Чому суми в платіжках за світло не меншають та як тепер будуть продавати квитки на потяги. Підсумки доби

1310 0
Нині 29 січня та 340 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Novosti-N

Фото: Novosti-N

Ситуація на фронті: В Інституті вивчення війни (ISW) припускають, що запланований наступ росіян буде відбуватися в Луганській області або в районі Вугледара на Донеччині. Зокрема, інсайдери кремля повідомили агентству Bloomberg, що президент росії володимир путін готує новий наступ (аби повернути ініціативу на полі бою), який може розпочатися вже в лютому або березні 2023 року.

Як зазначають військові експерти, нещодавні обмежені російські наземні атаки в Запорізькій області можуть мати на меті розпорошити українські сили і створити умови для наступу в Луганській області.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Діброву і Білогорівку Луганської області; Ямполівку, Верхньокам’янське, Роздолівку, Сіль, Благодатне, Парасковіївку, Бахмут, Іванівське, Кліщіївку, Новомихайлівку, Водяне, Мар’їнку, Побєду і Вугледар – Донецької.

Українська авіація та підрозділи ракетних і артилерійських військ завдали 10 ударів по районах зосередження окупантів. Також уражено 2 пункти управління, 2 позиції ППО противника та його станцію радіоелектронної боротьби.

В 15 міську лікарню Ювілейного Луганської області доправлено до 300 найманців пвк «вагнер». Через те, що більшість з них є носіями ВІЛ/СНІД, сифілісу, туберкульозу та пневмонії, лікарі відмовляються надавати їм меддопомогу.

Читайте також: Що робити, якщо захисник не виходить на зв’язок – поради Міноборони. Насамперед слід звертатися на гарячу лінію Уповноваженого зі зниклих безвісти.

Ключові події:

1. Вселенський Патріарх Варфоломій назвав війну в Україні «диявольською». «Ми засуджуємо цю війну, російську агресію проти України. Це диявольська війна, яку породила неправда. Я про це сказав у своєму виступі нещодавно на форумі в Абу Дабі, і більшість присутніх вітали це визначення аплодисментами.

Ми молимося за Україну і за вашу перемогу. Передайте наше вітання народу, православним вірним, передайте, що ми захоплюємося їхньою сміливістю і молимося за них», – сказав Патріарх під час зустрічі з митрополитом Епіфанієм.

Читайте також: Ексгенерал НАТО стане наступним президентом Чехії. В другому турі він обійшов мільярдера Андрея Бабіша;

2. Зеленський увів санкції проти 185 компаній та осіб, які перевозять окупантів та їхню зброю. Їхні активи в Україні заблокують, майно використають для нашої оборони.

«Не чекаючи чергових корупційних скандалів». В Україні хочуть відновити е-декларування для чиновників. Їх не будуть подавати військові та люди на окупованих територіях;

3. У Yasno пояснили, чому в платіжках зростають суми, в той час, коли світла не має. Насамперед через відкладене, підвищене споживання електроенергії, а також – у разі нерегулярного передавання показів лічильників.

На цю ж тему: В «Укренерго» повідомили, чи вдалося зменшити дефіцит електроенергії в Україні. Енергосистема все ще відновлюється після попередніх серій ворожих ракетних обстрілів та дронових атак.

Читайте також: «Укрзалізниця» змінила правила продажу квитків на міжнародні рейси. Таким чином хочуть унеможливити їх перепродаж. Також було звільнено співробітників, які були залучені в різномантні схеми;

4. Роль міськради, головного архітектора постійно понижаються – Коломєйцев про будівництво житла у Львові. Місто не має зараз особливого впливу на житлову забудову, оскільки законодавство в Україні змінюється постійно, про це заявив головний архітектор Львова під час дискусії «Сучасна забудова Львова і майбутня історична пам’ять. Як Львову не втратити своє обличчя», яку провів медіа-хаб «Твоє місто».

5. У Опіковому центрі Львова лікують двох чоловіків, після вибухів акумуляторів в помешканнях. Вони закликають за жодних обставин не купувати автомобільні акумулятори та не встановлювати їх у своїх квартирах;

Львів історичний: Тут був палац, ставок та розлогі сади. Історія площі Петрушевича. Львовознавець Петро Радковець розповідає про площу Євгена Петрушевича. Усе формувалося не одразу, тому зрозуміти, як творилась дільниця, буде цікаво.

Сама площа виникла на землях, котрі колись належали родині Яблоновських. Перша офіційна назва площі – Дрешера-Орлича (на честь польського генерала) датована 1936 роком. У 1943 році стала Берлінпляц, у 1944-ому – знову Дрешера-Орлича, а в 1946-ому – М. Островського. В 1972 році площу перейменували на честь Ярослава Галана, який мав підтримку радянської влади. Сучасну назву площа отримала в 1992 році. Таким чином була вшанована пам’ять про Євгена Петрушевича – українського громадсько-політичного діяча.

Читайте також: Відомий італійський художник створив у Ірпені вуличні шедеври. Раніше TVboy зробив у Бучі графіті із закликом до світу зупинити війну.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!