У парламенті хочуть, щоб загальнонаціональні канали мали міжнародні супутникові версії

2464 0
Триває обговорення відповідних змін до законодавства.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики хоче зобов'язати українські телеканали мати міжнародні версії на супутнику. Про це заявив заступник голови парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв на форумі Age of Crimea 2020. Про це повідомляє Детектор медіа.

За його словами, наразі комітет обговорює зміни до законопроєкту про медіа, що зобов’яжуть усі телеканали, що мають загальнонаціональне покриття і користуються радіочастотним ресурсом на національному рівні, обов’язково мати супутникові міжнародні версії каналів.

Читайте також: Більшість українців дізнаються новини через телебачення. Результати опитування

Нагадаємо, 28 січня, українці, які користуються супутниковими антенами, втратили можливість переглядати 24 українські канали без укладення договору із одним з двох офіційних провайдерів супутникового телебачення.

До переліку каналів, що стали платними, увійшли 1+1, Інтер, СТБ, ICTV, Новий канал, ТРК Україна, ТЕТ, НТН.

Водночас близько 40 українських каналів залишились у відкритому доступі. Це, зокрема, суспільний мовник UA Перший, державні канали Рада і Культура, регіональні канали, а також інформаційні: Прямий, 5 канал, Еспресо ТБ, NewsOne, 112 канал, ZIK. Також у вільному доступі залишилися іноземні канали, зокрема російські.

Альтернативою тому, щоб дивитися лише безкоштовні канали, є кабельне телебачення, онлайн-телебачення, а також цифрове телебачення Т2, але тут потрібно мати приймач або сучасний телевізор.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!