Історії закладів, які релокувались до Києва, та коли закінчиться опалювальний сезон у Львові. Підсумки доби

861 0
Нині 23 березня та 393 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав о 09:10, відбій – о 11:09. Повідомляли про зліт МіГ-31К з аеродрому в білорусі.

Читайте також: Унаслідок нічної атаки на Київщині кількість загиблих зросла до 8, під завалами можуть перебувати ще четверо. «Двоє постраждалих знаходяться в стабільно важкому стані. Ще четверо чоловік отримали травми середньої важкості, одна людина проходить амбулаторне лікування. Люди отримали переломи кінцівок, опіки тулуба, рук, ніг, є рвані рани. У всіх травми практично одинакові. У одного пацієнта черепно-мозкова травма», – розповіли в лікарні.

Уночі 22 березня ворожі дрони влучили у гуртожитки у Ржищеві в Обухівському районі. Як наслідок зруйновано верхні поверхи будівель, сталося займання.

Ситуація на фронті: США очікують, що найближчі тижні війни будуть критичними, оскільки Росія спробує знову наступати, і можливо, на різних напрямках. «Ми повинні переконатися, що робимо все можливе, щоб Україна була готова до цього», – заявив представник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі. Він також додав, що США хочуть бути впевненими, що Україна зможе не тільки захищатися, а й «проводити власні наступальні операції в той час і в тому місці, в тому розмірі та в тому масштабі, який вони виберуть».

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог продовжує наступ на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках, на інших – обороняється. ЗСУ відбили 83 атаки на східній ділянці фронту.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 15 ударів по районах зосередження окупантів та удар – по його ЗРК. Також уражено 1 пункт управління, склад боєприпасів і станцію радіоелектронної боротьби противника.

Читайте також: Sport Life у Києві потрапив у скандал через відмову пустити військових в душ. Що кажуть у клубі. Викладене відео розлетілось в мережі ТікТок, де почалася дискусія про те, як можна було не пустити військових. Чимало коментарів щодо поведінки працівників. Однак є й ті, хто не розуміє жінку, яка звернулася до спортзалу.

Акцент дня: «Ми зрозуміли, що таке свобода». Три історії закладів, які релокувалися до Києва. Національна ресторанна асоціація України запевняє, що з початку війни в Україні припинили роботу майже сім тисяч ресторанів та кафе. Натомість відкрили понад дві тисячі нових закладів харчування, найбільше в Києві та Львові. Так у столиці завдяки маріупольцю Максимові Пустакову з’явився «Центр шаурми». Тетяна Дементєєвська і Микита Карий із Херсона облаштували кав’ярню, а Денис Ярмак із Харкова організував мережу піцерій. У матеріалі – що вони пережили та як їм вдалося відродити власну справу в чужому місті.

Ключові події:

1. У Києво-Печерській Лаврі має тривати чернече життя, однак про довгострокову оренду мова не йде – Ткаченко. Глава Мінкульту також зазначив, що міжвідомча комісія досліджує збереження майна у Києво-Печерській лаврі, зокрема понад 800 музейних експонатів.

Читайте також: У Софії Київській обстежили головний купол та хрест. У заповіднику чекали з осені найбільшу підйомну вишку;

2. Чи позбулись російських власників «Мармеладний кіт» та доставка суші у Львові. «Мармеладний кіт» продовжує вести свою діяльність в росії, а кінцевим бенефіціаром «Sushi Master» є росіянин.

Читайте також: Львівський «Беркут» брав участь у вбивствах на Майдані. Колишньому командиру повідомили про підозру. У результаті дій підрозділу загинули троє людей та близько 200 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості;

3. У деяких міста України та Львівщини завершили опалювальний сезон. Яка ситуація у Львові.  Як зазначив у коментарі Tvoemisto.tv директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець, питання вимкнення опалення у місті будуть розглядати ближче до останніх днів березня. Наразі відбувається моніторинг показників температури повітря.

Читайте також: Аптеки та медзаклади Львівщини мають підготуватися до відпуску ліків за е-рецептом. Понад 1,3 тис. медичних та близько 1,2 тис. аптечних закладів Львівщини вже працюють в електронній системі охорони здоровʼя;

4. Олександра Сладкова більше не очолюватиме управління екології Львова. Вона переходить на посаду заступниці директора департаменту економічного розвитку та координуватиме проєкти щодо впровадження зелених технологій.

Читайте такожСтало відомо, коли завершать реставрацію ротонди у парку Франка. Роботи досі тривають, їх планують завершити до Великодня, про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач.

Та: Мур XV століття на площі Міцкевича, де хочуть збудувати паркінг, збережуть. Що про нього відомо. Як забудовник планує зберегти історичну пам’ятку і чи зможуть львів’яни її побачити, повідомив у коментарі Tvoemisto.tv директор НДЦ «Рятівна археологічна служба» Олег Осаульчук;

5. На Київщині оголосили природно-заповідним фондом 13 нових територій. Які саме. Ці території є цінними природними ділянками, на яких виявлено різноманітні види рослин та тварин, що занесені до Червоної книги України.

На цю ж тему: У фонтані в Стрийському парку планують встановити нових лебедів.  Орієнтавна вартість робіт становитиме близько 200 тисяч гривень.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!