Новини
  • У яких парках Львова найчастіше трапляються кліщі. Перелік У яких парках Львова найчастіше трапляються кліщі. Перелік Львівські комунальні підприємства вживають активних заходів для мінімізації ймовірності укусів кліщів у парках міста, зокрема – викошують травостій, вивозять повалені та видаляють дерева з пошкодженнями та вадами стовбурів, проводять дератизацію та займаються інформуванням мешканців про необхідність дотримання індивідуальних заходів захисту.
  • У Львові відновив роботу ресторан, де отруїлись відвідувачі У Львові відновив роботу ресторан, де отруїлись відвідувачі У Львові відновив свою роботу театр пива "Правда", де отруїлось понад 50 людей. У них діагностували сальмонелу. Заклад два тижні не працював.
  • Як львів Як львів'яни реагують на російську пропаганду. Дослідження За результатами дослідження, яке провела у травні 2015 року соціологічна агенція «Фама» на замовлення ГО «Львівський медіафорум» та за підтримки представництва Європейського Союзу, 61% харків’ян не піддаються проросійським впливам, які циркулюють в українському інформаційному просторі. У Львові таких мешканців на половину більше – 94%.
  • Львів Львів'яни проти будівництва новобудови в історичній частині міста Мешканці вул. Котляревського, 47 у Львові подаватимуть позов на забудовника, який має намір звести поблизу їхнього будинку багатоповерхівку. Про її появу люди дізнались випадково, коли активно підтримували своїх сусідів з Котляревського, 49. Там ще раніше мали будувати багатоповерховий житловий будинок.
  • Пам Пам'ятаємо. У Львові на згадку про політв'язнів висадили кущі. Фото Калина – давній символ українського народу. Вона часто фігурує в багатьох обрядах, про неї складено безліч пісень, легенд та казок. До того ж, слід не забувати і про її цілющі властивості. Подейкують, що крім фізичного зцілення, вона дарує душевний спокій. Тож не дивно, що сьогодні, 26 травня, вздовж стін Львівського слідчого ізолятора, що по вул. Городоцька, 20, висадили саме калину. Про це повідомив Відділ зв’язків з громадськістю ЛьвДУВС.
  • У Львові малеча змагатиметься на роверах У Львові малеча змагатиметься на роверах У неділю, 31 травня, відбудеться дитячий велопробіг «Малеча на роверах». Наймолодших львів’ян та їх батьків запрошують взяти участь у змаганнях.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Стрийській Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Стрийській Нині на вулиці Стрийській сталося ДТП. У цій частині Львова утворюється затор.
  • Львів’ян-боржників не випускатимуть за кордон Львів’ян-боржників не випускатимуть за кордон «Львівтеплоенерго» разом із львівською Виконавчою службою хочуть заборонити львів’янам, які мають борги за комунальні послуги, їздити на відпочинок за кордон.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на Шота Руставелі Ситуація на дорогах Львова: затор на Шота Руставелі Нині на вулиці Шота Руставелі зламалася автівка, що стало причиною затору.
  • На дорогу Львів-Івано-Франківськ дали понад 500 млн грн На дорогу Львів-Івано-Франківськ дали понад 500 млн грн Кабінет міністрів виділив 547,5 млн грн на будівництво дороги Львів - Івано-Франківськ. Це закріплено урядовою постановою № 323 від 25 травня 2015 року.
  • Україна затвердила Стратегію нацбезпеки. 5 ключових пунктів Україна затвердила Стратегію нацбезпеки. 5 ключових пунктів Президент України Петро Поршенко затвердив указом Стратегію національної безпеки країни, ухвалену РНБО.
  • У Львові покажуть ретро-трамваї. Де подивитись? У Львові покажуть ретро-трамваї. Де подивитись? 30 і 31 травня 2015 року ЛКП "Львівелектротранс" та ГО "Львів'яни за електротранспорт" проводять спільну акцію "Дні відкритих дверей у трамвайному депо" на вулиці Городоцькій, 185.
  • Скільки у Львові заробляють псевдоволонтери Скільки у Львові заробляють псевдоволонтери Через події в країні останнім часом особливо активізувалися благодійні організації, представники яких щодня на вулицях, у громадському транспорті збирають гроші на допомогу, зокрема, військовим. Часто збір допомоги стає способом заробітку. Чи законно це і як відрізнити справжнього волонтера від шахрая.
  • У Львові оберуть найкращий ресторан
У Львові оберуть найкращий ресторан У вересні вдруге стартує «Львівська гостинність» - ініціатива з маркетингу та якості закладів харчування, метою якої є покращення роботи львівських ресторацій та кафе, а також поширення позитивного досвіду їх роботи.
  • Центр Львова реставруватимуть. Як долучитись Центр Львова реставруватимуть. Як долучитись Для реставрації історичних вікон та вхідних дверей в старій частині міста Львова шукають столярні фірми з досвідом роботи у сфері реставрації, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • У Львові відкриють Ісламський культурний центр У Львові відкриють Ісламський культурний центр Новий Ісламський культурний центр назвуть на честь львів’янина. Урочисте відкриття Ісламського культурного центру імені Мухаммада Асада (Леопольда Вайса) відбудеться у Львові 5 червня о 13.00 год. Центр функціонуватиме на вул. Авраама Лінкольна, 29А.
  • Останні дзвоники у школах Львова. Оновлений графік заходів Останні дзвоники у школах Львова. Оновлений графік заходів 29 травня у навчальних закладах Львова проведуть урочистості з нагоди закінчення навчального року. Окрім урочистих лінійок, школярі візьмуть участь у молитовних заходах. Пропонуємо вам уточнений розклад.
  • Наслідки негоди у Львові: куди звертатися? Наслідки негоди у Львові: куди звертатися? Учора, 26 травня, у Львові панувала негода, яка спричинила для містян чимало додаткових клопотів. Tvoemisto.tv запитало у начальника відділу Гарячої лінії міста Віри Фрис, із якими проблемами зверталися львів’яни та що їм тепер робити, аби якнайшвидше їх вирішити.
  • Які вулиці Львова найбільше постраждали від негоди Які вулиці Львова найбільше постраждали від негоди Учора, 26 травня, у місті пройшли сильні зливи. На кількох вулицях у Львові негода спричинила затоплення будинків, присадибних ділянок та підвалів.
  • Ситуація на дорогах Львова: затори на Чупринки Ситуація на дорогах Львова: затори на Чупринки Нині на вулиці Чупринки утворився затор. Цією частиною міста тимчасово не курсують трамваї №2.
  •  «Територія терору» у Львові. Як просувається будівництво? «Територія терору» у Львові. Як просувається будівництво? У Львові на будівельному майданчику на проспекті Чорновола тривають роботи з будівництва Меморіального музейного комплексу тоталітарних режимів «Територія терору». У підсумку львів’яни отримають сучасний інтерактивний музей, побудований із відтворенням інфраструктурних об’єктів колишньої Пересильної тюрми № 25 – тюремних бараків, сторожових веж, загороджень із колючого дроту.
  • Ситуація на дорогах Львова: два ДТП на Кульпарківській Ситуація на дорогах Львова: два ДТП на Кульпарківській Нині на перехрестях вулиць Кульпарківська-Щирецька та Кульпарківська-Героїв УПА ускладнився рух через ДТП.
  • Львів перетворився на Венецію. Фоторепортаж Львів перетворився на Венецію. Фоторепортаж Від учора в місті не припиняються сильні зливи. Затоплено багато вулиць, житлових будинків і навіть торгові центри. Повалено дерева і пошкоджено будинки. Скористалися нагодою і львівські веслувальники.
  • В Україні протестили електроавтобус В Україні протестили електроавтобус У вівторок, 26 травня, розпочався автопробіг електроавтобуса. Стартував він о 07.00 з м. Мала Олександрівка, а о 13:00 Електроавтобус прибув до Житомира на майдан Соборний, що в центрі міста. Житомирянам презентували перший в Україні електроавтобус, що виготовлений на Луцькому підприємстві «Санрайз»
  • Як легалізувати самобуд? 7 порад Як легалізувати самобуд? 7 порад В Україні почала діяти «будівельна амністія». Це доступний та швидкий спосіб легалізувати самочинні будівництва, якщо будівельні роботи відбувалися в період з 5 серпня 1992 по 12 березня 2011 року і не порушують державних будівельних норм щодо розміщення об’єкту.
  • Львів Львів'яни можуть отримати премію імені Ірини Калинець Висунення кандидатур на здобуття премії імені поетеси зі Львова Ірини Калинець за активну участь у громадсько-політичному житті України відбувається до 15 жовтня. Про це повідомили у прес-службі Міжнародного освітнього фонду імені Ярослава Мудрого, який з 2013 року присуджує премію.
  • У Львові погодили концепцію реконструкції площі святого Юра. Відео
У Львові погодили концепцію реконструкції площі святого Юра. Відео Сьогодні в міській раді відбулось засідання архітектурно-містобудівної ради, під час якого обговорили транспортні питання, пов’язані з реконструкцією скверу та пл. св. Юра. Відтак, група авторів проекту представила нову концепцію, з урахуванням усіх зауважень, які були озвучені під час засідання архітектурно-містобудівної ради минулого тижня. Учасники містобудівної ради обговорили усі «транспортні» питання та майже одноголосно підтримали транспортну концепцію.
  • Стипендія для навчання у Львівській бізнес-школі УКУ. Як отримати? Стипендія для навчання у Львівській бізнес-школі УКУ. Як отримати? LvBS шукає інноваційні соціальні проекти. «Соціальні інновації» – це конкурс на отримання стипендії для навчання на програмі магістерського рівня MS in Innovations and Entrepreneurship Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS). Переможця обиратимуть підписники facebook-сторінки Програми з інновацій та підприємництва LvBS та експертне журі.
  • Укрзалізниця скасовує пільги на проїзд. Перелік категорій
Укрзалізниця скасовує пільги на проїзд. Перелік категорій Згідно Закону України від 28 грудня 2014 року №78-VIII, деякі категорії з 1 червня 2015 року втрачають право на пільговий проїзд у внутрішньому та приміському сполученні. Відтак улітку пільги скасують для семи категорій, інформує прес-служба «Львівської залізниці».
  • На будівництво платної дороги «Львів-Краковець» оголосили конкурс На будівництво платної дороги «Львів-Краковець» оголосили конкурс «Укравтодор» оголосив концесійний конкурс на будівництво й експлуатацію нової автомобільної дороги «Львів-Краковець», протяжністю 84,4 км, яка стане першою концесійною дорогою в Україні. Відповідне оголошення «Укравтодору» оприлюднено сьогодні, 26 травня, у виданні «Голос України».
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на виїзді з міста Ситуація на дорогах Львова: ДТП на виїзді з міста Нині кільце на вулиці Городоцькій паралізоване через ДТП. Водіям радять оминати цю частину Львова.
  • У Львові збиратимуть речі для АТО. Що приносити? У Львові збиратимуть речі для АТО. Що приносити? Цього тижня біля пам'ятника Королю Данилу активісти ініціативи «Допоможи фронту» проводитимуть черговий збір речей для українських військових у зоні АТО.
  • Львівська залізниця призначила нові потяги. Перелік Львівська залізниця призначила нові потяги. Перелік Для здійснення перевезень пасажирів під час літнього сезону Львівська залізниця призначила 3 додаткових потяги. Окрім того, курсуватимуть 5 потягів формування інших залізниць.
  • Ситуація на дорогах Львова: проспект Свободи паралізований Ситуація на дорогах Львова: проспект Свободи паралізований Нині у центральній частині Львова ускладнився рух. Зокрема значний затор утворився на проспекті Свободи.
  • Сьогодні у Львові мешканцям Сихова відновлять гарячу воду Сьогодні у Львові мешканцям Сихова відновлять гарячу воду Із 22 травня ЛМКП «Львівтеплоенерго» проводило планові ремонтні роботи по заміні теплової мережі на вулиці Стрийській. Нині роботи мають завершетися, а мешканці Сихова знову отримають гарячу воду.
  • Експозиція музейних цінностей у Львові.  Де подивитися? Експозиція музейних цінностей у Львові. Де подивитися? Експозицію «Реставрація музейних цінностей» розгорнуто у Львівському музеї історії релігії, і вона присвячена 40-річчю науково-реставраційного відділу, за час існування якого сотні експонатів знайшли своє друге життя.
  • У Львові частина постраждалих від отруєння досі у лікарні У Львові частина постраждалих від отруєння досі у лікарні Станом на сьогодні, 25 травня, на стаціонарному лікуванні у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні перебуває 12 людей, які харчувалися в ресторації «Театр пива «Правда» впродовж 10-12 травня.
  • Львів’ян запрошують на квест для мандрівників Львів’ян запрошують на квест для мандрівників У суботу, 30 травня, у Львові вже вдруге відбудеться квест «Крокуючи Європою». Учасники матимуть змогу відвідати кілька європейських країн, не залишаючи рідного міста.
  • Львівські веслувальники – призери ІІ етапу Кубку світу Львівські веслувальники – призери ІІ етапу Кубку світу В Дуйсбургу завершився ІІ етап Кубка світу з веслування на байдарках і каное. Срібні нагороди здобула каное-четвірка в складі Дениса Камерілова, Віталія Вергелеса, Едуарда Шеметила та Володимира Бородулька, який, до речі, мав дебютний старт у змаганнях такого рангу на дистанції 1000 м.
  • Ситуація на дорогах Львова: на Сахарова стоять трамваї Ситуація на дорогах Львова: на Сахарова стоять трамваї Станом на 16:00 на вулиці академіка Cахарова в сторону вулиці Княгині Ольги стоять трамваї. Про це повідомляє кoреспондент Tvoemisto.tv.
  • Благодійний Автоквест у Львові. Як долучитись? Благодійний Автоквест у Львові. Як долучитись? У суботу, 30 травня, о 19.00 годині на вулиці Данила Апостола, 11а розпочнеться гра Автоквест. До участі запрошують усіх охочих автомобілістів, гра буде проходити у декілька етапів. Команда складається із одного автомобіля, водія і пасажирів. Кількість пасажирів обмежується правилами дорожнього руху. Переможців очікують приємні призи.
  • У Львові розшукали зниклу школярку У Львові розшукали зниклу школярку Працівники Франківського райвідділу міліції Львова сьогодні, 25 травня, розшукали 12-річну школярку, котра 23 травня близько 15.00 пішла з дому.
  • На Tvoemisto.tv стартує онлайн-трансляція виступу американського правника На Tvoemisto.tv стартує онлайн-трансляція виступу американського правника Сьогодні, 25 травня, в Українському католицькому університеті професор Томас Райс розкриє останні тенденції верховенства права, основні виклики, які існують на сучасному етапі, а також окреслить ймовірні шляхи розвитку верховенства права в найближчому майбутньому. Онлайн-трансляція заходу розпочнеться на Tvoemisto.tv о 15.00 год.
  • Корупція чи кумівство: що процвітає у Львові? Результати опитування Корупція чи кумівство: що процвітає у Львові? Результати опитування Більшість львів’ян пишаються своїм містом, але тим не менше кажуть, що корупція і кумівство є значними проблемами Львова. Про це свідчать результати соціологічного опитування, яке було проведене у 22 обласних центах України із 2 по 20 березня.
  • Лише за місяць львів Лише за місяць львів'яни перетворили парк на смітник Близько місяця тому у багатьох Львівських парках здійснили прибирання. Причепурили також і Скнилівський парк. Проте зараз у ньому знову цілі купи сміття, які поповнюються із кожним днем.
  • Кембриджський професор у Львові презентує книжку про війну на Сході Кембриджський професор у Львові презентує книжку про війну на Сході У середу, 27 травня, в Українському католицькому університеті пройде презентація книги «Агресія в Україні: територія, відповідальність та міжнародне право» професора Кембриджського університету, співробітника Lauterpacht Center Тома Д. Гранта. Це буде дебютна українська презентація одного з перших зарубіжних досліджень агресії в України з точки зору права.
  • У Львові шукають 12-річну дівчинку. Доповнено У Львові шукають 12-річну дівчинку. Доповнено Від учора, 24 травня, у Львові шукають семирічну дівчинку, яка вийшла з дому в Франківському районі й не повернулася.
  • Допомога учасникам АТО та їх сім’ям. Куди звертатися у Львові Допомога учасникам АТО та їх сім’ям. Куди звертатися у Львові Львів’яни можуть звертатися за соціальними гарантіями в рамках Комплексної програми підтримки учасників АТО та членів їхніх сімей.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на Левандівській Ситуація на дорогах Львова: затор на Левандівській На вулиці Левандівській очікують утворення затору через авто, яке зламалося та перешкоджає руху інших машин.
  • Як у Львові відзначали Свято Героїв. Фото Як у Львові відзначали Свято Героїв. Фото У Львові вшанували пам’ять героїв національно-визвольних змагань, які виборювали незалежність України, а також новітніх героїв, які нині захищають країну на Сході.
  • Коли відкриють міст на об’їзній Львова? Коли відкриють міст на об’їзній Львова? Дорожники почали монтаж консолі для розширення проїзної частини. Міст для руху планують відкрити ще до початку липня. На шляхопроводі буде вже не дві смуги, а чотири.
  • Україна переходить на біометричні паспорти Україна переходить на біометричні паспорти До кінця 2015 року Україна має позбутися паспортів радянського зразка, розповів міністр закордонних справ Павло Клімкін в ефірі каналу «1+1».
  • До Львова привезли мощі святого Кипріяна. Де помолитися? До Львова привезли мощі святого Кипріяна. Де помолитися? Від сьогодні, 24 травня, у церкві Андрія Первозванного (вул. Шевченка, 66) перебуватимуть мощі священномученика Кипріяна. Львів’ян запрошують помолитися до святого.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим жив Львів упродовж 18-24 травня.
  • Львів’ян обурюють припарковані на вулиці Курбаса авто Львів’ян обурюють припарковані на вулиці Курбаса авто Вулиця Леся Курбаса вважається пішохідною зоною ще від лютого. Однак, вже до серпня вона має стати справді такою: із лавками, ліхтарями, велопаркуванням, зеленою зоною та болардами. Тим часом львів’яни обурюються, що водії продовжують паркувати на цій вулиці свої авто.
  • Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Tvoemisto.tv пропонує вам підбірку заходів, які відбуватимуться у Львові протягом 23-24 травня. Ми відібрали для вас найцікавіші події, серед яких: фестиваль короткометражного кіно WIZ-ART, аматорські змагання на велосипедах, низка концертів відомих українських музикантів, безкоштовні заняття йогою на свіжому повітрі.
  • Скільки грошей у Львові залишають туристи? Скільки грошей у Львові залишають туристи? Управлінням туризму Львівської міської ради, спільно з Інститутом міста, в березні-квітні цього року проведено дослідження ринку відпочинкових туристів з метою визначення особливостей туристичного ринку міста. В опитуванні методом «face to face» взяли участь 600 туристів.
  • Львів’яни зійдуться з американськими військовими у спортивному бою Львів’яни зійдуться з американськими військовими у спортивному бою Уперше в історії України пройде товариський матч між американськими військовими та львівською командою з американського футболу «Леви». Гратимуть американці з українцями в безконтактну версію американського футболу – флаг-футбол.
  • 
На вихідних у Львові - гроза
На вихідних у Львові - гроза Гідрометцентр повідомляє львів’янам, що у суботу, 23 травня, вночі та вранці буде туман. Вдень – гроза, вночі без істотних опадів. Вітер північно-східний вночі 3-8 м/с, вдень 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме 8-10º тепла, вдень 23-25º тепла.
  • У Львові шукають взірцевих водіїв У Львові шукають взірцевих водіїв У Львові активісти громадської ініціативи «То-ся не зробить» ініціювали акцію, що дозволяє львів’янам оцінити роботу водіїв маршрутки. Сьогодні, 22 травня, свої наліпки із подяками отримали більше десятка львівських водіїв.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!