ЄБРР погодив учасників, які потраплять до наступного етапу тендеру з будівництва сміттєпереробного заводу у Львові

1757 0
Планують розпочати будівництво ще у 2020 році.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

У Європейському Банку Реконструкції і Розвитку розглянули звіт і додаткові документи щодо оцінки технічного етапу тендеру з будівництва механіко-біологічного комплексу переробки відходів у Львові. 

У результаті, як повідомляє ЛКП «Зелене місто», Банк затвердив учасників наступного етапу тендеру. Так, уже найближчим часом мають надіслати інформацію учасникам, яких запросять до подання фінансових пропозицій.

Читайте також: Як у Львові перероблятимуть сміття у добриво. Приклад Польщі

Саме будівництво заводу розпочнеться ще у 2020 році. Втім, через пандемію коронавірусу терміни можуть дещо коригувати.

Додамо, свої технічні пропозиції подали чотири учасники - компанія Eggersmann Anlagenbau GMBH (Німеччина), Компанія Control Process S.A. (Польща), консорціум із двох фірм – WTT (Нідерланди) та Axis (Литва), консорціум із двох фірм – MUT (Австрія) та Dogusan (Туреччина). Всі вони мають досвід спорудження таких об’єктів – це було однією із основних вимог.

Нагадаємо, що у лютому 2018 року у Львові оголосили тендер на проект сміттєпереробного заводу. На початку червня міський голова Львова Андрій Садовий підписав угоду з Європейським банком реконструкції і розвитку про надання кредиту на 35 млн євро для будівництва сміттєпереробного комплексу та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Тендер на будівництво оголосили 9 червня. На перший етап тендеру пропозиції подали 12 компаній. До другого етапу тендеру пройшли 5 компаній. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!