Новини
  • Завтра у Львові – збір речей для дітей переселенців. Як долучитись? Завтра у Львові – збір речей для дітей переселенців. Як долучитись? У неділю, 31-го травня, поблизу пам’ятника Тарасові Шевченку проходитиме акція «Не забувай мене». Цим заходом активісти хочуть висвітлити проблеми дітей-переселенців. Зокрема, розповсюдити інформацію щодо їх нагальних потреб.
  • «Читай. Львів». Оновлена програма заходів проекту «Читай. Львів». Оновлена програма заходів проекту У п’ятницю та суботу, 5-6 червня у Львові триватиме літературний проект «Читай. Львів», який створено з метою популяризації літератури та зміцнення іміджу міста Лева як літературного міста.
  • Сьогодні Львів прощається з Василем Кіндрацьким Сьогодні Львів прощається з Василем Кіндрацьким Сьогодні, 30 травня, Львів прощається з Героєм, який загинув у зоні АТО. Прощання розпочнеться о 14:15 годині у Гарнізонному храмі св. ап. Петра та Павла. Поховають новітнього Героя на полі почесних поховань №76 на Личаківському кладовищі.
  • Львів’ян просять не прикрашати домівки гіллям дерев на Трійцю Львів’ян просять не прикрашати домівки гіллям дерев на Трійцю Львів’ян закликають не нищити молоді деревця з метою прикрашання храмів і домівок до свята Зіслання Святого Духа.
  • Як уникнути заторів у центрі Львова. Схема перекриття руху Як уникнути заторів у центрі Львова. Схема перекриття руху Сьогодні, 30 травня, у зв’язку з велозаїздом у місті ситуативно перекривають рух транспорту. Tvoemisto.tv пропонує схему руху велосипедної колони, що допоможе правильно організувати рух.
  • Куди піти на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує Відпочинок на свіжому повітрі, активності для дітей та новинки кіно. Напередодні трьохденних вихідних Tvoemisto.tv підготувало перелік закладів, які в змозі зробити їх цікавішими.
  • Фільм тижня у Львові: «Шпигунка» Фільм тижня у Львові: «Шпигунка» Цього тижня Tvoemisto.tv пропонує до перегляду американську комедію про життя звичайнісінької жінки, чиє життя силою збігу обставин стає щодень веселішим.
  • На вихідних у Львові прогнозують грози
На вихідних у Львові прогнозують грози Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомляє, що завтра, 30 травня, ввечері буде гроза та шквал 15-20 м/с. Вночі та вранці слабкий туман. Температура повітря вночі становитиме 7-9º тепла, вдень сягатиме 23-25º тепла.
  • Хто із понеділка втрачає право пільгового проїзду? Хто із понеділка втрачає право пільгового проїзду? Управління транспорту та зв’язку ЛМР інформує щодо змін у пільговому проїзді громадським транспортом, що набувають чинності з 1 червня 2015 року.
  • Куди у Львові звернутись за безкоштовною юридичною консультацією? Куди у Львові звернутись за безкоштовною юридичною консультацією? Безкоштовні юридичні консультації львів’янам надає громадський рух «Народний Контроль». За час його існування до юристів вже звернулись сотні людей з різними проблемами. Консультації надають із питань, що стосуються соціальних виплат, відведення земельних ділянок, нарахування виплат за комунальні послуги та деяких інших.®
  • Завтра у Львові ситуативно перекриватимуть рух транспорту Завтра у Львові ситуативно перекриватимуть рух транспорту Завтра, 30 травня, у зв’язку з велозаїздом, у місті буде ситуативне перекриття руху транспорту за маршрутом руху велосипедної колони.
  • Премію імені Кривенка вперше отримав львів’янин Премію імені Кривенка вперше отримав львів’янин Сьогодні, 29 травня, у рамках ІІІ Львівського медіафоруму дванадцятою премією імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» нагородили військового журналіста Левка Стека.
  • Як проходить п’ята хвиля мобілізації на Львівщині. 5 фактів Як проходить п’ята хвиля мобілізації на Львівщині. 5 фактів Як відомо п’ята хвиля мобілізації триватиме до 8 червня. Військовий комісар області Микола Садовський на прес-конференції вже підсумував деякі її результати на Львівщині.
  • День захисту дітей у Львові. Перелік безкоштовних майстер-класів
День захисту дітей у Львові. Перелік безкоштовних майстер-класів У понеділок, 1 червня, у світі відзначатимуть Міжнародний день захисту дітей. З нагоди свята заклади громадського харчування міста приготували для дітей багато цікавих заходів, майстер-класів та читання.
  • Улітку зі Львова до Маріуполя курсуватиме потяг Улітку зі Львова до Маріуполя курсуватиме потяг «Укрзалізниця» з 31 травня відновлює залізничне сполучення з Маріуполем. Першим розпочне курсувати поїзд із Києва, пізніше – зі Львова. Відновлення руху стало можливим після відповідного погодження про відновлення руху поїздів на цій ділянці Міністерством внутрішніх справ та Службою безпеки України.
  • У Львові поменшає безпритульних собак У Львові поменшає безпритульних собак Скільки саме Львовом вештається вуличних тварин - стане відомо наприкінці червня. За підрахунок чотирилапих візьмуться волонтери.
  • Завтра Львів прощатиметься з Героєм АТО Завтра Львів прощатиметься з Героєм АТО 30 травня, львів’яни прощатимуться з Героєм, який згинув у зоні АТО. Завтра відбудеться прощання та похорон Михайла Андрійовича Кварцяни. Прощання розпочнеться о 11:30 год у гарнізонному храмі св. ап. Петра та Павла. Поховають новітнього Героя на полі почесних поховань на Личаківському кладовищі.
  • У Карпатах відкриють безкоштовну хату для відпочинку та творчості
У Карпатах відкриють безкоштовну хату для відпочинку та творчості У липні стартує унікальний для України проект – «Хата в Карпатах», де зустрічатимуться українські мандрівники та гості з усього світу. У будинку із гарними краєвидами можна буде залишитись на 5 днів зовсім безкоштовно.
  • 7 львівських під’їздів, які варто побачити 7 львівських під’їздів, які варто побачити Ліпнина у вигляді відомих львівських будівель, кольорові вітражі та клепінчаста стеля – це далеко не всі сюрпризи, які приховують на перший погляд непримітні львівські під’їзди. Пропонуємо вам 7 окремих історій, написаних на внутрішніх стінах львівських будівель.
  • У Львові чиновники контролюватимуть видачу квитків у маршрутках У Львові чиновники контролюватимуть видачу квитків у маршрутках Виконком Львівської міської ради зобов’язали проводити моніторинг пасажирів та контролювати видачу квитків у маршрутках. Про це сьогодні, 28 травня, на прес-конференції заявив голова Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Андрій Басараба.
  • Чому львів’яни отримують закордонні паспорти із запізненням Чому львів’яни отримують закордонні паспорти із запізненням Через поламане на столичній фабриці обладнання, львів’яни, котрі замовили закордонні паспорти понад місяць тому, ще досі не можуть їх отримати або ж отримують із великим запізненням.
  • Ситуація на дорогах Львова: у центрі можливі затори Ситуація на дорогах Львова: у центрі можливі затори Нині поблизу Львівської обласної ради пікетують люди. У центральній частині міста очікують утворення заторів.
  • Укрзалізниця змінила правила перевезень. 8 нововведень Укрзалізниця змінила правила перевезень. 8 нововведень Від сьогодні, 29 травня, Укрзалізниця по-новому перевозитиме пасажирів та вантаж. Із нововведеннями варто ознайомитися студентам, а також тим, кому доводиться подорожувати з тваринами.
  • На Сході загинув боєць зі Львова На Сході загинув боєць зі Львова Учора, 28 травня, загинув боєць ОУН-ЗСУ Василь Кіндратський, який отримав у зоні АТО смертельне поранення.
  • До Львова з До Львова з'їдуться тілоохоронці. У місті перекриють рух З ініціативи Управління державної охорони України та Міністерства молоді та спорту України вперше у Львові, з 30 травня по 2 червня 2015 року, за сприяння Львівської міської ради та Львівської обласної державної адміністрації, пройде відкритий XVIII Чемпіонат України з багатоборства тілоохоронців, на відкриття якого запрошені перші особи України та офіційні представники європейських держав. Зокрема, змагання пройдуть 30 травня на площі Адама Міцкевича, де з 04.00 до 20.00 год. для руху транспорту буде перекрито відрізок дороги від пам’ятника А. Міцкевичу до площі Галицької, а також 31 травня змагання відбудуться на стадіоні «Арена Львів».
  • Львів Львів'яни матимуть три вихідних 30-31 травня, а також 1 червня українці відпочиватимуть. У суботу та неділю - традиційні вихідні.
  • У Соборі св. Юра виставлять чудотворну "плачучу" ікону
У Соборі св. Юра виставлять чудотворну "плачучу" ікону З нагоди завершення місяця травня – місяця почитання Богородиці, у неділю, 31 травня 2015 року, в Архикатедральному Соборі св. Юра (площа св. Юра, 5) буде опущено для почитання чудотворну ікону Теребовлянської Матері Божої. Молитва до образу розпочнеться о 17.00 год.
  • У Львові працівникам ІТ-сфери обіцяють дешеве житло У Львові працівникам ІТ-сфери обіцяють дешеве житло Львів зацікавлений в тому, щоб в місті працювало все більше ІТ-фахівців. Про це сьогодні під час міжнародної інвестиційної конференції Seed Forum, організованої за підтримки МЗС Королівства Норвегії, зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.
  • Як е-квиток здешевить проїзд у Львові. 5 міст для порівняння Як е-квиток здешевить проїзд у Львові. 5 міст для порівняння Скільки коштує е-квиток у наших сусідів - у польському Кракові, білоруському Мінську, угорському Будапешті, словацькій Братиславі, румунському Бухаресті, чеській Празі. Пропонуємо вам порівняння вартості е-квитків у цих містах та вартості проїзду у львівських маршрутках.
  • У яких парках Львова найчастіше трапляються кліщі. Перелік У яких парках Львова найчастіше трапляються кліщі. Перелік Львівські комунальні підприємства вживають активних заходів для мінімізації ймовірності укусів кліщів у парках міста, зокрема – викошують травостій, вивозять повалені та видаляють дерева з пошкодженнями та вадами стовбурів, проводять дератизацію та займаються інформуванням мешканців про необхідність дотримання індивідуальних заходів захисту.
  • У Львові відновив роботу ресторан, де отруїлись відвідувачі У Львові відновив роботу ресторан, де отруїлись відвідувачі У Львові відновив свою роботу театр пива "Правда", де отруїлось понад 50 людей. У них діагностували сальмонелу. Заклад два тижні не працював.
  • Як львів Як львів'яни реагують на російську пропаганду. Дослідження За результатами дослідження, яке провела у травні 2015 року соціологічна агенція «Фама» на замовлення ГО «Львівський медіафорум» та за підтримки представництва Європейського Союзу, 61% харків’ян не піддаються проросійським впливам, які циркулюють в українському інформаційному просторі. У Львові таких мешканців на половину більше – 94%.
  • Львів Львів'яни проти будівництва новобудови в історичній частині міста Мешканці вул. Котляревського, 47 у Львові подаватимуть позов на забудовника, який має намір звести поблизу їхнього будинку багатоповерхівку. Про її появу люди дізнались випадково, коли активно підтримували своїх сусідів з Котляревського, 49. Там ще раніше мали будувати багатоповерховий житловий будинок.
  • Пам Пам'ятаємо. У Львові на згадку про політв'язнів висадили кущі. Фото Калина – давній символ українського народу. Вона часто фігурує в багатьох обрядах, про неї складено безліч пісень, легенд та казок. До того ж, слід не забувати і про її цілющі властивості. Подейкують, що крім фізичного зцілення, вона дарує душевний спокій. Тож не дивно, що сьогодні, 26 травня, вздовж стін Львівського слідчого ізолятора, що по вул. Городоцька, 20, висадили саме калину. Про це повідомив Відділ зв’язків з громадськістю ЛьвДУВС.
  • У Львові малеча змагатиметься на роверах У Львові малеча змагатиметься на роверах У неділю, 31 травня, відбудеться дитячий велопробіг «Малеча на роверах». Наймолодших львів’ян та їх батьків запрошують взяти участь у змаганнях.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Стрийській Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Стрийській Нині на вулиці Стрийській сталося ДТП. У цій частині Львова утворюється затор.
  • Львів’ян-боржників не випускатимуть за кордон Львів’ян-боржників не випускатимуть за кордон «Львівтеплоенерго» разом із львівською Виконавчою службою хочуть заборонити львів’янам, які мають борги за комунальні послуги, їздити на відпочинок за кордон.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на Шота Руставелі Ситуація на дорогах Львова: затор на Шота Руставелі Нині на вулиці Шота Руставелі зламалася автівка, що стало причиною затору.
  • На дорогу Львів-Івано-Франківськ дали понад 500 млн грн На дорогу Львів-Івано-Франківськ дали понад 500 млн грн Кабінет міністрів виділив 547,5 млн грн на будівництво дороги Львів - Івано-Франківськ. Це закріплено урядовою постановою № 323 від 25 травня 2015 року.
  • Україна затвердила Стратегію нацбезпеки. 5 ключових пунктів Україна затвердила Стратегію нацбезпеки. 5 ключових пунктів Президент України Петро Поршенко затвердив указом Стратегію національної безпеки країни, ухвалену РНБО.
  • У Львові покажуть ретро-трамваї. Де подивитись? У Львові покажуть ретро-трамваї. Де подивитись? 30 і 31 травня 2015 року ЛКП "Львівелектротранс" та ГО "Львів'яни за електротранспорт" проводять спільну акцію "Дні відкритих дверей у трамвайному депо" на вулиці Городоцькій, 185.
  • Скільки у Львові заробляють псевдоволонтери Скільки у Львові заробляють псевдоволонтери Через події в країні останнім часом особливо активізувалися благодійні організації, представники яких щодня на вулицях, у громадському транспорті збирають гроші на допомогу, зокрема, військовим. Часто збір допомоги стає способом заробітку. Чи законно це і як відрізнити справжнього волонтера від шахрая.
  • У Львові оберуть найкращий ресторан
У Львові оберуть найкращий ресторан У вересні вдруге стартує «Львівська гостинність» - ініціатива з маркетингу та якості закладів харчування, метою якої є покращення роботи львівських ресторацій та кафе, а також поширення позитивного досвіду їх роботи.
  • Центр Львова реставруватимуть. Як долучитись Центр Львова реставруватимуть. Як долучитись Для реставрації історичних вікон та вхідних дверей в старій частині міста Львова шукають столярні фірми з досвідом роботи у сфері реставрації, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • У Львові відкриють Ісламський культурний центр У Львові відкриють Ісламський культурний центр Новий Ісламський культурний центр назвуть на честь львів’янина. Урочисте відкриття Ісламського культурного центру імені Мухаммада Асада (Леопольда Вайса) відбудеться у Львові 5 червня о 13.00 год. Центр функціонуватиме на вул. Авраама Лінкольна, 29А.
  • Останні дзвоники у школах Львова. Оновлений графік заходів Останні дзвоники у школах Львова. Оновлений графік заходів 29 травня у навчальних закладах Львова проведуть урочистості з нагоди закінчення навчального року. Окрім урочистих лінійок, школярі візьмуть участь у молитовних заходах. Пропонуємо вам уточнений розклад.
  • Наслідки негоди у Львові: куди звертатися? Наслідки негоди у Львові: куди звертатися? Учора, 26 травня, у Львові панувала негода, яка спричинила для містян чимало додаткових клопотів. Tvoemisto.tv запитало у начальника відділу Гарячої лінії міста Віри Фрис, із якими проблемами зверталися львів’яни та що їм тепер робити, аби якнайшвидше їх вирішити.
  • Які вулиці Львова найбільше постраждали від негоди Які вулиці Львова найбільше постраждали від негоди Учора, 26 травня, у місті пройшли сильні зливи. На кількох вулицях у Львові негода спричинила затоплення будинків, присадибних ділянок та підвалів.
  • Ситуація на дорогах Львова: затори на Чупринки Ситуація на дорогах Львова: затори на Чупринки Нині на вулиці Чупринки утворився затор. Цією частиною міста тимчасово не курсують трамваї №2.
  •  «Територія терору» у Львові. Як просувається будівництво? «Територія терору» у Львові. Як просувається будівництво? У Львові на будівельному майданчику на проспекті Чорновола тривають роботи з будівництва Меморіального музейного комплексу тоталітарних режимів «Територія терору». У підсумку львів’яни отримають сучасний інтерактивний музей, побудований із відтворенням інфраструктурних об’єктів колишньої Пересильної тюрми № 25 – тюремних бараків, сторожових веж, загороджень із колючого дроту.
  • Ситуація на дорогах Львова: два ДТП на Кульпарківській Ситуація на дорогах Львова: два ДТП на Кульпарківській Нині на перехрестях вулиць Кульпарківська-Щирецька та Кульпарківська-Героїв УПА ускладнився рух через ДТП.
  • Львів перетворився на Венецію. Фоторепортаж Львів перетворився на Венецію. Фоторепортаж Від учора в місті не припиняються сильні зливи. Затоплено багато вулиць, житлових будинків і навіть торгові центри. Повалено дерева і пошкоджено будинки. Скористалися нагодою і львівські веслувальники.
  • В Україні протестили електроавтобус В Україні протестили електроавтобус У вівторок, 26 травня, розпочався автопробіг електроавтобуса. Стартував він о 07.00 з м. Мала Олександрівка, а о 13:00 Електроавтобус прибув до Житомира на майдан Соборний, що в центрі міста. Житомирянам презентували перший в Україні електроавтобус, що виготовлений на Луцькому підприємстві «Санрайз»
  • Як легалізувати самобуд? 7 порад Як легалізувати самобуд? 7 порад В Україні почала діяти «будівельна амністія». Це доступний та швидкий спосіб легалізувати самочинні будівництва, якщо будівельні роботи відбувалися в період з 5 серпня 1992 по 12 березня 2011 року і не порушують державних будівельних норм щодо розміщення об’єкту.
  • Львів Львів'яни можуть отримати премію імені Ірини Калинець Висунення кандидатур на здобуття премії імені поетеси зі Львова Ірини Калинець за активну участь у громадсько-політичному житті України відбувається до 15 жовтня. Про це повідомили у прес-службі Міжнародного освітнього фонду імені Ярослава Мудрого, який з 2013 року присуджує премію.
  • У Львові погодили концепцію реконструкції площі святого Юра. Відео
У Львові погодили концепцію реконструкції площі святого Юра. Відео Сьогодні в міській раді відбулось засідання архітектурно-містобудівної ради, під час якого обговорили транспортні питання, пов’язані з реконструкцією скверу та пл. св. Юра. Відтак, група авторів проекту представила нову концепцію, з урахуванням усіх зауважень, які були озвучені під час засідання архітектурно-містобудівної ради минулого тижня. Учасники містобудівної ради обговорили усі «транспортні» питання та майже одноголосно підтримали транспортну концепцію.
  • Стипендія для навчання у Львівській бізнес-школі УКУ. Як отримати? Стипендія для навчання у Львівській бізнес-школі УКУ. Як отримати? LvBS шукає інноваційні соціальні проекти. «Соціальні інновації» – це конкурс на отримання стипендії для навчання на програмі магістерського рівня MS in Innovations and Entrepreneurship Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS). Переможця обиратимуть підписники facebook-сторінки Програми з інновацій та підприємництва LvBS та експертне журі.
  • Укрзалізниця скасовує пільги на проїзд. Перелік категорій
Укрзалізниця скасовує пільги на проїзд. Перелік категорій Згідно Закону України від 28 грудня 2014 року №78-VIII, деякі категорії з 1 червня 2015 року втрачають право на пільговий проїзд у внутрішньому та приміському сполученні. Відтак улітку пільги скасують для семи категорій, інформує прес-служба «Львівської залізниці».
  • На будівництво платної дороги «Львів-Краковець» оголосили конкурс На будівництво платної дороги «Львів-Краковець» оголосили конкурс «Укравтодор» оголосив концесійний конкурс на будівництво й експлуатацію нової автомобільної дороги «Львів-Краковець», протяжністю 84,4 км, яка стане першою концесійною дорогою в Україні. Відповідне оголошення «Укравтодору» оприлюднено сьогодні, 26 травня, у виданні «Голос України».
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на виїзді з міста Ситуація на дорогах Львова: ДТП на виїзді з міста Нині кільце на вулиці Городоцькій паралізоване через ДТП. Водіям радять оминати цю частину Львова.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!