Київ

Художник графіті з Парижа Крістіан Гемі створив у Бородянці кілька нових робіт

917 0
Худощник, відомий також як C215, залишив у Бородянці кілька нових робіт.
Фото: Олександр Ткаченко

Фото: Олександр Ткаченко

Художник графіті з Парижа Крістіан Гемі, відомий також як C215, залишив у Бородянці кілька нових робіт
 
Про новий візит художника до України розповів Міністр культури Олександр Ткаченко та додав, що домовився із художником про фотовиставку у Києві в Музеї війни.
 
Зустрівся з ним сьогодні, подякував за те, що привертає увагу до України. Крістіан мріє потрапити в Бахмут та намалювати там портрети наших загиблих героїв”, - зазначив Ткаченко.
 

На своїй сторінці в Instagram він поділився двома зображеннями, створеними на шматках зруйнованих будинків у Бородянці.

На одній зі зруйнованих будівель він намалював портрет літньої пари, яка от-от поцілується. У дописі на фото художник зазначив, що це Бородянка, і вказав дату — 24 квітня.

Інша робота — це портрет української поетеси Лесі Українки, намальований на шматку залізобетону — уламка іншого будинку. У дописі він розповів, що портрет Лесі Українки він створив на руїнах розбомбленого будинку в Бородянці. І поділився віршем української поетеси Надія (1880) у перекладі на французьку.

Ще одне графіті він намалював всереденині будівлі, зруйнованої російськими загарбниками.

Також у своєму Instagram він поділився відео з Гостомеля, де на побитих кулями воротах він намалював свою синьо-жовту пташку. У дописі Крістін Гемі зазначив, що й через рік життя в Гостомель не повернулось. За воротами зруйнований будинок і згорілі кістяки автомобілів.

Зазначимо, вперше Крістіан Гемі приїхав до Україні у березні 2022 року. Відтоді в Україні — у Києві, Київській області і Львові з’явилося чимало його робіт.

Нагадаємо, на Подолі в Києві створили новий патріотичний мурал. 
 
Фото: Крістіан Гемі, Олександр Ткаченко
ТЕГИ: мурал

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!