Київ

У Києві відреставрували старі двері

535 0
Активісти продовжують справу загиблого на війні краєзнавця Сергія Миронова, який започаткував рух із відновлення історичних дверей Києва.
Фото: Справжній Київ

Фото: Справжній Київ

Активісти відреставрували старі двері в Києві. Про це повідомляє громадська організація «Справжній Київ».

«Тиждень і один день життя. Три поїздки в будівельні магазини. Півтора літра фарби. Банка ґрунту та банка антисептика. Десяток стрічок на шліфмашинку й декілька десятків полірувальних кругів. Кіло-півтора шпаклівки і кілька скандалів з погрозами…», - йдеться у дописі.

Активісти заклали дірку від старого домофону та замків. Також зробили латунну фурнітуру. Крім цього, замінили тріснуте скло. Тріщини проклеїли та підфарбували.

Як ми писали, КП «Фармація» намагалась замінити історичні дубові двері аптеки на вул. Хмельницького, 42-в на сучасні пластикові. Але у ситуацію втрутились пам'яткоохоронці, які домоглися того, щоб оригінальні двері віддали на реставрацію ГО «Справжній Київ».

Згодом стало відомо, що відреставрувати зовнішню пару дерев'яних дверей не вдалося. Вона буде відновлена за оригінальними кресленнями. Внутрішню пару вдалося врятувати. 

Раніше «Справжній Київ» взявся реставрувати вхідні двері у хімічний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка. 

Про відновлення історичних дверей у будинку на Саксаганського, читайте у репортажі «Твого міста» за посиланням.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!