Новини
  • Львівські фотографи – серед переможців міжнародного конкурсу Львівські фотографи – серед переможців міжнародного конкурсу Нещодавно в мистецькій галереї Національного університету «Острозька академія» відбулося нагородження переможців І міжнародного конкурсу репортерської фотографії «Life Press Photo – 2015», організатор якого – рівненський фотохудожник Олександр Харват. Серед фотографів, котрі отримали нагороди, - четверо зі Львова
  • Куди поїхати на вихідні зі Львова: водоспад Кам’янка Куди поїхати на вихідні зі Львова: водоспад Кам’янка Шукаєте маршрут для одноденного відпочинку? Водоспад Кам’янка ідеально підійде і для спокійного родинного відпочинку, і для активного дозвілля в колі друзів. Tvoemisto.tv розповість вам як туди дітатись, що подивитись і де зупинитись.
  • Ситуація на дорогах Львова: на Мельника стоять трамваї Ситуація на дорогах Львова: на Мельника стоять трамваї На вулиці Мельника сталося ДТП, що спричинило утворення затору.
  • Доба замінувань у Львові. Три факти Доба замінувань у Львові. Три факти Учора, 25 червня, у Львові відбулася низка подій: вибух патрульної автівки поблизу відділку міліції, повідомлення про замінування «Альфа-Банку» та будівлі ДАІ. Пропонуємо вам найважливіші факти про інциденти, які вчора сколихнули наше місто.
  • Поблизу Львова відновили Скнилівський міст Поблизу Львова відновили Скнилівський міст Будівельники завершили роботи по відновленню Скнилівського моста та перейшли до облаштування під’їзних шляхів.
  • Коли термінали у Львові знову почнуть видавати квитки Коли термінали у Львові знову почнуть видавати квитки Термінали, за допомогою яких можна купувати квитки на електротранспорт, тимчасово не видають білетів.
  • Як зміниться площа перед Оперою у Львові. 3 факти Як зміниться площа перед Оперою у Львові. 3 факти Фонтан не виступатиме над рівнем площі, взимку на його місці стоятиме ялинка, а численні атракції із площі приберуть лише на період реконструкції. Про те, як відбуватиметься ремонт фонтану перед Львівським національним академічним театром опери та балету імені Соломії Крушельницької на проспекті Свободи Tvoemisto.tv розповів головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Завтра, 26 червня, декілька вулиць Львова залишаться без електроенергії у зв’язку із плановими ремонтами. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • Львівську залізницю ремонтують. Як зміниться рух поїздів? Львівську залізницю ремонтують. Як зміниться рух поїздів? У середу, 1 липня з 10:25 до 17:30 на 396 кілометрі перегону Мощена-Вижва залізничники ремонтуватимуть міст. Рух потягів на цій ділянці буде припинено. Тому приміський поїзд сполученням Заболоття-Ковель-Заболоття цього дня не курсуватиме. Про це повідомила Львівська залізниця.
  • Львів’ян запрошують на хресну ходу до Страдча Львів’ян запрошують на хресну ходу до Страдча У п’ятницю, 26 червня вірні зі всієї України рушать до відпустового місця в селі Страдч, що на Яворівщині. Хресна хода відбудеться з нагоди Дня мирянина та Року митрополита Андрея Шептицького.
  • У Львові стало простіше отримати шенгенську візу. Що змінилось? У Львові стало простіше отримати шенгенську візу. Що змінилось? Від вівторка, 23 червня, аби отримати шенгенську візу, потрібно здати ще й біометричні відбитки пальців. У зв’язку з цим навколо оформлення віз виник деякий ажіотаж. Проте зараз, як розповів Tvoemisto.tv консул з питань двосторонньої співпраці Генерального консульства республіки Польщі в Україні Марцін Зінєвіч, черг при здачі відбитків пальців немає.
  • Завтра на Tvoemisto.tv – онлайн-розмова реформатора з Росії та екс-редактора Forbes Завтра на Tvoemisto.tv – онлайн-розмова реформатора з Росії та екс-редактора Forbes Завтра, 26 червня, у Львові російський реформатор Альфред Кох та редактор-засновник "Forbes Україна" Володимир Федорін говоритимуть про проблеми та перспективи середнього бізнесу. Переглянути зустріч онлайн можна буде на Tvoemisto.tv.
  • Як Львів відзначить 19-ту річницю Конституції Як Львів відзначить 19-ту річницю Конституції Із нагоди 19-ї річниці Конституції України, завтра, 26 червня, у Львівській обласній філармонії відбудеться мистецький захід. А в неділю, 28 червня, відбудеться покладання квітів до пам’ятників В. Чорноволу та М. Грушевському.
  • Екскурсія по Alfa Jazz Fest від Святослава Вакарчука Екскурсія по Alfa Jazz Fest від Святослава Вакарчука В цьому році музичний фестиваль Alfa Jazz святкує ювілей. На честь п’ятиріччя на його сцені виступатимуть найвідоміші джазові музиканти світу. Відкриє фестиваль дует знаменитостей – Майка Стерна і Білла Еванса, а також в перший день виступить легендарний піаніст, власник 14 Греммі Гербі Генкок. Протягом Alfa Jazz на львівську сцену піднімуться й не менш відомі зірки Джордж Бенсон, Уейн Шортер і Хіромі Уехара. Святослав Вакарчук розповідв про своїх улюблених джазових виконавців, що приїдуть на фестиваль
  • Об Об'їзну Золочева ремонтують: діятиме реверсний режим руху Сьогодні, 25 червня, відновлено дорожні роботи на автомобільній дорозі Н-02 Львів-Тернопіль на ділянці км 68+000 - км 68+600 обхід м. Золочів.
  • Молодь Львова запрошують до військово-патріотичного табору Молодь Львова запрошують до військово-патріотичного табору На вихідні, 27-28 червня, на Львівщині відбудеться військово-патріотичний табір «Зашків-2015», спрямований на патріотичне виховання молоді, популяризацію оздоровчого туризму, екологічне виховання, ознайомлення з історією краю.
  • Alfa Jazz Fest у Львові: як курсуватиме транспорт Alfa Jazz Fest у Львові: як курсуватиме транспорт Відповідно до розпорядження міського голови Львова Андрія Садового, у дні проведення V Міжнародного джазового фестивалю «Alfa Jazz Fest» громадський транспорт у місті курсуватиме до 24:00 години.
  • Єврофан-2015 у Львові. Програма матчів Єврофан-2015 у Львові. Програма матчів Із 25 до 28 червня у Львові відбудеться міжнародний фестиваль-турнір серед європейських футбольних фанів «Єврофан-2015», який вже став традиційним для Львова. Організаторами заходу є ГО «Карпати» разом з управлінням молоді, сім’ї та спорту ЛМР.
  • Львів’яни єднатимуться у молитві під аудіозапис Івана Павла ІІ Львів’яни єднатимуться у молитві під аудіозапис Івана Павла ІІ На честь річниці візиту св. Івана Павла ІІ львів’яни проведуть спільну молитву на іподромі.
  • У Львові ремонтують площу Митну. Що зміниться? У Львові ремонтують площу Митну. Що зміниться? Стартували роботи з реконструкції та оновлення площі біля Музею скульптури Йогана Георга Пінзеля.
  • У Львові підірвали патрульне авто. 5 фактів У Львові підірвали патрульне авто. 5 фактів Сьогодні, 25 червня, вранці поблизу Франківського райвідділу міліції стався вибух, унаслідок якого поранений та госпіталізований правоохоронець.
  • Шевченківський гай у Львові матиме відремонтовану алею Шевченківський гай у Львові матиме відремонтовану алею У Музеї народної архітектури та побуту планують відремонтувати центральну алею.
  • Нові правила отримання «шенгенки»: у Львові ростуть черги Нові правила отримання «шенгенки»: у Львові ростуть черги Через нові правила отримання шенгенської візи на прийом документів тепер витрачають більше часу. Адже від вівторка, 23 червня, аби отримати візу, потрібно здати ще й відбитки пальців.
  • Усе, що треба знати про вручення повісток. 10 фактів Усе, що треба знати про вручення повісток. 10 фактів 19 червня розпочалась шоста хвиля мобілізації. Цього разу мобілізовуватимуть і військовозобов’язаних, які до цього не служили. Однак процедура вручення повісток в законодавстві детально не прописана.
  • Дмитро Добродомов відзвітував перед львів’янами® Дмитро Добродомов відзвітував перед львів’янами® У вівторок, 23 червня, відбувся звіт народного депутата України Дмитра Добродомова. Під час зустрічі з виборцями Сихівського мажоритарного округу, який Добродомов представляє у парламенті, лідер «Громадського руху «Народний Контроль» відзвітував про свою піврічну працю у Верховній Раді. Зокрема, мова йшла про законодавчу роботу, діяльність в якості Секретаря парламентського комітету протидії корупції, внутрішньо-парламентські обов’язки та громадсько-політичні ініціативи.
  • У Львові створили Музичну карту міста У Львові створили Музичну карту міста Ідея проекту полягає у позначенні на карті музичної інфраструктури міста та створенні можливості «прослухати» кожну локацію.
  • У Львові HR-спеціалістів запрошують допомогти новій поліції У Львові HR-спеціалістів запрошують допомогти новій поліції У п’ятницю, 26 червня, Львівська бізнес-школа УКУ (LvBS) організовує майстерню, де розроблятиметься положення про організацію роботи з персоналом для регіонального підрозділу МВС України. До участі запрошують експертів із HR.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Завтра, 25 червня, декілька вулиць Львова залишаться без електроенергії у зв’язку із плановими ремонтами. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • Польща хоче спростити прикордонний рух з Україною Польща хоче спростити прикордонний рух з Україною Варшава хоче розширити зону Місцевого прикордонного руху (МПР) з Україною на три населенні пункти у Волинській та один – у Львівській області.
  • Паперовий Ватикан та Титанік. Де подивитися у Львові? Паперовий Ватикан та Титанік. Де подивитися у Львові? Виставку із картонних замків та соборів привезли у Дитячий центр розвитку і дозвілля «Під спільним дахом» на вулиці Василя Симоненка. Автор робіт – 58-річний Петро Щербак із Нового Роздолу. Усього тут – близько ста копій соборів Франції, Німеччини, середньовічні замки, споруди Риму, а також літальні апарати.
  • Фототабір від National Geographic. Як потрапити? Фототабір від National Geographic. Як потрапити? Внутрішньо переміщених осіб із Кримського півострова, Донецької та Луганської областей запрошують до молодіжного фототабору National Geographic у Харкові. Учасників протягом 6 днів навчатимуть робити якісні кадри. Команда National Geographic забезпечить молодь усім необхідним обладнанням.
  • У Львові молодь напише найдовший лист Папі Римському У Львові молодь напише найдовший лист Папі Римському Поєднання цікавого відпочинку та духовного розвитку пропонує молодіжний фестиваль «Вітер На-Дії», який відбудеться у Львові 23-26 липня. Сучасна християнська музика, «Вільний університет», духовна програма, вечірня ватра, нічний музичний марафон та ще багато інших сюрпризів готують для молоді зі всієї України.
  • Показ колекції вишиванок у Львові. Де подивитися? Показ колекції вишиванок у Львові. Де подивитися? У Митрополичих садах Андрея Шептицького Оксана Караванська представить нову колекцію українських сорочок. Дизайнерка покаже львів’янам більше 30 унікальних вишиванок.
  • Львів’ян запрошують на унікальний майстер-клас із приготування страв на мангалі Львів’ян запрошують на унікальний майстер-клас із приготування страв на мангалі Якщо Ви не знаєте, який маринад підібрати до м'яса, у Вас не завжди вдається приготувати його соковитим, але Ви хочете навчитися «знаходити спільну мову» зі стейками, тоді виїзний майстер-клас від Кулінарних курсів саме для Вас. Вже в цю суботу, 27 червня, в Озерному краї. ®
  • Життя львівських брам  після реставрації. 7 фото Життя львівських брам після реставрації. 7 фото У Львові в межах проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» проводиться реставрація дверей, брам, вікон, балконів будинків. Проект по відновленню старих будівель втілюється Львівською міською радою та Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) GmbH на замовлення Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини (BMZ).
  • На радіостанціях стане більше української музики На радіостанціях стане більше української музики Міністр культури провів зустріч з представниками приватних музичних радіокомпаній. На зустрічі обговорили можливості збільшення квот на трансляцію української музики в радіоефірі з 50% до 75%.
  • У липні через Львів курсуватиме новий потяг до Франківська У липні через Львів курсуватиме новий потяг до Франківська Із 7 липня Львівська залізниця запускає новий потяг сполученням Харків – Івано-Франківськ, який курсуватиме із зупинками в Полтаві, Києві, Коростені та Львові. Подорож від однієї кінцевої станції до іншої триватиме менше ніж 15 годин.
  • Як виглядатиме еко-готель «Три копиці» біля Львова Як виглядатиме еко-готель «Три копиці» біля Львова «Еко-готель «Три копиці» будуватиметься за проектом молодого дизайнера Левка Давидюка, який два роки тому переміг із ним на конкурсі дизайнерів «Ukrainian Desigh: The Very Best Of» в номінації «Дизайн середовища» .
  • На Львівщині планують «сміттєву»  реформу: що зміниться? На Львівщині планують «сміттєву» реформу: що зміниться? На Львівщині наразі із 940 населених пунктів вже вивозять тверді побутові відходи, а ще у 965 повинні оголосити конкурс із визначення виконавця послуг зі збирання та вивезення сміття. На цей час 267 населених пунктів уже вирішили провести такий конкурс.
  • 
Уряд дозволив військкоматам забирати автівки для потреб армії
Уряд дозволив військкоматам забирати автівки для потреб армії Кабінет Міністрів вніс зміни до «Положення про військово-транспортної обов'язки», згідно з якими військкоматам дозволяється вилучати автомобілі для потреб Збройних сил України. Тепер військкомати зможуть безкоштовно залучати транспорт і техніку підприємств і організацій.
  • Ситуація на дорогах Львова: по Городоцькій не курсують трамваї Ситуація на дорогах Львова: по Городоцькій не курсують трамваї Наразі у Львові на вулиці Городоцькій не курсують трамваї через обірвані дроти електромережі. Рух вулицею значно ускладнений.
  • У Львові відремонтують фонтан перед Оперою У Львові відремонтують фонтан перед Оперою У вівторок, 23 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради погодив проведення капітального ремонту фонтану перед Львівським національним академічним театром опери та балету імені Соломії Крушельницької на проспекті Свободи.
  • Телеверсія концерту гурту «ОЕ» виборола нагороду в Америці Телеверсія концерту гурту «ОЕ» виборола нагороду в Америці Телеверсія концерту гурту «Океан Ельзи», який 3,5 години транслювався в прямому ефірі 24 серпня 2014 року, отримала премію «Silver Screen» на американському кінофестивалі «US International Film & Video Festival «. Усього на фестиваль було подано понад 1000 заявок із 34 країн світу.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на перехресті Липинського-Замарстинівська Ситуація на дорогах Львова: ДТП на перехресті Липинського-Замарстинівська Сьогодні, 24 червня, близько 8:30 на перехресті вулиць Липинського та Замарстинівської трапилась ДТП. Трамвай зіштовхнувся з вантажівкою.
  • У Львові нагородили Народних героїв України. Фото У Львові нагородили Народних героїв України. Фото У Львові за видатні заслуги в обороні незалежності України та волонтерській допомозі ЗСУ вручили ордени «Народний герой України». Нагороди, відзнаки, монети та прикраси отримали 55 людей.
  • У Львові дітей учасників АТО запрошують у літні табори У Львові дітей учасників АТО запрошують у літні табори Улітку діти із сімей-учасників АТО мають змогу відпочити в одному з дитячих таборів Львівської області («Зелений гай», «Світанок», «Веселка») або на морі («Лісотехнік», с. Рибаківка).
  • Новий Центр сучасних технологій у Львові пропонує виграти iPad Mini Новий Центр сучасних технологій у Львові пропонує виграти iPad Mini Компанія ВОЛЯ відкриє у Львові Центр сучасних технологій (ЦСТ). Тут львівські абоненти зможуть отримувати консультації з будь-яких питань та тестувати інноваційні послуги провайдера. Спеціально до відкриття компанія запустила конкурс з розіграшем планшетного комп'ютера iPad Mini. ®
  • Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Завтра, 24 червня, декілька вулиць Львова залишаться без електроенергії у зв’язку із плановими ремонтами. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • У храмах Львова почитатимуть унікальну ікону. Графік У храмах Львова почитатимуть унікальну ікону. Графік До Львова у неділю, 28 червня, привезуть копію ікони Матері Божої Неустанної Помочі і впродовж тижня вшановуватимуть у різних храмах міста з нагоди всесвітнього почитання чудотворної ікони, яка знаходиться у Римі.
  • Які послуги надає Особистий кабінет мешканця у Львові. Перелік Які послуги надає Особистий кабінет мешканця у Львові. Перелік Сьогодні, 23 червня, виконавчий комітет погодив перелік адміністративних послуг та порядок їх надання виконавчими органами міської ради через офіційну інтернет-сторінку особистого кабінету мешканця ЛМР.
  • Завтра автодорогу Київ - Чоп відкриють для проїзду Завтра автодорогу Київ - Чоп відкриють для проїзду У середу, 24 червня, відкриють рух на автодорозі М-06 Київ - Чоп обхід міста Олесько.
  • Електронне опитування для молоді Львова. Як взяти участь? Електронне опитування для молоді Львова. Як взяти участь? Із 22 до 26 червня молодь Львова має можливість взяти участь в соціологічному дослідженні «Чого хоче молодь?». Учасниками дослідження можуть стати молоді люди віком від 16 до 35 років.
  • Кабмін виділить частину коштів на дорогу «Львів-Краковець» Кабмін виділить частину коштів на дорогу «Львів-Краковець» Кабінет Міністрів України на засіданні 17 червня прийняв розпорядження «Про затвердження переліку об'єктів будівництва автомобільних доріг загального користування державного значення у 2015 році та обсягів бюджетних коштів для їх фінансування». Розпорядження передбачає виділення коштів і на будівництво дороги «Львів-Краковець».
  • 5 порад, як правильно вибрати хліб для дитини 5 порад, як правильно вибрати хліб для дитини Для дорослих вибір хліба не створює великих проблем. А от для дитини його слід вибирати дуже ретельно. Tvoemisto.tv пропонує п’ять порад, які допоможуть правильно вибрати хлібні вироби, щоб не нашкодити здоров’ю малечі. ®
  • Львів’яни збиратимуть одяг для нужденних. Як долучитись? Львів’яни збиратимуть одяг для нужденних. Як долучитись? У Львові 27 червня стартує благодійний проект «Шафа». Із 10:00 до 16:00 у парку імені І. Франка біля альтанки-ротонди збиратимуть речі для безхатченків та мешканців «Спільноти взаємодопомоги «Оселя».
  • Як у Львові випробовують претендентів у нову поліцію Як у Львові випробовують претендентів у нову поліцію У Львові закінчився перший етап відбору у нову патрульну поліцію. За допомогою комп’ютерного тестування вже перевірили загальний рівень знань кандидатів. Зараз претенденти демонструють фізичну підготовку, проходять медичний огляд, психологічний тест, співбесіди. Про це повідомив заступник начальника управління кадрового забезпечення УМВС України у Львівській області Роман Баховський.
  • Львів’ян просять допомогти у пошуку винуватця ДТП на Патона Львів’ян просять допомогти у пошуку винуватця ДТП на Патона Львівські правоохоронці просять відгукнутися очевидців ДТП, що сталася вчора у Львові на вулиці Патона. Про це повідомляє прес-служба ДАІ Львова.
  • «Швидкі» на Львівщині ремонтуватиме офіційний дилер Peugeot «Швидкі» на Львівщині ремонтуватиме офіційний дилер Peugeot Львівська станція швидкої медичної допомоги підписала договір з ТОВ «Ілта Львів» на ремонт автомобілів на 240 тис. грн до кінця року. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель (ВДЗ).
  • У Львові затримали лідерів «догналітів» У Львові затримали лідерів «догналітів» Учора, 22 червня, співробітники СБУ у Львівській області затримали у селищі Брюховичі під Львовом щонайменше п’ятьох лідерів незареєстрованої релігійної організації «Українська Правовірна Греко-Католицька Церква», більше відомої як секта «догналітів».
  • П’ять книг для літнього настрою П’ять книг для літнього настрою Пропонуємо вам підбірку шедеврів світової літератури, що допоможуть забути про важкі робочі будні та зануритись у світ справжніх літніх пригод.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!