Тераси з виглядом на Львів і перший банк їжі. Головне

967 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або що могли проспати.

Ще одна бронза для України. Плавець Михайло Романчук став бронзовим призером Олімпійських ігор у Токіо. Україця випередили американець Роберт Фінк (1 місце) та італієць Грегоріо Палтріньєрі (2 місце). Перед тим він вийшов до фіналу змагань із результатом 7:41.28, який є олімпійським рекордом.

Водночас перша ракетка України Еліна Світоліна поступилася Маркеті Вондрушовій з Чехії у півфіналі одиночного розряду олімпійського турніру. Матч, який тривав 1 годину 6 хвилин, завершився із рахунком 3:6, 1:6. 
У суботу, 31 липня, відбудуться матчі за олімпійські нагороди. За бронзову нагороду Еліна Світоліна боротиметься з Єленою Рибакіною.

Читайте також: Греція відновлює низку карантинних обмежень через спалах коронавірусу в Україні

Іспанське міністерство охорони здоров’я додало Україну до переліку безпечних країн, отож українці тепер зможуть подорожувати до Іспанії без тестів, довідок про вакцинацію та інших обмежень. Чинний перелік країн дійсний до першого серпня, і його будуть переглядати кожного тижня. 

Єдиною умовою в’їзду українських туристів до Іспанії є заповнення форми на порталі МОЗ Іспанії  або завантаження мобільного додатку Spain Travel Health на мобільний телефон та отримання QR-коду для надання на вимогу представників компанії перевізника перед посадкою, а також служб санітарного контролю в пункті пропуску в порту або аеропорту по прибуттю до Іспанії

Водночас Білорусь тимчасово призупинила перетин кордону для в'їзду в країну. Офіційною причиною називають карантинні заходи для протидії поширенню коронавірусу. Про те, на кого не поширюватимуться обмеження, дізнавайтеся в посиланні.

Розкол «Голосу». Народний депутат зі Львова Ярослав Юрчишин написав заяву про вихід із партії «Голос». За його словами, керівництво в особі Кіри Рудик та політична рада «Голосу» штучно створили умови, за яких 75% партійців та місцевих депутатів не будуть представлені сьогодні, 29 липня, на з'їзді. Нардеп каже, що з'їзд формувався, виходячи не з кількості партійців та депутатів, представлених у місцевих громадах, а за лояльністю до керівництва.

Читайте також: У Львові з’явився спортивно-ігровий майданчик неподалік від центру

Медичний університет заявив про шахрайство. Приміщення на вул. Січових Стрільців 6/2, які належать ЛНМУ ім. Данила Галицького, хотіли продати попри рішення суду про заборону розпоряджатися та відчужувати це майно. Йдеться про приміщення наукової бібліотеки університету, яку, за свідченнями вишу, незаконно приватизували з подальшим продажем. Приватизацію уже кілька років оскаржують в суді.

Україна відзначатиме День молоді разом з усім світом. Президент Володимир Зеленський установив в Україні День молоді, який відзначатимуть щороку 12 серпня, в Міжнародний день молоді, а не за радянською традицією. Документ набирає чинності з 1 січня 2022 року. Натомість Указ Президента України від 22 червня 1994 року № 323 «Про День молоді», відповідно до якого це свято відзначали щороку в останню неділю червня, утратив чинність.

Перший продовольчий банк їжі. За два тижні, 9 серпня, у Львові запрацює перший в Україні продовольчий банк їжі «Тарілка» для потребуючих. Відвідувачі зможуть забрати свій безкоштовний продуктовий набір за адресою: вул. Кульпарківська, 158. Тестовий тиждень, за словами організаторів, показав, що основний принцип роботи продовольчого банку – врятувати з поличок магазинів їжу на межі терміну придатності та передати її нужденним – добре працює не тільки за кордоном, а й у Львові.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!