Глава дипломатії ЄС виступив проти повної заборони на видачу віз росіянам

824 0
На думку Борреля, треба бути вибірковими.
Фото: GETTY IMAGES

Фото: GETTY IMAGES

Глава дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель виступив проти пропозиції заборонити в'їзд росіянам до ЄС. Таку позицію він висловив на пресконференції в Іспанії. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Bloomberg.

«Заборонити в'їзд усім росіянам – не найкраща ідея. Ми маємо бути більш вибірковими», – сказав Боррель.

За його словами, ЄС не повинен відчиняти свої двері для олігархів, але «є багато росіян, які хочуть тікати з країни, тому що вони не хочуть жити в такій ситуації».

Читайте також: Польща працює над концепцією відмови росіянам у видачі віз

Боррель також додав, що деякі країни вже вжили низку заходів щодо заборони на видачу віз, які інші країни ЄС не збираються підтримувати, зазначивши, що було б краще спочатку обговорити це на рівні ЄС.

Нагадаємо, що над  опрацюванням концепції, яка дозволить відмовляти росіянам у видачі віз, працює Польща. Рішення з цього питання можна очікувати в найближчі тижні. Крім того, з 11 серпня Естонія припинила впускати громадян РФ за своїми шенгенськими візами – але є винятки. А 13 серпня у данському МЗС заявили, що готові обговорювати візові обмеження для росіян у ЄС. 14 серпня президент Латвії виступив за анулювання віз тим, хто підтримує агресію Росії.

Міністри закордонних справ Євросоюзу на зустрічі 31 серпня обговорять візові обмеження для росії на тлі війни в Україні. 

Вже низка країн Європи, які найактивніше підтримують цю ініціативу, призупинили видачу шенгенських віз громадянам РФ (Естонія, Латвія, Литва, Чехія), Фінляндія планує на 90% зменшити кількість віз, які видаються.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!