Коли зупиниться поширення Covid-19 в Україні та хто збудує ІТ-парк у Львові. Головне за добу

5129 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Engineer.style for unsplash

Фото: Engineer.style for unsplash

Як рятують хворих з опіками. Щороку у Львівському опіковому центрі, що у 8-й міській лікарні, рятують приблизно 400-450 людей. Хтось ненароком проливає на себе окріп, а у когось мало не все тіло обпечене вогнем. Усі вони – і діти, і дорослі – потребують стаціонарної медичної допомоги і на час карантину змушені тіснитися в одному відділенні. Тvoemisto.tv дізнавалося, як працює львівський Центр термічної травми та пластичної хірургії, що нового у лікуванні важких опіків та як на роботі опікового відділення позначився коронавірус.

Читайте також: Медичний «Оскар» цього року можуть отримати семеро представників Львівщини

Covid-19 – Головне. Нинішня хвиля епідемії Covid-19 в Україні виходить на плато і темпи поширення можуть бути меншими, ніж ті, що показує офіційна статистика. Про це йдеться у прогнозі вчених Національної академії наук України.

Міністр охорони здоров’я Степанов заявив, що повне подолання Covid-19 в Україні можливе до кінця 2021 року. «Нам потрібно переконати 70% дорослого населення України прийти до пунктів щеплення і зробити його. Ми повинні зрозуміти, що в нас буде декілька вакцин одночасно, і окрім заходів до вакцинації потрібно утримуватись від маніпуляції щодо того, який продукт краще…», – сказав він.

Мінімальна кількість щеплень проти Covid-19, яку потрібно зробити, щоб охопити 70% українців до кінця року, становить майже 6 млн уколів на місяць або 270 тисяч на добу без вихідних.

Читайте такожЗалізниця відновлює сполучення між Львовом і Рівним

Кабінет Міністрів дозволив торгівлю посадковим матеріалом і роботу хімчисток у «червоних» зонах.

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Києві (1 886), Харківській (1 427), Львівській (1 255), Хмельницькій (1 158) та Одеській (1 142) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 1 255 осіб (1 085 – напередодні). Разом 113 448. В Україні коронавірус виявили у 19 419 осіб (15 415 за попередню добу). Загальна кількість 1 803 998 пацієнтів.

Вакцинація. Львівщина на третьому місці серед областей України за темпах вакцинації населення. Лідирує у списку Київ – 27 158. Дніпропетровська область має 23 079 провакцинованих мешканців, Львівська – 17 873, а Київська – 16 599 та Черкаська – 15 808.

Читайте також: У людей, які хворіли на Covid-19, частіше розвивається інсульт і психічні розлади. Дослідження

В Україні щеплення першою партією китайської вакцини CoronaVac, яку вже привезли в Україну, розпочнуть після 10 квітня.

Вакцина проти Covid-19 може з’явитися на комерційному ринку пізніше літа 2021 року, як це прогнозувалося раніше. Про це заявив голова Комітету ВР з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Радуцький.

Комітет з безпеки Європейського агентства з лікарських засобів дійшов до висновку, що утворення незвичайних тромбів у поєднанні з низьким вмістом тромбоцитів повинні бути внесені в список дуже рідкісних побічних ефектів вакцини AstraZeneca.

Читайте також: Ремонт вулиць і простір біля церкви Покрови. Що хочуть реалізувати у Личаківському районі

ІТ-парк у Львові. ТзОВ «Девелопленд Груп» отримало погодження від найбільшого державного банку Польщі BKG про надання кредиту у розмірі 81,5 млн євро на будівництво ІТ-парку у Львові. Технологічний парк з офісами для 10 000 ІТ-спеціалістів, мультифункціональним центром та науковими лабораторіями зведуть на перетині вулиць Стрийської – Чмоли.

Одіозний суддя Вовк. Генпрокурор Венедіктова підписала повідомлення про підозру брату голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка Юрію Зонтову та ще одному адвокату, якого НАБУ затримало при отриманні хабаря для подальшої його передачі суддям ОАСК. НАБУ під час обшуків знайшло у «посередників Вовка» мільйони доларів, антикваріат і 100 шекелів.

Читайте такожЦього тижня у Львові пройде пробне ЗНО. Що потрібно знати і мати з собою

Війська РФ на кордоні. На Сході України, у зоні бойових дій, загинув військовослужбовець 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, мешканець Жидачева на Львівщині Ігор Байтала. Йому було 26 років.

Секретар РНБО Данілов підтвердив, що РФ має в Україні багато шпигунів і що біля кордонів почалася військова активізація.

Під час засідання ТКГ сторони підтвердили прихильність до дотримання режиму «тиші», проте документально так і не зафіксували цю позицію через РФ та представників ОРДЛО.

Харчування у школах. Уряд оприлюднив нові норми та порядок організації харчування у школах. Як заявив кулінарний експерт, член робочої групи, що працювала над змінами, Євген Клопотенко, тепер дозволили додавати до їжі спеції, зокрема куркуму та ароматні трави. Окрім того, зменшили кількість солі, цукру та хліба. І навпаки – збільшили фруктів та м’яса.

Читайте також: Львівський хор долучився до світового проєкту пам’яті жертв Covid-19. Відео

Алея Василя Сліпака. У Львові планують облаштувати алею в пам’ять про українського оперного співака, волонтера та учасника Революції Гідності та бойових дій на Сході України Василя Сліпака. Алею планують облаштувати до 5 річниці з дня смерті відомого уродженця Львова. Відомо, що Василь Сліпак навчався в школі № 46, що на вул. Науковій, і щодня ходив алеєю біля Аквапарку до трамвайної зупинки, звідки їздив на навчання до хорової школи «Дударик». За цією ідеєю саме поблизу тих місць має в оригінальний спосіб з’явитися алея.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!