Львівські депутати знову не підтримали заборону висотної забудови Під Голоском

1063 0
Депутати вже вдруге розглядали петицію про заборону забудови на пленарному засіданні ЛМР.
ФОТО З ПЕТИЦІЇ

ФОТО З ПЕТИЦІЇ

Депутати Львівської міської ради вдруге не підтримали петицію мешканців щодо заборони висотної забудови на 22 гектарах, що розташовані у зеленій зоні мікрорайону Під Голоском, та створення парку на цій ділянці. Відповідне рішення розглядали під час засідання сесії ЛМР 28 вересня, проте не вистачило голосів для його підтримки. 

«Хочу наголосити всім депутатам, хто називав Під Голоско кам’яними джунглями і бетонним гето про те, що зараз натисканням чи не натисканням кнопки за підтримку цієї петиції ми даємо можливість цим людям або дихати на повні груди, або ні», –  підкреслив депутат від фракції «Самопоміч» Володимир Лучишин.

Міський голова Львова Андрій Садовий закликав депутатів підтримати петицію та показати приклад єдності громади міста та депутатського корпусу. Проте петицію підтримали 32 депутати із 46 присутніх. Не голосували або утримались 13 депутатів, усі – з фракції «Європейська солідарність». Відтак, рішення не прийняли.

Зазначимо, що петиція зібрала необхідну кількість підписів, а саме 517 з 500 необхідних. Проте на минулому засіданні сесії, 23 серпня, депутат фракції «Європейська солідарність» Володимир Марусяк зазначив, що серед депутатів виникла дискусія щодо форми питання. За його словами, депутатів бентежить, що це робиться у форматі петиції, оскільки, підтримавши петицію, депутати доручать серетаріату робити те, що не зможуть виконати. 

Зазначимо, що сьогодні, перед початком пленарного засідання мешканці мікрорайону Під Голоском зібралися на одиночні пікети під міською радою за заборону висотної забудови та максимального збереження лісу. Пікетувальники закликали депутатів відстоювати інтереси громади, а не забудовників.

 

Читайте також: У Львові збудують нове житло. Найвища будівля матиме 16 поверхів

Мешканці мікрорайону просили провести повне та незалежне обстеження лісових насаджень – навколо пагорба і включно з 22 га садових ділянок, що останнім часом були надані певним громадянам і зараз є у власності будівельної компанії. Автори петиції також закликали залучити мешканців, незалежні організації та експертів для якісного обліку, встановлення цінності та захисту від знищення цього лісу. 

«Заборона забудови в межах визначених зон Р-3, а також залишити без зміни житлову зону Ж-1 для садибної забудови на ділянках, будівництво на яких не несе загрози знищення лісових насаджень. Розглянути варіанти повернення ділянок лісових насаджень у власність громади міста, зокрема варіанти виділення приватному власнику взамін еквівалентних за площею ділянок у інших мікрорайонах міста, що мають кращі або перспективніші умови для будівництва», – йшлося у петиції.

Читайте також: Якими мають бути комфортні мікрорайони у Львові

Окрім того, львів'яни просять розпочати консультації з місцевими мешканцями та зацікавленими сторонами щодо майбутньої великої рекреаційної зони, а також присвоїти території зелених насаджень статус Регіонального ландшафтного парку «Малоголосківські пагорби». Йдеться також про виведення меж парку, з можливістю розширення за рахунок експертизи лісових та зелених насаджень і закріпити їх в Генплані. Зокрема, мешканці мікрорайону просять владу не допустити приватизації ділянок у визначених межах парку і зміну цільового призначення землі для будівництва будь-яких обʼєктів, зокрема інфраструктурних.

Нагадаємо, що у липні міські посадовці та мешканці мікрорайону Під Голоском у Львові зустрілися, аби обговорити усі проблеми цього району. На зустрічі обговорили зонінг території, також те, що вдалося зробити в питаннях соціальної інфраструктури, доріг, екології, які подальші кроки вчинятиме місто, і про проблеми, які залишаються у мешканців.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!