Як у Львові виник бум на приватні школи та мерія дозволила звести нове житло Під Голоском. Підсумки доби

1177 0
Нині 5 серпня та 528 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав 13:39, відбій – 14:22. Фіксувався зліт одразу кількох бортів МіГ-31К.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось 36 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії за добу завдали 11 ударів по районах зосередження особового противника. Уражено 9 артилерійських засобів на вогневих позиціях. Також збито 2 ударних БпЛА ворога типу «Шахед-136».

Читайте також: В Україні проведуть повторну перевірку укриттів до осінньо-зимового періоду. Там, де нічого не змінилося, будуть ухвалені кадрові рішення.

Та: Україна повернула тіла ще 44 загиблих військових. Після ідентифікації їх передадуть рідним для належного поховання.

Акцент дня: «Місць немає, нам дуже шкода…» Як у Львові виник бум на приватні школи. Кількість приватних шкіл у Львові швидко зростає, проте і цей факт не покриває запитів охочих навчатися в них. У той час, як у комунальних школах є недобір учнів у перші класи, кількість тих, що воліють цього року потрапити в приватні, у рази перевищує кількість місць. Навіть відвідування дитсадка, річна підготовка при приватних школах, вступні випробування та готовність батьків платити кілька десятків тисяч гривень за місяць навчання часто не рятують ситуацію, і діти опиняються «за бортом» обраної школи. Тvoemisto.tv з’ясувало, скільки у Львові приватних шкіл, за якими критеріями туди набирають дітей і чому цього року виник бум у приватній шкільній освіті.

Ключові події:

1. Львів щомісяця платитиме 500 тисяч грн на оренду житла постраждалим від обстрілу на Стрийській. Люди отримуватимуть допомогу, поки не відновлять їхні будинки.

Читайте також: Спливає термін петиції про збереження будинку на Софійській площі в Києві, де Грушевський міг оголосити незалежність. До завершення голосування залишилося 14 днів.

Та: В підземеллі Гарнізонного храму експонують книги з приватної книгозбірні Шептицького. «Особливістю виставки є те, що ці книги були у стінах Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла до його відкриття у 2011 році»;

2. Три будинки в обмін на школу й садок. Львівська мерія дозволила звести нове житло Під Голоском. «Йдеться про те, щоб будівництво школи і садка вважати пріоритетними в цьому районі. Крім того, робоча група прийняла рішення про можливість, окрім будівництва школи і садка, формуючи проїзд між школою і парком, завершити квартал, що розташований нижче по рельєфу, будівлями на 7,8,9 поверхів. Там буде дворівневий паркінг, обладнаний як укриття, 65 квартир і 54 паркомісць», – сказав під час засідання виконкому головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Читайте також: У Львові на території колишнього молокозаводу збудують дитсадок та початкову школу. «Забудовник взяв на себе зобов’язання почати будівельні роботи на початку лютого наступного року та закінчити їх впродовж року», – підкреслив заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач.

Та: Компанії депутатки облради дозволили збудувати житловий комплекс у Львові. Що там буде. На вулиці Промисловій, 50, 52 планують збудувати багатофункційний комплекс нежитлових та житлових будівель з вбудованими приміщеннями громадського призначення, підземною автостоянкою, трансформаторною підстанцією і даховою котельнею;

3. Вартість сміттєпереробного заводу у Львові може зрости. Місто не каже, за які гроші його будуть добудовувати. Підрядник має відзвітувати за проведені роботи згідно з існуючим договором, а лише тоді буде зрозуміла остаточна сума витрат для завершення будівництва.

Читайте також: «Укрзалізниця» призначила до Львова нові потяги з різних напрямків. Зокрема, з Києва, Дніпра, Ізюма та Харкова. Потяги курсуватимуть у період пікових сезонних перевезень.

Та: На Львівщині за 10 млн грн планують відремонтувати дорогу, яка веде до кордону. Вона має важливе логістичне значення;

4. Які професії є найбільш популярними серед абітурієнтів закладів профтехосвіти у Львові.  Найбільш популярні професії, якими цікавляться абітурієнти:

  • Кухар.Кондитер – 378 заяв;
  • Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів. Електрозварник – 357 заяв;
  • Перукар – 287 заяв;
  • Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення – 145 заяв;
  • Кухар. Офіціант – 142 заяви.

Читайте також: Майже сто іноземців отримали право працювати на Львівщині. Наймані працівники приїхали до України із 47 країн світу;

5. Куди поїхати на вихідні зі Львова. До костелу Бернарда Меретина. 

Tvoemisto.tv радить заглянути до селища Лопатин та помилуватися костелом та дерев’яною церквою;

Читайте також: Благодійний фестиваль і бункерні читання. Події у Львові на вихідних. 

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!