Львівщина отримала засоби для збиття «Шахедів» та що кажуть синоптики про теперішню погоду. Підсумки доби

996 0
Нині 29 листопада та 644 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 13:43, відбій – о 14:28. Відбувся зліт МіГ-31К.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 87 бойових зіткнень. Українська авіація завдала 13 ударів по районах зосередження противника та 3 – по його ЗРК. Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, 5 засобів протиповітряної оборони, 9 артилерійських засобів, склад боєприпасів та ворожу станцію радіоелектронної боротьби.

Уночі окупанти атакували Україну, застосувавши 21 ударний БпЛА типу «Shahed-136/131». Всі ворожі дрони знищено.

Читайте також: Зеленський провів засідання Ставки. Про що говорили. «Усі фінанси є. Усі рішення є. Має бути повна відповідна робота в громадах. Усе абсолютно деталізовано – мін та бетону нашій державі точно вистачить. Потрібно більше швидкості та ефективності, і кожен, хто за це відповідає, має чіткі завдання».

Та: Дружину начальника ГУР Буданова отруїли. «Після тривалого погіршення стану здоровʼя її госпіталізували. Зараз завершується курс лікування, далі – контроль лікарів. Їй діагностували ураження важкими металами».

А також: Львівщина отримала додаткові засоби для збиття «Шахедів». До кінця року Львівський ІТ Кластер планує укомплектувати автоматичними турелями десять мобільних вогневих груп, які збиватимуть «шахеди» над Львівщиною.

Ключові події:

1. Зеленський підписав закон про держбюджет на 2024 рік. Чи зросте мінімальна зарплата та пенсія. Головний пріоритет держбюджету – оборона та безпека України, на ці цілі піде майже половина всіх видатків або понад 21% ВВП. Серед інших пріоритетів – соціальна галузь, освіта, медицина, підтримка ветеранів.

Читайте також: «Наступного року ми відмовляємось від квітів, сувенірів та премій», – Козицький. Загалом бюджет Львівської області на 2024 рік становить 6 млрд 168 млн грн, що на 40% менше за минулорічний.

Та: Львівський прикордонний загін очолив новий керівник. Що про нього відомо. Олег Трофіменко чотири роки керував Окремим контрольно-пропускним пунктом «Київ»;

2. Міська рада і надалі вирішуватиме, що будувати у Львові. Чи будуть ці рішення публічними. Як уточнив у коментарі Tvoemisto.tv заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач, йдеться про те, що МУО видаватиме управління архітектури та містобудування ЛМР, проте проєкт попередньо представлятимуть на виконавчому комітеті.

Читайте також: Квартира на новий рік у Львові. Які ціни та скільки треба віддати за вид на Домініканський собор. 

Tvoemisto.tv дізналося, які здають квартири у Львові на Новий рік та за яку ціну, а також запитало у експерта, чи може бути цьогоріч ажіотаж та як зміниться ціна на свята;

3. Під час ремонту котельні біля школи у Винниках стався витік газу. Троє людей отримали опіки. На місці подій працювала слідчо-оперативна група поліції та з’ясовувала усі обставини вибуху.

Читайте також: Термін закриття проїзду Дегтярівським шляхопроводом продовжили до 20 грудня.  На час робіт організація дорожнього руху здійснюється тимчасовими схемами об’їзду.

Та: На реставрації келій на території Києво-Могилянської академії виявили порушення. Роботи зупинені. На пам’ятці повністю демонтовано дах та внутрішні перекриття будівлі;

4. Що робити при переохолодженні та обмороженні. Поради лікарів. Загальне переохолодження розвивається поступово і є дуже небезпечним.

Читайте також: Чим у Львові взимку посипатимуть вулиці. За словами очільниці департаменту екології ЛМР Галини Микітчак, піщано-сольову суміш слід використовували менше, адже вона шкідлива для дерев, особливо там де є більше солі. Реагенти теж мають певний негативний вплив.

Та: «Її не купити в магазині». Як львівянам стати донором у мобільному «Центрі крові». Його координаторка Лариса Кісь пояснила Tvoemisto.tv, що такий проєкт є доволі популярним, оскільки охочим стати донорами не потрібно нікуди спеціально їздити;

5. Миколая, Різдво, Маланки. Нові дати церковних свят у грудні. Зокрема, велике церковне свято – Різдво Христове відтепер відзначатимуть 25 грудня, День святого Миколая – 6 грудня, а Маланки або Щедрий вечір – 31 грудня. Раніше Різдво та Маланки святкували в січні.

Читайте також: Найдовша зима тривала понад пʼять місяців. Що кажуть синоптики про теперішню погоду на Львівщині. «Рання зима є нормою для географічного розташування Львівщини. Наприклад, у 1997 році перший сніг покрив утворився 26 жовтня, у 2003 році – 24 жовтня, а у 2009 – 15 жовтня. Тобто для листопада це дуже характерна погода».

Та: До Львова прийшла зима. Фоторепортаж із засніженого міста. На найближчі дні синоптики також прогнозують снігопади.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!