Новини
  • На сепаратор для військового госпіталю у Львові зібрали тільки 160 тис. грн На сепаратор для військового госпіталю у Львові зібрали тільки 160 тис. грн На апарат для очистки крові для військового госпіталю у Львові Благодійний фонд «Нова Країна Україна» зібрав 162 тис. грн, хоча потреба – 449 925, 72 грн. Керівник фонду Ростислав Макух каже, що львів’яни доволі пасивно жертвують кошти на цей апарат, і те, що вдалося зібрати – виключно завдяки власним контактам.
  • Як лікарні Львова готуються до надзвичайних ситуацій? Як лікарні Львова готуються до надзвичайних ситуацій? Заклади охорони здоров’я у Львові готуються до роботи в умовах надзвичайної ситуації. «Сподіваємось, таких ситуацій не буде, і ми не хочемо сіяти паніки, але маємо бути готові надавати людям медичну допомогу при масовому надходженні пацієнтів», – розповів tvoеmisto.tv начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.
  • Грудне вигодовування дітей: 7 порад фахівців Грудне вигодовування дітей: 7 порад фахівців Лікарі запевняють – вигодовування дітей грудьми позитивно впливає не лише на малюка, а й на здоров’я матері. Як правильно прикладати дітей до грудей, якої дієти слід дотримуватись мамам, як часто потрібно зважувати немовля - про це в ефірі tvoemisto.tv розповіли керівник Львівського обласного центру підтримки лактації та грудного вигодовування та начальник відділу материнства і дитинства департаменту охорони здоров’я ЛОДА Любомира Кутневич.
  • ЛНУ ім. Франка став найпопулярнішим серед абітурієнтів, Політехніка - третя ЛНУ ім. Франка став найпопулярнішим серед абітурієнтів, Політехніка - третя Опівдень 1 серпня завершено прийом заяв від абітурієнтів на вступ до вищих навчальних закладів (крім ВНЗ Донецької та Луганської областей, в яких прийом заяв закінчиться о 12.00 15 вересня - для тих, хто не проходить співбесіду, творчі конкурси, складає вступні екзамени).
  • Через ситуацію в країні у Львові не можуть відремонтувати школи
  • Президент підписав новий закон "Про вищу освіту" Президент підписав новий закон "Про вищу освіту" Новий Закон України "Про вищу освіту" підписав Президент України Петро Порошенко. Про це у своєму Facebook повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт.
  • Львів Львів'янкам розкажуть про переваги та застороги грудного вигодовування 31 липня о 18:00 прямий ефір tvoemisto.tv буде присвячений темі грудного вигодовування дітей.
  • На Львівщині вже 15 осіб постраждали від укусів змій. Як надати першу допомогу На Львівщині вже 15 осіб постраждали від укусів змій. Як надати першу допомогу На Львівщині за три місяці зафіксовано 15 випадків госпіталізації мешканців області з діагнозом – укус змії. Найбільше таких випадків зафіксовано у Сколівському районі – 10, 2 – у Самбірському районі та по одному у Жовківському, Бродівському та Яворівському районах. Двоє постраждалих – діти.
  • Львівський виш лідирує за кількістю поданих заяв на вступ Львівський виш лідирує за кількістю поданих заяв на вступ Львівський національний університет імені Івана Франка станом на 9:00 29 липня є лідером за кількістю поданих заяв за освітньо-кваліфікаційними рівнями молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста та магістра. Прийом заяв закінчується 1 серпня.
  • У Львові молодь запрошують навчитись SMM та покращити англійську У Львові молодь запрошують навчитись SMM та покращити англійську Міжнародна молодіжна організація AIESEC розпочинає набір охочих взяти участь у програмі «Team member». Програма дає досвід проведення інтерв’ю, роботи у сфері social media маркетингу, покращення рівня англійської мови.
  • Як записатись у донори крові у Львові? Змінено Як записатись у донори крові у Львові? Змінено Аби подати свої дані до реєстру потенційних донорів крові для Військово-медичного клінічного центру Західного регіону у Львові, треба звернутися у відділ заготівлі крові закладу на вул. Личаківську, 26 або за телефоном: (032) 275-95-00. Наразі крові для поранених на Сході українських вояків у шпиталі достатньо.
  • Львівські виші – у трійці за кількістю поданих заяв Львівські виші – у трійці за кількістю поданих заяв Станом на 23 липня в Єдиній державній електронній базі з питань освіти за освітньо-кваліфікаційними рівнями молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста, магістра зареєстровано 1,6 млн заяв. Найбільше заяв наразі зареєстровано у львівському університеті імені Івана Франка, а львівська політехніка – на третьому місці.
  • 5 порад, як вберегтися від впливу негативної інформації 5 порад, як вберегтися від впливу негативної інформації Велика кількість негативної інформації, якою перенасичений інформаційний простір, погано впливає на самопочуття людей. Tvoemisto.tv дізналося у фахівця, як вберегти психіку від негативної інформації та зменшити її вплив на організм людини.
  • Як не отруїтися шашликом у спекотну погоду Як не отруїтися шашликом у спекотну погоду У спекотні дні часто хочеться поїхати на природу та поласувати шашликом. Однак варто пам’ятати, що страви, куплені в супермаркетах або ж приготовані із недотриманням санітарних норм, можуть містити збудники стафілококу.
  • Львів Львів'яни отримали доступ до архіву англомовних наукових журналів Завдяки підтримці проекту “Академічні Єврейські Студії” студенти, викладачі, працівники та гості УКУ зможуть безкоштовно користуватися архівом провідних академічних журналів світу. Колекція журналів буде доступна протягом 2014-2016 рр.
  • Бобало сім років керуватиме «Львівською політехнікою» Бобало сім років керуватиме «Львівською політехнікою» Міністерство освіти України уклало семирічний контракт із новообраним претендентом на посаду ректора Національного університету «Львівська політехніка» Юрієм Бобалом, повідомила прес-служба НУ «Львівська політехніка».
  • У Львові фіксують випадки дизентерії та сальмонельозу У Львові фіксують випадки дизентерії та сальмонельозу За 6 місяців 2014 року у Львові зріс рівень захворюваності гострими кишковими інфекціями. Зокрема, серед населення міста зареєстровано 3 випадки дизентерії та 21 випадок сальмонельозу. Про це інформують епідеміологи. На їх думку, причиною росту рівня захворюваності гострими кишковими інфекціями, є стихійна торгівля та вживання продуктів, які не пройшли достатню термічну обробку.
  • Львівські виші – у пріоритеті для абітурієнтів  Львівські виші – у пріоритеті для абітурієнтів За перші три дні вступної кампанії у вищі навчальні заклади України виші вже отримали майже 645 тисяч заяв від 303,6 тис. абітурієнтів. Тобто кожен у середньому подав по дві заяви. Такі дані станом на десяту ранку 15 липня наводить прес-служба Міністерства освіти і науки.
  • В університеті Франка подорожчало навчання. Нові ціни В університеті Франка подорожчало навчання. Нові ціни Цьогоріч за навчання у Львівському національному університеті ім. І. Франка на деяких факультетах доведеться платити більше. І якщо вартість навчання на бакалавраті у порівнянні з минулим навчальним роком подорожчала лише на одному факультеті, то навчання на магістратурі стало дорожчим практично на всіх факультетах.
  • Створили сайт, де можна подивитися онлайн-лекції вишів України Створили сайт, де можна подивитися онлайн-лекції вишів України В Україні презентували соціальний проект для всіх охочих безкоштовно прослуховувати он-лайн найкращі лекції з вищих навчальних закладів країни. Вони будуть розміщені на інтернет-платформі «Академія Навичок» (skillsacademy.com.ua).
  • Добко: Українці мають вивчити іноземну мову ще у школі Добко: Українці мають вивчити іноземну мову ще у школі Щоб українці вивчали іноземну мову, потрібні зміни в змісті освіти: «І вони повинні відбуватися не стільки на рівні вищої, як на рівні середньої освіти. Якщо подивитися на західні країни, на їхні навчальні плани, то, фактично, нема вивчення іноземних мов на рівні університетів. Це питання вирішується на рівні середньої освіти», – вважає перший проректор Українського католицького університету Тарас Добко.
  • Міносвіти вперше оприлюднило кількість місць держзамовлення у вишах Міносвіти вперше оприлюднило кількість місць держзамовлення у вишах На сайті Міністерства освіти і науки України доступна інформація про кількість місць державного замовлення у навчальних закладах. Експерти наголошують, що таку інформацію відкрили вперше.
  • 10 новацій у вищій освіті, які вводять європейські правила гри 10 новацій у вищій освіті, які вводять європейські правила гри Новий закон про вищу освіту привносить в академічне середовище не просто косметичні зміни – він спрямований на зміну системи вищої освіти. По суті, це перший масштабний крок України до європейських цінностей та правил гри. Економічна автономія вишів, публічність та підзвітність, новації у боротьбі з плагіатом. Про ці та інші зміни розповів в ефірі tvoemisto.tv перший проректор Українського католицького університету Тарас Добко.
  • Львів мав би стати подібним на Оксфорд, – Рущишин Львів мав би стати подібним на Оксфорд, – Рущишин Львів є академічним містом, тож мусимо докласти зусиль, аби він став подібним на Оксфорд чи Кембридж. Відтак, перш за все, слід інвестувати у розвиток освіти у Львові. Так вважає львівський бізнесмен, директор ВАТ "Троттола" Ярослав Рущишин.
  • Стартує вступна кампанія у виші. Прийом документів - до 1 серпня
Стартує вступна кампанія у виші. Прийом документів - до 1 серпня У п’ятницю, 11 липня, приймальні комісії розпочинають прийом заяв на вступ до вищих навчальних закладів України. Прийом документів триватиме впродовж трьох тижнів і завершиться 1 серпня о 12:00.
  • Куди скаржитись львівським абітурієнтам на порушення під час вступу. Оновлено Куди скаржитись львівським абітурієнтам на порушення під час вступу. Оновлено При Міністерстві освіти і науки діють консультативні телефони «Вступна кампанія 2014», де можна отримати консультації з питань вступу до професійно-технічних та вищих навчальних закладів. Також завданням сервісу є оперативне реагування на порушення під час вступної кампанії.
  • Трансляція ефіру з Тарасом Добком на Tvoemisto.tv
Трансляція ефіру з Тарасом Добком на Tvoemisto.tv Прямо зараз на Tvoemisto.tv триває ефір з першим проректором Українського католицького університету Тарасом Добком.
  • Львів’янам розкажуть, які зміни принесе новий освітній закон Львів’янам розкажуть, які зміни принесе новий освітній закон У четвер, 10 липня, в ефірі Tvoemisto.tv буде перший проректор Українського католицького університету Тарас Добко.
  • 9-місячний хлопчик зі Львова потребує рідкісної операції 9-місячний хлопчик зі Львова потребує рідкісної операції 9-місячний Богданчик, який зараз перебуває на лікуванні у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні "ОХМАДИТ" потребує рідкісної операції з пересадки кишківника. Поки по всьому світу шукають клініку, яка б взялась за таку складну операцію, дитина потребує коштовного лікування.
  • Львів'ян, що постраждали на Майдані, закликають звертатись по допомогу
  • Що зміниться в українських вишах з новим законом про вищу освіту? Що зміниться в українських вишах з новим законом про вищу освіту? У вівторок, 1 липня, депутати Верховної Ради прийняли закон "Про вищу освіту". Він передбачає багато прогресивних змін в українській освіті, зокрема фінансову автономію вишів, зменшення навантаження на викладачів та студентів, а також громадський контроль за якістю освіти. Попередній закон "Про вищу освіту" приймали ще у 2002 році. З того часу питання реформування вищої освіти стало особливо актуальним.
  • Цього року у Львові може не з’явитися жодного нового майданчика для дітей
Цього року у Львові може не з’явитися жодного нового майданчика для дітей Через ситуацію в країні важко передбачити, чи у Львові в 2014 році будуть нові майданчики для дітей. І це при тому, що на таку інфраструктуру на цей рік в бюджеті передбачено понад 1,5 млн грн, повідомили у відповідь на запит tvoemisto.tv в управлінні сім’ї, молоді і спорту Львівської міської ради.
  • 10 шкіл Львова – у переліку тих, де учні набрали максимальні бали на ЗНО 10 шкіл Львова – у переліку тих, де учні набрали максимальні бали на ЗНО Львівські школи потрапили в перелік навчальних закладів, де навчалися абітурієнти, які отримали 200 балів з двох та трьох предметів на ЗНО.
  • Сьогодні відкривається попередня реєстрація абітурієнтів для вступу Сьогодні відкривається попередня реєстрація абітурієнтів для вступу Сьогодні, 4 липня, стартує попередня реєстрація вступників для подачі заяв в електронній формі, подача самих заяв в електронній формі розпочнеться 11 липня.
  • Львів’янам впродовж дня покажуть різноманітні види йоги
  • Аптекарі вважають, що зниження ПДВ на ліки стабілізує ціни
Аптекарі вважають, що зниження ПДВ на ліки стабілізує ціни Кабінет міністрів України затвердив перелік медичних виробів, ввезення яких на територію країни підлягає оподаткуванню на додану вартість за ставкою 7%. Таке рішення дасть змогу стабілізувати ціни на ліки, які з кінця зими значно зросли, вважає виконавчий директор Галицької аптечної асоціації Неля Бик.
  • У липні львів У липні львів'янок запрошують безкоштовно обстежити шийку матки У медичному центрі св. Параскеви, що на вулиці Кульпарківській, 135 - щоп’ятниці впродовж жінки зможуть безкоштовно пройти цитоморфологічне дослідження. Така ініціатива викликана тим, що рак шийки матки – одна з основних причин інвалідності та смертності.
  • Топ освітніх програм, які використовують у дитсадках Львова Топ освітніх програм, які використовують у дитсадках Львова Як навчають дітей у дошкільних навчальних закладах Львова і які методики при цьому застосовують? Як виявилось, дитсадки в місті працюють за різними освітніми програмами, кожна з них має свої акценти – на мисленні чи творчості, мовленні чи логіці. Tvoemisto.tv дізналось, чого можуть навчити у львівських дитсадках і якими основними програми викладання користуються вихователі.
  • Студенти можуть купувати залізничні квитки онлайн зі знижкою Студенти можуть купувати залізничні квитки онлайн зі знижкою Відтепер квиток на потяг можна купити по студентському квитку через інтернет. Нова послуга працює на сайтi booking.uz.gov.ua, де й можна забронювати та придбати квиток на будь-який потяг Укрзалiзницi.
  • У Львові два тижні всіх охочих навчатимуть української мови У Львові два тижні всіх охочих навчатимуть української мови З 12 до 27 липня у Львові відбудеться Міжнародна літня школа української мови і культури «Крок до України». Цьогоріч школа відбудеться уже вп’яте: чотири попередні пройшли у Львові і Караганді (Казахстан). Літня школа «Крок до України» орієнтована на студентів, науковців, дослідників, представників українських громад за кордоном і всіх, хто зацікавлений у вивченні української мови і культури.
  • Для абітурієнтів на Львівщині запрацює "гаряча лінія" Для абітурієнтів на Львівщині запрацює "гаряча лінія" Цього тижня у Департаменті освіти та науки Львівської ОДА запрацює «гаряча лінія» щодо вступної кампанії 2014 року.
  • Як вживати м’ясо, аби не заразитися паразитами? Поради лікаря Як вживати м’ясо, аби не заразитися паразитами? Поради лікаря Цього року у Львові вперше за 20 років зареєстрований випадок захворювання на теніаринхоз (бичачий ціп'як). Читайте поради лікаря-паразитолога про те, як вибирати та готувати м’ясо, аби не заразитися небезпечними паразитами.
  • Львівщина може стати майданчиком для старту ЗНО у 9-х класах
  • 10 змін, які чекають на українські виші 10 змін, які чекають на українські виші Вищу освіту України найближчим часом чекають кардинальні зміни: від ліквідації технікумів та училищ до повної автономії вишів.
  • 45% води у джерелах Львова забруднені кишковою паличкою 45% води у джерелах Львова забруднені кишковою паличкою У Львові дослідили 22 проби води з каптажів-джерел: колодязів та свердловин. 45% проб води не відповідають вимогам санітарного законодавства - вони забруднені бактеріями групи кишкової палички.
  • Сьогодні розпочинається додаткова сесія ЗНО Сьогодні розпочинається додаткова сесія ЗНО Сьогодні, 1 липня, стартує додаткова сесія ЗНО-2014, яка триватиме до 15 липня.
  • Відвідуваність дитсадків у Львові – 60%
  • На даху львівської школи встановили сонячний колектор На даху львівської школи встановили сонячний колектор Упродовж чотирьох днів на базі Львівської спеціалізованої школи «Надія» відбувався тренінг зі встановлення та використання сонячного колектора для нагріву води. Сьогодні, 27 червня, його встановили на даху. Це – подарунок школі для використання в дитячій їдальні.
  • До 70% масла в Україні не відповідає стандартам, – експерт До 70% масла в Україні не відповідає стандартам, – експерт Найбільше в Україні фальсифікується молочна продукція, зокрема, близько 70% масла в країні не відповідає стандартам. Про це заявила голова громадської організації "Всеукраїнська асоціація з питань захисту прав споживачів" Ірина Кравченко.
  • У Львові очікують хвилю студентської міграції з Криму та Сходу  У Львові очікують хвилю студентської міграції з Криму та Сходу Наступної хвилі міграції осіб із Криму та сходу України Львову слід чекати у липні-серпні. Про це під час прес-конференції у четвер, 26 червня, розповів співзасновник громадського руху «Крим-SOS» Алім Алієв.
  • У Львові мами з дітьми вимагали "STOP хабар у дитсадках!" У Львові мами з дітьми вимагали "STOP хабар у дитсадках!" У Львові влаштували акцію-пікет «У садок – без грошей!». Близько двох десяткiв мам прийшли разом з дiтками під стіни Ратуші, аби висловити своє негативне ставлення до недосконалої системи електронної реєстрацiї у дошкiльнi навчальнi заклади, хабарництва, так званих "благодiйних внескiв" i браку мiсць у садочках.
  • Дитсадки Львова зобов’язали створити благодійні фонди і зменшити апетити Дитсадки Львова зобов’язали створити благодійні фонди і зменшити апетити Усі дитячі садки Львова зобов'язані за літо створити благодійні фонди. Таке завдання від міського управління освіти вони отримали для того, аби кошти від благодійних пожертв та кошти батьків, які вони здають на функціонування дитсадка, були обліковані, а про їх використання звітували.
  • На посаду ректора університету ветмедицини у Львові є три претенденти На посаду ректора університету ветмедицини у Львові є три претенденти Троє претендентів боротиметься за посаду ректора Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького. Вибори призначені на 25 червня.
  • Українську молодь кличуть вчитись до Європи Українську молодь кличуть вчитись до Європи З 2014 року ЄС запускає нову освітню програму Еразмус+, яка пропонує українській молоді широкі можливості для освітніх, наукових та молодіжних обмінів. Відтак за оцінками Європейської Комісії, в рамках цієї програми, впродовж 2014 – 2020 років, понад 4000 українських студентів зможуть взяти участь в університетських програмах обміну та понад 7000 – в молодіжних проектах Еразмус+.
  • Львівські дитсадки влітку працюють за скороченим графіком
  • Як вберегтись від кишкових інфекцій
  • Львівських студентів запрошують в археологічну експедицію
  • Львів Львів'янам розкажуть, як записати дитину в дитсадок У вівторок, 24 червня, о 17:00 в ефірі Tvoemisto.tv буде начальник управління освіти Львівської міської ради Галина Слічна.
  • Діти військових матимуть пільги при вступі у виші Діти військових матимуть пільги при вступі у виші Діти військовослужбовців матимуть пільги при отриманні освіти у випадку загибелі, інвалідності чи наявності вислуги в понад 20 років батька чи усиновителя-військового.
  • 10% ліків в Україні – фальсифіковані 10% ліків в Україні – фальсифіковані 10% лікарських засобів, які є на українському ринку, – це фальсифікат. Про це повідомила в ефірі tvoemisto.tv директор Львівського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації Аптечна професійна асоціація України Олена Комарянська.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!