Новини
  • Сьогодні – День Миколая Чудотворця. 8 цікавих фактів про святого Сьогодні – День Миколая Чудотворця. 8 цікавих фактів про святого 19 грудня православні люди всього світу відзначають день святого Миколая Чудотворця. За народними повір’ями, саме в цей день Миколай Чудотворець спускався на землю з небес і обходив весь світ, допомагаючи знедоленим і відновлюючи справедливість. Пропонуємо вам кілька цікавих фактів про святого та його день.
  • З’явився тізер фільму про вишиванку, у якому знімались львів’яни З’явився тізер фільму про вишиванку, у якому знімались львів’яни Повнометражний документальний фільм про вишиванку «Спадок Нації» уже впродовж півроку знімають у різних областях України. У Львові героями фільму стали: зв’язкова Романа Шухевича – Ольга Ільків, сім’я Полюгів та колекціонер вишиванок Роксоляна Шимчук. Нещодавно творці фільму оприлюднили тізер майбутньої стрічки.
  • Львів Львів'яни зможуть принести до своїх домівок Вифлеємський вогонь миру Сьогодні, 19 грудня ,о 14.30 годині львівські пластуни привезуть Вифлеємський вогонь миру, який передадуть Львову біля міської ради. Про це інформує прес-служба «ПЛАСТУ».
  • Куди піти на вихідні у Львові? Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні у Львові? Tvoemisto.tv рекомендує Цими вихідними, 19 та 20 грудня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити: концерти українських виконавців та вистави-перформенси, незвичні виставки та проекти для дітей, присвячені святу святого Миколая. Перелік найбільш цікавих подій у Львові пропонує Tvoemisto.tv.
  • Львів Львів'ян запрошують сьогодні на відкриття зимового парку У Львові 19 грудня відкриється локація зимових розваг і відпочинку – другий Зимовий парк, який діятиме до 19 січня. Насолодитися зимовою атмосферою можна буде у Парку культури.
  • ТОП-3 рецепти десертів для святкового настрою ТОП-3 рецепти десертів для святкового настрою Іноді так хочеться чогось смачненького і водночас легкого та корисного. Ідеальний варіант для того, аби себе потішити та створити святковий настрій — десерти. Існує безліч рецептів їхнього приготування. Великою мірою все залежить від власної фантазії та вміння поєднувати різні інгредієнти. Пропонуємо вам три цікаві варіанти.
  • Роман «Століття Якова» екранізують. Де і коли можна буде подивитись? Роман «Століття Якова» екранізують. Де і коли можна буде подивитись? Вже невдовзі на українські телеекрани вийде телесеріал за романом Володимира Лиса «Століття Якова».
  • Фото дня у Львові: у місті відкрили новорічну ялинку Фото дня у Львові: у місті відкрили новорічну ялинку Сьогодні, 18 грудня, у Львові запалали святкові вогні на головній новорічній ялинці міста.
  • Львів’яни з особливими потребами перебрали три тонни кришечок на протези учасникам АТО Львів’яни з особливими потребами перебрали три тонни кришечок на протези учасникам АТО Вже понад чотири місяці користувачі проекту «Центр дозвілля і соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами» збирають і сортують за кольорами кришечки з-під харчової тари, що йдуть на вторинну переробку. За цей час було зібрано близько трьох тонн кришечок. За кожен кілограм кришечок завод-переробник вторсировини перераховує 10 гривень на протези бійцям, учасникам антитерористичної операції на Сході України, – повідомили у прес-службі ЛМР.
  • На вихідних трамвай №6 курсуватиме до залізничного вокзалу На вихідних трамвай №6 курсуватиме до залізничного вокзалу В суботу та неділю, 19 та 20 грудня, трамвай №6 відновить курсування до залізничного вокзалу і курсуватиме за звичним маршрутом: «Аквапарк» – вул. кн. Ольги – вул. Сахарова – вул. Вітовського – вул. І. Франка – вул. Підвальна – вул. Городоцька – Залізничний вокзал та у зворотному напрямку.
  • Ситуація на дорогах Львова: на просп. Свободи не працюють світлофори Ситуація на дорогах Львова: на просп. Свободи не працюють світлофори Сьогодні, 18 грудня, у Львові ускладнюється рух через те, що на просп. Свободи не працюють світлофори. В центральній частині міста утворилися затори
  • Фільм тижня у Львові: «Зоряні війни: Пробудження сили» Фільм тижня у Львові: «Зоряні війни: Пробудження сили» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду продовження легендарної саги про всесвіт Зоряних війн.
  • Львів’ян запрошують на лекцію про унікальних чорних лелек. Де і коли? Львів’ян запрошують на лекцію про унікальних чорних лелек. Де і коли? 24 грудня 2015 року Державний природознавчий музей (вул. Театральна, 18) запрошує на останню цього року зустріч на Науковому горищі «В пошуках лісового схимника, або як врятувати чорного лелеку».
  • Книжка під подушку: 7 дитячих видань до Дня святого Миколая Книжка під подушку: 7 дитячих видань до Дня святого Миколая Коли до свята залишився один день, саме час придбати подарунок для малечі. Вже стало доброю традицією замість шоколадок і мандаринок класти під дитячі подушки книжки: і спати зручно, і зубам корисно, й алергії не страшні. Пропонуємо сім українських видань, які не залишать байдужими навіть дорослих.
  • «Таємна аптека» у Львові  запрошує на унікальну лялькову виставу «Таємна аптека» у Львові запрошує на унікальну лялькову виставу У Львові містян запрошують на лялькову виставу «Чарівні ліки або чому кіт не з’їв мишку», яка відбувається в Інтерактивному музеї «Таємна аптека» щонеділі, о 12:00 годині.
  • До Львова привезуть мощі блаженного Василя Величковського До Львова привезуть мощі блаженного Василя Величковського Цієї неділі, 20 грудня, до Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла привезуть частинку мощей блаженного священномученика отця Василя Величковського. Вшанувати реліквію можна буде впродовж усього дня з 8:00 години ранку.
  • У Львові стартувала акція для потреб ОХМАТДИТу: як долучитися? У Львові стартувала акція для потреб ОХМАТДИТу: як долучитися? У Львові стартувала соціальна акція «Свічка – більше, ніж світло!», метою якої є закупівля обладнання для педіатричного відділення ЛОДКЛ ОХМАТДИТ. Участь у заході вже взяли відомі львівські артисти. Про це повідомляють у прес-службі ЛМР.
  • На Львівщині може з’явитися завод компанії  «Хюндай Корпорейшн» На Львівщині може з’явитися завод компанії «Хюндай Корпорейшн» Компанія «Хюндай Корпорейшн» розглядає можливість створення на Львівщині спільного україно-корейського виробництва. Про це йшлося під час зустрічі голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки з представником компанії «Хюндай Корпорейшн» Іллею Джонг та Почесним консулом Республіки Корея у Львові Владиславом Ртіщевим, яка відбулася у четвер, 17 грудня. Про це інформують у ЛОДА.
  • Свято Миколая Чудотворця у Львові: куди піти з дитиною? Свято Миколая Чудотворця у Львові: куди піти з дитиною? День святого Миколая – це особливе свято для дитини. Адже попри наявність подарунків, чадо починає вірити у чудеса. І важливо не тільки продемонструвати матеріальну сторону цього свята, а й збагатити дитину культурно та просто весело провести час. Tvoemisto.tv дізналося куди у Львові можна піти в переддень та в день, коли Чудотворець творить дива.
  • Центри надання адмінпослуг у Львові розширюють сферу діяльності Центри надання адмінпослуг у Львові розширюють сферу діяльності Для зручності мешканців Львова Центр надання адміністративних послуг розширює їх перелік у Личаківському та Сихівському районах. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Львів’ян запрошують у подорож  зимовим ретро-потягом Львів’ян запрошують у подорож зимовим ретро-потягом Завтра, 19 грудня, у День святого Миколая, львів’яни та гості міста матимуть змогу скористатись залізничним подарунком – зимовим ретро-потягом.
  • Україна виконала всі умови для скасування віз з ЄС Україна виконала всі умови для скасування віз з ЄС Європейська комісія в п’ятницю остаточно ухвалила шостий звіт з виконання Україною вимог Плану дії візової лібералізації, де зазначила, що Україна виконала всі встановлені критерії. Нині документ готується до публікації.
  • Перспективи розвитку комерційної нерухомості у Львові: думка експерта Перспективи розвитку комерційної нерухомості у Львові: думка експерта Розвиток офісної та туристичної нерухомості, будівництво ще одного торгового центру – це те, що повинно розвиватися у Львові в найближчій перспективі. Однак щоб це втілити, місто має змінити підхід до стріт-рітейлу, створити концепцію розбудови Львова. Таку думку в коментарі Tvoemisto.tv висловив директор відділу інвестиції компанії DTZ Володимир Мисак. А також розповів про можливі небезпеки, з якими зіштовхується інвестори, які вирішили вкладати кошти в нерухомість у місті Лева.
  • На Tvoemisto.tv стартує трансляція обговорення стратегії розвитку Львова На Tvoemisto.tv стартує трансляція обговорення стратегії розвитку Львова Куди рухатиметься Львів наступні 5 років? Як новообрані представники влади міста планують розвивати місто? Tvoemisto.tv запрошує до перегляду дискусії «Загальна візія стратегії розвитку Львова на найближчі 5 років». Зустріч є першою із серії новоствореної дискусійної міської платформи «Твоє місто Львів».
  • Львівська обласна державна адміністрація запрошує молодь на роботу Львівська обласна державна адміністрація запрошує молодь на роботу Департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації запрошує молодих та креативних людей випробувати свої можливості та потенціал на державній службі
  • Куди віддати дитячі речі у Львові: локації у вашому районі Куди віддати дитячі речі у Львові: локації у вашому районі Зайвий дитячий одяг, який, зазвичай, роками зберігається вдома, може стати у нагоді потребуючим сім’ям. Якщо ж він зовсім непридатний, то із нього вийдуть чудові коцики для тварин із притулку або ж маскувальні сітки для військових. Tvoemisto.tv зібрало чимало локацій у всіх районах Львова, де допоможуть «позбутися» зайвих дитячих речей із користю.
  • Де у Львові облаштують смітники для прибирання за собаками. Інтерактивна карта Де у Львові облаштують смітники для прибирання за собаками. Інтерактивна карта Львівська міська рада затвердила місця розміщення спеціальних станцій для прибирання за собаками на території Сихівського району. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Шота Руставелі. Фото Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Шота Руставелі. Фото Сьогодні, 18 грудня, у Львові ускладнюється рух через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Шота Руставелі.
  • Львів'янка поскаржилася на умови в пологовому. Що відповів лікар
  • Львів Львів'ян запрошують стати помічником Миколая для дітей з потребами Навчально-реабілітаційний центр «Джерело» пропонує стати Помічником Святого Миколая і зробити внесок у свята для дітей з особливими потребами. Про це повідомляють у прес-службі ЛМР.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Кульпарківській Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Кульпарківській Сьогодні, 18 грудня, у Львові ускладнюється рух через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Кульпарківській.
  • Як просувається облаштування індустріального парку у Львові: нові деталі Як просувається облаштування індустріального парку у Львові: нові деталі Земельну ділянку на вулиці Шевченка («Рясне-2») віддадуть у власність ТзОВ «СіТіПарк Львів», яка є керуючою компанією індустріального парку. Відповідне рішення прийняли на сесії міської ради. Про це інформують у прес-службі ЛМР.
  • Сьогодні у Львові відкриють різдвяний ярмарок та запалять ялинку Сьогодні у Львові відкриють різдвяний ярмарок та запалять ялинку Цього року новорічні та різдвяні святкування проводитимуть під назвою «Різдво єднає у Львові». Заходи розпочнуться з відкриття новорічної ялинки, яке відбудеться 18 грудня перед Оперним театром. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Хмельницького Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Хмельницького Сьогодні, 18 грудня, у Львові ускладнюється рух через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Богдана Хмельницького.
  • З 1 січня в Україні можуть зрости тарифи на воду З 1 січня в Україні можуть зрости тарифи на воду З 1 січня в багатьох містах України можуть зрости тарифи на послуги холодного водопостачання та водовідведення. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) планує відкоригувати вартість цих послуг для 38 підприємств, які їх надають. Проект постанови оприлюднено на сайті НКРЕКП.
  • Мандарини: 11 фактів про фрукт, який дарує новорічний настрій Мандарини: 11 фактів про фрукт, який дарує новорічний настрій Психологи вважають, що навіть погляд на мандарини допомагає впоратися з депресією і поліпшує настрій. Дієтологи стверджують, що мандарини – це найнизькокалорійніший фрукт на Землі. Якщо ви хочете сісти на дієту і скинути вагу, то мандарин вам у цьому допоможуть. Окрім того, без мандарин годі й уявити наближення Новорічних та Різдвяних свят.
  • У Львові триває конкурс на підтримку спортивних організації та заходів. Як податись? У Львові триває конкурс на підтримку спортивних організації та заходів. Як податись? Протягом грудня 2015 року управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР приймає заявки від громадських організацій на конкурс заходів у галузі фізичної культури і спорту та конкурс надання фінансової підтримки спортивним організаціям на 2016 рік.
  • Завтра на дорогах ожеледиця. Водіїв просять бути обережними. Завтра на дорогах ожеледиця. Водіїв просять бути обережними. Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомив, що вночі та вранці 18 грудня на дорогах буде ожеледиця.
  • Військових з АТО запрошують в поїздку в Тезе. Як зголоситися? Військових з АТО запрошують в поїздку в Тезе. Як зголоситися? Фундація духовного відродження організовує поїздку на Міжнародну міжконфесійну зустрічі молоді Тезе для військовослужбовців, які воювали в АТО.
  • Де завтра у Львові не буде світла: адреси Де завтра у Львові не буде світла: адреси Завтра, 18 грудня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Завтра у Львові обговорять стратегію розвитку міста. Де подивитись? Завтра у Львові обговорять стратегію розвитку міста. Де подивитись? Куди рухатиметься Львів наступні 5 років? Як новообрані представники влади міста планують розвивати місто? Tvoemisto.tv запрошує на дискусію «Загальна візія стратегії розвитку Львова на найближчі 5 років». Дискусія буде першою із серії зустрічей новоствореної дискусійної міської платформи «Твоє місто Львів».
  • Новий рік без феєрверків: у Львові заборонили продаж та використання піротехніки Новий рік без феєрверків: у Львові заборонили продаж та використання піротехніки Депутати ЛМР прийняли ухвалу, яка забороняє використовувати та реалізовувати феєрверків, салютів і піротехнічних виробів на території м. Львова.
  • Сквер на пл. св. Юра знову став сквером Сквер на пл. св. Юра знову став сквером Під час першої сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу про те, щоб внести сквер на пл. св. Юра до переліку скверів у Львові, – інформують у прес-службі ЛМР.
  • Президент підписав закон про скасування ввізного мита на електромобілі Президент підписав закон про скасування ввізного мита на електромобілі Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Митний тариф України» щодо ввізного мита на електромобілі», внесений групою народних депутатів України. Про це повідомляють у прес-службі Президента.
  • У Львові в Гарнізонному храмі проведуть волонтерський Різдвяний вечір У Львові в Гарнізонному храмі проведуть волонтерський Різдвяний вечір Волонтери проведуть благодійний Різдвяний вечір, де збиратимуть гроші на потреби воїнів АТО. Про це написала співачка та волонтер Софія Федина на своїй сторінці у Facebook.
  • У Львові затвердили заступників міського голови: інформація про нових замів У Львові затвердили заступників міського голови: інформація про нових замів Сьогодні, 17 грудня сесія затвердила трьох заступників міського голови Львова. Відтак, першим заступником міського голови став Віктор Пушкарьов, заступником з питань розвитку – Андрій Москаленко, заступником з економічних питань та містобудування – Ростислав Дацків.
  • Львів’ян запрошують на відкриття другого Зимового парку Львів’ян запрошують на відкриття другого Зимового парку У Львові 19 грудня відкриється локація зимових розваг і відпочинку – другий Зимовий парк, який діятиме до 19 січня. Насолодитися зимовою атмосферою можна буде у Парку культури.
  • Що потрібно знати про пластикові внутрішні паспорти Що потрібно знати про пластикові внутрішні паспорти 14 грудня Президент України повідомив, що з 1 січня 2016 року, українці зможуть замінити паперовий паспорт на документ нового зразка – пластиковий паспорт. Журналісти Tvoemisto.tv дізналися кому першочергово замінюватимуть паспорт, його вартість та які документи потрібно подавати.
  • У Львові жінка випала із маршрутки і отримала перелом гомілки У Львові жінка випала із маршрутки і отримала перелом гомілки За інформацією завідувача першого травматологічного відділення Лікарні швидкої допомоги Романа Машталера, жінку, яка травмувалась сьогодні на вулиці Тракт Глинянський, госпіталізовано з діагнозом закритий перелом гомілки. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові діти запрошують містян на виставу про святого Миколая У Львові діти запрошують містян на виставу про святого Миколая У п’ятницю, 18 грудня, о 10:00 годині вихованці школи-інтернату №2 презентують свою святкову інтерактивну виставу «Подарунок для Миколая», у постановці якої діткам допомагав дитячий мистецький центр «Фора». Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Львів’ян інформуватимуть про збої в електропостачанні через Facebook Львів’ян інформуватимуть про збої в електропостачанні через Facebook Львів’янам пропонують оперативно дізнаватись про планові та аварійні перерви у електропостачанні у мережі Facebook.
  • У Львові оберуть Чемпіона Галицької Ліги КВН. Де подивитись? У Львові оберуть Чемпіона Галицької Ліги КВН. Де подивитись? Цієї неділі, 20 грудня, відбудеться фінальна гра десятого сезону Галицької ліги КВН. У фіналі змагатимуться три команди зі Львова та одна із Дрогобича : «Тільки так», «Фізматівська шпана», «Збірна людей» та «Перша сільська збірна». Про це повідомила заступник начальника управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації Оксана Вацеба.
  • У мережі з’явилася дитяча розмальовка з тваринами. Де завантажити У мережі з’явилася дитяча розмальовка з тваринами. Де завантажити Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам дітей молодшого віку нове творче завдання – розмальовку, яка у цікавій формі дозволить ознайомити дитину з тваринним світом та сформувати навички дрібної моторики
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Кільцевій дорозі Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Кільцевій дорозі Сьогодні, 17 грудня, на околицях Львова ускладнюється рух через дорожньо-транспортну пригоду на Кільцевій дорозі.
  • У Львові стартує фестиваль-конкурс хорового співу та інструментальної музики. Програма У Львові стартує фестиваль-конкурс хорового співу та інструментальної музики. Програма З 26 до 28 грудня Львів прийматиме ІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс хорового співу та інструментальної музики «Галицькі самоцвіти», який проходитиме у будинку Органної та камерної музики (вул. Степана Бандери, 8) та у Львівській обласній філармонії (вул. Чайковського,7). Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Блаженніший Святослав нагородив львівських військових капеланів Блаженніший Святослав нагородив львівських військових капеланів 15 грудня після Архиєрейської Літургії, якою розпочався другий день IX Всеукраїнського з’їзду військових капеланів УГКЦ, Блаженніший Святослав вручив душпастирям Почесну відзнаку «Хрест військового капелана».
  • Українських підприємців звільнили від 13 тисяч радянських ГОСТів Українських підприємців звільнили від 13 тисяч радянських ГОСТів Міністерство економічного розвитку і торгівлі України скасувало ГОСТи, які були розроблені до 1992 року. Це один із ключових кроків у реформі системи технічного регулювання, який звільняє бізнес від зайвих обмежень у розробці товарів та послуг, стимулює підприємницьку ініціативу та конкуренцію. Про це інформує прес-служба відомства.
  • На Львівщині відремонтували частину гірської дороги. Карта На Львівщині відремонтували частину гірської дороги. Карта Підрядник завершив ремонтні роботи на ділянці дороги Славське-Хащованя, що у Сколівському районі. Нині відновили понад 5 км асфальтового покриття. Про це повідомив голова Сколівської райдержадміністрації Ігор Свистун, – інформує прес-служба ЛМР.
  • Від центру Львова до Погулянки курсує тимчасовий автобус. Графік руху Від центру Львова до Погулянки курсує тимчасовий автобус. Графік руху Як поінформували в управлінні транспорту та зв’язку ЛМР, зважаючи на закриття на ремонт частини вулиці Мечникова, для забезпечення доїзду пасажирів мікрорайону Погулянка до центральної частини міста, відкрито тимчасовий автобусний маршрут №7а зі сполученням вул. Вахнянина – пл. Соборна.
  • Прощаючись із пережитками СРСР: в Україні заборонили діяльність Комуністичної партії Прощаючись із пережитками СРСР: в Україні заборонили діяльність Комуністичної партії Окружний адмінсуд Києва завершив розгляд справи за позовом Мін'юсту до КПУ про заборону її діяльності. Про це йдеться в повідомленні на сайті суду.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!