутати.
  • Українців, які отримують соціальні виплати, перевірятимуть: деталі Українців, які отримують соціальні виплати, перевірятимуть: деталі З нового року Кабмін почне перевірку громадян, що отримують соціальну допомогу. Перевірка триватиме до липня 2016 року. Про це повідомив міністр соціальної політики України Павло Розенко.
  • На свята курсуватиме додатковий швидкісний потяг Київ-Львів. Розклад На свята курсуватиме додатковий швидкісний потяг Київ-Львів. Розклад Для комфортних святкових мандрівок у львівському напрямку Українська залізнична швидкісна компанія призначила додаткові швидкісні поїзди Інтерсіті+ сполученням Київ-Львів. Про це повідомляють у прес-службі Укрзалізниці.
  • З нагоди чемпіонату світу з шахів у Львові випустять тематичний конверт З нагоди чемпіонату світу з шахів у Львові випустять тематичний конверт Укрпошта випустить у 2016 році тематичний конверт з нагоди проведення у Львові матчу за звання чемпіонки світу з шахів. Про це повідомили у прес-службі ЛОДА
  • На прощу зі Львова: найвизначніша католицька святиня України На прощу зі Львова: найвизначніша католицька святиня України Марійський (тобто присвячений Пресвятій Богородиці) духовний центр у Зарваниці є однією з найвизначніших католицьких святинь світу і. Із усіх святих куточків України Зарваниця збирає щороку найбільше прочан, кількість яких іноді сягала й 2-х мільйонів паломників. Пропонуємо вам унікальні факти про Зарваницю.
  • У Львові виділили приміщення для Кримського дому У Львові виділили приміщення для Кримського дому Депутати Львівської міськради надали громадській організації «Кримськотатарський культурний центр «Кримський дім у Львові» в оренду нежитлові приміщення на вулиці Тесленка, 4. Про це на своїй сторінці у facebook повідомляє керівник ініціативи «Крим SOS» у Львові Алім Алієв.
  • Де завтра у Львові не буде світла: адреси Де завтра у Львові не буде світла: адреси Завтра, 25 грудня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Завтра на Tvoemisto.tv  - онлайн-трансляція лекції про ІТ-підприємництво Завтра на Tvoemisto.tv - онлайн-трансляція лекції про ІТ-підприємництво У п’ятницю 25 грудня у Львові проведуть майстер-клас на тему «ІТ-підприємець. Шлях джедая». Спікером заходу стане Євген Сисоєв, співзасновник та керуючий парнер венчурного фонду AVentures Capital. Tvoemisto.tv транслюватиме майстер-клас онлайн. Початок трансляції о 16:00 год.
  • У центрі Львова облаштують штрафмайданчик на 50 автомобілів У центрі Львова облаштують штрафмайданчик на 50 автомобілів У наступному році у центрі Львова планують облаштувати додатковий штрафмайданчик для евакуйованих автомобілів. Стоянка вміщатиме 50 автомобілів.
  • Львівська залізниця запровадила продаж квитків на зимовий ретро-потяг
Львівська залізниця запровадила продаж квитків на зимовий ретро-потяг Зважаючи на численні прохання та звернення пасажирів, залізничники до складу зимового ретро-потяга додали ще два вагони, тож тепер їх курсуватиме вже чотири, та організували продаж квитків.
  • На що додатково виділили 28 млн грн з місцевого бюджету? На що додатково виділили 28 млн грн з місцевого бюджету? Рада внесла зміни до переліку об’єктів, видатки на які цьогоріч проводитимуть за кошти бюджету розвитку міста. За відповідне рішення проголосувало 45 депутатів міськради. Про це повідомляють у прес-службі ЛМР.
  • Google запустив сервіс, що дозволяє спостерігати за мандрівкою Санти Google запустив сервіс, що дозволяє спостерігати за мандрівкою Санти Кілька годин тому Різдво за григоріанським календарем для жителів тихоокеанського регіону вже розпочалось. Санта Клаус вирушив в дорогу і мільйони дітей вже встигли отримати подарунки.
  • У Львові учасники АТО розпишуть стіни віршами про війну У Львові учасники АТО розпишуть стіни віршами про війну У Львові активісти створюють на стінах арт-об'єкти, що містять вірші на військову тематику, що написані учасниками бойових дій на Сході чи їх рідними.
  • Кого у Львові звільнили від орендної плати за землю Кого у Львові звільнили від орендної плати за землю Львівська міська рада ухвалила звільнення у 2016 році від сплати орендної плати за землю релігійних громад, благодійних організацій, навчальних закладів та підприємств. За звільнення проголосувало 58 депутатів.
  • У Львові змінили правила переїзду мосту на Городоцькій. Схема У Львові змінили правила переїзду мосту на Городоцькій. Схема Комісією з безпеки дорожнього руху прийнято рішення про заборону руху по мосту по вул. Городоцькій 166 транспортним засобам фактичною масою більше 10 т.
  • Зимовий Львів: куди піти на новорічні та різдвяні свята. Програма Зимовий Львів: куди піти на новорічні та різдвяні свята. Програма Зимові свята це завжди прекрасно, навіть за відсутності снігу. Адже різноманітні майстер-класи, святкові концерти та вистави, фестивалі колядок створюють особливу атмосферу затишку й тепла. Цьогоріч львів’яни та гості міста зможуть відвідати низку цікавих заходів, їхньою особливістю стане також те, що частина відбуватиметься не в центрі міста, а у його районах. Tvoemisto.tv пропонує перелік подій та їх локацій, які варто відвідати впродовж місяця святкувань.
  • 7 тез Любомира Гузара напередодні Різдва про мир та прощення 7 тез Любомира Гузара напередодні Різдва про мир та прощення Блаженніший Любомир Гузар розповів про те, як українцям вистояти у тяжкі часи, де брати віру та сили, як послужити миру. Пропонуємо сім тез з його інтерв’ю.
  • У Львові збудують багаторівневий паркінг У Львові збудують багаторівневий паркінг У Львові оголосили переможця відкритого архітектурного конкурсу щодо проекту багаторівневого паркінгу для «Бізнес-сіті Технопарк» на вулиці Федьковича, 55. Участь у конкурсі брали архітектори з усієї України.
  • Новий літак від підприємства «Антонов» не носитиме ім Новий літак від підприємства «Антонов» не носитиме ім'я Бандери Новий транспортний літак виробництва ДП «Антонов» залишається в міжнародній класифікації як АН-178. Про це йдеться на Фейсбук-сторінці підприємства.
  • Місто мрії: що найбільше дивує киян після переїзду до Львова Місто мрії: що найбільше дивує киян після переїзду до Львова Гарна архітектура, спокійний ритм життя та повсюдно українська – приблизно так виглядає перелік речей, які змушують киян переїхати до Львова. Журналісти Tvoemisto.tv розпитали колишніх мешканців столиці: ресторанного критика Аврору Огородник, шеф-кухаря «Citadel Inn» Євгена Сушка і художницею-волонтерку Олену Малашенко, про те, чим Львів відрізняється від Києва та чому тут жити краще.
  • Львів’ян запрошують на  «Різдвяну феєрію». Де подивитися? Львів’ян запрошують на «Різдвяну феєрію». Де подивитися? У п’ятницю, 25 грудня, о 17:00 год. перед Гарнізонним храмом святих апостолів Петра і Павла на львів’ян та гостей міста очікує неймовірна безкоштовна вистава «Різдвяна феєрія» від Львівського академічного духовного театру «Воскресіння».
  • На пл. Святого Юра у Львові кладуть асфальт: коли поїде тролейбус? На пл. Святого Юра у Львові кладуть асфальт: коли поїде тролейбус? Сьогодні, 24 грудня, ремонтники приступають до влаштування дорожньої основи на площі Святого Юра. Про це інформує прес-служба ЛМР. Завершити роботи планують до кінця цього року.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Стрийській. Фото Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Стрийській. Фото Сьогодні, 24 грудня, у Львові ускладнюється рух через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Стрийській.
  • У Львові шукають керівників для шахових гуртків: деталі У Львові шукають керівників для шахових гуртків: деталі У школах міста є 15 вакансій керівників шахових гуртків. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Львів’ян просять допомогти у пошуках зниклого дідуся Львів’ян просять допомогти у пошуках зниклого дідуся У Львові шукають Шолубка Григорія Кириловича, який зник ще 22 грудня. Львів’ян просять допомогти знайти зниклого чоловіка.
  • На вихідних у Львові відкриють пам’ятник авторові музики до гімну України На вихідних у Львові відкриють пам’ятник авторові музики до гімну України У Рік 200-річчя від дня народження Михайла Вербицького у Львові відкриють та освятять пам’ятник. Про це повідомили у департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА.
  • В одному з дитсадків Львова відкриють додаткові групи В одному з дитсадків Львова відкриють додаткові групи За інформацією в.о. начальника управління освіти ЛМР Зоряни Довганик, у ДНЗ № 171 відкриють додаткові три групи.
  • У Львові затвердили проект бюджету на 2016 рік У Львові затвердили проект бюджету на 2016 рік Виконавчий комітет погодив основні показники проекту бюджету на 2016 рік. Відтак, обсяг дохідної частини затверджено в розмірі 3 593 955 тис. грн, а видаткової – 3 738 755 тис. грн. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Бізнес в Україні перевірятимуть лише раз на рік: опублікований план перевірок Бізнес в Україні перевірятимуть лише раз на рік: опублікований план перевірок Мінекономрозвитку затвердило план комплексних перевірок підприємств на 2016 рік, який передбачає суттєве поліпшення умов для роботи бізнесу. Із нового року кілька органів державного нагляду (контролю) зможуть перевіряти підприємство тільки одночасно, а не по черзі, як це було раніше. Про це інформує прес-служба відомства.
  • Як навчити дитину долати сумніви: 9 інструментів Як навчити дитину долати сумніви: 9 інструментів Робота в колективі, ентузіазм і творчий підхід до вирішення проблем – ці та інші хитрощі допоможуть вашому малюкові рости активним і впевненим у собі. Пропонуємо 9 інструментів, які варто взяти до уваги батькам, щоб подолати дитячі сумніви.
  • Львівський джазовий гурт презентував новий кліп. Відео Львівський джазовий гурт презентував новий кліп. Відео Відомий джазовий стандарт Take Five зазвучав у нетиповому поєднанні бандури та саксофону. Гурт Crossed Parallels зі Львова випустив кліп, у якому поєднали звучання саксофона – представника джазової та естрадної музики, та чернігівську бандуру – сучасний фольковий інструмент, який асоціюється переважно з народною музикою.
  • У Львові з’явиться цвинтар для мусульман У Львові з’явиться цвинтар для мусульман Сьогодні виконавчий комітет ЛМР прийняв рішення про відведення ділянки для поховання померлих за правилами та традиціями мусульманської релігії. Його облаштують на Голосківському цвинтарі
  • 5 гривень з книги львівського видавництва перерахують для онкохворих дітей 5 гривень з книги львівського видавництва перерахують для онкохворих дітей Українська письменниця Катерина Бабкіна перерахує 5 гривень з кожної книги «Шапочка і Кит» у фонд «Таблеточки» для допомоги онкохворим дітям. Загалом планується зібрати один мільйон гривень на лікування дітей в такий спосіб.
  • Де завтра у Львові не буде світла: адреси Де завтра у Львові не буде світла: адреси Завтра, 24 грудня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Де у Львові курсуватиме новий електробус? Деталі Де у Львові курсуватиме новий електробус? Деталі Перший в Україні електробус, зібраний на львівському концерні «Електрон», буде їздити у Львові за тролейбусним маршрутом №13.
  • У Львові стартує турнір водного поло. Де подивитися? У Львові стартує турнір водного поло. Де подивитися? Сьогодні, 23 грудня, у Львові у басейні «Динамо», що на вулиці Вітовського, 53, стартує вісімнадцятий за ліком турнір «Новорічний Кубок Львова».
  • Інформація про замінування львівського вокзалу не підтвердилась Інформація про замінування львівського вокзалу не підтвердилась Сьогодні, 23 грудня, о 13.45 від диспетчера ГУ ДСНС України в Одеській області на телефон головного диспетчера ДСНС України у Львівській області надійшла інформація про замінування будівлі головного залізничного вокзалу станції «Львів», пл. Двірцева, 1. Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.
  • У Львові проведуть службове розслідування щодо пожежі в трамваї У Львові проведуть службове розслідування щодо пожежі в трамваї Міський голова Львова Андрій Садовий доручив провести службове розслідування щодо пожежі у вагоні трамвая маршруту №2, що сталась вчора, 22 грудня, на вулиці Личаківській, 49. Про це інформують у прес-службі міськради.
  •  Від садочка до університету: як змінюватиметься освіта у Львові Від садочка до університету: як змінюватиметься освіта у Львові Чи можуть вищі зарплати змінити мислення вчителя, який звик працювати за радянськими стандартами? Що доцільніше: мотивувати викладачів преміями чи зайнятися їхньою ґрунтовною перепідготовкою? Чи має Львів самостійно обирати, як саме розвивати освіту? Які є альтернативні методи виховання дитини шкільного віку? Якою повинна бути школа майбутнього у нашому місті? Що це означає – бути «вимогливим споживачем» освітньої сфери? Відповіді на ці та інші питання шукали учасники дискусії «Загальна візія стратегії розвитку Львова на найближчі 5 років», яку організовувало Tvoemisto.tv. Пропонуємо вам думки вісьмох експертів та їхнє бачення подальшого розвитку освіти у Львові.
  • У Львові продовжили конкурс на фінансову підтримку мистецьких проектів У Львові продовжили конкурс на фінансову підтримку мистецьких проектів Департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації продовжує прийом пропозицій на отримання фінансової підтримки для реалізації мистецьких проектів у 2016 році, – повідомляє директор департаменту Христина Береговська.
  • У Львові на залізничному вокзалі шукають вибухівку У Львові на залізничному вокзалі шукають вибухівку Сьогодні, 23 грудня «надзвичайними» міста Львова отримали повідомлення від своїх колег з Одеси про замінування Львівського вокзалу. Про це розповіла речниця НП у Львівській області Світлана Добровольська.
  •  У двох храмах Львова відкриють «Двері божого милосердя» У двох храмах Львова відкриють «Двері божого милосердя» В Українській Греко-Католицькій Церкві започатковано Надзвичайний Ювілейний рік Божого милосердя. У цей час Святіший Отець закликає вірних до покаяння та отримання відпусту гріхів через прийняття Святих Тайн та здійснення паломництва до Святих дверей. У Львові «Двері божого милосердя» діють у двох храмах.
  • 7 українських фільмів, які вийшли у прокат цього року 7 українських фільмів, які вийшли у прокат цього року Гуцульська готика, наукова фантастика та різдвяна комедія – рік, який минає, став плідним для українського кінематографа. Tvoemisto.tv пропонує 7 фільмів 2015 року, які стали черговим кроком на шляху відродження національного кіно.
  • Львів отримав черговий кредит для будівництва трамваю на Сихів Львів отримав черговий кредит для будівництва трамваю на Сихів Сьогодні, 23 грудня, у Львові підписали договір з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) на додаткове фінансування будівництва трамвайної колії на Сихів. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Львів’ян запрошують на унікальні спортивні змагання Львів’ян запрошують на унікальні спортивні змагання У суботу, 26 грудня, на стадіоні «Арена Львів» вперше відбудуться унікальні спортивні змагання «Lviv Workout Battle». Позмагатись з’їдуться близько 30-ти кращих воркаутерів зі Львова та області, а також Хмельницького, Харкова, Ужгорода, Одеси, Житомира та Миколаєва. Про це повідомляють у прес-службі Львівської ОДА.
  • Маленьких львів Маленьких львів'ян запрошують долучитися до оздоблення різдвяної шопки Сьогодні з 14:00 години діти зможуть допомогти автору Різдвяної шопки Антонові Лубійову з її оздобленням також допомагатимуть майстру і учні дитячої художньої майстерні «Дідова борода». Про це повідомляють у прес-службі ЛМР.
  • Що варто знати, купуючи житло в новобудові. Поради юриста Що варто знати, купуючи житло в новобудові. Поради юриста З кожним роком у Львові більшає кількість новобудов, де мешканцям пропонується придбати власне житло. Про те, як вберегти себе, купуючи квартири на первинному ринку нерухомості, на що слід звернути увагу, та які документи слід перевірити перед тим, як поставити свій підпис під договором, Tvoemisto.tv розповіла юрист ТОВ «Юридична компанія «Лігалейд» Тетяна Кордіяка.
  • Портрет львівського айтішника: кожен третій не був за кордоном. Інфографіка Портрет львівського айтішника: кожен третій не був за кордоном. Інфографіка У Львові працює приблизно 15 тисяч «айтішників». Пропонуємо вам ознайомитися з результатами дослідження та дізнатися, скільки заробляють працівники ІТ-сфери у Львові, на що відкладають гроші, чим переймаються та яким є їхній соціальний портрет.
  • Де у Львові сьогодні обмежать рух транспорту? Схема Де у Львові сьогодні обмежать рух транспорту? Схема За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, сьогодні, 23 грудня, у зв’язку з виконанням робіт з реконструкції пр.Червоної Калини, з 12:00 год. до 16:00 год. на перехресті вул.Сихівська - пр.Червоної Калини (лівий розворот) буде обмежено рух транспорту. Про це повідомляють у прес-службі ЛМР.
  • Львівську обласну бібліотеку для дітей визнали інноваційною Львівську обласну бібліотеку для дітей визнали інноваційною Львівська обласна бібліотека для дітей стала переможцем 8-ї премії EIFL-PLIP міжнародної Програми інновацій публічних бібліотек за навчально-ігрову бібліотечну програму «Літерландія». Це нова навчально-інтерактивна послуга бібліотеки, система інтерактивних занять з дошкільнятами щодо вивчення абетки за допомогою комп'ютерної гри. Про це повідомляють у прес-службі ЛОДА.
  • Львів будуватиме «сонячні поселення» за прикладом Німеччини Львів будуватиме «сонячні поселення» за прикладом Німеччини З 2016 року Львів розпочне співпрацювати з Фрайбурґом (Німеччина) у впровадженні енергозберігаючих технологій. У рамках відповідної програми німецькі фахівці консультуватимуть львів'ян щодо залучення грантових коштів і поетапності запровадження «зелених» технологій у житлових будинках та на підприємствах обласного центру.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Франка. Фото Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Франка. Фото Сьогодні, 23 грудня, у Львові ускладнюється рух через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Франка. Через ДТП вулицею тимчасово не курсують трамваї.
  • У Львові призупиняють подачу тепла до будинків У Львові призупиняють подачу тепла до будинків Зважаючи на підвищення температури зовнішнього повітря, упродовж кількох наступних днів подачу опалення призупинятимуть. Про це повідомили у ЛМКП «Львівтеплоенерго».
  • Нові патрульні допомагатимуть контролювати черги на кордоні Нові патрульні допомагатимуть контролювати черги на кордоні На ділянках Мостиського, Львівського та Чопського прикордонних загонів Західного регіонального управління стартував експеримент, в рамках якого прикордонники спільно з патрульними нарядами Національної поліції будуть організовувати службу задля дотримання черговості в’їзду автомобілів у пунктах пропуску через державний кордон. Про це інформує Адміністрація Державної прикордонної служби України.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Тролейбусній. Фото Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Тролейбусній. Фото Сьогодні, 23 грудня, у Львові ускладнюється рух через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Тролейбусній.
  • Уночі у Львові горів трамвай. Відео Уночі у Львові горів трамвай. Відео Як повідомив директор ЛКП «Львівелектротранс», учора ввечері на вулиці Личаківській, біля Винниківського ринку, сталась надзвичайна ситуація – загорівся трамвай №2. Постраждалих немає.
  • В Україні проведуть перепис населення В Україні проведуть перепис населення Кабінет міністрів України переніс проведення всеукраїнського перепису населення з 2016 на 2020 рік. Про це йдеться в розпорядженні №1323 від 16 грудня.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!