Новий проєкт «Твого міста» про медичну допомогу та євроколія з Варшави до Брюхович. Підсумки доби

894 0
Нині 16 червня та 478 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки лунав на Львівщині двічі. Перший раз – о 15:48, відбій – 16:49. Другий – 18:17, відбій – 18:37. В обидвох випадках відбувся зліт МіГ-31К рф.

Ситуація на фронті: Підрив Каховської ГЕС у теперішньому циклі ведення воєн 21 століття є безпрецедентним явищем. Як заявив у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» військовий експерт Петро Черник, якщо рф вдалася до такого вчинку, то немає гарантій щодо провокацій на ЗАЕС. Якщо провокація і буде, то, найімовірніше, із системами охолодження, або ж «підігріють» той самий реактор, що призведе до чогось на кшталт нового Чорнобиля.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – за добу понад 30 бойових зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 17 ударів по районах зосередження противника. Уражено 2 пункти управління, зенітно-ракетний комплекс С-300, 3 склади боєприпасів та 7 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях.

Сьогодні вночі рф задіяла 2 іранських ударних БпЛА типу «Shahed». Їх знищено протиповітряною обороною. Також збито БпЛА «Орлан-10» та ще 3 розвідувальних дрони.

Читайте також: Після 6,5 років неволі на Львівщину з росії повернувся експолітв’язень. Російські окупанти затримали українця Андрія Захтея у серпні 2016 року, закидаючи підготовку теракту у Криму.

Акцент дня: «Мені сказали, що я не зможу мати дітей, а я вже була вагітна». Українцям тепер як ніколи варто дбати про своє здоров’я. Через війну та ймовірний негативний досвід відвідування лікарів пацієнти можуть зволікати з обстеженнями. Tvoemisto.tv запустило медичну програму «Консиліум», де люди розповідають історії про своє лікування, а лікарі й експерти обговорюють це в студії. Наша перша тема стосується жіночого здоров’я. В однієї пацієнтки – позитивний досвід, другій довелося почути від лікарки, що вона ніколи не матиме дітей, хоча жінка була вже на той час вагітна...

Ключові події:

1. Будинок у Києві на Софійській площі, у якому Грушевський проголосив Незалежність України, знесуть заради офісів. Попри те, що будинок знаходиться у буферній охоронній зоні пам’ятки ЮНЕСКО та належить до комплексу пам’яток національного значення «Софія Київська», споруда позбавлена охоронного статусу ще в 2011-му.

Читайте також: У Києві пояснили, нащо купували овочерізки і барабани в укриття​. Овочерізки були закуплені в рамках реалізації програми Олени Зеленської щодо реформи харчування у школах. Барабани закупляла РДА для освітніх потреб шкіл з укриттями. Слово «укриття» вживали, аби обійти черговість оплати платежів у казначействі;

2. Львівщина не зможе компенсувати втрати посівних площ затопленої Херсонщини. Сподівання на львівських аграріїв в цьому сезоні надзвичайно великі через окуповані території.

Читайте також: Будівництво квартир у Львові для пацієнтів з «Незламних» почнуть восени. Зараз на це є €19,5 млн. Це спільний проєкт з Єврокомісією, всього збудують вісім будинків, де зможуть перебувати до 700 людей.

Та: Мінцифри запустило бета-тест послуги закриття ФОП у «Дії». Увесь процес обіцяють скоротити до декількох кліків;

3. Будівництво євроколії із Варшави до Брюхович розпочнеться наступного року. Наразі колія облаштована до Рава-Руської. Проте вже розпочата робота над проєктом реконструкції існуючої залізничної колії до Брюхович. Цього року його мають завершити, а також провести експертизу.

Читайте також: Який транспорт їздить до Залізничного вокзалу у Львові. Маршрути і графіки.

Tvoemisto.tv підготувало перелік маршрутів, якими можна найкраще доїхати до залізничного вокзалу.

А також: На якому етапі впровадження е-квитка на Львівщині. Наразі область очікує поставки валідаторів із Китаю;

4. У Львові покажуть унікальну реставровану вишиванку сторічної давнини. Виставка відбудеться з нагоди 123-ої річниці від дня народження Катерини Грушевської.

Читайте також: Італійський стигматик проведе у Львові реколекційні зустрічі. Розклад. Впрожовж трьох днів він проводитиме реколекційні зустрічі під гаслом «Їду, щоб витерти сльози Україні» у храмі Христового Воскресіння УГКЦ, що на вулиці Городоцькій, 319А.

5. Босяцькі та червоні двори, «Громадина» і «комісійки». Історія проспекту Каденюка в Києві. Історія одної з важливих магістралей Лівобережжя – просп. Гагаріна сягає періоду німецької окупації Києва в 1941 році. Саме при німцях силами військовополонених розпочали будівництво нинішнього просп. Каденюка, який у ті часи називався вул. Діагональна. В 1960-их, коли в Союзі була започаткована програма космічних польотів, у Києві, як і в багатьох інших містах, вирішили змінити назву дороги на честь Гагаріна.

23 березня проспект перейменували на честь першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка. На прохання «Твого міста» дигер і екскурсовод Кирило Степанець розповідає його історію.

Читайте також: У Києві почали квітнути тюльпанові дерева: Де побачити. Помилуватися оригінальними деревами можна у столичних ботсадах.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!