Київ

Кияни підтримали петицію про скасування права УПЦ МП на користування земельними ділянками в Києві

739 0
Кияни послідовно підтримують петиції про випровадження УПЦ МП з міста
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Петиція на сайті Київської міської ради із закликом скасувати право постійного користування земельними ділянками, на яких розташовані релігійні споруди УПЦ МП в Києві, набрала необхідні для розгляду 6 тисяч голосів.

Згідно з платформою петицій на сайті Київради, цю петицію було подано 5 квітня, і станом на 26 квітня вона набрала необхідні для розгляду 6 тисяч голосів.

«Прошу скасувати право постійного користування земельними ділянками, на яких розташовані релігійні споруди Московського патріархату та іншими проросійськими релігійними структурами», – ідеться в тексті петиції.

Відповідальні особи мають розглянути петицію протягом десяти робочих днів із дня оприлюднення інформації про початок її розгляду, за можливості її має бути виконано.

Нагадаємо, понад 6 000 підписів за добу набрала петиція до столичної влади про позбавлення базових послуг всіх установ УПЦ МП, в тому числі – води, тепла, світла та вивозу сміття.

Також на сайті Київської міської ради з'явилася петиція із закликом зупинити незаконне будівництво храму московського патріархату на Троєщині.

Як ми повідомляли раніше, Верховна Рада може розглянути законопроєкт про заборону релігійних організацій, які пов'язані з російською церквою.

Нагадаємо, у Києві більша частина храмів досі не перейшли до Православної церкви України. Усього у столиці з початку повномасштабної війни в Україні лише дві із 263 парафій Московського патріархату змінили підпорядкування.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!