Львівський активіст домігся, щоб МВС перекладало відеовиступи українською

2195 0
Після зусиль львівського активіста Святослава Літинського у Міністерстві внутрішніх справ перекладатимуть всі відеовиступи українською мовою.
фото: pinme, unian.net,  facebook.com

фото: pinme, unian.net, facebook.com

Про це написав на своїй facebook-сторінці прес-секретар МВС Артем Шевченко. «Для того, щоб зняти всі непорозуміння навколо мовного позову Svyatoslav Litynskyy до МВС України. Справді, відео та коментарі на офіційному youtube-каналі відомства розміщуються мовою оригналу, і я 10 липня дав про це йому таку відповідь. Але надалі, щоб уникнути підстав для подібних позовів усі «синхрони», тобто відеофрагменти виступів, коментарів, інтерв'ю на офіційному youtube-каналі МВС https://www.youtube.com/user/dzgmvs будуть обов'язково супроводжені аутентичним перекладом державною мовою», – йдеться у дописі.

Читайте також: Львів’янин таки отримав паспорт без російської

Нагадаємо, Львівський обласний адміністративний суд відклав засідання стосовно позову львівського активіста Святослава Літинського проти МВС. Активіст вимагає зобов'язати МВС надати йому автентичний переклад державною мовою відеозапису виступу міністра внутрішніх справ.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!