Що довело до сліз капелана Львівської облради та звинувачена в шахрайстві компанія ремонтуватиме школу. Підсумки доби

1209 0
Нині 24 листопада та 639 доба героїчного протистояння російській агресії.
ФОто: ЛОР

ФОто: ЛОР

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за минулу добу відбулося 64 бойових зіткнення. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали удари по 14 районах зосередження противника. Уражено пункт управління, склад боєприпасів, засіб протиповітряної оборони та 4 ворожих артилерійських засоби.

Уночі окупанти завдали чергового удару по Україні застосувавши 2 керовані авіаційні ракети Х-59 та 3 ударні БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони всі ударні БпЛА знищено.

Читайте також: Київрада направить ЗСУ 300 млн грн з резервного фонду, – Кличко. Цього року Київрада передбачила та спрямовує захисникам понад 6,2 мільярда гривень.

Та: Кількість загиблих від обстрілу Яворівського полігону зросла. 22 листопада пройшло судове засідання над обвинуваченим у коригуванні вогню по полігону.

А такожЯк організовують мегазбори та хто працює у фондах: Притула проведе у Львові публічний звіт. Взяти участь в зустрічі можуть усі охочі, але за попередньою реєстрацією.

Акцент дня: «Сказав правду, і це зачепило». Що довело до сліз капелана облради Андрія Корчагіна. Емоційний виступ львівського священника, капелана Львівської обласної ради та Львівської обласної військової адміністрації Андрія Корчагіна переглянули в соціальних мережах до трьох мільйонів людей. Не розуміючи чвар депутатів щодо витрат з бюджету Львівщини на некритичні потреби та навівши приклад загибелі родича на війні, під час XX позачергової сесії священник не зміг стримати сліз і викликав такі ж почуття у багатьох присутніх. Тvoemisto.tv поспілкувалося з отцем Андрієм про його священство, віру в перемогу і про те, чому виступ на сесії був таким емоційним та як на це відреагували депутати.

Читайте також: УПЦ МП таки має звільнити Михайлівську церкву на Київщині. Суд не задовольнив апеляцію.

Ключові події:

1. Правозахисниця із Львівщини увійшла до списку «100 жінок року» за версією ВВС. Йдеться про Олену Розвадовську захисницю прав дітей та засновницю благодійного фонду «Голоси дітей» із Трускавця.

Читайте також: Органи місцевого самоврядування: між владою і громадою. Парламент відібрав у органів місцевого самоврядування (ОМС) податки з доходів фізичних осіб, що їх сплачують військові. «Військове» ПДФО під час повномасштабного вторгнення РФ стало справжнім «яблуком розбрату» між різними громадами – одні несподівано розбагатіли, а інші залишилися бідними. Однак, це лише одна з багатьох проблем, які доводиться вирішувати ОМС у воєнний час. ГО «Центр громадянських ініціатив» провели опитування представників територіальних громад і ділиться результатами;

2. Компанія, звинувачена в шахрайстві з закупівлями для Міноборони, ремонтуватиме школу на Львівщині. Ремонт проводитимуть у Черницях, його вартість – понад 115 млн грн. У аукціоні на визначення підрядника, який відбувся 6 листопада, перемогла ТзОВ «Будівельний альянс монтажпроект». Згідно з даними аналітичної платформи YouControl, компанія зареєстрована у Вінницькій області з 2018 року. Її керівником та кінцевим бенефіціаром є Роман Гринкевич.

Читайте також: Голову Держспецзв’язку заарештували з можливістю вийти під заставу. Юрій Щиголь може вийти на волю у випадку внесення 25 млн грн застави. Термін арешту – до 21 січня включно.

Та: Львівська міськрада подала позов до суду, щоб припинити забудову Геріатричного пансіонату. На території зареєстрована будівля площею 56,8 кв.м., існування якої ставлять під сумнів прокуратура, поліція та ЛМР;

3. Чи планують українцям вимикати електрику під час морозів: відповідь Міненерго. На сьогодні ситуація контрольована.

Читайте також: На кордоні з Польщею помер ще один водій вантажівки. Це вже другий випадок смерті з початку блокади польсько-українського кордону.

На цю ж тему: 

Україна звернулася з офіційною нотою до МЗС Польщі з вимогою про термінове розблокування кордону;

Україна ініціювала створення моніторингової групи ЄС через блокаду на кордоні;

Поляки почали блокувати пункт пропуску «Медика-Шегині».

4. H&M відновив роботу у Львові. Він не працював майже два роки. Бренд закрив усі магазини в Україні з початком повномасштабного вторгнення росії.

Читайте також: В Києві порушник антитютюнового закону сплатить 543 тисячі грн штрафу. Загалом за останній тиждень на користь держави сплатили 667 тисяч грн;

5. У Львові наступного року не будуть косити траву. Загалом у 2024 році плаують зменшити видатки на догляд за зеленими насадженнями.

Читайте також: У Києві шукають локацію для створення «живої стіни». Усі витрати з облаштування візьме на себе шведська компанія.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!