Ще у двох українців на лайнері в Японії виявили коронавірус

1605 0
Тепер офіційно п’ятеро українців хворі на коронавірус, утім вони перебувають поза межами країни.
Ілюстративне фото: beztabu.net

Ілюстративне фото: beztabu.net

У ще двох українців – членів екіпажу круїзного лайнера Diamond Princess, що 14 днів перебував на карантині в порту Японії, виявили китайський коронавірус. Тож загальна кількість інфікованих українців зросла до 4. Цю інформацію підтвердила речниця Міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко, пише Громадське.

Читайте також: «Такого в житті ми більше не побачимо», – екіпаж про повернення українців із Китаю

Їх госпіталізували до лікарень у Токіо. Наразі їх стан задовільний. Інші громадяни України й надалі перебувають на борту лайнера.

За інформацією посольства України в Японії, місцеві медики проводять тести, щоб вирішити, чи можна членами екіпажу залишити лайнер. Українцям із негативним результатом на коронавірус продовжать карантин.

«За повідомленнями дипустанови, 24 із 25 опитаних українців не планують повертатися в Україну впродовж найближчих днів, а тому проходитимуть карантин у Японії», – зазначила Катерина Зеленко.

Додамо, що карантин на лайнері Diamond Princess завершився 19 лютого. Пасажирам, у яких не виявили коронавірус, дозволили зійти на берег. 

Читайте також: У місцях масового перебування людей у Львові встановлять антисептики для рук

Нагадаємо, коронавірус спалахнув на рибному ринку в китайському місті Ухань провінції Хубей. В Україні жодного випадку коронавірусу не фіксували. Натомість одна українка захворіла на коронавірус у Італії.

Натомість 20 лютого з Уханю евакуювали українців та кількох іноземців. Нині вони перебувають на обсервації у санаторії в Нових Санжарах, що на Полтавщині. Із ними разом на карантині й міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька. Попередні тести коронавірусу в них не виявили. Водночас у Європі фіксують поодинокі випадки захворювання на коронавірус. Міністерство закордонних справ радить утриматись від поїздок до Італії та Китаю, а ВООЗ передала Україні реагенти для тестування на коронавірус. На Львівщину їх привезуть наприкінці тижня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!