Новини
  • Коли відкриють міст на об’їзній Львова? Коли відкриють міст на об’їзній Львова? Дорожники почали монтаж консолі для розширення проїзної частини. Міст для руху планують відкрити ще до початку липня. На шляхопроводі буде вже не дві смуги, а чотири.
  • Україна переходить на біометричні паспорти Україна переходить на біометричні паспорти До кінця 2015 року Україна має позбутися паспортів радянського зразка, розповів міністр закордонних справ Павло Клімкін в ефірі каналу «1+1».
  • До Львова привезли мощі святого Кипріяна. Де помолитися? До Львова привезли мощі святого Кипріяна. Де помолитися? Від сьогодні, 24 травня, у церкві Андрія Первозванного (вул. Шевченка, 66) перебуватимуть мощі священномученика Кипріяна. Львів’ян запрошують помолитися до святого.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим жив Львів упродовж 18-24 травня.
  • Львів’ян обурюють припарковані на вулиці Курбаса авто Львів’ян обурюють припарковані на вулиці Курбаса авто Вулиця Леся Курбаса вважається пішохідною зоною ще від лютого. Однак, вже до серпня вона має стати справді такою: із лавками, ліхтарями, велопаркуванням, зеленою зоною та болардами. Тим часом львів’яни обурюються, що водії продовжують паркувати на цій вулиці свої авто.
  • Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Tvoemisto.tv пропонує вам підбірку заходів, які відбуватимуться у Львові протягом 23-24 травня. Ми відібрали для вас найцікавіші події, серед яких: фестиваль короткометражного кіно WIZ-ART, аматорські змагання на велосипедах, низка концертів відомих українських музикантів, безкоштовні заняття йогою на свіжому повітрі.
  • Скільки грошей у Львові залишають туристи? Скільки грошей у Львові залишають туристи? Управлінням туризму Львівської міської ради, спільно з Інститутом міста, в березні-квітні цього року проведено дослідження ринку відпочинкових туристів з метою визначення особливостей туристичного ринку міста. В опитуванні методом «face to face» взяли участь 600 туристів.
  • Львів’яни зійдуться з американськими військовими у спортивному бою Львів’яни зійдуться з американськими військовими у спортивному бою Уперше в історії України пройде товариський матч між американськими військовими та львівською командою з американського футболу «Леви». Гратимуть американці з українцями в безконтактну версію американського футболу – флаг-футбол.
  • 
На вихідних у Львові - гроза
На вихідних у Львові - гроза Гідрометцентр повідомляє львів’янам, що у суботу, 23 травня, вночі та вранці буде туман. Вдень – гроза, вночі без істотних опадів. Вітер північно-східний вночі 3-8 м/с, вдень 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме 8-10º тепла, вдень 23-25º тепла.
  • У Львові шукають взірцевих водіїв У Львові шукають взірцевих водіїв У Львові активісти громадської ініціативи «То-ся не зробить» ініціювали акцію, що дозволяє львів’янам оцінити роботу водіїв маршрутки. Сьогодні, 22 травня, свої наліпки із подяками отримали більше десятка львівських водіїв.
  • У cуботу у Львові – свято для дітей. Як долучитись? У cуботу у Львові – свято для дітей. Як долучитись? У суботу, 23 травня, у Львові відбудеться свято для дітей та їх батьків. Кожен учасник «Спадщина-фесту» матиме змогу провести вихідний день у середовищі розвиваючих ігор та зануритись у атмосферу співів біля вогнища.
  • У Львові на Стрийській ще кілька днів не буде гарячої води
У Львові на Стрийській ще кілька днів не буде гарячої води Як повідомили у ЛМКП «Львівтеплоенерго», планові ремонтні роботи по заміні теплової мережі на вулиці Стрийьскій продовжено до 26 травня.
  • Львів’ян запрошують на заняття йогою у Парку культури
Львів’ян запрошують на заняття йогою у Парку культури Парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького запрошує на безкоштовні заняття йогою на свіжому повітрі. Заняття відбуватимуться щонеділі.
  • Українцям надали право самостійно ловити хабарників Українцям надали право самостійно ловити хабарників Верховна Рада України дозволила громадянам фіксувати отримання хабара на аудіо- та відео пристрої. За відповідний закон проголосували депутати у п'ятницю, 22 травня.
  • 7 фактів про новий адміністративний поділ України 7 фактів про новий адміністративний поділ України Робоча група Конституційної комісії вже визначилася щодо термінології майбутнього адміністративно-територіального устрою України та його утворень. Місцеве самоврядування здійснюватиметься на трьох рівнях: громада (об'єднання поселень), повіт (об'єднання громад), реґіон (області, Крим, Київ). Фактично запроваджується лише один новий термін — «повіт». учасник експертних груп з розробки децентралізаційної реформи, керівник Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко поділився своєю розробкою повітового устрою України.
  • Що має побачити кожен львів’янин: фабрика повидла на Жовківській рогатці Що має побачити кожен львів’янин: фабрика повидла на Жовківській рогатці Tvoemisto.tv продовжує публікувати цікавинки про визначні місця Львова. Сьогодні пропонуємо вам 6 фактів про колишнє міське передмістя – Жовківську рогатку та унікальну архітектурну споруду – фабрику повидла, що на вулиці Богдана Хмельницького, 124.
  • Парк культури у Львові запрошує на свято казок
Парк культури у Львові запрошує на свято казок Казкове сімейне свято очікує на львів’ян наступних вихідних. У неділю, 31 травня, улюблені українські та іноземні казки оживуть у Парку культури і відпочинку імені Богдна Хмельницького.
  • Пораненому волонтеру зі Львова збирають кошти. Як допомогти? Пораненому волонтеру зі Львова збирають кошти. Як допомогти? Волонтери збирають кошти на лікування пораненого волонтера зі Львова, активіста «Варти-1» Андрія Романчака, який 16 травня, їдучи в автомобілі, підірвався на фугасі неподалік Попасної у Луганській області. 36-річний волонтер з позивним «Крук» був єдиним, хто вижив. Він отримав понад 55% опіків тіла.
  • У Львові військових полонених зустрічали у вишиванках У Львові військових полонених зустрічали у вишиванках Сьогодні, 22 травня, у Львові зустріли двох мобілізованих військовослужбовців Національної гвардії України, які понад три місяці перебували у полоні. Із квітами та прапорами на пероні їх зустрічали заступник командира частини по роботі з особовим складом полковник Олександр Задворний, товариші по службі, рідні та близькі.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Франка Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Франка На вулиці Івана Франка сталося ДТП. Можливим є виникнення затору.
  • У Львові відзначатимуть Свято Героїв. Програма У Львові відзначатимуть Свято Героїв. Програма У неділю, 24 травня, у Львові вшановуватимуть пам’ять героїв національно-визвольних змагань.
  • Депутати Львова виділили землю для Польського дому Депутати Львова виділили землю для Польського дому Міськрада надала дозвіл на виготовлення проекту землеустрою для обслуговування у Львові Польського Дому. Будинок знаходитиметься за адресою вулиця Шевченка, 3а.
  • Ситуація на дорогах Львова: на Личаківській не курсують трамваї Ситуація на дорогах Львова: на Личаківській не курсують трамваї Зламаний трамвай на вулиці Личаківській перешкоджає рухатися іншим трамваям й невдовзі може стати причиною затору.
  • Топ-7 напоїв, щоб не захворіти Топ-7 напоїв, щоб не захворіти Сьогоднішня злива багатьох львів’ян застала зненацька. Тому пропонуємо вам 7 зігріваючих напоїв, що допоможуть не захворіти.
  • У Львові побільшає притулків для тварин У Львові побільшає притулків для тварин Депутати Львівської міської ради затвердили програму регулювання чисельності безпритульних тварин у м. Львові на 2015-2020 роки. Як сказано в документі, основною метою програми є зменшення кількості безпритульних тварин у Львові на основі гуманного та відповідального ставлення до них, забезпечення громадського контролю за дотриманням правил утримання тварин тощо.
  • У Львові проведуть акції для популяризації читання У Львові проведуть акції для популяризації читання Із 5 до 6 червня у нашому місті відбудеться новий унікальний літературний проект «Читай. Львів», який створено з метою популяризації літератури та зміцнення іміджу Львова як літературного міста.
  • Як львівські кельнери змагались у швидкості. Фоторепортаж Як львівські кельнери змагались у швидкості. Фоторепортаж Протягом дня у Львові можна було зустріти власників ресторанів із тацями в руках та самих кельнерів із оберемками квітів від відвідувачів. Адже сьогодні, 21 травня, у Львові вже всьоме відзначили День кельнера. Мета святкувань – підвищити престиж професії офіціанта та спонукати молодь до навчання у цій сфері. Також цікавою атракцією стали «кельнерські перегони». Tvoemisto.tv пропонує подивитись як це було.
  • Де у Львові здається в оренду нерухоме майно. Адреси Де у Львові здається в оренду нерухоме майно. Адреси Управління комунальної власності ЛМР повідомляє про намір передати в оренду об’єкти нерухомого майна у Галицькому, Личаківському, Сихівському, Франківському, Шевченківському районах.
  • У Львові діти учасників АТО отримають гроші замість путівок У Львові діти учасників АТО отримають гроші замість путівок Сьогодні, 21 травня, на засіданні сесії ЛМР було прийнято рішення про надання разової матеріальної допомоги дітям учасників АТО на оздоровлення. На обліку Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді налічується понад 1500 дітей учасників АТО, відтак, на кожну дитину від 4-х до 18 років буде виділено по 2,8 тис. гривень.
  • 	
Львів’ян просять долучатись до збору книжок для сиріт
Львів’ян просять долучатись до збору книжок для сиріт У рамках соціальної кампанії «Моя хата НЕ скраю», МГО «Ідеї молоді» з 21 травня до 21 червня проводить збір книг для дитячого будинку «Добре серце» зі села Новий Милятин. Організатори закликають небайдужих людей підтримати акцію та зробити свій вклад в освіту і розвиток дітей. Книжки просять приносити в офіс організації, що на вулиці Дорошенка, 29 із 12:00 до 18:00 у будні.
  • Завтра Львів прощатиметься із Василем Кондратюком. 5 фактів про композитора Завтра Львів прощатиметься із Василем Кондратюком. 5 фактів про композитора У вівторок, 19 травня, на 44 році життя помер Василь Кондратюк - український композитор, музикант, піаніст, аранжувальник, співак, лідер музичного гурту Руслани Лижичко. Прощання із митцем у Львові відбудеться завтра, 22 травня, о 13:00 год. у Домі молитви Церкви Повного Євангелія «Джерело Життя» християн віри євангельської, що на вулиці Замарстинівській, 37. Поховають композитора на Личаківському кладовищі.
  • У Львові складають карту громадських просторів У Львові складають карту громадських просторів 22 травня у Львові розроблять положення про громадські простори. Ідея положення полягає у тому, що будь-які зміни у громадському просторі мають відповідати прийнятим у світі принципам, зазначеним, зокрема, в Ляйпцігській хартії сталого розвитку міст 2007 року. Про це Tvoemisto.tv повідомила керівник управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури Львівської міської ради Олександра Сладкова.
  • Львівський аеропорт запрошує на плейн-спотінг Львівський аеропорт запрошує на плейн-спотінг У п’ятницю, 5 червня, Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького надасть можливість професійним фотографам та плейн-спотерам зробити світлини літаків в момент злету та приземлення, зафільмувати роботу перонної техніки та взяти участь у конкурсі фотографій.
  • У Львові погодили демонтаж радянської символіки У Львові погодили демонтаж радянської символіки Сесія міськради прийняла рішення про демонтаж радянської символіки у місті Львові. Про це інформує прес-служба міськради.
  • Із 1 січня львів Із 1 січня львів'янам видаватимуть українські біометричні паспорти Кабінет Міністрів України затвердив зразок і технічний опис бланка паспорта громадянина України із безконтактним електронним носієм, а також зразок і технічний опис бланка паспорта громадянина України, який не містить безконтактного електронного носія.
  • Як підбирають кельнерів у найкращих кав’ярнях Львова Як підбирають кельнерів у найкращих кав’ярнях Львова Минулоріч на сайті Tvoemisto.tv тривало голосування за кав’ярню із найкращим сервісом у Львові. В основі підбірки – кав’ярні, які брали участь в останньому святі «На каву до Львова», а також декілька популярних львівських закладів, без яких, на нашу думку, не зміг би обійтися жодний рейтинг. Переможцем конкурсу стала кав’ярня «Меделін», на другому місті за результатами голосування опинилася кав’ярня «Світ кави».
  • Водний туризм для львів Водний туризм для львів'ян на вихідних. Як долучитись? У суботу та неділю, 23-24 травня, турклуб «Манівці» підготував для львів’ян тренування на каяках під керівництвом Тараса «Горобця» Білошицького та завершальні етапи змагань зі скелелазіння та водного туризму для початківців. Організатори обіцяють багато адреналіну і позитивних емоцій.
  •  Всеукраїнський Велодень у Львові. Програма святкування Всеукраїнський Велодень у Львові. Програма святкування У суботу, 30 травня, львів’ян та гостей міста запрошують взяти участь у Велодні. Окрім заїзду вулицями міста, запланована також цікава розважальна програма – велопікнік та велопоказ. Учасники спеціально просять не одягати на забіг спортивний одяг, аби ще раз підкреслити, що велосипед – це транспортний засіб.
  • Українці звертаються до суду, щоб вилучити російську мову з паспорта Українці звертаються до суду, щоб вилучити російську мову з паспорта Львів'янин Святослав Літинський виграв апеляцію щодо вилучення сторінки російською мовою із українського паспорта. Відповідне рішення сьогодні, 20 травня, ухвалив Львівський апеляційний адміністративний суд.
  • Як «діагностувати» смартфонозалежність. 20 симптомів Як «діагностувати» смартфонозалежність. 20 симптомів Коли з вами нема вашого смартфона, вам ніби чогось бракує, ви стаєте роздратовані та стривожені? Є підстава перевірити, чи нема у вас номофобії. Цей термін – скорочення від no-mobile-phone phobia - з'явився кілька років тому. Цей стан виникає в людей, які надто прикипіли до свого помічника-смартфона.Пропонуємо вам перелік запитань, що допоможуть перевірити себе на залежність від ґаджета.
  • У Львові презентують книгу про юридичні аспекти війни на Сході
У Львові презентують книгу про юридичні аспекти війни на Сході У середу, 27 травня, в Українському католицькому університеті пройде презентація книги «Агресія в Україні: територія, відповідальність та міжнародне право» професора Кембриджського університету, співробітника Lauterpacht Center Тома Д. Гранта. Це буде дебютна українська презентація одного з перших зарубіжних досліджень агресії в України з точки зору права.
  • Завтра у Львові – День кельнера. Як святкуватимуть цьогоріч? Завтра у Львові – День кельнера. Як святкуватимуть цьогоріч? «Подаруй кельнеру квітку!» – під цим гаслом 21 травня у Львові вже всьоме відзначатимуть День кельнера. Мета святкувань – підвищити престиж професії офіціанта та спонукати молодь до навчання у цій сфері. Як відзначає виконуючий обов’язки начальника управління економіки ЛМР Вікторія Довжик, це свято не має аналогів у світі.
  • Львів’ян запрошують на аматорські велосипедні змагання Львів’ян запрошують на аматорські велосипедні змагання У суботу, 23 травня, у Вулецькому лісі, що на вулиці Пирогівка, усі охочі матимуть змогу показати свої навики у аматорських велосипедних крос-кантрійних змаганнях «Вульки», які вже стали традиційними і проводять з 2008 року.
  • Спеціалістів яких галузей шукає львівська поліція. Перелік дисциплін Спеціалістів яких галузей шукає львівська поліція. Перелік дисциплін Наразі у Львові триває конкурсний відбір тренерів для навчання слухачів нової патрульної служби поліції. Кожен, хто є спеціалістом із потрібних дисциплін та має навички навчання інших, є експертом у різних сферах та має бажання показати себе як викладач, може, за достойну плату, стати тренером нових поліцейських.
  • На Tvoemisto.tv стартує онлайн-трансляція зустрічі із Любомиром Гузаром
На Tvoemisto.tv стартує онлайн-трансляція зустрічі із Любомиром Гузаром Уже за 5 хвилин у Львові розпочнеться зустріч підприємців із Блаженнішим Любомиром Гузаром, Архиєпископом-емеритом Української Греко-Католицької Церкви. Тема зустрічі «Як будувати рідну хату»: послання митрополита Андрея Шептицького і сучасний контекст». Онлайн-трансляцію зустрічі дивіться наживо на Tvoemisto.tv.
  • Упродовж літа львів’ян годуватимуть сніданками у парку Упродовж літа львів’ян годуватимуть сніданками у парку Щовихідних протягом літа у Львові триватиме Сніданковий Ярмарок. На страви сніданкової кухні народів світу, запашну каву, ранковий джаз і безліч активностей для дорослих і дітей запрошують у Парку імені Івана Франка. Перший Сніданковий Ярмарок розпочнеться у неділю, 31 травня.
  • У Львові вірян запрошують до почитання ікони Божої Матері Одигитрії 
У Львові вірян запрошують до почитання ікони Божої Матері Одигитрії У Львові у Княжому храмі святого Миколая Чудотворця УПЦ КП, що на вулиці Богдана Хмельницького, 28а, з 22 до 24 травня 2015 року буде перебувати список Львівської чудотворної ікони Божої Матері Одигитрії. Із цієї нагоди у п’ятницю, 22 травня 2015 року, о 17:00 годині у храмі перед іконою буде звершуватись акафіст, який очолить митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП Димитрій.
  • Львів’ян запрошують на концерт дітей із сиротинців Львів’ян запрошують на концерт дітей із сиротинців Громадська організація «Care in Action – Турбота в дії» запрошує близько 150 дітей із дитячих будинків та шкіл-інтернатів Львова і області на захід «Таланти в дії», що відбудеться 24 травня у Парку культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького. Захід триватиме з 10:00 до 17:00.
  • Коли на приміському вокзалі Львова ловитимуть «зайців» Коли на приміському вокзалі Львова ловитимуть «зайців» Протягом кількох днів на приміському вокзалі Львова працюватимуть контролери, які перевірятимуть наявність проїзних документів у пасажирів.
  • Що варто знати при перетині кордону з дитиною. 8 підказок Що варто знати при перетині кордону з дитиною. 8 підказок Щороку у період канікул та туристичного сезону значно збільшується кількість відмов дітям у пропуску через державний кордон України. У більшості таких випадків основною причиною є недбале ставлення батьків та організаторів поїздок дітей до оформлення документів. Пропонуємо вам чіткі вказівки українських прикордонників, аби подорож в іншу країну була для вас максимально комфортною та без неприємних сюрпризів.
  • Масове отруєння у Львові: кількість госпіталізованих зменшується Масове отруєння у Львові: кількість госпіталізованих зменшується Сьогодні, 20 травня, у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні перебуває 33 особи з попереднім діагнозом «харчова токсикоінфекція» та «гостра кишкова інфекція».
  • Коли реконструюють площу біля собору Юра? Від міста вимагають графіку Коли реконструюють площу біля собору Юра? Від міста вимагають графіку Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор Возьняк звернувся до влади міста та громади Львова з приводу змін у проекті спорудження пам'ятника Андрею Шептицькому та реконструкції площі. Пропонуємо вам основні тези із відкритого листа владики Ігоря.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Кульпарківській-Виговського Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Кульпарківській-Виговського Нині через ДТП ускладнився рух на перехресті вулиць Виговського та Кульпарківської.
  • Сьогодні Львів прощається з Героєм: перекриватимуть рух Сьогодні Львів прощається з Героєм: перекриватимуть рух Сьогодні, 20 травня, відбудеться похорон нацгвардійця Андрія Соколенка, який загинув під Попасною у машині, що підірвалась на фугасі.
  • У червні українцям буде проблемно отримати шенгенську візу У червні українцям буде проблемно отримати шенгенську візу Запровадження нової Візової інформаційної системи (ВІС) в Україні може призвести до потенційного ускладнення процесу подання заявки на візу через перевантаження на початковому етапі.
  • Завтра у Львові перекриють ще одну ділянку вулиці Хмельницького
Завтра у Львові перекриють ще одну ділянку вулиці Хмельницького За інформацією відділу капітального ремонту управління інженерного господарства ЛМР, завтра, 20 травня, на ремонт закриють ще частину вулиці Богдана Хмельницького на ділянці від вулиці Шкільної до площі Криничної. Про це інформує прес-служба міськради.
  • Львів’ян запрошують на зустріч із латвійським професором Львів’ян запрошують на зустріч із латвійським професором У середу, 20 травня, в Українському католицькому університеті відбудеться зустріч із професором Іветою Рейнхолде, заступником декана факультету соціальних наук Латвійського університету, незалежним експертом Конгресу місцевих та регіональних органів влади Ради Європи. Тема зустрічі «Модернізація державного управління в Центральній та Східній Європі: очікування та реальність. Чого чекати Україні?».
  • Все, що треба знати про оплату за газ Все, що треба знати про оплату за газ У травні споживачі Львівської області почали отримувати платіжки за спожитий газ із новою ціною. Із 1 квітня 2015 року відповідним рішенням НКРЕКП збільшила її у шість разів. Проте значна кількість людей виявилася не готовою до таких змін, тому почали масово звертатися у ПАТ «Львівгаз» з питаннями чому в платіжному документі відображені ті чи інші суми. У зв’язку з цим керівництво ПАТ «Львівгаз» надає відповідь споживачам на найбільш типові питання та роз’яснює, як проводиться нарахування. Про це інформує прес-служба Товариства.
  • Львів’ян просять не робити селфі на дахах трамваїв Львів’ян просять не робити селфі на дахах трамваїв Останнім часом у Львові пожвавились охочі до безквиткового проїзду на електротранспорті. Проте здійснюють вони це у дуже цікавий спосіб – на трамваях, паралельно роблячи селфі. Як повідомляє ЛКП «Львівелектротраснс», 14 травня на відтинку вулиці Вітовського молодий хлопець «подорожував» містом верхи на трамваї. А вже сьогодні вранці від зупинки біля церкви Ольги та Єлизавети таких пасажирів було двоє .
  • Львів’ян закликають долучитись до озеленення площі Ринок Львів’ян закликають долучитись до озеленення площі Ринок Сьогодні, 19 травня, на площі Ринок перед Ратушею робітники зрізали два каштани. Начальник управління екології та благоустрою Львівської міськради Андрій Галушка розповів, що каштани вже давно у незадовільному стані закликав львів'ян висловлювати свої пропозиції щодо озеленення серця Львова
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!