Новини
  • Львову потрібні міжнародні школи, - Павло Шеремета Львову потрібні міжнародні школи, - Павло Шеремета Для того, щоб Львів розвивався і сюди приїжджали працювати міжнародні експерти та спеціалісти, місто має забезпечити певні умови проживання. Одна з головних – якісна освіта для дітей. Відтак у Львові мають з’явитися школи, побудовані за міжнародними стандартами. Таку думку висловив керівник Школи управління УКУ Павло Шеремета під час дискусії «Загальна візія стратегії розвитку Львова на найближчі 5 років», яку організовувало Tvoemisto.tv.
  • Де завтра у Львові не буде світла: адреси Де завтра у Львові не буде світла: адреси Завтра, 23 грудня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • На реставрацію Жовківського замку виділили 3,8 млн грн На реставрацію Жовківського замку виділили 3,8 млн грн Для реставраційних робіт у Жовківському замку на Львівщині виділили 3,8 мільйона гривень. Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року, – повідомляє прес-служба ЛМР.
  • Зроблено у Львові: реалії, недоліки та перспективи виробництва Зроблено у Львові: реалії, недоліки та перспективи виробництва Будівництво індустріальних парків, рекультивація львівського сміттєзвалища та боротьба зі смородом. Ці проекти можуть стати не лише вирішенням багатьох проблем міста, а й привести додаткові кошти у бюджет, якщо вдало налагодити виробництво. Його реалії та перспективи у Львові обговорили представники міської влади, керівники депутатських фракцій ЛМР, голови комісій ЛМР, громадські діячі та активісти під час дискусії «Загальна візія стратегії розвитку Львова на найближчі 5 років». Tvoemisto.tv пропонує ідеї та думки, що звучали у рамках зустрічі.
  • Як зменшити податкове навантаження легально: думки експертів про міжнародне оподаткування Як зменшити податкове навантаження легально: думки експертів про міжнародне оподаткування У рамках бізнес-сніданку, який організовує Юридична компанія Ейч.Ді.Партнерз відбулася дискусія підприємців, представників малого та середнього бізнесу, а також юристів на тему міжнародного податкового планування та структурування бізнесу. Журналісти Tvoemisto.tv підготували думки експертів про сферу міжнародного оподаткування та її важливість для українських підприємців.
  • Маленьких львів Маленьких львів'ян запрошують долучитися до оздоблення різдвяної шопки Сьогодні орієнтовно о 15.00 годині на площі Ринок почнуть монтувати повністю нову Різдвяну шопку. Про це повідомляють у прес-службі ЛМР.
  • Для львів’ян відкрили тренажерний майданчик під відкритим небом. Оновлено Для львів’ян відкрили тренажерний майданчик під відкритим небом. Оновлено На дитячому спортмайданчику по вулиці Йосипа Сліпого, 33 відкрили спеціалізований тренажерний майданчик під відкритим небом. Повправлятись на майданчику можуть і дорослі, і діти.
  • Історія успіху. Розробник, що допоміг Львову зекономити 18 млн₴ Історія успіху. Розробник, що допоміг Львову зекономити 18 млн₴ ІТ-шник мало не з народження Зеник Матчишин ще в 10-му класі створив свою першу програму, якою користуються й досі. А тепер його система енергоефективності uMuni допомогла Львову заощадити понад 18 млн лише за перші сім місяців використання. За словами розробника, найкраща мотивація – переконання, що Україна може домінувати на світовому ринку технологій. Зеник Матчишин розповів Tvoemisto.tv, звідки виникла ідея uMuni та як створити успішний стартап.
  • До та після ремонту: як виглядатиме оранжерея у Стрийському парку До та після ремонту: як виглядатиме оранжерея у Стрийському парку Наразі у Львові триває ремонт оранжереї у Стрийському парку. 50% робіт вже виконали, тому навесні 2016-го вже можна сподіватись озеленення теплиці. Спеціально для Tvoemisto.tv директор ЛКП «Зелений Львів» Богдан Москв’як розповів про те, як виглядатиме оранжерея після ремонту.
  • Львівські виші уклали договір про перевірку студентських робіт на плагіат Львівські виші уклали договір про перевірку студентських робіт на плагіат Наприкінці 2015 року компанія «Антиплагіат» створила програмне забезпечення, здатне знаходити текстові збіги і розпочала співпрацю з кількома українськими університетами, зокрема й львівськими, надавши їм можливість безкоштовно перевіряти студентські роботи (переважно дипломи) на наявність текстових збігів.
  • Сьогодні у Львові призупинятимуть подачу опалення Сьогодні у Львові призупинятимуть подачу опалення Зважаючи на підвищення температури зовнішнього повітря, впродовж дня подачу опалення призупинятимуть. Про це повідомили у ЛМКП «Львівтеплоенерго»
  • Пробне ЗНО випускники здаватимуть у квітні. Графік тестувань Пробне ЗНО випускники здаватимуть у квітні. Графік тестувань З 5 січня 2016 року розпочинається реєстрація на пробне ЗНО і триватиме майже місяць – до 30 січня. Усім охочим спробувати свої сили необхідно зареєструватися на сайті Львівського регіонального центру оцінки якості освіти та здійснити оплату. Про це повідомляють у прес-службі Львівської ОДА.
  • Львів’ян запрошують на майстер-клас про ІТ-підприємництво Львів’ян запрошують на майстер-клас про ІТ-підприємництво 25 грудня у Львові проведуть майстер-клас на тему «ІТ-підприємець. Шлях джедая». Спікером заходу стане Євген Сисоєв, співзасновник та керуючий парнер венчурного фонду AVentures Capital.
  • У Львові шукають свідків аварії, внаслідок якого постраждав 85-літній чоловік У Львові шукають свідків аварії, внаслідок якого постраждав 85-літній чоловік У Львові шукають свідків ДТП, яка відбулась ще 12 грудня на пішохідному переході на вул. Городоцькій-Ярослава Мудрого. Внаслідок інциденту постраждав 85-літній чоловік, який нині прикутий до ліжка. У чоловіка зламані обидві ноги, рука, також він отримав численні забої.
  • На зимові свята зі Львова курсуватимуть додаткові потяги. Перелік На зимові свята зі Львова курсуватимуть додаткові потяги. Перелік Укрзалізниця збільшила до 30 кількість додаткових поїздів, які курсують під час зимових свят. Відкрито продаж на додаткові потяги, які сполучатимуть Львів з Одесою, Миколаєвом, Києвом та Івано-Франківськом.
  • «Різдво єднає у Львові»: програма, локації, особливості «Різдво єднає у Львові»: програма, локації, особливості Цьогорічні новорічні та різдвяні святкування проведуть під назвою «Різдво єднає у Львові». Програма святкових заходів включає в себе події не тільки в центрі міста, а й у віддалених районах Львова. Про це повідомляють у прес-службі ЛМР.
  • У Львові заборонили будівництво двох багатоповерхівок У Львові заборонили будівництво двох багатоповерхівок Департамент Держархбудінспекції у Львівській області зупинив виконання будівельних робіт з будівництва двох багатоквартирних будинків. Про це повідомила прес-служба ДАБІ України.
  • Сьогодні – храмове свято у трьох церквах Львова. Розклад богослужінь Сьогодні – храмове свято у трьох церквах Львова. Розклад богослужінь Християнські Церкви східного обряду відзначають 22 грудня свято Зачаття Пресвятої Богородиці св. Анною. Цей празник. започаткований у V столітті, особливо поширився у VIII столітті. Саме тоді святий Андрій Критський укладає службу для празника, а Георгій Нікомедійський та Йоан Евбейський величають його у своїх проповідях.
  • Українці платитимуть за тепло по-новому. 4 факти Українці платитимуть за тепло по-новому. 4 факти В Україні змінюють порядок нарахування (визначення) плати за послуги з централізованого опалення – у разі відсутності у помешканні та на вводах у багатоквартирний будинок засобів обліку тепла.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на проспекті Чорновола. Фото Ситуація на дорогах Львова: ДТП на проспекті Чорновола. Фото Сьогодні, 22 грудня, у Львові ускладнюється рух через дорожньо-транспортну пригоду на проспекті Чорновола.
  •  МВС без корупції: скільки заробляє нова поліція? Інфографіка МВС без корупції: скільки заробляє нова поліція? Інфографіка Згідно з даними, які оприлюднив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, зарплата співробітників нової поліції є у рази більшою, аніж у колишніх міліціонерів. Високі зарплати запровадили з надією на те, що поліцейські не будуть спокушатися на хабарі.
  • Українці зможуть дізнаватися, хто власник авто: як працює онлайн-реєстр Українці зможуть дізнаватися, хто власник авто: як працює онлайн-реєстр Міністерство внутрішніх справ відкрило доступ до реєстру власників транспортних засобів. Про це заявив виконувач обов’язків директора головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.
  • Час не хворіти: 7 міфів про грип і застуду Час не хворіти: 7 міфів про грип і застуду Ви ретельно мили руки та приймали вітамін С і все одно підхопили капосний вірус? До Нового року є час одужати, і незайвим буде дізнатися про деякі поширені міфи про застуду та грип.
  • З З'явився мобільний додаток для вивчення української. Де завантажити? У мережі з’явився застосунок від освітнього проекту «Мова – ДНК нації», який допомагає вдосконалити знання з української мови, вказуючи на відмінність вживання різноманітних слів.
  • Завтра у Львові пройде загальноміська акція «Збережемо життя ялинці» Завтра у Львові пройде загальноміська акція «Збережемо життя ялинці» Завтра, 22 грудня з 10:00 до 14:00 год. Львівський міський дитячий еколого-натуралістичний центр проводить щорічну акцію «Збережемо життя ялинці», на якій учні шкіл Львова пропонують безліч творчих альтернатив хвойним деревам, щоб лишень зберегти їм життя, - інформують у прес-службі ЛМР.
  • Львів’ян запрошують на лекцію про урбаністичну архітектуру. Де і коли? Львів’ян запрошують на лекцію про урбаністичну архітектуру. Де і коли? Завтра, 22 грудня, у Львові відбудеться лекція Ірини Білан про громадський простір як поєднання функціональності, екологічності та історичного підгрунтя.
  • Де завтра у Львові не буде світла: адреси Де завтра у Львові не буде світла: адреси Завтра, 22 грудня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонті роботи на лініях електропостачання. Відтак деякі будинки у Львові залишаться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік
  • Маленьких львів’ян запрошують до участі в різдвяному фотоконкурсі Маленьких львів’ян запрошують до участі в різдвяному фотоконкурсі Завтра, 22 грудня, управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради розпочинає дитячий фотоконкурс «Різдво в моїй родині», основна тема якого – сімейні цінності та традиції у різдвяний час. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.
  • Де у Львові купити ялинку: інтерактивні мапи Де у Львові купити ялинку: інтерактивні мапи У Львові вже почалася торгівля головним символом новорічних свят – ялинками. Пропонуємо перелік місць, де можна придбати живих красунь в горщиках і без них.
  • Біля Стрийського парку збудують житловий квартал Біля Стрийського парку збудують житловий квартал Вже невдовзі на території, яка знаходиться на перехресті вулиць Стрийської та Сахарова, розпочнеться будівництво житлових будинків, а також дитячого садочка та закладів торгівлі. Львівська міська рада запрошує львів’ян на громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території.
  • Андрій Павлишин: Львів став культурною столицею не від доброго життя Андрій Павлишин: Львів став культурною столицею не від доброго життя Андрій Павлишин у дитинстві тікав із тісної львівської квартири до музеїв та бібліотек. Історик за фахом, згодом він переклав десятки книжок польських авторів та став співзасновником Форуму Видавців. Перекладач розповідає про те, як виглядає справжній інтелектуальний Львів.
  • В Україні з’явиться перший завод із виготовлення сонячних батарей В Україні з’явиться перший завод із виготовлення сонячних батарей В Олександрії Кіровоградської області будують унікальний завод, на якому робитимуть органічні сонячні батареї, а також зведуть сонячну електростанцію.
  • Поліція взялася за корки в центрі Львова. Деталі Поліція взялася за корки в центрі Львова. Деталі Упродовж чотирьох місяців львівська поліція патрулює вулиці міста. За цей час у її структурі створили відділ, який займається моніторингом рапортів та заяв, аби покращити дорожній рух у Львові, звільнивши місто від заторів. Про це, а також про те, які є варіанти вирішення проблеми із заторами, розповів заступник командира батальйону патрульної поліції Юрій Качмар під час дискусії «Загальна візія стратегії розвитку Львова на найближчі 5 років», організованої Tvoemisto.tv.
  • Ситуація на дорогах Львова: на вулиці  Шімзерів влаштували двосторонній рух Ситуація на дорогах Львова: на вулиці Шімзерів влаштували двосторонній рух Через ремонтні роботи на вулиці Мечникова, вулиця Шімзерів перейшла на двосторонній рух. Про це повідомляють очевидці на сторінці спільноти «Варта 1» .
  • У Львові відкриють новий автовокзал. Де та коли? У Львові відкриють новий автовокзал. Де та коли? У п'ятницю, 25 грудня, у Львові урочисто відкриють новозбудований автовокзал «Двірцевий». Він з’явиться на місці колишньої автостанції №8.
  • Що потрібно знати про хліб? Що потрібно знати про хліб? Що ви знаєте про хліб? А що потрібно знати та на що варто звертати увагу при виборі хлібної продукції? «Концерн Хлібпром» (ТМ «Хлібна хата» і «Вінницяхліб») запрошує всіх перевірити свою обізнаність на тему хліба у Інтернеті.
  • У Львові може зрости плата за паркування: деталі У Львові може зрости плата за паркування: деталі У Львові планують збільшити плату за паркування. Тарифи можуть зрости вже з наступного року.
  • «Різдвяне радіо»: родом зі Львова «Різдвяне радіо»: родом зі Львова Класична музика, бамкання годинника на ратуші та святковий настрій – інтернет-радіостанція «Різдвяне радіо» вже сьомий рік поспіль радує слухачів своїми ефірами. Керівник львівської компанії MJoy Multimedia, яка створює «Різдвяне», Роман Заяць розповів Tvoemisto.tv про особливості цьогорічного сезону, вибір пісень і різдвяну атмосферу.
  • В Україні створять інкубатор з IT-проектів на основі відкритих даних В Україні створять інкубатор з IT-проектів на основі відкритих даних В Україні почне працювати інкубатор з IT-проектів на основі відкритих даних. Про це під час дискусії "Екосистема відкритих даних в Україні" розповів радник прем’єр-міністра Денис Гурський.
  • У Львові буде ще одне місце, де ділитимуться Вифлеємським вогнем У Львові буде ще одне місце, де ділитимуться Вифлеємським вогнем Сьогодні, 21 грудня, пластуни передадуть міському голові Львова Вифлеємський вогонь миру. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Скільки українців володіють англійською мовою. Інфографіка Скільки українців володіють англійською мовою. Інфографіка Згідно з результатами онлайн-дослідження TNS, 89% опитаних респондентів вивчали англійську мову, однак лише 18% володіють нею на рівні вище середнього. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Громадська ініціатива Україна Speaking.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на проспекті Чорновола Ситуація на дорогах Львова: ДТП на проспекті Чорновола Сьогодні, 21 грудня, у Львові ускладнюється рух через дорожньо-транспортну пригоду на проспекті Чорновола.
  • На львівському заводі виготовлятимуть техніку за стандартами НАТО На львівському заводі виготовлятимуть техніку за стандартами НАТО Бронетранспортер "Дозор-Б", який розробив ДП «Львівський бронетанковий завод», стане першою вітчизняною військовою технікою, яку за допомогою чеських партнерів виготовлятимуть за стандартами НАТО. Про це повідомляють у прес-службі Львівської ОДА.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Зеленій Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Зеленій Сьогодні, 21 грудня, у Львові ускладнюється рух через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Зеленій.
  • Львів Львів'ян запрошують відзначити 40-річчя відкриття Олеського замку. Програма Сьогодні, 21 грудня, виповнюється 40 років з дня відкриття для відвідувачів Олеського замку – пам’ятки архітектури та історії XIII - XVII століття, музею-відділу Львівської національної галереї мистецтв імені Возницького.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Княгині Ольги Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Княгині Ольги Сьогодні, 21 грудня, у Львові ускладнюється рух через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Княгині Ольги.
  • У Львові трамвай №6 ще кілька днів курсуватиме зі змінами У Львові трамвай №6 ще кілька днів курсуватиме зі змінами У зв’язку з аварійно-відновлювальними роботами, які проводить ЛМКП «Львівводоканал» на вулиці Городоцькій, 123, до 24 грудня трамвай №6 курсуватиме зі змінами. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Безвізовий режим з ЄС дозволить українцям відвідувати ще майже 60 країн без віз Безвізовий режим з ЄС дозволить українцям відвідувати ще майже 60 країн без віз Про це Президент України Петро Порошенко заявив в інтерв’ю одному із українських телеканалів.
  • В Україні буде своя Поліцейська академія: нові деталі В Україні буде своя Поліцейська академія: нові деталі Головною метою візиту керівника Національної поліції Хатії Деканоїдзе в Канаду стало поглиблення співпраці між Оттавою і Києвом у реформуванні правоохоронної системи України. Про це розповіла сама Деканоїдзе.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 14-20 грудня.
  • Львів’янам пропонують створити дизайн форми для футболістів «Карпат» Львів’янам пропонують створити дизайн форми для футболістів «Карпат» Футбольний клуб «Карпати» звернувся до уболівальників команди з проханням допомогти у створенні оригінальної футбольної форми, в якій гравці виступатимуть в наступному сезоні.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Завтра, 21 грудня, деякі вулиці Львова залишаться без світла. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Як у Львові відкривали другий Зимовий парк. Фоторепортаж Як у Львові відкривали другий Зимовий парк. Фоторепортаж У Львові 19 грудня відкрилася локація зимових розваг і відпочинку – другий Зимовий парк, який діятиме до 19 січня. Насолодитися зимовою атмосферою львів’яни можуть у Парку культури. Пропонуємо 10 яскравих та атмосферних фото з відкриття Парку.
  • Скільки грошей сплачують українці на утримання держави. Онлайн-калькулятор
Скільки грошей сплачують українці на утримання держави. Онлайн-калькулятор У мережі з’явився онлайн-калькулятор, який у доступній формі демонструє, куди йдуть податки громадян України.
  • Львівським підприємцям пропонують скаржитися на неправомірні дії податківців Львівським підприємцям пропонують скаржитися на неправомірні дії податківців Підприємців Львова та області просять інформувати про неправомірні дії або бездіяльність працівників Державної фіскальної служби. Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС Львівщини.
  • Львівський університет визнали «найцитованішим» українським вишом Львівський університет визнали «найцитованішим» українським вишом Львівський національний університет імені Івана Франка виявився найтоповішим з-поміж вітчнизняних вишів у незалежному рейтингу Вікіпедії, визначеному за математичним алгоритмом.
  • Розпочато будівництво дороги, яка з’єднає Львів та Закарпаття Розпочато будівництво дороги, яка з’єднає Львів та Закарпаття У Сколівському районі стартувало будівництво дороги Хащованя-Боржава, яка у перспективі з’єднає Львівську та Закарпатську області. На ділянці, загальна протяжність якої становить близько 2,5 км, вже розпочали підготовчі роботи. Про це повідомив голова Сколівської райдержадміністрації Ігор Свистун.
  • Миколай бородатий: 5 дитячих пісень про Чудотворця Миколай бородатий: 5 дитячих пісень про Чудотворця Подарунки під подушкою й очікування чуда – День святого Миколая люблять і діти, і дорослі. Пропонуємо добірку пісень про Чудотворця, які зроблять 19 грудня ще більш святковим.
  • Вулицями Львова курсує трамвай зі святковою ілюмінацією. Фотофакт Вулицями Львова курсує трамвай зі святковою ілюмінацією. Фотофакт Учора на вулиці Львова виїхав трамвай зі святковою ілюмінацією. Про це інформує прес-служба ЛКП «Львівелектротранс».
  • Сьогодні – День Миколая Чудотворця. 8 цікавих фактів про святого Сьогодні – День Миколая Чудотворця. 8 цікавих фактів про святого 19 грудня православні люди всього світу відзначають день святого Миколая Чудотворця. За народними повір’ями, саме в цей день Миколай Чудотворець спускався на землю з небес і обходив весь світ, допомагаючи знедоленим і відновлюючи справедливість. Пропонуємо вам кілька цікавих фактів про святого та його день.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!