Папа Римський відповів, чи може Церква благословляти одностатеві шлюби

3692 0
Церква все ще вважає одностатеві стосунки «об’єктивно гріховними».
Фото умовне

Фото умовне

Папа Римський Франциск запропонував католицькій церкві благословляти одностатеві шлюби. Він пояснив це тим, що  до будь-якого прохання про благословення слід ставитися з «пастирським милосердям». Про це він заявив у відповідь на запитання щодо твердження, що поширена практика благословення одностатевих союзів узгоджується з Об'явленням і Магістеріумом (ККЦ 2357) на зустрічі із кардиналами, пише Vatican news.

Папа Франциск підтвердив, що Церква все ще вважає одностатеві стосунки «об’єктивно гріховними» і не визнає одностатеві шлюби. Він говорив більш загально про тих, хто просить благословення, як прохання про допомогу від Бога, щоб мати змогу жити краще, у чому, за його словами, їм не слід відмовляти. Крім того, Папа Римський додав, що не варто, щоб дієцезія, єпископська конференція чи будь-яка інша церковна структура постійно й офіційно санкціонувала процедури чи обряди для кожного випадку. Рішення, які за конкретних обставин можуть бути частиною пастирської розсудливості,  не повинні ставати нормою.

Читайте також: Заява глави УГКЦ привернула увагу цілого католицького світу, або ще раз про заяви Папи

«Ми не можемо бути суддями, які лише заперечують, відхиляють і виключають. Церква розуміє шлюб як виключний, стабільний і нерозривний союз між чоловіком і жінкою і повинна уникати будь-якого типу обряду чи таїнства, які можуть суперечити цьому переконанню. Але коли просять благословення, це виражають благання до Бога про допомогу, благання жити краще. Пастирська розсудливість повинна належним чином розрізняти, чи існують форми благословення, про які просять одна або більше осіб, які не передають помилкової концепції шлюбу», – пояснив Папа Римський.

Нагадаємо, що Папа Франциск засудив використання зброї проти цивільних цілей. Це сталося наступного дня після того, як росіяни атакували Львів дронами і знищили склад гуманітарної допомоги Карітас-Спес. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!