Новини
  • 5 мобільних додатків, щоб виглядати стильно завжди 5 мобільних додатків, щоб виглядати стильно завжди Перераховані додатки допоможуть навести лад в шафі й голові. Щоб похапцем не згадувати, з якими брюками гармонує ось цей жовтий светр і куди поділася брошка, фотографуйте свої луки, розставляйте мітки й теги – і ви завжди матимете під рукою віртуальну шафу.
  • Як у Львові панянки на підборах їздили роверами. Фото Як у Львові панянки на підборах їздили роверами. Фото Сьогодні, 6 червня, у Львові пройшов V Всельвівський жіночий велопарад. До участі у проїзді середмістям долучилась близько сотні чарівних велосипедисток. Чоловіків ж запрошували підтримати захід та забезпечити безпеку руху на шляху прекрасної половини людства.
  • Завтра у Львові вшанують Маркіяна Шашкевича. Перелік заходів Завтра у Львові вшанують Маркіяна Шашкевича. Перелік заходів У неділю, 7 червня, у Львові вшанують пам’ять Маркіяна Шашкевича – у цей день минає 172 річниця з часу смерті видатного українця.
  • Сьогодні почали ремонтувати дорогу Львів-Радехів-Луцьк Сьогодні почали ремонтувати дорогу Львів-Радехів-Луцьк Сьогодні, 6 червня, дорожники розпочали роботи з влаштування вирівнюючого шару асфальтобетону на автомобільній дорозі Н-17 Львів-Радехів-Луцьк на ділянці км 32+600 на підході до села Сілець до межі області. Попередньо проведено роботи з відновлення профілю щебеневої основи, холодного фрезерування асфальтобетонного дорожнього покриття.
  • Поранена в зоні АТО медсестра зі Львівщини потребує допомоги Поранена в зоні АТО медсестра зі Львівщини потребує допомоги 25-річна медсестра-волонтер з Дрогобича підірвалася на фугасі у зоні АТО. Внаслідок отриманих травм медикам довелося ампутувати їй обидві ноги, але Ірина Іванюш після чотирьох операцій таки прийшла до тями, почала самостійно дихати, навіть будувати плани на майбутнє. Наразі до неї пустили тільки батьків.
  • Куди піти на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує Вихідні 6-7 червня приготували для львів'ян багато цікавих і корисних подій. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • Від сьогодні львів’яни знову снідатимуть у сквері св.Юра Від сьогодні львів’яни знову снідатимуть у сквері св.Юра Починаючи зі cуботи, 6 червня, активісти громадської ініціативи «Врятуй сквер св.Юра» відновлюють ранкові пікніки у сквері.
  • Фільм тижня у Львові: «Шалений Макс: Дорога гніву» Фільм тижня у Львові: «Шалений Макс: Дорога гніву» Цього тижня Tvoemisto.tv пропонує до перегляду американський пригодницький трилер «Шалений Макс: Дорога гніву».
  • На вихідних у Львові – грози На вихідних у Львові – грози Цими вихідними, 6-7 червня, вдень у Львові прогнозують грози. Завтра вночі та вранці – слабкий туман. Вітер південно-східний 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме 8-10º тепла, вдень 24-26º тепла. Про це повідомляє Львівський регіональний центр з гідрометеорології.
  • Як у Львові будують трамвайну колію на Сихів. Відео Як у Львові будують трамвайну колію на Сихів. Відео Наразі у Львові триває будівництво трамвайної лінії до житлового масиву «Сихів». Міська рада планує запустити маршрут до кінця року. Стосовно ринку «Санта Барбара» сторони й досі шукають компроміс.
  • Як одягались львів’яни сто років тому. 7 фото Як одягались львів’яни сто років тому. 7 фото Капелюшки, строгі фасони та хутра. Пропонуємо дізнатися, як виглядали і що носили мешканці Львова у 30-х роках минулого століття.
  • У неділю у Львові призупинятимуть рух транспорту У неділю у Львові призупинятимуть рух транспорту Із нагоди Свята Божого Тіла, Львівська Архідієцезія Римо-Католицької Церкви у неділю, 7 червня, проводить процесійну ходу. У зв’язку з цим на час проведення процесійної ходи, з 12:00 до 15:30, у центрі міста буде призупинений рух транспорту.
  • Завтра у Львові позмагаються найсильніші дітлахи. Де подивитись? Завтра у Львові позмагаються найсильніші дітлахи. Де подивитись? Завтра, 6 червня, маленькі львів'яни випробовуватимуть свою силу в стронгмені. Офіційні дисципліни, зіркові судді – все як у дорослих, лише по-дитячому. Змагання відбуватимуться в рамках загальноміського чемпіонату «Богатир Львова». Початок о 14:00 годині біля пам'ятника Івану Франку.
  • 
Як отримати допомогу для дітей учасників АТО. Перелік документів
Як отримати допомогу для дітей учасників АТО. Перелік документів За інформацією Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відповідно до Положення про надання одноразової матеріальної допомоги на оздоровлення/відпочинок дітей учасників антитерористичної операції – мешканців Львова одноразова матеріальна допомога надається у розмірі 2800 грн. на кожну дитину віком від 4 до 18 років станом на день подання заяви. Пропонуємо перелік документів, які необхідно підготувати, аби ортимати кошти.
  • Фотоконкурс до 70-річчя ЮНЕСКО. Як долучитись у Львові? Фотоконкурс до 70-річчя ЮНЕСКО. Як долучитись у Львові? У Львові оголосили конкурс світлин на тему: «Яким я хочу представити «Об’єкт Всесвітньої Спадщини ЮНЕСКО «Львів – Ансамбль історичного центру» на виставці світлин присвяченій 70-річчю з дня заснування ЮНЕСКО». Захід проводиться в рамках урбаністично-культурного проекту «Майстерня міста 2015».
  • Найкращим спортсменом травня у Львові став каноїст Найкращим спортсменом травня у Львові став каноїст Традиційне щомісячне голосування членів колегії управління молоді і спорту облдержадміністрації та членів виконкому відділення НОК України у Львівській області визначило найкращим спортсменом Львівщини за підсумками спортивного травня каноїста Тараса Міщука.
  • Львів’янок запрошують на «діловий» велопарад Львів’янок запрошують на «діловий» велопарад Завтра, 6 червня, у Львові відбудеться жіночий велопарад. Організатори запрошують усіх львів’янок-велосипедисток завтра одягати ділові костюми зі спідницями чи брюками, сукні в діловому стилі, краватки, метелики, туфлі на підборах або ж балетки, портфелі, сумки-месенджери або клатчі та приїжджати на 11:00 на площі святого Теодора.
  • За тиждень у Львові змінять маршрут тролейбуса № 13 За тиждень у Львові змінять маршрут тролейбуса № 13 У ЛКП «Львівелектротранс» пообіцяли, що 13-й тролейбус поїде до пам’ятника Шевченкові вже 11 червня. Про це повідомив головний інженер ЛКП Володимир Ковалів.
  • Львів’ян запрошують на благодійний концерт Львів’ян запрошують на благодійний концерт У неділю, 7 червня, о 15 годині у Львові на площі перед Оперним театром відбудеться концерт за участі симфонічного оркестру і солістів Львівського Національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької. Всі кошти, зібрані під час концертів, будуть спрямовані на лікування Андрія Романчака, львівського волонтера, активіста ГО Варта 1, який 17 травня підірвався на фугасі біля смт. Попасна.
  • Пошуки зниклого львів’янина тривають. Рідні просять про допомогу Пошуки зниклого львів’янина тривають. Рідні просять про допомогу У кар’єрі в селі Ясниська Яворівського району продовжують пошуки хлопця, який опівночі 1 червня поплив на човні та не повернувся. Рідні не втрачають надії знайти юнака живим і просять про допомогу.
  • У Львові пройде фестиваль японської культури. Програма У Львові пройде фестиваль японської культури. Програма 7-14 червня у Львові відбудеться Будо-марафон, який цього року присвячений пам'яті наших Героїв.
  • До Львова завітав марафон електромобілів. Фоторепортаж До Львова завітав марафон електромобілів. Фоторепортаж Учора, 4 червня, у рамках відзначення Дня Енергії, Львів приймав Марафон електромобілів «Київ – Монте Карло 2015».
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Липинського Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Липинського Нині на кільці Липинського–Хмельницького сталося ДТП, а на вулиці Княгині Ольги через знеструмлення зупинилися трамваї.
  • Чехія видаватиме українцям п Чехія видаватиме українцям п'ятирічні візи Жителі України отримали ще одного доброзичливого сусіда у візових питаннях: тепер можна не витрачати час на черги за польською візою, а подавати заяви на багаторічні візи у Чехію.
  • Повістки можуть видаватись де завгодно. Пояснення Генштабу Повістки можуть видаватись де завгодно. Пояснення Генштабу У Генштабі України пояснили, що закон не визначає місця і способу вручення повістки, тому це може відбуватись будь-де. Про йдеться в роз'ясненні, оприлюдненому прес-службою ГШУ.
  • У Львові оголосили тендер на купівлю 5-ти нових трамваїв У Львові оголосили тендер на купівлю 5-ти нових трамваїв Сьогодні під час огляду робіт з будівництва трамвайної лінії на Сихів міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що ЄБРР оголосив тендер на купівлю п’яти нових трамваїв.
  • Львів’янам можуть не нарахувати субсидій за травень
Львів’янам можуть не нарахувати субсидій за травень За призначенням державної житлової субсидії за новими спрощеними умовами, які впроваджені з 1 травня 2015 року, до відділів соціального захисту Львівської міської ради звернулось понад 32,5 тис. заявників. Управління соціального захисту роз’яснює, що, зважаючи на великий обсяг роботи, необхідний для опрацювання звернень, звернення може бути опрацьоване у червні, але субсидія буде призначена, починаючи з місяця подання заяви.
  • У Львові з’явиться калинова алея
У Львові з’явиться калинова алея Після облаштування трамвайної колії буде відновлено газони по периметру колії з лівої і з правої сторони, засіяно траву та висаджено кущі калини. Про це розповіла голова Сихівської районної адміністрації Ірина Маруняк.
  • Чи чекати українцям індексації зарплат і пенсій? Чи чекати українцям індексації зарплат і пенсій? Президент України Петро Порошенко звернувся до уряду із проханням розглянути можливість індексації соцвиплат. Порошенко висловив сподівання на те, що найважче в економічному відношенні залишиться позаду.
  • Блаженніший Любомир Гузар про християнський патріотизм Блаженніший Любомир Гузар про християнський патріотизм Нещодавно Архиєпископ-емерит Блаженніший Любомир (Гузар) зустрівся із львівськими підприємцями, щоб поміркувати над тим, як у часі сьогоднішніх реалій будувати рідну хату. Зустріч ініціювала Львівська бізнес школа. Tvoemisto.tv пропонує думку Блаженнішого про національну єдність та християнський патріотизм.
  • У Львові стартує проект «Читай.Львів». Куди піти завтра? У Львові стартує проект «Читай.Львів». Куди піти завтра? У п’ятницю та суботу, 5-6 червня, у Львові триватиме літературний проект «Читай. Львів», який створено з метою популяризації літератури та зміцнення іміджу міста Лева як літературного міста. Вже завтра для львів’ян запланували низку цікавих заходів. Пропонуємо вам їх перелік.
  • У Львові борються із самовільними літніми майданчиками У Львові борються із самовільними літніми майданчиками Працівник сектору нагляду за станом благоустрою КП «Адміністративно-технічне управління» виявив встановлення відкритих літніх майданчиків без належних дозвільних документів на вул. Курбаса та ініціював сьогодні, 4 червня, проведення спільного обстеження з представником Галицької районної адміністрації. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • Зміни у Кодексі: як вони вплинуть на користувачів Інтернет-магазинів? Зміни у Кодексі: як вони вплинуть на користувачів Інтернет-магазинів? Із 1 липня в Україні набувають чинності зміни до Податкового кодексу, які зобов'язують платників єдиного податку переходити на реєстратори розрахункових операцій (наприклад, на касові апарати) при продажу товарів, у тому числі – за допомогою Інтернету. Тим не менше, в нових нормах багато незрозумілих моментів. Tvoemisto.tv запитало у юристів, чи вплинуть якимось чином зміни до Кодексу на придбання товарів в Інтернеті для звичайних покупців.
  • У 2017-му в Україні може з У 2017-му в Україні може з'явитись 4G Президент Петро Порошенко сподівається, що в 2017 році буде проведено конкурс на видачу 4G ліцензій. Про це він заявив в четвер, виступаючи перед депутатами з посланням.
  • Як виглядатиме зелена зупинка у Львові. Фото Як виглядатиме зелена зупинка у Львові. Фото Учасники конкурсу молодіжних проектів «Lviv Young Project» за підтримки мерії Львова розробили проект «зеленої зупинки» у Львові. На її даху висадять рослини-сукуленти і навіть встановлять сонячні батареї. Сьогодні, 4 червня, відбувся брифінг щодо створення першої в Україні ЕКО Зеленої Зупинки у Львові, на якому запрезентували її проект.
  • У Львові встановлять велогенератор для зарядки телефонів
У Львові встановлять велогенератор для зарядки телефонів Сьогодні, 4 червня, о 16:00 годині, до Дня енергії, па площі Ринок представлять громадський велогенератор для зарядки мобільних телефонів. Кожен охочий зможе підключити свій девайс та зарядити його, крутячи педалі.
  • Львів’ян просять повідомляти про виявлення підробки товарів Львів’ян просять повідомляти про виявлення підробки товарів На сьогодні в Україні стартувала операція «Нафтопродукт-2015», головною метою якої є поліпшення заходів щодо протидії незаконному виготовленню і обігу паливно-мастильних матеріалів та скрапленого газу. Львів’ян просять не зволікати і повідомляти підрозділи податкової міліції про факти правопорушень й цій сфері.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на перехресті Кульпарківська-В.Великого-Виговського Ситуація на дорогах Львова: ДТП на перехресті Кульпарківська-В.Великого-Виговського Сьогодні, 4 червня, у Львові трапилась аварія на перехресті Кульпарківська-В.Великого-Виговського. Наразі утворився затор від готелю «Гелікон» до кільця.
  • Сьогодні у Львові – День енергії. Програма заходів Сьогодні у Львові – День енергії. Програма заходів Нині, 4 червня, львів’янам розповідатимуть, як жити ощадливо та енергоефективними. Пропонуємо вам програму заходів.
  • Сьогодні вулицю Веселу у Львові закриють на ремонт Сьогодні вулицю Веселу у Львові закриють на ремонт Сьогодні та завтра, 4 і 5 червня, вулиця Весела буде недоступна для руху транспорту через ремонтні роботи.
  • Як в Україні повертатимуть депозити. 3 факти з нового закону
  • Як попередити небезпеку на воді. 3 поради Як попередити небезпеку на воді. 3 поради Із настанням пляжного сезону все частіше трапляються непередбачувані пригоди на воді. Пропонуємо 3 поради, які допоможуть попередити небезпеку під час купання.
  • У неділю в Львові проведуть благодійний концерт для військових У неділю в Львові проведуть благодійний концерт для військових У неділю, 7 червня, у кінопалаці імені Олександра Довженка, що на Сихові, відбудеться благодійний концерт «Гордість нації» для підтримки поранених бійців АТО.
  • На завтра у Львові прогнозують грози, шквали, град На завтра у Львові прогнозують грози, шквали, град Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомляє, що завтра, 4 червня, буде гроза, вранці та вдень під час грози шквал 15-20 м/с, град. Температура повітря вночі становитиме 12-14º тепла, вдень 21-23º тепла.
  • Хто у Львові завтра залишиться без світла. Адреси Хто у Львові завтра залишиться без світла. Адреси Завтра, 4 червня, у двох районах Львова декілька вулиць залишаться без електроенергії у зв’язку із плановими ремонтами. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • Завтра Львовом проїдеться марафон електромобілів Завтра Львовом проїдеться марафон електромобілів Завтра, 4 червня, у рамках відзначення Дня Енергії, Львів прийме Марафон електромобілів «Київ – Монте Карло 2015».
  • У неділю у Львові відкриють Бібліотеку одного дня У неділю у Львові відкриють Бібліотеку одного дня У неділю, 7 червня, о 13:00 годині у Парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького відбудеться відкриття проекту «Бібліотека одного дня». Упродовж літа, в рамках проекту, усі охочі матимуть змогу безкоштовно випозичити книжки з колекції «Бібліотеки...» на 1 день.
  • У Львові борються з кліщами. У які парки не йти? У Львові борються з кліщами. У які парки не йти? Управління екології та благоустрою ЛМР закликає мешканців Львова утриматись від відвідування парків імені Папи Римського Івана-Павла ІІ, Погулянки, «Залізна Вода», «Майорівка» та «Високий Замок» упродовж 3 днів – з 9 до 11 червня – у зв’язку з проведенням акарацидної обробки, з метою мінімізації укусів кліщів.
  • Як виглядали львівські трамваї сто років тому. Фото Як виглядали львівські трамваї сто років тому. Фото На вихідних, 30 та 31 травня, у ЛКП «Львівелектротранс» та ГО «Львів’яни за електротранспорт» пройшли Дні відкритих дверей у трамвайному депо. На території трамвайного депо №1 були представлені трамвайні вагони, які курсували містом від початку XX століття.
  • Львів’ян просять допомогти у пошуках зниклого на кар’єрі юнака
Львів’ян просять допомогти у пошуках зниклого на кар’єрі юнака У кар’єрі в селі Ясниська Яворівського району продовжують пошуки хлопця, який опівночі 1 червня поплив на човні та не повернувся. Рідні не втрачають надії знайти юнака живим і просять про допомогу.
  • У Львові ближче знайомитимуться з Донбасом. Як долучитись?
У Львові ближче знайомитимуться з Донбасом. Як долучитись? У вівторок, 16 червня, у Львові розпочнеться лекційно-дискусійна програма «Донкульт», яку готує Центр міської історії. Участь у програмі візьмуть науковці та дослідники з Німеччини, Сполучених Штатів Америки, Польщі, Австрії, Канади та України. Організатори запрошують відвідати заходи «Донкульту» і львів'ян, для яких Донбас досі є маловідомим, і нових мешканців міста, які приїхали сюди внаслідок військового конфлікту. Усі події відкриті для широкої громадськості. Вхід — вільний.
  • Дорогу зі Львова до Луцька ремонтуватимуть за 234 мільйони Дорогу зі Львова до Луцька ремонтуватимуть за 234 мільйони Служба автомобільних доріг у Львівській області уклала угоду на поточний ремонт дороги Львів–Радехів–Луцьк з ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл». Вартість договору понад ₴234 млн.
  • На Львівщині безкоштовно встановлять 10 тисяч газових лічильників На Львівщині безкоштовно встановлять 10 тисяч газових лічильників До кінця 2015 року «Львівгаз» планує безкоштовно встановити мешканцям Львівської області близько 10 тисяч газових лічильників.
  • Як у Львові будують трамвайну колію на Сихів. 15 актуальних фото Як у Львові будують трамвайну колію на Сихів. 15 актуальних фото Пропонуємо вам найсвіжіші фото із будівництва трамвайної колії на Сихів.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Антоновича Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Антоновича Нині на вулиці Антоновича трапилося ДТП, що стало причиною утворення затору.
  • Даївці не мають права стягувати штрафи на місці Даївці не мають права стягувати штрафи на місці Конституційний Суд заборонив ДАІ збирати штрафи з водіїв одразу на місці порушення. Правоохоронці мають складати протокол, а не стягувати штраф.
  • У червні шенгенські візи видаватимуть не всі консульства У червні шенгенські візи видаватимуть не всі консульства 23 червня 2015 року в Україні та інших країнах Східного партнерства країни Шенгенської зони запровадять Візову інформаційну систему (ВІС). Це відбувається в контексті всесвітнього процесу запровадження ВІС. Відтак за кілька днів до 23 червня деякі консульства країн-членів Шенгенського простору можуть бути зачинені та/або обмежити збір документів від заявників у зв’язку з проведенням робіт по встановленню нової системи.
  • ТОП-3 ресурсів для ведення онлайн-щоденника ТОП-3 ресурсів для ведення онлайн-щоденника Психологи стверджують, що, регулярно записуючи власні переживання, ми розкладаємо їх по поличках і таким чином можемо цілком побачити картину свого життя: ось тут варто підправити, а ось тут добре вийшло. Щоб щоденник приносив практичну користь, вести його треба регулярно. У сьогоднішньому ритмі на допомогу приходять спеціальні програми для смартфона, адже він завжди під рукою.
  • Завтра у Львові закриють ще одну ділянку вул. Хмельницького Завтра у Львові закриють ще одну ділянку вул. Хмельницького За інформацією відділу капітального ремонту управління інженерного господарства ЛМР, завтра, 3 червня, на ремонт закриють ще частину вулиці Богдана Хмельницького на ділянці від площі Криничної до вулиці Гайдамацької.
  • Українським студентам стане легше працевлаштовуватись у Польщі Українським студентам стане легше працевлаштовуватись у Польщі Іноземні студенти, які здобувають освіту в польських вищих навчальних закладах на стаціонарній формі навчання, зможуть працювати в Польщі без отримання дозволу на роботу протягом цілого року, а не тільки у період літніх канікул. Нові положення набули чинності 1 травня цього року.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!