Новини
  • У Львові виділили місце під ринок «Санта Барбара» У Львові виділили місце під ринок «Санта Барбара» Львівська міська рада надала Львівському комунальному підприємству «Львівавтодор» дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,65 га на вул. Б.-І. Антонича (навпроти будинку № 8) для розміщення комплексу торговельних павільйонів з метою перенесення ринку.
  • Де завтра у Львові не буде світла: адреси Де завтра у Львові не буде світла: адреси Завтра, 31 грудня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Січень розпочнеться морозами: що робити при переохолодженні? Січень розпочнеться морозами: що робити при переохолодженні? За інформацію Львівського регіонального центру з гідрометеорології, у перші дні січня 2016 року температура повітря вночі складатиме 10 – 15° морозу, вдень 5 – 12° морозу. Tvoemisto.tv дізналося у лікаря-травматолога Володимира Вовка, що робити у випадку переохолодження та куди у Львові потрібно звертатись за допомогою.
  • Львів’ян запрошують на виставку Різдвяних шопок Львів’ян запрошують на виставку Різдвяних шопок Учора, 29 грудня, у Львівському палаці мистецтв розпочала свою роботу виставка «Різдвяна Львівщина». Про це повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації Христина Береговська.
  • У Львові виділили землю під виставковий центр У Львові виділили землю під виставковий центр У Львові невдовзі може з’явитися новий виставковий центр. Сьогодні під час сесії Львівської міської ради депутати надали дозвіл на виготовлення проекту землеустрою.
  • Які пенсії в Україні будуть оподатковуватися в 2016 році Які пенсії в Україні будуть оподатковуватися в 2016 році Міністерство соціальної політики встановило мінімальний розмір пенсії, з якої здійснюватиметься сплата податків. А також максимальний розмір пенсії, яку надаватиме держава.
  • Вистави про найголовніше: куди піти  з дитиною на канікулах у Львові? Вистави про найголовніше: куди піти з дитиною на канікулах у Львові? Різдвяні канікули – це особливий час для дитини. Адже це період не тільки вільний від навчання, а час, коли чудеса трапляються повсюди. І надзвичайно важливо для батьків цю вірю в їхньому чаді зберегти. Часто в цьому допомагають театри, які цікавими постановками на книги, п’єси й казки демонструють дітям, що добро завжди перемагає зло, головне не втрачати своєї віри. Tvoemisto.tv пропонує найцікавіші та найдобріші вистави, які варто переглянути під час шкільних канікул.
  • Коли на вулицях Львова з Коли на вулицях Львова з'являться нові трамваї від «Електрону» У наступному році Львів закупить ще 7 нових трамваїв «Електрон». Орієнтовно львів'яни матимуть змогу проїхатись ними вже у жовтні 2016. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник начальника управління транспорту і зв'язку Львівської міської ради Сергій Журбенко.
  • У Львові продовжили обмеження продажу алкоголю У Львові продовжили обмеження продажу алкоголю Львівська міська рада не підтримала подання Антимонопольного комітету скасувати рішення про обмеження роздрібної торгівлі алкогольними та слабоалкогольними напоями та пивом на території Львова. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Львів’ян запрошують відзначити Святвечір з безхатченками Львів’ян запрошують відзначити Святвечір з безхатченками Щороку спільнота взаємодопомоги «Емаус Оселя» організовує для безхатченків та самотніх людей спільне святкування Святвечора і Різдва. Цього разу організатори просять львів’ян долучитися до проведення свят для потребуючих.
  • Які служби у Львові працюватимуть на новорічно-рідвяні свята? Які служби у Львові працюватимуть на новорічно-рідвяні свята? Вже незабаром розпочнуться новорічні та різдвяні свята, тому Tvoemisto.tv дізналося, куди телефонувати львів’янам, у яких виникли комунальні проблеми
  • У Львові відзначили кращих у галузі культури. Хто отримав нагороди? У Львові відзначили кращих у галузі культури. Хто отримав нагороди? У вівторок, 29 грудня, відзначили лауреатів Обласної премії у галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури 2015 року. Привітали митців голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка та перший заступник голови Львівської обласної ради Парасковія Дворянин.
  •  Львів візьме кредит для реконструкції очисних споруд і боротьби зі смородом Львів візьме кредит для реконструкції очисних споруд і боротьби зі смородом Сьогодні, 30 грудня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати погодили умови кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) для реалізації проекту реконструкції міських очисних споруд та будівництва станції переробки мулу і налагодження виробництва біогазу. Термін реалізації – 2016 рік. За таке рішення проголосувало 46 депутатів.
  • У Львові приберуть атракціони із площі перед Оперою У Львові приберуть атракціони із площі перед Оперою Сьогодні, 30 грудня, депутати Львівської міськради заборонили встановлення будь-яких атракціонів на площі перед Оперним театром. За таке рішення проголосували 58 депутатів ЛМР. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Як у Львові каратимуть за феєрверки?
Як у Львові каратимуть за феєрверки? Нещодавно депутати ЛМР прийняли ухвалу, яка забороняє використовувати та реалізовувати феєрверки, салюти і піротехнічні вироби на території Львова. Спеціально для Tvoemisto.tv начальник відділу управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Львівській області Гранківський Роман розповів, які штрафи передбачені за їх продаж, зберігання, перевезення і використання.
  • Піший пункт пропуску між Україною та Польщею діятиме ще півроку Піший пункт пропуску між Україною та Польщею діятиме ще півроку Прикордонні відомства України та Польщі погодили продовження пілотного проекту, за яким в пункті пропуску «Угринів–Долгобичув» запроваджується пішохідний рух. Про це інформує прес-служба Державної прикордонної служби України.
  • Як курсуватиме громадський транспорт Львова під час свят Як курсуватиме громадський транспорт Львова під час свят Як розповів начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир, у новорічно-різдвяні свята громадський транспорт у Львові працюватиме у звичному режимі. Однак, також курсуватимуть і нічні маршрути. Про це повідомляють у прес-службі ЛМР.
  • Ситуація на дорогах Львівщини: затор на трасі Київ-Чоп. Фото Ситуація на дорогах Львівщини: затор на трасі Київ-Чоп. Фото Сьогодні, 30 грудня, на Львівщині поблизу Солонки аграрії перекрили трасу Київ-Чоп.
  • Львівські митники назвали ТОП-5 неординарних випадків контрабанди Львівські митники назвали ТОП-5 неординарних випадків контрабанди Упродовж 2015 року працівники Львівської митниці зафіксували понад 3150 порушень митних правил на загальну суму майже 82 млн. грн. Про це інформує прес-служба ГУ ДФС у Львівській області. Пропонуємо вам перелік найбільш неординарних випадків.
  • Куди скаржитися, якщо у Львові слизько: перелік телефонів Куди скаржитися, якщо у Львові слизько: перелік телефонів За інформацією відділу благоустрою управління інженерного господарства ЛМР, уночі на вулицях Львова працюють піскорозкидувачів. Tvoemisto.tv дізналося, куди скаржитися львів’янам, якщо вони натраплятимуть на слизькі та небезпечні місця.
  • Японська компанія «Фуджікура» на Львівщині працевлаштує 3000 людей Японська компанія «Фуджікура» на Львівщині працевлаштує 3000 людей У перший місяць нового року на Львівщині у Яворівському районі запрацює іноземне підприємство компанії «Фуджікура». Про це інформує прес-служба ЛОДА.
  • Львів’ян просять не купувати продукти на вулиці Львів’ян просять не купувати продукти на вулиці Як повідомляють у міському управлінні Держсанепідслужби, впродовж 2015 року кількість гострих кишкових захворювань зросла на 18%, порівняно з минулим роком. Відтак, Львівська міська рада закликає мешканців міста не купувати продукти харчування невідомого походження в місцях стихійної торгівлі та не наражатись на небезпеку, пов’язану з їх вживанням.
  • Коли продовжать ремонт дороги Львів – Луцьк Коли продовжать ремонт дороги Львів – Луцьк Волинська влада має намір повністю завершити ремонт автодороги «Львів-Луцьк» у межах області. Про це під час прес-конференції 29 грудня заявив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.
  • На Львівщині можуть закрити пішохідний пункт перетину кордону На Львівщині можуть закрити пішохідний пункт перетину кордону Через відсутність необхідного рішення Державної прикордонної служби України пілотний проект пішохідного митного пункт пропуску «Угринів–Долгобичів» на кордоні між Україною та Польщею може завершитися 31 грудня.
  • Водіям нагадують: на дорогах Львова – ожеледиця Водіям нагадують: на дорогах Львова – ожеледиця Водіїв просять бути обережними: до 31 грудня у Львові на дорогах буде ожеледиця. Цими днями у місті сніжитиме, а температура опуститься до 9 градусів морозу. Про це повідомляють у прес-службі Львівського регіонального центру з гідрометеорології.
  • Із Нового року в Україні скасовують додатковий імпортний збір Із Нового року в Україні скасовують додатковий імпортний збір Президент України Петро Порошенко підписав Закон України від 24.12.2015 №912-VІІІ«Про заходи щодо стимулювання зовнішньоекономічної діяльності». Про це інформує прес-служба глави держави.
  • Як не переїдати під час свят? Як не переїдати під час свят? Дієтологи запевняють, що за новорічні свята середньостатистичний українець набирає 2 кг. Це недивно, адже застілля починається 31 грудня і триває не один день. Як же уникнути появи складочок на талії в Новий Рік і не поправитися у свята?
  • Куди їдуть відпочивати взимку львів’яни та хто приїжджає до Львова? Інфографіка Куди їдуть відпочивати взимку львів’яни та хто приїжджає до Львова? Інфографіка В мережі з’явився аналіз, куди подорожують українці під час новорічно-різдвяних свят. Виявилось, що більшість обирають Львів, натомість самі львів’яни з міста виїжджають.
  • Як Львові відбувається ремонт обласного перинатального центру? Відео Як Львові відбувається ремонт обласного перинатального центру? Відео До кінця 2015-го будівельники виконають усі ремонтні роботи, що передбачались цьогоріч у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі (вул. Дж. Вашингтона, 6). Про це повідомляють у прес-службі ЛОДА.
  • У Львові експерти розповіли про користь хліба У Львові експерти розповіли про користь хліба Хліба багато не буває та хліб всьому голова. Ми вживаємо його щодня, та знаємо про нього не так вже й багато. Саме тому ПАТ "Концерн Хлібпром" спростовує найпоширеніші міфи про хліб. На запитання про основний продукт харчування та його властивості 24 грудня відповідали дієтолог та експерти компанії.
  • У Львові в маршрути руху міських автобусів №5а та №12 внесли зміни У Львові в маршрути руху міських автобусів №5а та №12 внесли зміни Відповідно до рішення виконавчого комітету ЛМР, для покращення транспортного забезпечення мешканців міста, у маршрути руху міських автобусів №5а та №12 внесено зміни. За новою схемою транспорт їздитиме вже з нового року. Про це повідомили у прес-службі ЛМР.
  • Де завтра у Львові не буде світла: адреси Де завтра у Львові не буде світла: адреси Завтра, 30 грудня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Іноземці Твого міста: Еквадорець, який популяризує освіту у Львові Іноземці Твого міста: Еквадорець, який популяризує освіту у Львові Габрієль Алехандро Трейес приїхав в Україну одразу після закінчення еквадорської школи. На відміну від більшості іноземних студентів, він не покинув країну назавжди, а показав, що тут можна і варто починати власну справу. Сьогодні Габрієль – успішний підприємець, який допомагає еквадорцям вчитися в різних містах Америки та Європи, зокрема у Львові. Він поділився з Tvoemisto.tv, навіщо ремонтував львівські гуртожитки, як освіта в Україні відкриває можливості для іноземців та що у Львові нагадує йому про рідний дім.
  • На львівських будинках з На львівських будинках з'являться «Вірші з Війни» У Львові триває арт-проект під назвою «Вірші з Війни», автором якого є громадський діяч, журналіст, боєць ЗСУ Андрій Мочурад. Спільно із учасниками з молодіжного об’єднання «Граніт» таким чином художник-аматор намагається вшанувати пам'ять загиблих побратимів, а також привернути увагу містян до подій на Сході України. Про це повідомляють у прес-службі ЛОДА.
  • Львівська міськрада переходить на електронний документообіг: деталі Львівська міськрада переходить на електронний документообіг: деталі Вже з 4 січня посадовці Львівської міської ради у своїй роботі використовуватимуть електронний документообіг для діловодства. Перші два місяці він триватиме у тестовому режимі.
  • Перша Новорічна вечірка для львів Перша Новорічна вечірка для львів'ян: програма святкувань у парку У четвер, 31 грудня, з 20:00 у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького відбудеться Перша Новорічна вечірка. Усіх охочих запрошують провести старий та зустріти Новий 2016 Рік разом.
  • Львів’ян запрошують отримати заборговані посвідчення водіїв Львів’ян запрошують отримати заборговані посвідчення водіїв Регіональний та територіальні сервісні центри МВС України у Львівській області погашають заборгованість по видачі бланків посвідчень водія та бланків свідоцтв реєстрації транспортних засобів перед мешканцями Львівщини. Станом на грудень 2015 року лише Львову та Пустомитівському району було заборговано близько 1500 бланків.
  • Коли українським компаніям чекати іноземних інвестицій: аналіз українського ринку Коли українським компаніям чекати іноземних інвестицій: аналіз українського ринку Український ринок пережив шоковий стан 2014 року, а в 2015 році ситуація дещо стабілізувалась. Відтак українські компанії починають думати про те, звідки можна залучити компанії для свого розвитку. Директор департаменту інвестиційно-банківських послуг Dragon Capital Михайло Гранчак на ініційованій юридичною компанією «H.D.Parthers» стратегічній сесії «Перспективи розвитку економіки України у 2016 році» розповів, коли в Україні очікувати прихід інвесторів, скільки зараз коштують вітчизняні компанії, та кому з них варто думати про об’єднання заради ефективної діяльності.
  • Приміські потяги зі Львова на свята курсуватимуть зі змінами Приміські потяги зі Львова на свята курсуватимуть зі змінами На період новорічно-різдвяних свят на пасажирів Львівської залізниці чекають зміни у розкладі руху приміських потягів. Пропонуємо їх перелік.
  • «У камені міськім, що музикою став…» «У камені міськім, що музикою став…» Поезія може розповісти про Львів навіть більше, ніж фото. У цій поетичній мандрівці старим Львовом використано поезію та думки українського письменника, перекладача та науковця Андрія Содомори.
  • Чому Львів не ІТ столиця і чи має шанси нею стати? Погляд ззовні Чому Львів не ІТ столиця і чи має шанси нею стати? Погляд ззовні Майстер-клас Євгена Сисоєва, співзасновника і керуючого партнера венчурного фонду AVentures Capital, у LvBS став холодним душем для ІТ спільноти Львова. Львів’янам часто доводиться чути компліменти про місто як ІТ столицю, найкращі ІТ компанії, найдинамічніший розвиток індустрії тощо. Євген Сисоєв вважаєте, що Львову є куди рости, щоб у найближчі 5 років дорости до рівня Одеси чи Дніпропетровська, зокрема розвинути потенціал як міста інновацій і стартапів . Пропонуємо головні тези із практичної лекції ІТ спеціаліста.
  • Львів’ян запрошують на Різдво у Гаю Львів’ян запрошують на Різдво у Гаю У час Різдвяних свят львів’ян та гостей міста запрошують створити нову традицію: збиратись у Шевченківському Гаю і колядувати від хати і до хати.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Городоцькій Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Городоцькій Нині у Львові на вулиці Городоцькій (у районі Мотозаводу) трапилась ДТП. Водіїв просять оминати проблемну ділянку.
  • Львів’яни хочуть врятувати віллу, збудовану ще за часів Австро-Угорщини Львів’яни хочуть врятувати віллу, збудовану ще за часів Австро-Угорщини На сайті Президента України з’явилася петиція, яка пропонує зберегти старовинну віллу, збудовану ще за часів Австро-Угорщини. Львів'ян закликають долучатися та підписувати петицію.
  • У мережі з’явився раритетний запис українського «Щедрика» У мережі з’явився раритетний запис українського «Щедрика» У мережу виклали перший запис «Щедрика», написаної композитором Миколою Леонтовичем в 1901 році. Запис зроблено в Нью-Йорку в 1922 році у виконанні Українського національного хору під керівництвом Олександра Кошиця.
  • Як у Львові під час свят працюватимуть центри обслуговування платників податків. Графік Як у Львові під час свят працюватимуть центри обслуговування платників податків. Графік Пропонуємо вам графік роботи ЦОП під час новорічних та різдвяних свят. Про це інформує прес-служба Головного управління ДФС у Львівській області.
  • У Львові на фасаді «Майстерні шоколаду» встановлять декорацію. Фото У Львові на фасаді «Майстерні шоколаду» встановлять декорацію. Фото У Львові на період різдвяних та новорічних свят на фасаді «Майстерні шоколаду», яка розташована на вулиці Сербській, 3, встановлять святкову інсталяцію. Як розповіла Tvoemisto.tv начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, місто дозволило втілити проект.
  • Сьогодні львів’янам презентують станції для прибирання за собаками Сьогодні львів’янам презентують станції для прибирання за собаками Сьогодні, 29 грудня, львів’ян запрошують на презентацію станцій для прибирання за собаками, які облаштували на Сихові.
  • Львів’ян просять обережно поводиться з газом та опалювальними приладами Львів’ян просять обережно поводиться з газом та опалювальними приладами Упродовж останніх двох тижнів в області виникло 4 небезпечних події, пов'язаних з отруєнням чадним газом, унаслідок яких постраждало 6 осіб. Про це повідомив директор департаменту з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації Андрій Умрихін.
  • Ситуація на дорогах Львова: на вулиці Личаківській – затор. Оновлено Ситуація на дорогах Львова: на вулиці Личаківській – затор. Оновлено Сьогодні, 29 грудня, у Львові ускладнюється рух через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Личаківській.
  • У Львові – ожеледиця: водіїв просять бути уважними У Львові – ожеледиця: водіїв просять бути уважними Водіїв просять бути обережними: з 29 до 31 грудня у Львові на дорогах буде ожеледиця. Також з вівторка, 29 грудня сніжитиме, а температура опуститься до 9 градусів морозу. Про це повідомляють у прес-службі Львівського регіонального центру з гідрометеорології.
  • Скільки українці витратять грошей на святковий новорічний стіл? Інфографіка Скільки українці витратять грошей на святковий новорічний стіл? Інфографіка Для святкування Нового року, маючи на столі запечену курку, традиційний салат «Олів’є», сирну нарізку, бутерброди з ікрою, оливки, мариновані гриби, пляшку шампанського, а на десерт – фрукти і коробку цукерок, доведеться викласти понад півтисячі гривень.
  • Як не отруїтися під час новорічних свят: поради медиків Як не отруїтися під час новорічних свят: поради медиків За словами головного фахівця медицини невідкладних станів Головного управління охорони здоров’я КМДА Анатолія Вершигори, у свята часто отруюються фальсифікованими алкогольними напоями й зіпсованими продуктами.
  • У Львівській області в період новорічно-різдвяних свят посилять заходи безпеки У Львівській області в період новорічно-різдвяних свят посилять заходи безпеки У Львівській області у період новорічних свят та Різдва правоохоронні органи посилять заходи безпеки, а служби життєзабезпечення працюватимуть у режимі підвищеної готовності. Про це повідомляють у прес-службі ЛОДА.
  • Водіїв просять бути обережними: завтра у Львові ожеледиця і сніг Водіїв просять бути обережними: завтра у Львові ожеледиця і сніг Водіїв просять бути обережними: з 29 до 31 грудня у Львові на дорогах буде ожеледиця. Також з вівторка, 29 грудня сніжитиме, а температура опуститься до 9 градусів морозу. Про це повідомляють у прес-службі Львівського регіонального центру з гідрометеорології.
  • Де завтра у Львові не буде світла: адреси Де завтра у Львові не буде світла: адреси Завтра, 29 грудня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • У Львові на площі перед Оперним театром облаштували відеоспостереження У Львові на площі перед Оперним театром облаштували відеоспостереження На площі перед Оперним театром облаштували систему відеонагляду. Відтепер Муніципальна дружина відслідковує все, що відбувається навколо головної ялинки міста онлайн. Про це повідомляють у прес-службі ЛМР.
  • Особливий економічний статус для Львівщини: у чому переваги? Особливий економічний статус для Львівщини: у чому переваги? Про це говорять вже давно, та реальних дій львів'яни ще не відчули. Тому цього тижня на сесіях Мостиської та Турківської районних рад місцеві депутати ініціювали звернення до Верховної Ради України, Львівської обласної ради щодо необхідності розробки та прийняття Закону України «Про надання Львівській області особливого економічного статусу».
  • Яким має бути кінотеатр «Львів»: львів’ян просять висловлювати пропозиції Яким має бути кінотеатр «Львів»: львів’ян просять висловлювати пропозиції До 20 березня 2016 року Львівська обласна рада приймає пропозиції для участі в конкурсі на кращу Концепцію функціонування кінотеатру «Львів» і оголошує початок громадського обговорення питання подальшого функціонування цього комунального підприємства Львівської обласної ради, – йдеться на сайті ЛОР.
  • В Україні оголосили дату початку реєстрації та проведення ЗНО-2016 В Україні оголосили дату початку реєстрації та проведення ЗНО-2016 Директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій розповів, коли в Україні почнеться реєстрація для участі в Зовнішньому незалежному оцінюванні, та в які дні відбудуться тестування з математики, української мови та історії України.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!