Новини
  • На зустрічі у Львові Юрко Журавель представить комікс про АТО. Де і коли? На зустрічі у Львові Юрко Журавель представить комікс про АТО. Де і коли? У четвер, 17 грудня, у Львові відбудеться зустріч з фронтменом гурту «Ot Vinta» та художником-карикатуристом Юрком Журавлем.
  • У Львові шукають керівника Антикорупційного бюро У Львові шукають керівника Антикорупційного бюро Національне антикорупційне бюро оголосило конкурс на обрання директора свого львівського територіального управління, в підпорядкуванні якого будуть 8 областей.
  • Де завтра у Львові не буде світла: адреси Де завтра у Львові не буде світла: адреси Завтра, 15 грудня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Як зміниться податкова служба на Львівщині після реформи. Деталі Як зміниться податкова служба на Львівщині після реформи. Деталі Структура головного управління ДФС у Львівській області після проведення реформи зазнає суттєвих змін – чисельність працівників скоротять, а кількість територіальних органів зменшать до 9. Про це повідомив начальник Головного управління ДФС у Львівській області Ігор Кондро під час наради у Львівській ОДА.
  • У Львові визначили, як виглядатиме парк пам’яті Кузьми. Візуалізація У Львові визначили, як виглядатиме парк пам’яті Кузьми. Візуалізація У Львові підбили підсумки бліц-конкурсу на проект облаштування інтерактивного громадського простору «Місце щасливих людей», та оголосили переможців, чий проект буде реалізовано. Ним стала дніпропетровська студія дизайну «decorkuznetsov».
  • Завтра частина львів’ян залишаться без води. Адреси Завтра частина львів’ян залишаться без води. Адреси Як проінформували у ЛМКП «Львівводоканал», завтра, 15 грудня, на вулиці Сихівській будуть виконувати роботи по підключенню новозбудованої ділянки водопроводу.
  • Львів’ян запрошують на лекцію про Франка-фемініста Львів’ян запрошують на лекцію про Франка-фемініста У четвер, 17 грудня, в кав’ярні «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35) відкриту лекцію «Франко і жіночий дискурс» прочитає літературознавиця Марта Госовська.
  • У Львові визначать найкраще оформлені святкові вітрини та балкони У Львові визначать найкраще оформлені святкові вітрини та балкони Личаківська районна адміністрація оголосила конкурс на найкраще оздоблення вітрин, вікон та балконів будинків району до Різдвяних свят. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Львів’ян просять спекти смаколики для військових Львів’ян просять спекти смаколики для військових Львів’ян запрошують допомогти українським військовим також відзначити свята. Для цього потрібно приготувати випічку, а також написати декілька слів побажань. Про це повідомляють організатори Кулінарний цех Hand Made по-львівськи для Армії руками волонтерів у facebook-спільноті.
  • Українська стрічка очолила рейтинг кращих фільмів від американського журналу Українська стрічка очолила рейтинг кращих фільмів від американського журналу Фільм українського режисера Мирослава Слабошпицького «Плем'я» очолив список 10 кращих фільмів 2015 року, який представив американський журнал The Hollywood Reporter.
  • Сьогодні до Львова привезуть головну ялинку Сьогодні до Львова привезуть головну ялинку Висота головної ялинки Львова, яку сьогодні ввечері привезуть до міста зі Східниці, становить близько 20-ти метрів.
  • Після трирічної перерви «Піккардійська терція» заспіває для львів’ян  Після трирічної перерви «Піккардійська терція» заспіває для львів’ян 11 січня 2016 року в рамках проекту «Різдво в Опері» «Піккардійська Терція» дасть у рідному Львові два сольні концерти. Початок – о 18:00 і 20:00. Цих концертів львів’яни чекали понад три роки – від часу гучного святкування 20-річчя «Терції» у вересні 2012-го, зазначають організатори.
  • Як працюватимуть банки на новорічні і різдвяні свята Як працюватимуть банки на новорічні і різдвяні свята Національний банк України встановив порядок роботи банківських установ в період з 29 грудня 2015 до 11 січня 2016 року, – йдеться на офіційному сайті держустанови.
  • Від сьогодні у Львові на ремонт закривають вулицю Мечникова. Схема Від сьогодні у Львові на ремонт закривають вулицю Мечникова. Схема Як поінформували в управлінні інженерного господарства ЛМР, сьогодні, 14 грудня, на ремонт закривають вул. Мечникова на ділянці від вул. Пекарської до вул. Шімзерів. Як зазначають у підрядній організації «Онур», роботи з реконструкції вулиці необхідно розпочинати саме зараз, адже мова йде про виконання робіт з будівництва каналізаційного колектора діаметром 2 м, який залягає на глибині до 9 м. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Львів’ян запрошують відзначити 40-річчя відкриття Олеського замку. Програма Львів’ян запрошують відзначити 40-річчя відкриття Олеського замку. Програма 21 грудня виповнюється 40 років з дня відкриття для відвідувачів Олеського замку – пам’ятки архітектури та історії XIII - XVII століття, музею-відділу Львівської національної галереї мистецтв імені Возницького.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Під Дубом. Фото Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Під Дубом. Фото Сьогодні, 14 грудня, у Львові ускладнюється рух через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Під Дубом.
  • Не лижами єдиними: що варто знати про піші мандрівки зимовими Карпатами Не лижами єдиними: що варто знати про піші мандрівки зимовими Карпатами Зручно облаштовані траси, інколи навіть зі штучним снігом, лижі, і, звичайно ж, витяг, який підійме усіх на потрібну висоту. Зазвичай зимові гори викликають саме такі асоціації. Але Карпати узимку можуть бути різними, як і гірський відпочинок. Що треба знати перед тим, як наважитись на пішу мандрівку горами розповів Tvoemisto.tv львівський фотограф і просто завзятий турист Максим Баландюх.
  • До Львова привезли мироточивий образ Богородиці. Розклад богослужінь До Львова привезли мироточивий образ Богородиці. Розклад богослужінь Учора, 13 грудня, мироточивий образ встановили у церкві Благовіщення Пресвятої Богородиці (вул. Антонича, 5). Святиня перебуватиме у храмі до 3 січня 2016 року.
  • Сьогодні у Львові гросмейстери змагатимуться в шахи з дітьми. Де подивитися Сьогодні у Львові гросмейстери змагатимуться в шахи з дітьми. Де подивитися Сьогодні, 14 грудня, у рамках чемпіонатів України з шахів відбудеться сеанс одночасної гри для дітей з львівськими гросмейстерами. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Львів’ян просять допомогти знайти жінку, зниклу місяць тому Львів’ян просять допомогти знайти жінку, зниклу місяць тому Червоноградський відділ поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області розшукує безвісті зниклу Демчук Наталію Іванівну, 01.04.1983 року народження. Про це повідомляють на сторінці спільноти Варта 1 у Facebook.
  • Львів’ян закликають платити за газ через інтернет. Інфографіка Львів’ян закликають платити за газ через інтернет. Інфографіка «Львівгаз» відкрив споживачам повний доступ до даних особових рахунків. Львів’янам пропонують відслідковувати споживання газу онлайн та сплачувати рахунки через інтернет, а також не забувати вчасно подавати показання лічильників. Про це інформує прес-служба підприємства.
  • Сьогодні у Львові – сніг та ожеледиця: водіїв просять бути уважними Сьогодні у Львові – сніг та ожеледиця: водіїв просять бути уважними Львівський регіональний центр з гідрометеорології попереджає про можливі опади та ожеледицю. Водіїв просять бути уважними.
  • Стало відомо, коли нова поліція з’явиться у майже 30 містах України: деталі Стало відомо, коли нова поліція з’явиться у майже 30 містах України: деталі Керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявила, що до травня-червня наступного 2016 року в 29-ти містах України працюватиме патрульна поліція, яка повністю замінить структуру Державтоінспекції.
  • Дев’ять дитячих книжок, що "змусять" дитину полюбити читання Дев’ять дитячих книжок, що "змусять" дитину полюбити читання Перші книжки для самостійного читання дуже важливі, адже саме від них залежить чи любитиме ваша дитина читати у майбутньому. Пропонуємо 9 книжок для "післябукварного" періоду, що максимально відповідатимуть вимогам батьків, державним стандартам і зможуть переконати малих читачів, що читати – це круто, цікаво і зовсім не нудно.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події, а для декого складним. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 7-13 грудня.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 14 грудня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • У Львові суд оштрафував водія маршрутки за невидачу квитків У Львові суд оштрафував водія маршрутки за невидачу квитків Сихівський районний суд наклав на водія комунального «АТП-1» 51 грн штрафу за те, що той не дав пасажирам квитків за проїзд і не повернув решту.
  • Студент зі Львова створив «петриківський» календар. Де завантажити? Студент зі Львова створив «петриківський» календар. Де завантажити? На сторінках спільноти «Петриківка» у «Живому журналі» та «Фейсбуці» уже сьогодні всі охочі можуть завантажити для себе календар на 2016 рік, у якому кожен місяць – це окремий диво-розпис, створений майстром. Завантаження абсолютно безкоштовне, проте не передбачає комерційного використання.
  • Завтра Dakh Daughters завітають до Львова із казками Льюіса Керолла Завтра Dakh Daughters завітають до Львова із казками Льюіса Керолла Всеукраїнський тур фрік-кабаре Dakh Daughters Band розпочався 10 грудня. Завтра гурт представить новий музично-театральний проект «Коли я була Алісою» за мотивами відомих книжок Льюіса Керолла у Львові.
  • Сьогодні – свято Андрія Первозванного. 5 згадок про апостола Сьогодні – свято Андрія Первозванного. 5 згадок про апостола 13 грудня Церква вшановує святого Андрія Первозваного, одного з 12 найближчих апостолів Христових. Він з’єднав своїми стопами Святу Землю та Київські пагорби, ще в далекому І столітті принісши сюди світло Євангелія та благословення Спасителя. Пропонуємо 5 згадок про учня Христа.
  • У мережі з’явився ресурс, де можна проголосувати за Героїв України У мережі з’явився ресурс, де можна проголосувати за Героїв України Сайт про героїв України, їхні заслуги і подвиги з’явився у мережі. Про це повідомив керівник проекту Олег Ворон. Так, ресурс запустили 30 листопада. На ньому, за станом на зараз, є інформація про 55 героїв, причому щодня вона поповнюється.
  • У Львові виконком затвердив показники бюджету на 2016-ий. Таблиця У Львові виконком затвердив показники бюджету на 2016-ий. Таблиця 11 грудня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив основні показники загального та спеціального фондів міського бюджету на 2016 рік. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові знайшли хвору на цукровий діабет дівчину, що зникла напередодні У Львові знайшли хвору на цукровий діабет дівчину, що зникла напередодні Як інформувало Tvoemisto.tv раніше, сьогодні у Львові розшукували 21-річну Стембальську Тетяну Осипівну. Рідні дякують усім за допомогу і повідомляють що дівчина знайшлась.
  • Збірна України отримала суперників на Євро-2016 Збірна України отримала суперників на Євро-2016 Сьогодні, 12 грудня, у Парижі відбулося жеребкування фінальної стадії Чемпіонату Європи з футболу, який наступного року відбудеться у Франції. Відтак збірна Україна отримала суперників, з якими зіграє на футбольному форумі.
  • 15 унікальних архітектурних пам’яток України, які ще можна врятувати 15 унікальних архітектурних пам’яток України, які ще можна врятувати Зі славною і багатою історією, та забуті людьми. По всій Україні – безліч архітектурних пам’яток, якими у свій час пишалися і які були епіцентром історичних подій. Нині вони не втратили історичної цінності, але стали просто непотрібними… Історичні будівлі – приклади неокласицизму, бароко, неоготики та багатьох інших стилів. На жаль, вони залишені на поталу часу, який невблаганний до цих творінь. Пропонуємо добірку історичних споруд, які потребують негайної реставрації
  • На Різдвяних концертах у Львові Табаков заспіває п’ятьма мовами На Різдвяних концертах у Львові Табаков заспіває п’ятьма мовами 3-го січня 2016 року, Павло Табаков запрошує меломанів у Національний драматичний театр ім. М. Заньковецької - на душевніші концерти цієї зими «Сніг без пауз». Початок – о 16:00 та 19:00.
  • На Львівщині планують збудувати завод із виробництва електричних кабелів На Львівщині планують збудувати завод із виробництва електричних кабелів Одне з провідних підприємств України, що спеціалізується на виготовленні електричних кабельних мереж ТзОВ «Електроконтакт Україна» планує розширюватися та будувати новий адмінкорпус у Перемишлянах Львівської області. Про це повідомляють у прес-службі ЛОДА.
  • До Львова привезуть мироточивий образ Богородиці. Розклад богослужінь До Львова привезуть мироточивий образ Богородиці. Розклад богослужінь Встановлять мироточивий образ у неділю, 13 грудня, об 11:00 у церкві Благовіщення Пресвятої Богородиці (вул. Антонича, 5). Святиня перебуватиме у храмі до 3 січня 2016 року.
  • Митці зі Львова отримали головну премію PinchukArtCentre Митці зі Львова отримали головну премію PinchukArtCentre Лауреатом Головної премії PinchukArtCentre 2015 стала «Відкрита група». До неї увійшли молоді художники із західної України: Павло Ковач, Юрій Білей та Антон Варга. Вони отримали винагороду у розмірі 250 тисяч гривень.
  • В Україні вчителів з англійської запрошують стати тренерами для колег В Україні вчителів з англійської запрошують стати тренерами для колег У листопаді 2015 року стартувала Програма «Вчителі англійської мови – агенти змін», розроблена спільними зусиллями Британської Ради та громадської ініціативи GoGlobal у рамках національної кампанії «Україна Speaking». Другий етап вже розпочнеться у лютому 2016-го, о – інформують у прес-службі ЛОДА.
  •  За версією ВВС у 2015 році кращими в Україні стали книги львівського видавництва За версією ВВС у 2015 році кращими в Україні стали книги львівського видавництва «BBC Україна» оголосила переможців «Книги року BBC – 2015» та «Дитячої Книги року BBC – 2015», що представлені у партнерстві з Культурною програмою Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР).
  • Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Цими вихідними, 12-13 грудня, у Львові відбудеться низка цікавих та вартих уваги подій. Львів’яни та гості міста зможуть потрапити на фестивалі, ярмарки, концерти та вистави. Зокрема, цікава програма з низки майстер-класів чекає й на дітей. Перелік найбільш цікавих подій у Львові пропонує Tvoemisto.tv.
  • На вихідних у Львові прогнозують мокрий  сніг та ожеледицю  На вихідних у Львові прогнозують мокрий сніг та ожеледицю Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомляє, що сьогодні, 12 грудня, на окремих ділянках доріг буде ожеледиця. Уранці та удень пориви західного вітру 15-20 м/с. Вночі без істотних опадів. Вранці та вдень невеликий дощ з мокрим снігом. Слабкі налипання мокрого снігу, ожеледь. Температура повітря вночі становитиме від 1° морозу до 1º тепла, вдень 4-6° тепла.
  • 6 способів позбутися зимової хандри за допомогою книжок 6 способів позбутися зимової хандри за допомогою книжок З настанням зими ми часто відчуваємо уповільнення життя, намагаємося компенсувати брак сонячного світла вітаміном D і настільними лампами. І якщо грудень минає в очікуванні свят, то з їх завершенням і поверненням до звичного способу життя у нас псується настрій. Але є спосіб уникнути зимової нудьги – організувати своє дозвілля так, щоб не занурюватися у меланхолію з усіма іншими.
  • Роман Зозуля виставив свою медаль Ліги Європи на аукціон: гроші підуть на АТО Роман Зозуля виставив свою медаль Ліги Європи на аукціон: гроші підуть на АТО Український футболіст, нападник дніпропетровського «Дніпра» Роман Зозуля виставив на аукціон свою медаль за фінал Ліги Європи, куди він минулого сезону пробився з клубом. Всі виручені за медаль кошти гравець пообіцяв віддати на потреби військових в АТО.
  • Львів отримав звання міста літератури ЮНЕСКО Львів отримав звання міста літератури ЮНЕСКО Львів отримав статус «місто літератури ЮНЕСКО». Статус міста літератури означатиме інтеграцію у світовий книжковий контекст та популяризацію українських культурних набутків у світі.
  • Новий простір для активних львів’ян - громадський офіс Української Галицької Партії Новий простір для активних львів’ян - громадський офіс Української Галицької Партії Допомогти втілювати власні ініціативи активним львів’янам зголосилася Українська Галицька Партія. Для цього від 10 грудня у Львові за адресою вулиця Левицького, 20, офіційно відкривають Громадський офіс, який діятиме за принципом співпраці юристів, депутатів Львівської міської ради від Галицької партії, журналістів та мешканців міста Лева.
  • Львів’янин переміг на міжнародному шаховому турнірі Львів’янин переміг на міжнародному шаховому турнірі Львівський гросмейстер Василь Іванчук здобув перемогу на міжнародному турнірі зі швидких шахів ACPMasters, що проходив у ізраїльському місті Ашдод. Про це повідомляють у прес-службі ЛМР.
  • Фільм тижня у Львові: «Ігри чемпіонів» Фільм тижня у Львові: «Ігри чемпіонів» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду біографічну стрічку про геніального шахіста «Ігри чемпіонів».
  • Володимир Глащенков: набагато ефективніше разом підіймати капіталізацію міста, аніж воювати за його окремі кусочки Володимир Глащенков: набагато ефективніше разом підіймати капіталізацію міста, аніж воювати за його окремі кусочки У Львові вирішили переглянути підхід щодо забудови Львова та розвитку ринку комерційної нерухомості у місті. Однак щоб це втілити, необхідна згода та активне залучення усіх учасників – міської влади, девелоперів, рітейлерів, банкірів, юристів. Як цього досягти – про це Tvoemisto.tv розповів керуючий партнер ТОВ «Юридична компанія «Ейч.Ді.Партнерз» Володимир Глащенков.
  • Стоп, знято: чи стане Львів майданчиком для кінозйомок Стоп, знято: чи стане Львів майданчиком для кінозйомок Історична архітектура та розташування подарували Львову шанс стати одним із головних осередків кіноіндустрії в Україні, а то й у Східній Європі. Tvoemisto.tv дізналось, чи справді Львів може стати майданчиком для зйомок справжнього кіно та що для цього робиться.
  • В Україні мають намір ввести штрафи за забруднення води В Україні мають намір ввести штрафи за забруднення води В Україні мають намір зобов’язати підприємства-забруднювачі попередньо очищати стоки або платити штрафи.
  • Новий рік та Різдво у Львові. Програма Новий рік та Різдво у Львові. Програма Цього року новорічні та різдвяні святкування проводитимуть під назвою «Різдво єднає у Львові». Заходи розпочнуться з відкриття новорічної ялинки, яке відбудеться 18 грудня перед Оперним театром. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Українські художники створили листівки до Святого Миколая. Фото Українські художники створили листівки до Святого Миколая. Фото Відомі українські художники Маша Рева, Алевтина Кахідзе, Олексій Сай, Катерина Бучацька, Юлія Бєляєва та Леся Хоменко представили свій образ свята Святого Миколая у благодійному проекті #добрапоштівка. Кожен із митців намалював святкову листівку.
  • Перша кав’ярня Львова: де знаходилась і як функціонувала? Перша кав’ярня Львова: де знаходилась і як функціонувала? Львів й львів’яни завжди славились своєю любов’ю до кави. Навіть сьогодні у місті функціонують з десятки різноманітних кав’ярень, які відрізняються способами подачі кави та рецептами приготування цього напою. Але коли і де з’явилась найперша каварня Львова та чим вона була унікальною?
  • Львівських школярів запрошують спробувати себе у програмуванні Львівських школярів запрошують спробувати себе у програмуванні Цієї суботи, 12 грудня, учнів 9-11 класів на 12:30 год запрошують до Львівської обласної бібліотеки для дітей (вул. В.Винниченка, 1) аби повправлятись у програмуванні. На одногодинному практичному курсі під назвою «Година коду – 2015» школярі матимуть чудову нагоду зануритись у світ технологій 7-го епізоду кіноепопеї «Зоряні війни».
  • Львів’ян запрошують на презентацію відео про жінок Майдану Львів’ян запрошують на презентацію відео про жінок Майдану Сьогодні, 11 грудня, в Українському католицькому університеті відбудеться презентація проекту Ms. Майдан – сорок відео-нарисів про активних жінок Майдану, а також тих, які продовжили відстоювати ідеали Майдану у війні на Сході України.
  • Перед Новим роком через Львів поїдуть ще два додаткові потяги Перед Новим роком через Львів поїдуть ще два додаткові потяги На 18-20 грудня «Укрзалізниця» призначила два додаткових потяги через Львів: № 249/219 Київ – Івано-Франківськ та № 228/227 Одеса – Львів.
  • У Львові протягом тижня транслюватимуть ізраїльські фільми. Програма
У Львові протягом тижня транслюватимуть ізраїльські фільми. Програма У час Хануки – єврейського свята чуда, празника перемоги у війні між святістю і нечистотою – вчора у Львові розпочався Тиждень ізраїльського кіно. Фестиваль відкрився демонстрацією фільму «Десь там» режисерки Естер Амрамі.
  • У Львові запрацював сервіс, що виконуватиме функції МРЕВ У Львові запрацював сервіс, що виконуватиме функції МРЕВ У Львові замість ліквідованих реєстраційно-екзаменаційних відділів ДАІ (МРЕВ) запрацював Регіональний сервісний центр МВС та шість його структурних підрозділів – у Дрогобичі, Золочеві, Самборі, Стрию, Червонограді та Новояворівську.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!