Пологовий на Некрасова, петиція про військовий облік та піраміда мобільності у Львові. Головне за добу

1167 0
Коротко розповідаємо про важливі події минуло доби.
Фото: Марія Стахів

Фото: Марія Стахів

Після чотирьох років реконструкції на вулиці Некрасова у Львові відкриють пологовий корпус Львівської обласної клінічної лікарні. На капітальні роботи з обласного бюджету виділили понад 80 млн грн. Тут відновили практично все – від зовнішнього вигляду до комунікацій, меблів та оснащення. Відкриття відділення відбудеться 29 грудня.

Читайте також: З січня роботодавців за вказування статі у вакансіях будуть штрафувати

В Україні петиція про скасування наказу про військовий облік для жінок набрала необхідну для розгляду кількість голосів. За чотири дні її підписали понад 26 тисяч осіб. Тоді як для того, щоб документ розглянули, потрібно 25 тисяч.

Два роки тому у Львові створили План мобільності, в якому розписали, як місто має розвиватися до 2030 року. Чи вдалося вже щось втілити із цього плану, що змінилося після реконструкції вулиць, хто у місті має пріоритет – пішохід, велосипедист чи автомобіліст, і як усім ділити простір, Тvoemisto.tv розпитало у координаторки проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», який виконує німецька урядова компанія GIZ.

У житловому будинку на вул. Сигнівка у Львові сталася пожежа. Під час ліквідації рятувальники виявили у квартирі тіла трьох загиблих людей.

Спеціалізовану школу-інтернат у Великому Любіні, де навчаються діти з вадами розумового розвитку, можуть закрити. Причина – недостатня для повноцінного функціонування закладу кількість дітей. Крім того, керівництво установи не хоче змінювати підхід у роботі, щоб врятувати школу.

Читайте також: Львів’ян просять прихистити дев’ятьох вихованців ЛКП «Лев» на час карантину

У Львові планують переоблаштувати дві автостанції - №4, що на вул. Шевченка біля Янівського кладовища, та №6 на вул. Личаківській. Куди саме їх пересунуть та коли все-таки зявляться нові автостанції, Tvoemisto.tv дізнавалося у керівника департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олега Забарила.

На стінах Ратуші у Львові «ожили» скульптури відомого у світі скульптора і графіка Михайла Дзиндри. З нагоди 100-ліття з дня його народження у місті створили 3D-мапінг. З допомогою світлового шоу на фасаді будівлі показали роботи скульптора.

Гарного Вам дня!

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!