Новини
  • У Львові встановили світлофор для велосипедистів У Львові встановили світлофор для велосипедистів У Львові на перехресті вулиць Коновальця і Мельника встановили світлофор, який регулюватиме рух велосипедистів. А вже невдовзі такий же світлофор встановлять на ще одній велодоріжці у місті.
  • Вивчити англійську швидко й легко: 5 онлайн-курсів Вивчити англійську швидко й легко: 5 онлайн-курсів Знання іноземної мови дозволяє не просто розуміти іноземців, а й освоювати нові навики, навчатись в кращих університетах світу, розвивати свій бізнес, отримувати високооплачувану роботу в міжнародних компаніях та відчувати себе абсолютно комфортно в будь-якій точці планети. Мовою міжнародного спілкування сьогодні є англійська. Тому її вивчення необхідне для кожної людини. Ось перелік 5 онлайн-курсів, які допоможуть освоїти інтернаціональну мову.
  • У Львові активісти зупинили роботи у сквері св. Юра, в ЛМР обіцяють провести службове розслідування У Львові активісти зупинили роботи у сквері св. Юра, в ЛМР обіцяють провести службове розслідування Сьогодні у Львові активісти ініціативи «Врятуй сквер св. Юра» вчергове зупинили будівельні роботи у парку. Причиною для цього з боку активістів стали відсутність необхідних документів у робочих, а також те, що перед тим було зрубано більшу кількість дерев, аніж узгоджено. У Львівській міській раді щодо цього вирішили провести службове розслідування.
  • Де завтра у Львові не буде світла: адреси Де завтра у Львові не буде світла: адреси Завтра, 9 грудня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Де у Львові можна буде купити ялинку. Перелік місць Де у Львові можна буде купити ялинку. Перелік місць Виконавчий комітет прийняв рішення про організацію передноворічної роздрібної торгівлі хвойними деревами. Ним затверджено місця для продажу у 28 локаціях 5 районів міста у період з 18 грудня до 6 січня.
  • Львів’ян запрошують на майстер-клас про креативне підприємництво. Як взяти участь? Львів’ян запрошують на майстер-клас про креативне підприємництво. Як взяти участь? 10 грудня Львівська бізнес-школа УКУ спільно з Ізраїльським культурним центром при Посольстві Держави Ізраїль в Україні запрошує на відкритий майстер-клас Елеонори Школьнік на тему «Міжнародне креативне підприємництво. Досвід Ізраїлю».
  • Від завтра в Личаківському районі будуть перебої  з водопостачанням Від завтра в Личаківському районі будуть перебої з водопостачанням Через заміну аварійної ділянки водопроводу у Винниках, водопостачання частині мешканців Личаківського району буде відбуватися з перебоями, Про це повідомляють на сайті ЛМКП «Львівводоканал»
  • В Україні змінили графік руху поїздів через Львів. Перелік В Україні змінили графік руху поїздів через Львів. Перелік З 13 грудня на залізниці України вводиться новий графік руху. Значна частина стосується і поздів, які курсують через Львів.
  • Куди слід дзвонити учасникам АТО, щоб дізнатися про своє право на пільги Куди слід дзвонити учасникам АТО, щоб дізнатися про своє право на пільги Учасникам АТО та членам їх сімей з будь-яких питань, зокрема тих, що стосуються соціальних пільг, допомог чи виплат, радять телефонувати на лінію «112», щоб отримати необхідну інформацію, – повідомили у прес-службі Львівської ОДА.
  • У Львові утворять територіальне управління Антикорупційного бюро. Деталі У Львові утворять територіальне управління Антикорупційного бюро. Деталі Вже найближчим часом буде оголошено про створення територіальних управлінь Національного антикорупційного бюро України. Львів стане одним із перших міст, де його утворять.
  • В Україні подорожчають квитки на Інтерсіті+. Деталі В Україні подорожчають квитки на Інтерсіті+. Деталі З 1 січня 2016 року вартість квитків на потяги Інтерсіті+ зросте на 5%.
  • Що має побачити кожен львів’янин: середньовічний замок у мініатюрі Що має побачити кожен львів’янин: середньовічний замок у мініатюрі Tvoemisto.tv продовжує розповідати про цікаві об'єкти Львова, де варто неодмінно побувати. Сьогодні пропонуємо 7 фактів про своєрідний середньовічний замок в мініатюрі – дім архітектора Юзефа Сосновського.
  • В Україні з’явиться своє іномовлення: деталі про фінансування В Україні з’явиться своє іномовлення: деталі про фінансування В Україні невдовзі з’явиться система іномовлення. Парламентарії 282 голосами підтримали у другому читанні та в цілому відповідний законопроект.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Липинського. Фото Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Липинського. Фото Сьогодні, 8 грудня, через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Липинського у Львові ускладнюється рух.
  • Маленьких львів’ян запрошують у зимовий табір Маленьких львів’ян запрошують у зимовий табір 28 грудня 2015 року у Львові розпочнеться зимовий табір «Моя мрія» Школи Великих українців для дітей, віком 6-12 років. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Фільм про Галицьку армію тепер доступний онлайн: чому варто подивитися Фільм про Галицьку армію тепер доступний онлайн: чому варто подивитися 1 листопада у Львові відбулася прем’єра документально-ігрового фільму «Легіон. Хроніка Української Галицької Армії 1918-1919» від львівського режисера Тараса Химича. В основу стрічки лягли події кінця Першої світової війни. Тепер фільм доступний також і в онлайні. Tvoemisto.tv зібрало факти, чому варто подивитися нову українську кінострічку.
  • Хто очолив короткі списки премії «Книга року ВВС-2015». Перелік авторів Хто очолив короткі списки премії «Книга року ВВС-2015». Перелік авторів Редакція ВВС Україна грудня оприлюднила короткі списки премій «Книга року ВВС-2015» та «Дитяча Книга року ВВС-2015». Переможців у кожній номінації оголосять цієї п’ятниці, 11 грудня.
  • «Наскельні» малюнки Львова: 8 міських муралів «Наскельні» малюнки Львова: 8 міських муралів Казкова веселка, портрет Тарас Шевченка та величезний кросворд – усе це можна побачити на стінах львівських будинків. Стріт-арт художники не втомлюються прикрашати місто своїми роботами. Журналісти Tvoemisto.tv знайшли у Львові 8 муралів і дізналися, що й чому на них зображено.
  • Ситуація на дорогах Львова: ускладнення руху на вул. Винниченка Ситуація на дорогах Львова: ускладнення руху на вул. Винниченка Сьогодні, 8 грудня, через протест водіїв приміських маршрутів під будівлею Львівської ОДА, ускладнено рух транспорту по вул. Винниченка. Про це інформує кореспондент Tvoemisto.tv.
  • Львів’ян просять допомогти знайти зниклого хлопця Львів’ян просять допомогти знайти зниклого хлопця Мешканців Львова просять допомогти у пошуку хлопця, який зник ще 30 листопада.
  • Львівські патрульні вперше застосували зброю Львівські патрульні вперше застосували зброю Сьогодні вночі, з 7 на 8 грудня, під час оформлення дорожньо-транспортної пригоди на одній із вулиць львівська поліція вперше застосувала зброю. Про це інформує facebook-сторінка «Патрульна поліція Львова».
  • Від сьогодні трамвай №6 курсує за зміненим маршрутом Від сьогодні трамвай №6 курсує за зміненим маршрутом Від сьогодні, 8 грудня, до 19 грудня ЛМКП «Львівводоканал» проводитиме аварійно-відновлювальні роботи на вулиці Городоцькій, 123. Трамвай №6 у ці дні курсуватиме зі змінами. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • У Львові на Сихові кладуть асфальт: де перекрили рух. Схема У Львові на Сихові кладуть асфальт: де перекрили рух. Схема Сьогодні, 8 грудня, на проспекті Червоної Калини на ділянці від вулиці Сихівської до вулиці Хоткевича влаштовуватимуть верхній шар асфальтного покриття. Відтак вказана ділянка проспекту Червоної Калини буде закрита для руху транспорту, – повідомили у прес-службі ЛМР.
  • 25 тисяч гривень на рік: кому в Україні доведеться платити податок на житло 25 тисяч гривень на рік: кому в Україні доведеться платити податок на житло Міністерство фінансів України в рамках реформування податкової системи пропонує стягувати фіксований податок у розмірі 25 тис. грн на рік із власників великогабаритного житла. Про це стало відомо з проекту змін до Податкового кодексу України, який опублікував Мінфін.
  • Фастфуд чи історична пам’ятка архітектури: що обрав Львів? Фастфуд чи історична пам’ятка архітектури: що обрав Львів? «Лувр», «Рітц», «Веселка», «Фестивальний» – які тільки назви не «носила» будівля на вул. Січових Стрільців, 12. Зараз у її приміщенні львів’яни та гості міста харчуються фастфудом під назвою «Пузата хата». Проте, багато мешканців міста обурюються, що ініціатори будівництва цієї ресторації зігнорували закон «Про історичну спадщину». Якою була та якою є нині історична будівля в центрі міста?
  • Львів’янам покажуть унікальні старовинні ікони. Де подивитися Львів’янам покажуть унікальні старовинні ікони. Де подивитися У п’ятницю, 11 грудня 2015 року, о 16:00, львів’ян запрошують на виставку «Коли святі усміхаються…», на якій представлять народні ікони другої половини ХІХ – початку ХХ ст. з Буковини, Гуцульщини та Покуття (із музейних та приватних збірок). Відкриття відбудеться в головній будівлі Національного музею у Львові імені А. Шептицького (проспект Свободи, 20).
  • Як львівські спортсмени виступили на цих вихідних. Огляд Як львівські спортсмени виступили на цих вихідних. Огляд На цих вихідних одразу дві львівські команди грали свої домашні матчі в чемпіонатах України. Так, львівські гандболістки з «Галичанки» приймали суперниць із Миколаєва, а волейбольні «Кажани» - харків’ян.
  • На перехресті вул. Стуса та просп. Червоної Калини змінюють організацію дорожнього руху. Схема На перехресті вул. Стуса та просп. Червоної Калини змінюють організацію дорожнього руху. Схема У зв’язку з проведенням робіт з будівництва та заміни інженерних мереж у рамках будівництва трамвайної лінії на Сихів, від завтра, 8 грудня, дещо зміниться схема організації дорожнього руху на перехресті вул. Стуса – просп. Червоної Калини, – повідомляє прес-слжба ЛМР.
  • Розпочала роботу 100-та аптека мережі «D.S.» Розпочала роботу 100-та аптека мережі «D.S.» 4 грудня мережа аптек «D.S.» відкрила свою соту аптеку – у Львові, на вулиці Базарній, 11. А також працює над тим, щоб можна було забронювати медикаменти онлайн і отримати їх без черги.
  • Львів відзначає Хануку: 5 особливостей святкування Львів відзначає Хануку: 5 особливостей святкування 7 грудня євреї всього світу відзначають Хануку – свято перемоги світла над темрявою. Традиційно Хануку святкують 8 днів. Про особливості цього свята Tvoemisto.tv розповів равин Сіва Файнерман.
  • Де завтра у Львові не буде світла: адреси Де завтра у Львові не буде світла: адреси Завтра, 8 грудня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Львів’ян попереджають про туман та ожеледицю Львів’ян попереджають про туман та ожеледицю Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомив, що завтра, 8 грудня, у місті очікують на похолодання, туман та ожеледицю.
  • Завтра проспект Червоної Калини закриють для руху автомобілів. Схема Завтра проспект Червоної Калини закриють для руху автомобілів. Схема Завтра, 8 грудня, на просп. Червоної Калини на ділянці від вул. Сихівської до вул. Хоткевича влаштовуватимуть верхній шар асфальтного покриття. Відтак вказана ділянка просп. Червоної Калини буде закрита для руху транспорту, – повідомили у прес-службі ЛМР.
  • Як і кому допомагають львів’яни. Інфографіка Як і кому допомагають львів’яни. Інфографіка Український центр вивчення громадської думки «Соціоінформ» оприлюднив дані щодо участі львів’ян в благодійності.
  • У Личаківському районі два дні будуть перебої з водопостачанням У Личаківському районі два дні будуть перебої з водопостачанням Через замінe аварійної ділянки водопроводу у Виниках, водопостачання частині мешканців Личаківського району буде відбуватися з перебоями, – повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Личаківській Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Личаківській Сьогодні, 7 грудня, через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Личаківській у Львові ускладнюється рух.
  • У Львові один із трамваїв тимчасово змінює маршрут У Львові один із трамваїв тимчасово змінює маршрут З 8 грудня до 19 грудня ЛМКП «Львівводоканал» проводитиме аварійно-відновлювальні роботи на вул. Городоцька, 123. Трамвай №6 у ці дні курсуватиме зі змінами. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Роздрукуй майбутнє: як і де працюють 3D-принтери у Львові Роздрукуй майбутнє: як і де працюють 3D-принтери у Львові Саморобна гітара, ідеальне взуття та навіть частина черепа – приблизно так виглядає перелік найдивовижніших речей, які можна створити на 3D-принтері. І якщо раніше доступ до такої техніки мали лише науковці, то сьогодні скористатися нею може кожен. Журналісти Тvoemisto.tv завітали до трьох осередків тривимірного друку у Львові: «Фабрики 3D друку», коворкінгу Betaplace та компанії Virom, і спробували з’ясувати, як виглядають і працюють місцеві 3D-принтери, що на них друкують та скільки це коштує.
  • У Львові школярів запрошують на спільні майстер-класи із незрячими У Львові школярів запрошують на спільні майстер-класи із незрячими Громадська організація «Інститут українських студій» у Львові організовує для дітей із вадами зору заняття та майстер-класи. Нині для того, аби вони були максимально інклюзивними і дієвими, ГО запрошує долучатись школярів. Про це Tvoemisto.tv розповів активіст «Інституту українських студій» Роман Боренько.
  • З’явився онлайн-ресурс для спілкування мешканців багатоквартирних будинків З’явився онлайн-ресурс для спілкування мешканців багатоквартирних будинків «Жителі» – платформа, яка об'єднує жителів великих будинків для комунікацій, спілкування та самоорганізації, що дає можливість створити більш комфортні умови життя.
  • Сьогодні львів’ян кличуть послухати джаз на Левандівці Сьогодні львів’ян кличуть послухати джаз на Левандівці Сьогодні, 7 грудня, українсько-польський джазовий фестиваль «Jazz Bez» завітає на Левандівку. У програмі заходів – безкоштовні джазові майстер-класи та концерт польського колективу «Bartosz Pernal Quartet», який напередодні виступив в рамках ювілейного «Jazz Bez» з низкою концертів у Львові, Перемишлі та Рівному. Про це інформують організатори фестивалю.
  • Львівські лучники вибороли Кубок України Львівські лучники вибороли Кубок України Збірна Львівщини стала першою на кубку України зі стрільби з лука в приміщенні серед дорослих, який нещодавно завершився у Львові. У боротьбі за Кубок наші лучники випередили команди з восьми областей України та Києва. Про це інформує прес-служба ЛОДА.
  • Маленьких львів Маленьких львів'ян запрошують на 11 майстер-класів. Де відвідати? Вже цього тижня в нашому місті проходитиме виставка «Дитячий світ 2015». Протягом чотирьох днів, з 10 до 13 грудня, у виставковому центрі на вулиці Щирецькій, 36 представлятимуть свою діяльність понад 100 організацій, які надають весь спектр послуг для дітей. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • У Львові зазвучать джазові колядки. Де послухати? У Львові зазвучать джазові колядки. Де послухати? 10 січня у Львівській обласній філармонії звучатимуть українські, польські та американські колядки в джазових аранжуваннях у рамках проекту «Щедрий вечір з Добрим Джазом», учасники ShockolaD, EwaNovel та Іванка Червінська запрошують всіх поціновувачів вишуканого українського етно-джазу.
  • Здоров’я чи економія: яку лампу обрати для дому? Інфографіка Здоров’я чи економія: яку лампу обрати для дому? Інфографіка Основа споживання електроенергії в багатоквартирному будинку в умовах міста – це освітлення (без урахування домогосподарств, обладнаних електроплитами). Тому, замінивши лампи розжарювання на економні світлодіодні LED-лампи, можна значно скоротити своє електроспоживання і, відповідно, зекономити кошти на його оплату.
  • У Львові активісти пропонують змінити прапор ЗСУ на червоно-чорний У Львові активісти пропонують змінити прапор ЗСУ на червоно-чорний Учора у Львові ряд громадських організацій провели віче й марш у підтримку петиції до Президента України з вимогою надати червоно-чорному стягу офіційний статус прапора Збройних сил України.
  • Магія ночі: ТОП-10 фото з фестивалю «Ніч у Львові» Магія ночі: ТОП-10 фото з фестивалю «Ніч у Львові» Цими вихідними, з 4 по 6 грудня, у Львові тривав фестиваль «Ніч у Львові». Мешканці мали нагоду відвідати низку екскурсій, вистав, фаєр-шоу, виставок та майстер-класів. Пропонуємо вам фото, які демонструють найяскравіші моменти фестивалю.
  • У Львові на одній із вулиць обмежили рух У Львові на одній із вулиць обмежили рух За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, на вулиці Чайковського виконують аварійні роботи з заміни каналізаційного випуску з будинку №7.
  • У Львові погасили марку, присвячену перемозі Січових Стрільців. Відео У Львові погасили марку, присвячену перемозі Січових Стрільців. Відео Укрпошта з нагоди 100-річчя перемоги Січових стрільців на горі Маківка 5 грудня вводить в обіг та вважає дійсним для пересилання письмової кореспонденції в усіх відділеннях поштового зв’язку художній поштовий конверт з оригінальною маркою «Пам’яті Українських Січових Стрільців. 100 років з дня битви на горі Маківка». Про це повідомляє прес-служба ЛМР.
  • Пільгові квитки на потяги треба буде замовляти заздалегідь Пільгові квитки на потяги треба буде замовляти заздалегідь У Міністерстві інфраструктури заявляють, що в процесі проведення реформи залізничного транспорту буде введено поняття соціального замовлення за перевезення громадян пільгових категорій.
  • Велосипедист зі Львова здобув медаль кубка світу у Новій Зеландії Велосипедист зі Львова здобув медаль кубка світу у Новій Зеландії Львів'янин Роман Гладиш виборов бронзову медаль у перегонах скретч на етапі Кубка світу з велотреку.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Сяйво Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Сяйво Нині на вулиці Сяйво у Львові (мікрорайон Левандівка) трапилась ДТП, яка спричинила ускладнення руху.
  • У Львові очільник ОДА склав повноваження депутата облради У Львові очільник ОДА склав повноваження депутата облради Про це Голова ЛОДА Олег Синютка повідомляє на своїй сторінці у Facebook.
  • В Україні збільшили кількість призовників. Доки роздаватимуть повістки? В Україні збільшили кількість призовників. Доки роздаватимуть повістки? В Україні знову почали розносити повістки, хоча осінній призов на строкову службу мав закінчитися 30 листопада.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події, а для декого психологічно складним. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень з 30 листопада по 6 грудня.
  • Де завтра у Львові не буде світла: адреси Де завтра у Львові не буде світла: адреси Завтра, 7 грудня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Львівські поліцейські допомогли жінці, в якої почалися перейми в дорозі. Деталі Львівські поліцейські допомогли жінці, в якої почалися перейми в дорозі. Деталі На днях львівські поліцейські допомогли добратися до пологового будинку жінці, в якої почалися перейми в дорозі.
  • У Гарнізонному храмі виставили для почитання березовий хрест зі зони АТО У Гарнізонному храмі виставили для почитання березовий хрест зі зони АТО Львів відзначає 24-ту річницю Збройних Сил України. Відтак, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відбулась святкова Літургія. У храмі для почитання виставили хрест, який вцілів після обстрілів у зоні АТО, – повідомляє прес-служба ЛМР.
  • Сьогодні у Львові презентують ескізи графіті в пам Сьогодні у Львові презентують ескізи графіті в пам'ять учасників АТО. Де подивитись? 6 грудня у Львові, до дня Збройних Сил України, презентуватимуть ескізи графіті та арт об'єктів, що будуть намальовані на стінах та зовнішніх площинах у Львові, в пам'ять учасників АТО.
  • Топ-10 продуктів, корисних для волосся Топ-10 продуктів, корисних для волосся Оздоровлення волосся може початися вже з наступного прийому їжі. Так само, як і будь-яка інша частина тіла, сила волосся залежить від правильного харчування. Корисні речовини, що містяться в їжі, зміцнюють волосяні фолікули і шкіру голови.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!