Київ

Столичні активісти збирають підписи за звільнення директора Дептранспорту КМДА Кандибора

1042 0
Містяни обурені, що Департамент оперує мільярдами гривень бюджету, які закатують в асфальт та недоцільні розв'язки.

У Києві представники громадських організацій, журналісти та небайдужі містяни ініціювали відкрите звернення до мера Києва Віталія Кличка з вимогою звільнити директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслана Кандибора. Відповідну заяву оприлюднили в ініціативі «Пасажири Києва».
 
Як йдеться у зверненні, небажання комунікувати з громадськістю, а також дії Департаменту транспортної інфраструктури КМДА та директора Руслана Кандибора, суперечать принципам розвитку сталої міської мобільності, тому активісти просять:
 
1) звільнити директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслана Кандибора у зв’язку з невідповідністю займаній посаді;
2) визначити відповідальну людину (радника) для постійної комунікації з громадськістю з питань сталої міської мобільності;
 
Як ми писали раніше, директор Дептранспорту ліквідував Сектор розвитку веломережіякий контролював виконання Концепції розвитку велосипедної інфраструктури у Києві. Тепер активісти закликають в.о. директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА (після звільнення Кандибора) переглянути штатний розпис, повернути в структуру Сектор розвитку веломережі та відновити роботу робочої групи Київська майстерня міста (у рамках якої кияни разом з Сектором обговорювали проєкти вулиць).
 
У плані розвитку велоінфраструктури йдеться про реалізацію запроєктованих 100 км у 2023 році шляхом реорганізації дорожнього руху та поточними ремонтами (виокремлення велосмуг та прокладання велодоріжок), розробку схем ОДР для запровадження 50 км виділених смуг для громадського транспорту на вулицях, де за ПДР дозволено рух велосипедистів, а також проєктування та будівництво веломаршруту Солом’янка-Центр.
 
Серед інших вимог, завершити реорганізацію маршрутної мережі громадського транспорту відповідно до звіту Світового Банку, реорганізувати схеми організації дорожнього руху та забезпечити реконструкцію місць концентрації ДТП, налагодити ефективний механізм контролю за облаштуванням понижень бордюрного каменю на перехрестях та внести проєкт рішення Київради про скасування рішення про підвищення швидкості до 80 км/год на окремих вулицях.
 
Насамкінець у зверненні йдеться про включення змін до бюджету Києва на 2023 рік та проєкту бюджету на 2024 рік фінансування на проєктування/будівництво усіх світлофорних об’єктів, які передбачають дублювання підземних переходів наземними, закінчення реконструкції трамвайних колій на вул. Алматинській (триває з 2019 року), проєктування та реконструкцію вулиць Дмитрівської і Глибочицької з капітальним ремонтом трамвайних колій на ділянці, проєктування та реконструкцію застарілої тролейбусної контактної мережі, закупівлю автобусів малої місткості та капітальні ремонти рухомого складу електротранспорту.
 
 

 

Нагадаємо, в Асоціації велосипедистів Києва відреагували на сучасний стан велоінфраструктури у столиці, вказавши, що Дептранс всупереч наявній Концепції розвитку велоінфраструктури та планам на 2023 рік не облаштувала на більшості вулиць велодоріжки. Загалом цьогоріч буде витрачено понад 6,5 млрд грн, які за словами велосипедистів ніяк не покращать ситуацію з доступністю вулиць для людей на візках, а «на більш як 10 київських вулицях, що може і звучить як серйозна робота, не з'явиться не те, що 26 км, як розповідає Кандибор, а й 10 км нової велоінфраструктури».

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!