Київ

Мер Києва все ж підтримав петицію киян про відмову від перейменування вулиці на честь ексмера Омельченка

1224 0
Кияни не вважають колишнього мера достойним того, щоб його ім'я носила вулиця в центрі столиці

Мер Києва Віталій Кличко, за ініціативи якого було зареєстровано проєкт рішення Київради про  перейменування вулиці Павла Скоропадського у Печерському районі на вулицю Олександра Омельченка, підтримав петицію киян про відмову від цього. Про це Кличко написав у своєму Telegram-каналі.

«Сьогодні підписав, тобто підтримав петицію з вимогою не допустити перейменування вулиці Павла Скоропадського на честь колишнього міського голови столиці Олександра Омельченка. Також зазначу, що перейменування будь-якої іншої вулиці на честь Олександра Омельченка буде повторно винесене на голосування в «Києві Цифровому», як це рекомендувала одна з комісій Київради», – зазначив мер.
 
Нагадаємо, петицію про це перейменування ініціював саме Кличко, який аргументував це рішення тим, що у Києві дві вулиці на честь Павла Скоропадського. Згодом кияни створили петицію проти цього та зібрали необхідну кількість підписів менш ніж за 3 дні.
 

Додамо, опитування про перейменування проводили в січні 2023-го через «Київ Цифровий», тоді 74,2% проголосували проти вулиці на честь Омельченка.

Також нагадаємо, що за результатами голосування у застосунку  «Київ Цифровий» кияни підтримали перейменування проспекту Правди на проспект Європейського Союзу, а Повітрофлотський проспект і вулицю на Повітрянофлотський проспект і Повітрянофлотську вулицю.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!