Новини
  • Львів Львів'ян кличуть на відкрите тренування збірної України Напередодні матчу Україна-Люксембург відбудеться відкрите тренування гравців збірної України.
  • Скільки можна заощадити, купуючи квиток на поїзд в інтернеті? Скільки можна заощадити, купуючи квиток на поїзд в інтернеті? Від початку цього року пасажири зарезервували та оформили через інтернет близько 4 млн квитків на поїзди. З них понад 3,2 млн – електронні, які можна роздрукувати самостійно на звичайному папері та здійснити посадку в поїзд, не звертаючись до каси.
  • Справжні французькі макаруни. Де знайти у Львові? Справжні французькі макаруни. Де знайти у Львові? Їх часто можна побачити у фільмах і на телебаченні, їхні кольорові фото привертають увагу у журнальних статтях. Вже понад рік різнобарвне печиво, яке називають макарунами, можна скуштувати у львівських ресторанах і кафе. Однак лише в кількох закладах макаруни виготовляють в оригінальній французькій рецептурі. ®
  • У Львові пройде Місяць авторських читань. Кого послухати? У Львові пройде Місяць авторських читань. Кого послухати? 4 липня у Львові вперше розпочнеться Місяць авторських читань – найбільший транскордонний літературний фестиваль Центральної Європи. Щодня протягом липня паралельно у п’ятьох містах Європи – Брно (Чехія), Остраві (Чехія), Кошице (Словаччина), Вроцлаві (Польща) і Львові відбуватимуться виступи відомих письменників з чотирьох країн-учасниць проекту.
  • Нічні маршрутки Львова: скільки вартуватиме проїзд? Нічні маршрутки Львова: скільки вартуватиме проїзд? Перевізники спільно із управлінням транспорту та зв’язку Львівської міської ради погодили тарифний проїзд для пасажирів у нічний час.
  • Чому загородили пам’ятник Шевченку у Львові? Чому загородили пам’ятник Шевченку у Львові? Начальник відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації Микола Захарків розповів Tvoemisto.tv, чому нині пам’ятник Тарасові Шевченку загороджений і як довго це триватиме.
  • На День молоді львів’ян запрошують відвідати сади Шептицького На День молоді львів’ян запрошують відвідати сади Шептицького 28 червня 2015 р. о 17.00 год. в садах митрополита Андрея Шептицького відбудеться молодіжний концерт-презентація "Kerygma Project" до всеукраїнського Дня молоді та державного свята – Дня Конституції.
  • 5 порад львів’янам, які втратили закордонний паспорт 5 порад львів’янам, які втратили закордонний паспорт Міграційна служба дає чіткі вказівки для львів’ян, які втратили чи загубили закордонний паспорт.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Симоненка-Великого Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Симоненка-Великого На перехресті вулиць Великого та Симоненка сталося ДТП, що спричинило утворення затору.
  • Львів Львів'ян запрошують на благодійний аукціон Сьогодні, 12 червня, о 16:00 в Музеї етнографії і художнього промислу, що на посп. Свободи, 15 у Львові, відкриють виставку митців та колекціонерів з усієї України, яка передуватиме благодійному аукціону.
  • Літні табори при храмах Львова: 14 пропозицій літа Літні табори при храмах Львова: 14 пропозицій літа Упродовж літа при парафіях Української Греко-Католицької Церкви діятимуть літні табори для дітей. Окрім того, парафії Львівської Архідієцезії Римо-Католицької Церкви та Український Католицький університет планують здійснювати виїзні табори для маленьких львів’ян.
  • Десантники "вісімдесятки" повертаються до Львова. Де зустріти? Десантники "вісімдесятки" повертаються до Львова. Де зустріти? Львів’ян кличуть зустріти військовослужбовців 80-ї окремої аеромобільної бригади, які нині повертаються до Львова.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на Виговського Ситуація на дорогах Львова: затор на Виговського На вулиці Виговського зламалися дві автівки. Можливим є утворення затору.
  • Пільги на оплату води у Львові. Як рахувати? Пільги на оплату води у Львові. Як рахувати? В умовах підвищення тарифів на енергоресурси, споживачі намагаються максимально використовувати всі державні програми, які дозволяють зменшити вартість комунальних послуг.
  • Вулиця Снопківська у Львові стане односторонньою Вулиця Снопківська у Львові стане односторонньою Згідно з проектом, після реконструкції вулиці Стуса, рух на вулиці Снопківській буде одностороннім. На цій вулиці завершують облаштовувати пішохідний перехід нового зразка.
  • 5 цікавих деталей для літньої фотосесії 5 цікавих деталей для літньої фотосесії Сьогодні у швидкому ритмі ми часто не встигаємо смакувати життям, але найкращі його моменти все ж можна лишити із собою назавжди – у світлинах. Пропонуємо підбірку простих ідей, що зроблять вашу літню фотосесію незабутньою.
  • «Чудо-бусів» у Львові може стати менше «Чудо-бусів» у Львові може стати менше 11 червня, у Львівській міській раді відбулись громадські слухання проекту рішення виконавчого комітету «Про затвердження Порядку щодо надання погоджень на в’їзд туристичних транспортних засобів до пішохідних зон міста та затвердження місць стоянок для відповідних транспортних засобів».
  • У Львові на Підзамче облаштували дворик. Фото У Львові на Підзамче облаштували дворик. Фото Цього тижня у Львові Інститут міста представив відновлений дворик у рамках проекту «Ревіталізація Підзамче». Двір будинку, розташованого за адресою вулиця Богдана Хмельницького 105-105а, відновлювали протягом 6 місяців, загальна вартість виконаних робіт понад 150 тис грн.
  • У суботу частина львівських маршруток курсуватимуть зі змінами У суботу частина львівських маршруток курсуватимуть зі змінами З 12 до 14 червня у Львові традиційно пройде автомобільний фестиваль «Leopolis Grand Prix 2015», який цього року приурочений до 85-ї річниці перших кільцевих автоперегонів у Львові. В програмі фестивалю багато різноманітних акцій. Для проведення фестивалю частково перекриватимуть рух.
  • Конкурс на кращу різдвяну шопку і дідуха у Львові. Як долучитись? Конкурс на кращу різдвяну шопку і дідуха у Львові. Як долучитись? Управління культури департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради та Музей народної архітектури та побуту у Львові оголошують конкурсний відбір на кращу інноваційну концепцію міського різдвяного дідуха та міської різдвяної шопки у Львові із дійовими персонажами. Організатори конкурсу пропонують учасникам переглянути погляд на традиційні елементи Різдва – шопку та дідух, і зробити їх у дусі сучасності з використанням не лише традиційних матеріалів.
  • У Львові створили унікальний безпілотник для військових. Фото.Відео. У Львові створили унікальний безпілотник для військових. Фото.Відео. «Звичайною зброєю війни у 21 столітті не виграти», - переконаний SoftServe Security Consultant та координатор розробки безпілотників Назар Тимошик. Для того, аби забезпечити бійців на передовій удосконаленими безпілотниками, львівські програмісти та авіамоделісти об’єднались у творчу групу.
  •  Найказковіший літній фестиваль Львова запрошує волонтерів
Найказковіший літній фестиваль Львова запрошує волонтерів Вже традиційний фестиваль «Ніч у Львові» цього разу відбудеться 10-12 липня. Організатори розпочинають набір волонтерів.
  • Львів’ян просять допомогти у пошуку дівчини із Червонограда Львів’ян просять допомогти у пошуку дівчини із Червонограда Червоноградський міський відділ міліції розшукує безвісті зниклу 16-річну Мар’яну Зорянівну Яремечко, повідомляє прес-служба ГУ МВС України у Львівській області. Востаннє дівчину бачили у Львові.
  • Від сьогодні у Львові змінився маршрут тролейбуса №13 Від сьогодні у Львові змінився маршрут тролейбуса №13 Сьогодні після 13:00 години тролейбуси №13 поїдуть на проспект Свободи: на перехресті проспекту та вулиці Гнатюка зміниться схема організації дорожнього руху.
  • Методична рада при Мінкульті схвалила реконструкцію скверу св. Юра Методична рада при Мінкульті схвалила реконструкцію скверу св. Юра За інформацією начальника управління охорони історичного середовища ЛМР Лілії Онищенко, вчора, 10 червня, Науково-методична рада з питань охорони культурної спадщини Міністерства культури України прийняла рішення рекомендувати Міністерству погодити історико-містобудівне обґрунтування реконструкції скверу св. Юра.
  • Лабораторія соціальних інновацій у Львові. Як долучитися? Лабораторія соціальних інновацій у Львові. Як долучитися? 7-11 липня у Львові відбудеться Лабораторія соціальних інновацій – навчальна програма для молоді по перетворенню їх ідей у соціальні підприємства із фокусом на вирішення проблем громад та спільнот міст.
  • У соборі св. Юра виставили унікальну ікону. Як потрапити? У соборі св. Юра виставили унікальну ікону. Як потрапити? У Соборі св. Юра впродовж червня львів’яни та гості міста мають можливість поклонитися образу Христа Чоловіколюбця та помолитися до нього. Ікону намалювала мати Андрея Шептицького, Софія Фредро, і подарувала синові у 1901 році, коли він став митрополитом. Ікона виставлена до вшанування щодня з 7.00 до 19.00 год.
  • На українсько-польському кордоні нині черги На українсько-польському кордоні нині черги На західному кордоні утворилися автомобільні затори на трьох пропускних пунктах.
  • Яким буде готель на розі Вірменської та Краківської Яким буде готель на розі Вірменської та Краківської За кілька тижнів на розі вулиць Краківської-Вірменської розпочнуть будувати готель. Він відтворюватиме архітектуру XIX століття, а залишки кам'яниць XVI-XVII століть збережуть та музеєфікують.
  • Львів’яни стоять у черзі за номерними знаками Львів’яни стоять у черзі за номерними знаками Львівське МРЕВ вичерпало свої запаси державних номерів, залишилися лише тимчасові. Однак їздити на «транзитах» хочуть не всі, тому спалахнув ажіотаж на вживану реєстрацію.
  • У Львові ремонтують вулицю Богданівську: автобус №19 змінює маршрут У Львові ремонтують вулицю Богданівську: автобус №19 змінює маршрут Від сьогодні, 11 червня, і до 13 червня вулиця Богданівська буде перекрита через ремонтні роботи.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Завтра, 11 червня, одна з вулиць у Залізничному районі залишиться без електроенергії у зв’язку із плановими ремонтами.
  • У центрі Львова змінять організацію руху. Схема. Оновлено У центрі Львова змінять організацію руху. Схема. Оновлено З 12 червня на перехресті проспекту Свободи та вул. Академіка В.Гнатюка зміниться схема організації дорожнього руху. Зокрема, для водіїв відкривається двосторонній рух на проїзді через просп. Свободи.
  • У Львові обговорять права людини в окупованому Криму У Львові обговорять права людини в окупованому Криму У понеділок, 15 червня, в Українському католицькому університеті відбудеться круглий стіл «Права людини на окупованій території: на прикладі Криму.» Обговорення аналітичного звіту підготовленого групою міжнародних юристів для громадської організації «Разом», в рамках якого буде запрезентовано і продискутовано аналітичний звіт, підготовлений групою правників з Нью-Йорку, зокрема і з України
  • Львів’ян закликають дотримуватись пожежної безпеки на вихідних Львів’ян закликають дотримуватись пожежної безпеки на вихідних Цими днями, з 11 до 14 червня, у Львові буде висока пожежна небезпека четвертого класу. Про це інформує Львівський регіональний центр з гідрометеорології.
  • Як у Львові створюють електробус. Відео Як у Львові створюють електробус. Відео Вже за три місяці на вулицях Львова має з’явитися електробус. Як розповів Tvoemisto.tv президент концерну «Електрон» Юрій Бубеса, наразі найбільше проблем виникає із батареями. Проте на виробництві переконують, що вдасться вкластись у запланований термін.
  • На Tvoemisto.tv стартувала пряма трансляція лекції американського правника На Tvoemisto.tv стартувала пряма трансляція лекції американського правника Сьогодні, 10 червня, Український католицький університет спільно з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) продовжує серію лекцій UCU Rule of Law Lecture Series від провідних американських правників, присвячених актуальним викликам та проблемам у сфері забезпечення верховенства права, правосуддя та справедливості. Долучайтесь до перегляду прямої трансляції лекції можна на Tvoemisto.tv.
  • У Львові збудують індустріальний парк: інвестори, можливості У Львові збудують індустріальний парк: інвестори, можливості Індустріальний парк у Львові – перший в Україні – зголосилися будувати голландці - що зареєструвалися у Львові під назвою «Сіті. Парк. Львів». Сьогодні, 10 червня, Львівська міськрада розкрила конкурсні пропозиції з вибору керуючої компанії індустріальним парком «Рясне-2».
  • 
Міжнародний день йоги у Львові. Як долучитись?
Міжнародний день йоги у Львові. Як долучитись? У неділю, 21 червня, у Львові відбудеться міжнародний день йоги, участь у якому можуть брати усі охочі.
  • У Львові вулиця Поповича – частково непроїзна до 26 липня У Львові вулиця Поповича – частково непроїзна до 26 липня За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, у зв’язку з початком будівництва житлового будинку на вул. Поповича, 6а, для забезпечення підготовчих робіт, від сьогодні, 10 червня, і до 26 липня цього року тут буде перекрито рух транспорту.
  • На Сихів хочуть пустити нові низькопідлогові трамваї На Сихів хочуть пустити нові низькопідлогові трамваї Нещодавно Європейський банк реконструкції та розвитку оголосив тендер на купівлю нових трамваїв. Ці 5 трамваїв планують пустити новою трамвайною колією на Сихів. Всі мають надію, що це замовлення виконуватиме «Електрон». Як розповів Tvoemisto.tv президент концерну Юрій Бубеса, скласти п'ять нових вузькоколійних трамваїв виробництво зможе за сім місяців.
  • Під час пожежі поблизу Києва загинув рятувальник зі Львова Під час пожежі поблизу Києва загинув рятувальник зі Львова У вівторок, 9 червня, під час виконання службових обов’язків у пожежі на нафтобазі в під Києвом загинув Максим Глазков – рятувальник, родом зі Львова.
  • Кілька потягів Львівської залізниці курсуватимуть зі змінами Кілька потягів Львівської залізниці курсуватимуть зі змінами Через ремонтні роботи кілька потягів Львівської залізниці курсуватимуть зі змінами.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на вулиці Шевченка Ситуація на дорогах Львова: затор на вулиці Шевченка На вулиці Шевченка тимчасово стоять у заторі знеструмлені трамваї, що перешкоджає руху транспорту.
  • Міст на об’їзній Львова відкриють раніше, аніж планували Міст на об’їзній Львова відкриють раніше, аніж планували Міст через львівську об’їзну дорогу обіцяють відкрити всередині червня. На шляхопроводі буде вже не дві смуги, а чотири.
  • Куди піти на роботу на літо. 7 варіантів Куди піти на роботу на літо. 7 варіантів Літній сезон лише розпочався, чому б не провести цей час з користю і самостійно заробити. Пропонуємо підбірку можливих варіантів сезонних робіт.
  • Де і коли у Львові побачити роботи кращих молодих виробників та дизайнерів Де і коли у Львові побачити роботи кращих молодих виробників та дизайнерів 12-14 червня у Парку Культури ім Б.Хмельницького відбудеться LEOPOLIS GRAND PRIX 2015, на який приїдуть молоді підприємці. Всі вони зберуться на Гармидер - платформу для популяризації українського виробника, якісного, креативного та активного. В ці дні вас чекають кращі дизайнери і виробники одягу різних стилів, аксесуарів, журналу про подорожі Україною, дизайн-студії меблів, предметів інтер’єру, виробники взуття, блокнотів, прикрас, листівок, сувенірів, креативних ламп, 3D пазлів,сумок та багато іншого.
  • У Львові молодь навчатиме контролерів спілкуватись із пасажирами У Львові молодь навчатиме контролерів спілкуватись із пасажирами Ініціативна молодь Львова «Lviv Young Project» впродовж червня досліджуватиме культуру спілкування львівських контролерів та пасажирів в електротранспорті. Про це на прес-конференції розповіла лідер команди молодіжних проектів «Lviv Young Project» Анастасія Апетик.
  • Топ-9 найбільш проблемних будівництв у Львові
Топ-9 найбільш проблемних будівництв у Львові Державна архітектурно-будівельна інспекція України в рамках співпраці із Львівською міською радою здійснила моніторинг містобудівної ситуації у м. Львові та передала міськраді вичерпну інформацію по дев'яти об’єктам будівництва, які є найбільш резонансними.
  • Як зміниться площа біля собору святого Юра у Львові? Як зміниться площа біля собору святого Юра у Львові? Завтра у сквері Св. Юра відбудеться обговорення з мешканцями вчорашнього рішення виконавчого комітету ЛМР «Про видачу містобудівних умов та обмежень на відновлення та реконструкцію площі Святого Юра». Початок – о 19.00 год. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • 7 парків Львова, які не варто відвудувати 7 парків Львова, які не варто відвудувати Управління екології та благоустрою ЛМР закликає мешканців Львова утриматись від відвідування парків ім. Папи Римського Івана-Павла ІІ, Погулянки, «Залізна Вода», «Майорівка» та «Високий Замок» упродовж кількох днів, у зв’язку з проведенням акарацидної обробки, з метою мінімізації укусів кліщів. Завтра стартує обробка в парку «Високий Замок» і поступово рухатиметься до інших. Про дату завершення обробки буде повідомлено пізніше.
  • П’яту хвилю мобілізації продовжили на кілька днів П’яту хвилю мобілізації продовжили на кілька днів Учора, 8 червня, мала закінчитися п'ята хвиля мобілізації. Однак Міністерство оборони продовжило її до 18 червня.
  • Як у Львові зростуть тарифи на воду Як у Львові зростуть тарифи на воду «Львівводоканал» оголошує про намір змінити існуючі на сьогодні тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.
  • У Львові делініатор за 100 тисяч гривень перетворили на парковку У Львові делініатор за 100 тисяч гривень перетворили на парковку Делініатор на вулиці Городоцькій у Львові, яким відокремлено смугу для руху громадського транспорту, перетворили на парковку.
  • Де у Львові можна орендувати приміщення. Адреси Де у Львові можна орендувати приміщення. Адреси Управління комунальної власності ЛМР передає в оренду 5 об’єктів нерухомого майна.
  • У Львові стартував конкурс грантів для громадських проектів. Як долучитись? У Львові стартував конкурс грантів для громадських проектів. Як долучитись? Програма «Добре там, де ти живеш» передбачає надання грантів на конкурсній основі для проектів, що скеровані на розвиток культурного та громадського простору у Львові та Львівській області. Учасниками конкурсу можуть бути громадські організації та ініціативні групи. А проекти мають бути скеровані на мистецькі, культурні, спортивні, урбаністичні ініціативи чи вирішення екологічних проблем.
  • Думки Твого міста: Де львів’яни відпочиватимуть улітку? Думки Твого міста: Де львів’яни відпочиватимуть улітку? Вже стартував сезон літніх відпусток. Tvoemisto.tv запитало у львів’ян, куди вони поїдуть у відпустку цього року?
  • 3 тези лауреатки Пулітцерівської премії про Львів 3 тези лауреатки Пулітцерівської премії про Львів Енн Епплбаум – історик, журналістка і оглядач Washington Post, після участі у Львівському медіафорумі написала статтю про Львів для The Wall Street Journal під назвою «Місто, яке дає найбільше надій». Пропонуємо 3 тези із матеріалу лауреатки Пулітцерівської премії.
  • Долю скверу біля Собору святого Юра у Львову вирішить Мінкульт Долю скверу біля Собору святого Юра у Львову вирішить Мінкульт Проект, який передбачає перенесення дороги біля церкви Св. Юра у Львові, а також за яким планують зрубати десяток дерев у сквері, зараз перебуває на погодженні у Мінкульті. Після затвердження, місто зможе приступити зміни схеми руху на площі Св. Юра. Про це сьогодні під час брифінгу розповів головний архітектор міста Юліан Чаплінський і наголосив, що пам’ятник Митрополиту планують звести до 28 липня.
  • Чого потребують воїни на передовій? Чого потребують воїни на передовій? В ефірі Tvoemisto.tv керівник Народної Самооборони Львівщини Валерій Веремчук, який нещодавно повернувся із передової, розповів про потреби бійців АТО. Він наголосив на предметах першочергової необхідності й куди можна звернутися у Львові, щоб надати допомогу.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!