Чи припинять поляки блокувати кордон та скандальна блогерка проїхалась площею Ринок. Підсумки доби

1548 0
Нині 10 листопада та 625 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Міжнародна транспортна асоціація України

Фото: Міжнародна транспортна асоціація України

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за минулу добу відбулося 69 бойових зіткнень. Українська авіація завдала 4 удари по районах зосередження противника. Підрозділи ракетних військ уразили 2 пункти управління, 4 артилерійських засоби та ворожу станцію радіоелектронної розвідки.

Уночі окупанти завдали чергового авіаудару по Україні, застосувавши 5 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони знищено 4 ворожих дрони.

Читайте також: Понад 50 мобільних груп для збиття «Шахедів» працюватимуть на Львівщині. Наразі в області вдалося укомплектувати 30 таких груп.

Та: Київрада підтримала рішення про створення скверу імені Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла. Йдеться про зелену зону між вулицею Михайла Омеляновича-Павленка та Іподромним провулком.

Ключові події:

1. Верховна Рада України ухвалила держбюджет на наступний рік. Основна стаття видатків – оборона. 22,1% або 1,69 трлн грн будуть спрямовані для забезпечення сил безпеки та оборони.

Читайте також: Верховна Рада збільшила кількість предметів ДПА. Нововведення запрацюють після завершення дії воєнного стану.

Та: МОН підтримало студентів «Львівської політехніки» щодо ситуації з Фаріон. Міністерство підтримує вимоги студентів не співпрацювати з людьми, які не поважають захисників та захисниць;

2. Блокування кордону польськими перевізниками: Уряд Польщі наразі не домовився з протестувальниками. Державний секретар Рафал Вебер, наголосив, що Польща не має повноважень виконати умови учасників страйку.

На цю ж тему: В черзі очікують понад 20 тисяч авто: що відомо про страйк польських протестувальників. Очільник Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков вже поговорив з міністром інфраструктури Польщі Анджеєм Адамчиком.

Читайте також: Варшава передала Львову 160 тисяч злотих для відновлення зруйнованих будинків на Стрийській. Йдеться про благодійну допомогу;

3. В Києві за 1,5 року повномасштабної війни замовили ремонти доріг на 5,2 млрд грн. Утім, далеко не скрізь справді була реальна боротьба. Майже 80% завершених конкурентних закупівель по факту мали одного учасника.

Читайте також: Керівнику «Львівводоканалу» випишуть догану через непогоджену закупівлю на 56 млн грн. ЛМКП «Львівводоканал» оголосило закупівлю на реконструкцію інженерних мереж водопроводу та каналізації в районі вул. Гречаної, вул. Городоцької, 172-174 (промислова зона «Мотозавод»).

Та: Безготівкова оплата в усьому транспорті Львова. Відповіді на найпоширеніші запитання. З 11 грудня вона стане доступною в усіх міських автобусах, трамваях та тролейбусах;

4. Скандальна київська блогерка проїхалась пішохідною частиною площі Ринок у Львові: що відомо. Жодної перепустки водійка не мала, (принаймні від Львівської міської ради), а натомість грубо порушила правила дорожнього руху.

Читайте також: У Львові демонтували ще три пам’ятники з «Пагорбу слави». Фото. Постаменти перевезли у Музей тоталітарних режимів «Територія терору».

Та: Нацрада заборонила 16 російських медіаресурсів. Перелік. За результатами моніторингу вони не можуть транслюватись в Україні.

А також: Київрада позбавила російських назв 14 шкіл і 12 бібліотек. Список. В Києві більше немає школи імені Пушкіна, Гагаріна, Ковпака тощо;

5. Активісти зупинили будівельні роботи біля «Будинку з комахами». Киянам вдалося зупинити заїзд на майданчик будівельної техніки.

Читайте також:. Львівські волонтери врятували рідкісного птаха. До працівників Домівки врятованих тварин звернулися люди, що знайшла на подвір’ї безсилого чорного лелеку. Волонтери почали його лікування та передали до Київського зоопарку.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!