Київ

Активісти відновили оригінальний вітраж дверей аптеки на Хмельницького, 42

581 0
Історичні двері відновлені у первинному вигляді

Мисткиня Лариса Піша відновила оригінальний вітраж, який прикрашав вхід до аптеки на розі вул. Хмельницького та Франка. Про це повідомив активіст Дмитро Перов.

«Восени 2023 р. в аптеці почали ремонт. Завдяки Департаменту охорони культурної спадщини КМДА історичні двері вдалося врятувати. Спільнокоштом кияни відновили іх у первісному вигляді, а вітраж виготовила мисткиня – Лариса Піша», - зазначив він.

Нагадаємо, у жовтні в одній з найстаріших аптек Києва, яка належить КП «Фармація», на розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка демонтували оригінальні двері, аби замінити їх на пластикові. Активісти виступили проти демонтажу і домоглися, аби сторічні двері зберегли.

З метою їх відновити було оголошено збір коштів. За реставрацію взялась ГО «Справжній Київ».

Пізніше з’ясувалось, що зовнішня пара дерев'яних дверей була надто сильно пошкоджена, тож її відновили за оригінальними кресленнями. Внутрішню пару дверей вдалося відреставрувати. 

Про відновлення історичних дверей у будинку на Саксаганського, читайте у репортажі «Твого міста» за посиланням.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!