Новини
  • Львів’ян запрошують на унікальну виставку корон Львів’ян запрошують на унікальну виставку корон У Львові благодійний фонд імені Б.Г. Возницького та Львівський історичний музей представляють унікальну виставку «Корони світу», де серед експонатів - вінці, корони, головні убори духовних та світських лідерів різних країн світу.
  • Що відбудеться з економікою України у 2016 році: думка експертів Що відбудеться з економікою України у 2016 році: думка експертів Щорічно компанія Юридична компанія Ейч.Ді.Партнерз організовує для представників бізнесу стратегічну сесію, щоб аналітики та експерти могли розповісти, куди рухатиметься економіка України наступного року. Тетяна Ситник, GfK Ukraine розповіла, що спричинило дисбаланс в українській економіці, що відбувається зі споживанням та інвестиціями, які українські компанії перші подолають наслідки кризи, та в що краще вкладати інвестиції – бренд чи ціну.
  • Львів’ян просять допомогти в пошуку псевдомінера. Фото Львів’ян просять допомогти в пошуку псевдомінера. Фото Галицьким відділом поліції встановлюється дані та місце перебування особи, яка є причетною до хибних викликів на гарячу лінію «102» про замінування Краківського та Галицького ринків 16 грудня близько 15:00 години дня.
  • У Львові тимчасово не курсують частина трамваїв У Львові тимчасово не курсують частина трамваїв Як повідомили у диспетчерському пункті ЛКП «Львівелектротранс», зараз в місті не курсує частина трамвайних маршрутів.
  • У новому році в Україні змінюється порядок присудження вчених звань У новому році в Україні змінюється порядок присудження вчених звань Міністерство освіти і науки звертає увагу вчених рад ВНЗ та наукових установ на те, що з 1 січня 2016 року набирає чинності порядок затвердження рішень про присвоєння вчених звань. Про це йдеться у відповідному листі відомства.
  • «Галицькі леви» – лідери чемпіонату України з хокею серед юніорів «Галицькі леви» – лідери чемпіонату України з хокею серед юніорів Цими вихідними, 26 та 27 грудня, у серії матчів чемпіонату України з хокею серед юнаків команди юних хокеїстів «Галицькі Леви-2001» та «Галицькі Леви-2002» двічі перемогли своїх візаві з Херсону. Про це інформують у ЛОДА.
  • Українцям пропонують надіслати листівки сім Українцям пропонують надіслати листівки сім'ям загиблих воїнів АТО Сайт допомоги «Небесна гвардія» збирає вітальні листівки для сімей загиблих воїнів АТО. Відповідне оголошення фонд розмістив на сторінці у мережі Facebook.
  • Львівський автобус, який вчора обстріляли, вже курсує на маршруті Львівський автобус, який вчора обстріляли, вже курсує на маршруті Як поінформував начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир, автобус, який вчора обстріляли, вже курсує на своєму маршруті.
  • Син чи дитина. Чому хлопчик – «бажаніша» дитина, аніж дівчинка Син чи дитина. Чому хлопчик – «бажаніша» дитина, аніж дівчинка Чимало українців за інерцією вірять, що краще народити хлопчика. Навіть зараз батькам, які виховують лише дівчаток, друзі та знайомі не рідко висловлюють співчуття, а незнайомці доволі часто визначають стать немовляти як чоловічу, навіть попри рожеві кольори, квіточки та бантики на вбранні. Чому досі в українському суспільстві на підсвідомому рівні хлопчики бажаніші від дівчат, – розповідає Оксана Кісь, яка вже понад 20 років вивчає жіночі та гендерні питання в українській історії.
  • Львів’ян просять допомогти у пошуку футбольних хуліганів Львів’ян просять допомогти у пошуку футбольних хуліганів Усіх, хто може допомогти встановити особи правопорушників, котрі 14 грудня вчиняли хуліганські дії на трибунах стадіону «Арена Львів» під час футбольного матчу Україна-Словенія, поліцейські просять зголоситись на оперативну лінію 102.
  • Ситуація на дорогах Львова: колапс на одному з перехресть Ситуація на дорогах Львова: колапс на одному з перехресть Нині у Львові на перехресті вулиць Сахарова-Коперніка-Героїв Майдану трапилась ДТП, що спричила значні ускладнення у русі транспорту.
  • Ситуація на дорогах Львова: «тягучки» у центрі міста Ситуація на дорогах Львова: «тягучки» у центрі міста Сьогодні, 28 грудня, у центрі Львова складно проїхати – там утворилися «тягучки». Водіям радять оминати цю частину міста.
  • В Україні презентували оновлену 500-гривневу банкноту В Україні презентували оновлену 500-гривневу банкноту Національний банк України з 11 квітня 2016 року вводить в обіг оновлені банкноти номіналом 500 гривень зразка 2015 року з удосконаленою системою захисту.
  • Сьогодні львів’ян попереджають про різку зміну погоди Сьогодні львів’ян попереджають про різку зміну погоди Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомляє, що сьогодні, 28 грудня, впродовж дня відбудеться зміна характеру погодних умов на зимовий.
  • Учора у Львові неповнолітній обстріляв маршрутку: деталі Учора у Львові неповнолітній обстріляв маршрутку: деталі Учора, 27 грудня, о 18:00 на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення від водія маршрутного таксі №13 про те, що на вулиці Виговського, біля поліклініки, невідомі обстріляли маршрутне таксі, внаслідок чого пошкоджено чотири вікна. Про це інформують у відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.
  • Що означають зміни у квитанціях за газ Що означають зміни у квитанціях за газ Передусім у нових рахунках від «Львівгазу» є новий розділ «Пеня» – це сума, яку стягуватимуть зі споживача за протермінування оплати з нового року.
  • Фото дня у Львові: у місті відкрили пам Фото дня у Львові: у місті відкрили пам'ятник авторові гімну України Михайлові Вербицькому У неділю, 27 грудня, у Львові у рік 200-річчя від дня народження відкрили та освятили пам’ятник авторові гімну України о. Михайлові Вербицькому. Монумент встановили на розі вулиць Бандери - Чупринки - Вербицького.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 21-27 грудня.
  • Де завтра у Львові не буде світла: адреси Де завтра у Львові не буде світла: адреси У Львові у понеділок, 28 грудня, з 8:00 до 17:00 пройдуть відключення електропостачання споживачам у чотирьох районах міста у зв’язку з плановими ремонтними роботами електрообладнання. Про це повідомляють у прес-службі ПАТ «Львівобленерго».
  • З понеділка у Львові наступить зимове похолодання З понеділка у Львові наступить зимове похолодання Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомив, що завтра, 26 грудня, вранці та вдень будуть пориви південно-західного вітру 15-20 м/с. Синоптики також застерігають, що впродовж 28 грудня відбудеться зміна характеру погодних умов на зимовий.
  • В мережі з’явились різдвяні вітальні листівки «Петриківській розпис»: де завантажити? В мережі з’явились різдвяні вітальні листівки «Петриківській розпис»: де завантажити? З настанням новорічно-різдвяних свят ми всі зіштовхуємося з проблемою, коли хочемо привітати рідних й друзів. В мережі з’явилися вітальні листівки в стилі «Петриківській розпис», які стануть цікавим доповненням до подарунку.
  • Як зміняться акцизи на пальне, тютюн та бензин у 2016 році? Як зміняться акцизи на пальне, тютюн та бензин у 2016 році? Напередодні Нового року та Різдва депутати зробили подарунок українцям у вигляді суттєвого підвищення акцизів на тютюн, алкогольну продукцію і пиво.
  • У Львові в центрі міста трапилась ДТП за участі поліції У Львові в центрі міста трапилась ДТП за участі поліції В ніч на 27 грудня у центрі Львова, на вулиці Личаківській, 10 сталась аварія, в яку потрапили таксі та автомобіль патрульної поліції. Про це повідомляють на сайті спільноти «Варта-1».
  • «Україна починається з тебе»: у світ вийде книга В’ячеслава Чорновола «Україна починається з тебе»: у світ вийде книга В’ячеслава Чорновола В Україні вийде друком книга В’ячеслава Чорновла «Україна починається з тебе». У книзі зібраний найяскравіший творчий спадок політика, починаючи з 1960-х років і до останнього дня життя.
  • Де відпочити з дітьми: у Львові встановили скейт-парк. Фото Де відпочити з дітьми: у Львові встановили скейт-парк. Фото В п’ятницю, 25 грудня, закінчили роботи зі встановлення фігур для скейт-парку, що на вул. Богдана Хмельницького. Подбали і про заходи безпеки для дітей – довкола парку встановили захисну сітку та стенди з правилами безпеки. Про це повідомляють у прес-службі ЛМР.
  • У кардіологічному відділенні Львівської обласної лікарні відкрили сучасний операційний блок У кардіологічному відділенні Львівської обласної лікарні відкрили сучасний операційний блок У п'ятницю, 25 грудня, у Львівській обласній клінічній лікарні відкрили новий операційний блок та відремонтовану частину кардіохірургічного відділення. Про це повідомляють у прес-службі ЛОДА.
  • Підсумки 2015 року: як світ реагував на літературні здобутки львів’ян? Підсумки 2015 року: як світ реагував на літературні здобутки львів’ян? 2015 рік став знаковим для Львова у царині літератури. Наші письменники, перекладачі, ілюстратори і менеджери культури та видавництва здобули перемоги у літературних конкурсах інших країн. Ось перелік міжнародних нагород, які отримали львів’яни та місто Лева зокрема.
  • Львів’ян запрошують на відкриття пам’ятника Михайлові Вербицькому Львів’ян запрошують на відкриття пам’ятника Михайлові Вербицькому У неділю, 27 грудня, о 13:00 відбудеться відкриття пам’ятника авторові гімну України «Ще не вмерла Україна» Михайлові Вербицькому. Пам’ятник встановлять на розі вулиць Бандери - Чупринки – Вербицького. Про це повідомили у департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА.
  • На території Львівської області працюватиме 5 асфальтових заводів На території Львівської області працюватиме 5 асфальтових заводів На території Львівської області працюватиме п'ять базових асфальтних заводів. Їхні потужності дозволять виробляти 250-300 т асфальту в годину і забезпечувати безперебійне постачання цього матеріалу для ремонту автошляхів. Про це повідомили у прес-службі ЛОДА.
  • У Львові вшанували пам’ять Ірини Стасів-Калинець. 5 фактів про поетесу
У Львові вшанували пам’ять Ірини Стасів-Калинець. 5 фактів про поетесу В п’ятницю, 25 грудня, на фасаді школи №87 урочисто відкрили меморіальну таблицю пам'яті поетеси, учительки за фахом, діячки дисидентського руху, в’язня брежнєвських таборів, шістдесятниці, активістки українського національного і правозахисного руху, художниці, філолога Ірини Стасів-Калинець (1940 – 2012). У цьому навчальному закладі Ірина Онуфріївна навчалася у 1947 – 1957 роках
  • В мережі з’явились онлайн-курси про бізнес та фінанси: де зареєструватися? В мережі з’явились онлайн-курси про бізнес та фінанси: де зареєструватися? Відкритий університет Майдану запускає нові курси для розвитку громадянської освіти. Так, вже зараз можна записатись на онлайн-лекції українських експертів про бізнес,фінанси та активізм.
  • Яким буде «Креативний квартал» у Львові: особливості проекту Яким буде «Креативний квартал» у Львові: особливості проекту У Львові працюють над створенням ще одного громадського простору, який носитиме назву «Креативний квартал». Тут містяни зможуть спілкуватися, відпочивати, працювати та обмінюватися ідеями. Приміщення для цього проекту здадуть в оренду інвесторам терміном на 50 років. Tvoemisto.tv дізналося, яким буде «Креативний квартал», чому Львову вигідний такий проект, а також, яким буде місце його розташування.
  • Що чекає на водіїв у 2016 році: 5 змін у законодавстві Що чекає на водіїв у 2016 році: 5 змін у законодавстві Поточний рік вже приніс автомобілістам чимало змін та наступний обіцяє бути не менш «продуктивним». Зміни у законодавстві в основному пов'язані з митною вартістю автомобілів та оподаткуванням. Пропонуємо 5 найважливіших змін для українських водіїв, які вступили в силу у кінці 2015, або мають набрати чинність у 2016 році.
  • Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Цими вихідними, 26 та 27 грудня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити: концерти українських виконавців та прем’єри новорічних та різдвяних вистав, незвичні виставки та лекції, а також спортивні заходи, серед яких і автопробіг центром міста. Перелік найбільш цікавих подій у Львові пропонує Tvoemisto.tv.
  • Львів’ян запрошують на акцію «Безпека дітей в руках батьків» Львів’ян запрошують на акцію «Безпека дітей в руках батьків» У суботу, 26 грудня маленьких львів’ян та їх батьків запрошують на акцію «Безпека дітей в руках батьків» . Захід організовує НСОУ «Пласт», Патрульна поліція міста Львова та «Сектор ювенальної превенції» за підтримки проекту Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні. Під час акції батькам розкажуть, як уберегти дитину від небезпек на вулиці, що робити, якщо дитина зникла, та про інші прояви злочинності.
  • Можливості січня: стажування, конкурси, навчання Можливості січня: стажування, конкурси, навчання Щороку ми собі обіцяємо почати нове життя, змінитися самим та змінити щось довкола себе. То чому ж не почати зараз? Ось перелік можливостей зі здобуття грантів, навчання за кордоном, стажування у найкращих компаніях, а також різноманітні конкурси на які необхідно подаватися в січні.
  • У Львові розіграли нові смартфони iPhone 6 У Львові розіграли нові смартфони iPhone 6 24 грудня відбулась новорічна акція у Лео Кераміці - супер розіграш 11-ти нових смартфонів iPhone 6 64gb.
  • У Львові виступлять учасники гумористичної програми «Мамахохотала-шоу» У Львові виступлять учасники гумористичної програми «Мамахохотала-шоу» 30 грудня студія «Мамахохотала» презентує феєричну святкову програму у Львові.
  • Де на Львівщині наступного року ремонтуватимуть дороги: перелік Де на Львівщині наступного року ремонтуватимуть дороги: перелік У 2016 році у бюджет Львівської області надійде близько мільярда гривень від перевиконання митних платежів. За ці кошти відремонтують п'ять автомобільних шляхів регіону.
  • Фільм тижня у Львові: «Добрий динозавр» Фільм тижня у Львові: «Добрий динозавр» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду американський комедійним мультфільм від студії Pixar Animation Walt Disney Pictures
  • У Львові створять Центр надання допомоги учасникам АТО У Львові створять Центр надання допомоги учасникам АТО На сесії прийняли рішення надати адміністративно-господарському управлінню ЛМР в оренду нежитлові приміщення на вулиці Пекарській, 41 для створення Центру надання допомоги учасникам АТО.
  • У Львові планують закупити 60 нових автобусів У Львові планують закупити 60 нових автобусів Вже наступного року вулицями Львова мали б курсувати 60 нових низькопідлогових автобусів. а також нові трамваї від «Електрону».
  • А чому б не перенести? Львів’яни, які двічі відзначать Різдво А чому б не перенести? Львів’яни, які двічі відзначать Різдво Сьогодні у всіх католиків та в деяких православних країнах відзначається свято Різдва Ісуса Христа. Українці ж, дотримуючись юліанського календаря, це свято відзначатимуть лише через два тижні - 7 січня. Однак зараз тривають розмови про те, аби перейти на григоріанський календар та відзначати Різдво 25 грудня. Tvoemisto.tv розпитало у родини львів'ян, які двічі святкують Різдво, звідки в них у родині така традиція, чим католицьке святкування відрізняється від православного та чому поляки на Святвечір не готують пампухів.
  • На Tvoemisto.tv стартує трансляція лекції про ІТ-підприємництво
На Tvoemisto.tv стартує трансляція лекції про ІТ-підприємництво Сьогодні, 25 грудня, у Львові проведуть майстер-клас на тему «ІТ-підприємець. Шлях джедая». Спікером заходу буде Євген Сисоєв, співзасновник та керуючий партнер венчурного фонду AVentures Capital. На Tvoemisto.tv можна переглянути практичну лекцію онлайн.
  • Останні вихідні 2015-го у Львові: програма заходів у Зимовому парку Останні вихідні 2015-го у Львові: програма заходів у Зимовому парку Незважаючи на відсутність снігу та доволі теплу зимову погоду для львів’ян та гостей міста дарувати теплі святкові емоції продовжує Зимовий парк. Вже в цю суботу, 26 грудня, для дітей та дорослих чекає насичена програма заходів, а також різдвяний ярмарок та музичне наповнення.
  • 7 відеолекцій про Львів, урбаністику, євреїв та «комуналку» 7 відеолекцій про Львів, урбаністику, євреїв та «комуналку» Бажаєте дізнатися більше про психологічні особливості мешканців «комуналок», подолати кілька стереотипів про євреїв, краще зрозуміти ментальність жителів Донбасу, з’ясувати, чому «модерністське місто померло» та як змінювалося ставлення до шлюбу протягом останніх двохсот років? Тоді ця підбірка буде цікавою для вас. Пропонуємо записи різнотематичних лекцій та майстер-класів, які відбулися упродовж минулого року та опубліковані у відеоархіві Центру міської історії.
  • Як працюватимуть медичні заклади Львова на зимові свята Як працюватимуть медичні заклади Львова на зимові свята Вже незабаром розпочнуться новорічні та різдвяні свята і, відповідно, державні вихідні. Tvoemisto.tv з’ясувало, як працюватимуть державні міські медичні заклади у ці дні.
  • Маленьких львів’ян запрошують створити ялинкові прикраси для себе і військових Маленьких львів’ян запрошують створити ялинкові прикраси для себе і військових Скаутська організація «Пласт» запрошує дітей віком від 5 до 12 років та їхніх батьків на майстер-клас «Ялинкова іграшка». Частина прикрас буде надіслана українським військовим
  • У Львові покажуть випуск програми Discovery для незрячих людей У Львові покажуть випуск програми Discovery для незрячих людей У Львові покажуть один із випусків програми «Північна Америка» під назвою «Заховатися ніде», адаптований для людей із вадами зору. Сеанс відбудеться 26 грудня о 15:00 у кінотеатрі «Кінопалац Копернік». Показ пройде українською мовою, вхід – вільний. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Бути ближчим до клієнта: як вдосконалюють обслуговування у львівських аптеках? Бути ближчим до клієнта: як вдосконалюють обслуговування у львівських аптеках? Якими міфами покритий фармацевтичний бізнес? Яким чином аптекам працювати максимально ефективно та, водночас, вибудовувати довіру і лояльність своїх клієнтів? Нещодавно у Львові відбулася конференція «Виробник - Мережа аптек "D.S.". Візія співпраці». На запрошення керівництва мережі на конференцію прибули 106 представників з 63-х українських та закордонних фармацевтичних компаній.
  • Два закордонні паспорти: кому і для чого можна їх отримати Два закордонні паспорти: кому і для чого можна їх отримати Чинне законодавство дозволяє мати громадянам України 2 закордонних паспорти, але не більше. Пропонуємо дізнатися, у яких випадках громадянам України дозволено отримати два документи.
  • У Львові для транспорту закриють частину вулиці Удатного У Львові для транспорту закриють частину вулиці Удатного У зв’язку з будівництвом готелю з вбудованим приміщеннями ресторану та фізкультурно-оздоровчого центру на вулиці Веселій, 5 для руху транспорту закриють частину вулиці Удатного.
  • Сьогодні християни західного обряду відзначають Різдво. 6 фактів про свято Сьогодні християни західного обряду відзначають Різдво. 6 фактів про свято Сьогодні, 25 грудня, католики і протестанти усього світу святкують Різдво. Цей день – спогад про диво народження у Віфлеємі Сина Божого Ісуса Христа. Пропонуємо 6 фактів про особливості цього свята у християн західного обряду.
  • Львів’ян запрошують на благодійний різдвяний вечір
  • На двох вулицях Львова змінять організацію дорожнього руху. Візуалізація На двох вулицях Львова змінять організацію дорожнього руху. Візуалізація До наступної середи, 30 грудня, у Львові мають демонтувати деякі знаки на вулицях Короленка та Смольського. Про це інформує прес-служба Патрульної поліції Львова.
  • Львів’ян просять допомогти у пошуках зниклого чоловіка Львів’ян просять допомогти у пошуках зниклого чоловіка У Львові шукають Миколу Бугрина, який зник кілька днів тому. Львів’ян просять допомогти знайти зниклого чоловіка.
  • Львів готується до снігу: за очищувальною технікою можна буде слідкувати онлайн Львів готується до снігу: за очищувальною технікою можна буде слідкувати онлайн На підприємствах, які обслуговуватимуть автомобільні дороги Львівщини, планують впровадити систему електронної навігації. Першочергово GPS-трекери встановлять на усю техніку, задіяну для утримання та очистки автомобільних доріг. Про це інформує прес-служба ЛОДА.
  • У Львові працюють над створенням «Креативного кварталу»: нові деталі У Львові працюють над створенням «Креативного кварталу»: нові деталі Територія старого трамвайного депо, обмежена вулицями Городоцькою та Сахарова, отримає нове дихання: незабаром тут розпочнуть роботи зі створення Креативного кварталу, що об’єднає у Львові світові компанії. Після вибору інвестора, ці приміщення нададуть йому в оренду терміном на 50 років та встановлять фіксовану орендну плату, відповідно до експертної оцінки. Відповідне рішення щодо затвердження умов конкурсу й конкурсної документації прийняли під час сесії міської ради.
  • Сьогодні на Tvoemisto.tv – онлайн-трансляція лекції про ІТ-підприємництво Сьогодні на Tvoemisto.tv – онлайн-трансляція лекції про ІТ-підприємництво Сьогодні, 25 грудня, у Львові проведуть майстер-клас на тему «ІТ-підприємець. Шлях джедая». Спікером заходу буде Євген Сисоєв, співзасновник та керуючий партнер венчурного фонду AVentures Capital. Tvoemisto.tv транслюватиме майстер-клас онлайн. Початок трансляції о 16:00 годині.
  • У Львові трамвай №6 до кінця року курсуватиме зі змінами У Львові трамвай №6 до кінця року курсуватиме зі змінами За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, роботи з ремонту каналізаційного колодязя на вулиці Городоцькій, 123, продовжили до 31 грудня цього року.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!