У Львові для дітей з інвалідністю запрацював новий осередок «Джерела»

809 0
У новому осередку приймають дітей з інвалідністю із Винник, Тракту Глинянського та Лисинич.
Фото: Джерело

Фото: Джерело

На Львівщині запрацював шостий осередок львівського центру реабілітації «Джерело». Його відкрили у Винниках на вул. Галицькій, 12. Тут діти, які мають труднощі розвитку, займаються з фахівцями: малюють, співають, навчаються та проводять різні рухові активності.

Джерело: пресслужба ЛМР

У новому осередку приймають дітей з інвалідністю із Винник, Тракту Глинянського та Лисинич, зокрема внутрішньо переміщених дітей. Загалом осередок розрахований для комфортного перебування 20 дітей. Послуги денного догляду надають інструктор з трудової адаптації, соціальні робітники, вихователь та асистент вихователя.

Як йдеться у повідомленні, ремонтні роботи в осередку розпочали влітку 2021 року. Загальна вартість робіт – 4,2 млн грн, з яких 1,8 млн грн профінансовані з міського бюджету Львова, а 2,4 млн грн – благодійні кошти. Також за благодійні кошти, а саме 157 тис. грн, придбали дизельний генератор, потужністю 7,5 кВт, для роботи філії за відсутності електроенергії.

Читайте також: Укрзалізниця запускає інклюзивні вагони. Фото

Щоб отримати послугу, потрібно звернутися в районний відділ соціального захисту й подати необідні документи. Допомогу у «Джерелі» можуть отримати діти та дорослі, які мають важкі моторні та/або  комплексні порушення, та можуть перебувати в колективі; мають вроджені вади розвитку, генетичні хвороби, синдроми зі стійкими порушеннями у фізичному або інтелектуальному розвитку важкого ступеня.

Нагадаємо, що у Львові в реабілітаційному центрі «Джерело» розпочали роботи із облаштування інклюзивного дитячого майданчика. Майданчик буде поділений на дві частини: для діток з розладами спектра аутизму та для діток, які мають більш фізичні обмеження. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!