Новини
  • Як проходитиме вступна кампанія цьогоріч. 7 змін Як проходитиме вступна кампанія цьогоріч. 7 змін Міністерство освіти і науки внесло зміни до Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2015 році. Відповідний наказ зареєстрований у Міністерстві юстиції і вже набрав чинності.
  • Що лікують літні ягоди. Інфографіка
Що лікують літні ягоди. Інфографіка Літній сезон можна перетворити на 3-місячне оздоровлення, омолодження, профілактику та лікування від більшості існуючих проблем зі здоров'ям. Для цього потрібно лише щодня вживати ягоди.
  • Львів’янам, які перенесли інсульт, пропонують допомогу. Як отримати? Львів’янам, які перенесли інсульт, пропонують допомогу. Як отримати? Для мешканців міста Львова, які перенесли інсульт, діятиме програма реабілітації. Пропонуємо вам перелік документів, які необхідно подати.
  • Українці винайшли альтернативу антибіотикам Українці винайшли альтернативу антибіотикам В Україні може з’явитися альтернатива традиційним антибіотикам – фотокеровані антибіотики.
  • Як правильно вибрати університет: 10 кроків. Інфографіка Як правильно вибрати університет: 10 кроків. Інфографіка Аналітичний центр «CEDOS» опублікував 10 кроків для абітурієнтів, які допоможуть проаналізувати пропозиції університетів на освітньому ринку та визначитись із вибором навчального закладу.
  • Як швидко повернутись до роботи після відпустки. 5 порад Як швидко повернутись до роботи після відпустки. 5 порад Літні відпустки хороші всім, за винятком того моменту, коли пора повертатися на роботу. І тут важливо плавно переключитися на робочий режим, щоб не стати жертвою «післясвяткового синдрому».
  • Які українські національні виші пройшли тест на прозорість: рейтинг Які українські національні виші пройшли тест на прозорість: рейтинг На сьогоднішній день 96 українських ВНЗ мають статус національних, але діяльність тільки 16 з них можна назвати прозорою для широкої аудиторії.
  • Де навчитись програмуванню: 9 найкращих технічних ВНЗ України Де навчитись програмуванню: 9 найкращих технічних ВНЗ України Перед початком вступної кампанії Tvoemisto.tv пропонує рейтинг кращих вузів країни з акцентом на технічну спеціалізацію. НУ "Львівська політехніка" заслужено отримує «бронзу».
  • Профілактика онкозахворювань. 10 простих правил Профілактика онкозахворювань. 10 простих правил Медики переконані, що кількість захворювань на рак можна було б зменшити на половину, якщо б люди дотримувались зовсім простих профілактичних заходів. Вони стосуються як харчування, так і особистої гігієни.
  • Онлайн-пошук університетів за предметами ЗНО. Де подивитись? Онлайн-пошук університетів за предметами ЗНО. Де подивитись? Напередодні вступної кампанії сайт Освіта.ua створив спеціальний сервіс, що допоможе абітурієнтам спростити процес пошуку вищих навчальних закладів та спеціальностей.
  • Де найлегше застудитись улітку Де найлегше застудитись улітку Лікарі переконують, що застудитися влітку набагато легше, ніж у холодну пору. Пропонуємо 5 місць, де найлегше дістати захворювання в теплу пору.
  • Які школи та садки відремонтують у Львові цьогоріч. Перелік Які школи та садки відремонтують у Львові цьогоріч. Перелік Цього року ухвалою сесії Львівської міської ради від 19 січня «Про міський бюджет м. Львова на 2015 рік» передбачено обсяг видатків на 184 об’єкти до фінансування на загальну суму 84 984 361,37 грн. Пропонуємо вам ознайомитись, які заклади освіти у Львові відремонтують цього річ.
  • Чому варто зайнятись йогою. 7 причин Чому варто зайнятись йогою. 7 причин Бажаєте вдосконалити свій фізичний і духовний стан? Спробуйте зайнятися йогою. Постійна практика позитивно вплине на весь організм. Пропонуємо ознайомитися з 7 головними вигодами від занять йогою.
  • Новий порядок визнання іноземних дипломів: основні зміни Новий порядок визнання іноземних дипломів: основні зміни У Міністерстві освіти і науки України затвердили новий порядок визнання документів, здобутих в закордонних навчальних закладах.
  • Аптечка мандрівника: що взяти зі собою у подорож? Аптечка мандрівника: що взяти зі собою у подорож? Плануючи свою відпустку потрібно пам’ятати, що зміна клімату, звичного ритму життя, раціону харчування під час поїздок і подорожей – це свого роду стрес, навантаження для організму. Тому, щоб не зіпсувати cобі відпочинок, потрібно завчасно підготуватися - сформувати аптечку в дорогу.
  • Виші отримають номери до дипломів без затримки Виші отримають номери до дипломів без затримки Єдина державна електронна база з питань освіти почала надавати реєстраційні номери дипломам, які мають видаватись вищими навчальними закладами. Затримка у видачі була пов’язана з оформленням додаткового програмного забезпечення.
  • Як швидко вивчити англійську. 7 інтернет-ресурсів для спілкування Як швидко вивчити англійську. 7 інтернет-ресурсів для спілкування Для тих, хто любить самоосвіту та не має можливості платити за курси з професійними викладачами, у нагоді стануть інтернет-майданчики для спілкування. Tvoemisto.tv пропонує добірку онлайн-мереж та порталів, де можна спілкуватися з мільйонами людей зі всього світу різними мовами.
  • Освітяни йтимуть на пенсію раніше Освітяни йтимуть на пенсію раніше У парламенті зареєстровано законопроект, який передбачає встановлення граничного віку перебування на посадах керівників, науково-педагогічних та педагогічних працівників вищих навчальних закладів.
  • У Львові вперше відкриють клас для  дітей з особливими потребами У Львові вперше відкриють клас для дітей з особливими потребами Вже у вересні цього року у Львові стартує пілотний проект – «Нові навчальні можливості для дітей з особливими потребами».
  • Навчаємо дітей дрібної моторики: де завантажити розмальовку Навчаємо дітей дрібної моторики: де завантажити розмальовку Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам дітей молодшого віку нове творче завдання – розмальовку «Фрукти та ягоди», яка є першим кроком до розвитку письма, а також чудовим засобом дитячого самовираження.
  • Коли вулицю Богданівську у Львові відкриють для проїзду? Коли вулицю Богданівську у Львові відкриють для проїзду? Від 11 червня вулицю Богданівську у Львові перекрили через ремонтні роботи. Закінчити влаштування верхнього шару асфальту планували до 13 червня, але наразі вулиця і досі перекрита. Tvoemisto.tv запитало у виконуючого обов’язки начальника управління капітального будівництва ЛМР Володимира Кметика із чим пов’язане перетермінування робіт і коли вулицю відкриють для проїзду.
  • Українським школярам обіцяють безкоштовні підручники Українським школярам обіцяють безкоштовні підручники Президент Петро Порошенко пропонує Верховній Раді збільшити бюджетні витрати на друк підручників з метою забезпечення ними усіх школярів.
  • ТОП-10 найкорисніших смаколиків ТОП-10 найкорисніших смаколиків Кожен із нас любить поласувати чимось смачненьким. Варто знати, що чимало солодощів мають не лише чудовий смак, а й позитивно впливають на наше здоров'я та самопочуття. Пропонуємо вам підбірку смачних корисностей.
  • Докучають комарі? 7 порад, як вберегтися від комах Докучають комарі? 7 порад, як вберегтися від комах Весна цьогоріч видалась дощовою та затяжною. Та й зараз періоди спеки чергуються з опадами. А такі кліматичні умови є сприятливими для підвищеного виплоду комарів. Тому Львівський міський відділ ДУ «Львівський обласний лабораторний центр держсанепідслужби України нагадує мешканцям, як вберегтися від укусів комарів.
  • Корисні напої у літню спеку: поради приготування Корисні напої у літню спеку: поради приготування Під час літньої спеки пити хочеться більше. Проте, як відомо, солодкі та газовані напої є шкідливими для нашого організму. Альтернатива їм - ягідно-фруктово-трав'яні настої, де зберігаються "живі" вітаміни, антиоксиданти, ефірні олії.
  • У Львові для мешканців двох районів відкрили нову амбулаторію У Львові для мешканців двох районів відкрили нову амбулаторію Для мешканців Залізничного та Франківського районів Львова відкрили нову амбулаторію сімейної медицини центру первинної медичної допомоги Комунальної 5-ї міської клінічної поліклініки на вул. Любінській, 94. Відтак, ще 9 тисяч мешканців відтепер зможуть отримувати первинну медичну допомогу у свого сімейного лікаря неподалік від дому.
  • Як стерилізують інструменти у львівських клініках? Як стерилізують інструменти у львівських клініках? Відомо, що в українських медичних закладах годі шукати стерильності. Рівень медичної безпеки, застарілі методи лікування та малокваліфіковане застосування ліків. Потрапляючи до лікарні, пацієнти ризикують своїм здоров’ям. Причиною цього є порушення європейських стандартів стерильності, тобто належної гігієни. ®
  • Шкільні іспити і ЗНО планують об’єднати Шкільні іспити і ЗНО планують об’єднати Міністерство освіти і науки має намір об’єднати проведення державної підсумкової атестації випускників шкіл із зовнішнім незалежним оцінюванням.
  • 5 напоїв, щоб швидко втамувати спрагу 5 напоїв, щоб швидко втамувати спрагу Літо дає про себе знати спекотними днями. Пропонуємо вам 5 напоїв, що швидко втамують спрагу і допоможуть залишатись бадьорим увесь день.
  • Як мотивувати себе займатися спортом. 4 науково доведених способи Як мотивувати себе займатися спортом. 4 науково доведених способи Літо – ідеальна пора, щоб зайнятися спортом. Проте часто наше бажання попрацювати над своїм тілом залишається десь під зимовими кучугурами снігу. Тому ми пропонуємо 4 науково доведених способи вмотивувати себе займатись спортом для тих, кому не достатньо одного слова «потрібно» щоб побороти лінь.
  • В Україні - Рік англійської. Як швидко вивчити мову В Україні - Рік англійської. Як швидко вивчити мову Знання англійської мови у майбутньому буде обов’язковим критерієм при прийомі на державну службу, заявив президент Петро Порошенко у своєму посланні до парламенту в четвер, 4 червня.
  • У львівських школах готуватимуть програмістів У львівських школах готуватимуть програмістів У школах Києва, Львова, Одеси та Івано-Франківська стартує експериментальний проект "Школяр-програміст". Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.
  • Грижа у дитини. Куди звертатись львів’янам? Грижа у дитини. Куди звертатись львів’янам? Пахова грижа – одна з найчастіших патологій, з якими зустрічаються дитячі хірурги. Оперативне втручання тут неминуче. Лікарі кажуть, що найкращим варіантом лікування є сучасна методика – лапароскопічне видалення гриж, яке є малоінвазивним сучасним лагідним методом хірургічної корекції цієї вади розвитку. Дитина вже через 5 годин після операції може бігати коридором, а вже наступного дня продовжує лікування вдома. ®
  • Два львівські виші – у ТОП-10 кращих ВНЗ країни Два львівські виші – у ТОП-10 кращих ВНЗ країни Оприлюднено рейтинг вищих навчальних закладів України за минулий рік. У десятку лідерів увійшли два львівські виші: Політехніка й Франковий університет.
  • Абітурієнтам із зони АТО дозволили додатково скласти ЗНО Абітурієнтам із зони АТО дозволили додатково скласти ЗНО Для осіб які проживають або проживали на окупованій території (Крим) і територіях, де здійснюється антитерористична операція, які через поважні причини не зможуть взяти участь у додатковій сесії з української мови і літератури 09 червня 2015 року, проведуть додаткову сесію.
  • Сьогодні – Всесвітній день без тютюну. Як відзначатимуть у Львові? Сьогодні – Всесвітній день без тютюну. Як відзначатимуть у Львові? Усесвітня організація охорони здоров’я в 1988 році оголосила 31 травня Всесвітнім днем без тютюну (World No-Tobacco Day). У цей день на планеті проводять різноманітні заходи задля зменшення поширенню небезпечної тютюнової залежності.
  • Навчання за кордоном. 6 пропозицій від польських вишів Навчання за кордоном. 6 пропозицій від польських вишів У 2015/2016 навчальному році вартість навчання у провідних державних вищих навчальних закладах Польщі складе в середньому від 500 до 900 євро на рік. Такі знижки зроблені вишами саме заради українських студентів, які є пріоритетними для країни. Особливо привабливими для українських студентів можуть бути пропозиції наступних університетів.
  • В Україні докорінно зміниться освіта. 15 фактів В Україні докорінно зміниться освіта. 15 фактів У Міністерстві освіти і науки відбулася презентація законопроекту "Про освіту", який у разі його прийняття може змінити систему освіти, розподіл повноважень між органами управління освітою різних рівнів, принципи, на яких базується державна освітня політика, і управління закладами освіти.
  • Як пережити перепади погоди. 5 порад Як пережити перепади погоди. 5 порад У Львові цієї весни доволі часто трапляються перепади погоди, які впливають на самопочуття. Для того, щоб "перехитрити" погоду та почувати себе здоровим та бадьорим, пропонуємо 5 порад.
  • Львів Львів'ян запрошують на "ЕкоЛіто" у парк "Знесіння" Регіональний ландшафтний парк «Знесіння» запрошує мешканців та гостей міста на «ЕкоЛіто», яке відбудеться 30 травня з 10.00 до 18.00 на вулиці Довбуша, 24.
  • Що замінить каву? 10 продуктів, які заряджають енергією Що замінить каву? 10 продуктів, які заряджають енергією Що ви зазвичай робите, коли відчуваєте себе втомленим? Більшість з нас йдуть на кухню заварювати чергову чашку кави. І хоча кофеїн дійсно надає короткочасний сплеск енергії, за ним іде виснаження, яке забере у вас останні сили.
  • В Україні  учнів вчитимуть патріотизму та любові до української мови В Україні учнів вчитимуть патріотизму та любові до української мови Міністерством освіти і науки оприлюднено методичні рекомендації щодо національно-патріотичного виховання, які мають застосовуватися загальноосвітніми навчальними закладами у процесі патріотичного виховання школярів.
  • Як навчити дітей написанню цифр та рахунку Як навчити дітей написанню цифр та рахунку Проект "Розвиток дитини" пропонує батькам дітей молодшого віку нове творче завдання, що є першим кроком до вивчення дитиною написання цифр від одного до десяти та рахунку.
  • В Україні кардинально зміниться середня освіта. 7 фактів В Україні кардинально зміниться середня освіта. 7 фактів Новий законопроект "Про освіту" впроваджує нову модель здобуття середньої освіти в Україні. Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Павло Полянський під час брифінгу, присвяченому реформування освіти.
  • Майстер-класи для школярів у Львові: 8 пропозицій червня Майстер-класи для школярів у Львові: 8 пропозицій червня Із 2 по 15 червня в художньо-меморіальному музеї Олени Кульчицької триватиме серія майстер-класів. Організатори запрошують школярів та їх батьків відвідати їх та навчитися чомусь новому.
  • Литва виділила 40 стипендій для українців. Як податися Литва виділила 40 стипендій для українців. Як податися Уряд Литовської Республіки виділив громадянам України 40 стипендій на навчання за магістерськими програмами до вищих навчальних закладів Литви.
  • 7 європейських країн, де можна дешево навчатись 7 європейських країн, де можна дешево навчатись Останні кілька років кількість українських студентів, які віддали перевагу європейській освіті , стрімко зростає. За даними Міністерства освіти України, щорічно в Європу їдуть навчатися до 20 тис. чоловік. Оскільки не всі можуть дозволити собі навчання в престижних університетах Великої Британії, Франції чи Німеччини, вибір української молоді в більшій половині випадків припадає на країни Східної Європи та Прибалтики - там таку ж якісну освіту можна отримати за прийнятними цінами. Крім того, вартість освіти в цих країнах в деяких випадках може обійтися навіть дешевше, ніж в Україні.
  • Серед «найпрозоріших» вишів України – три львівські Серед «найпрозоріших» вишів України – три львівські Аналітичний центр CEDOS створив рейтинг прозорості національних вишів 2015-го року. До цього рейтингу ввійшли три вищі навчальні заклади Львова.
  • У Львівських школах побільшає уроків фізкультури У Львівських школах побільшає уроків фізкультури Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підтримки дитячо-юнацького спорту та фізичного виховання дітей», який передбачає збільшення кількості занять із фізкультури в навчальних закладах.
  • Церква vs останній дзвінок. Що обрали львівські школи?  Церква vs останній дзвінок. Що обрали львівські школи? У львівських школах вже знають, як відсвяткують закінчення року. Отож, у церквах відзначатимуть усі школи двох районів: Сихівського та Шевченківського. Інші ж у своєму виборі – не одностайні. Хтось збиратиме школярів на лінійки, а хтось - на молитву.
  • Як уберегтись від кліщів. 5 порад Як уберегтись від кліщів. 5 порад Саме у травні підвищується активність кліщів, що є переносниками ряду небезпечних інфекційних захворювань. Тому зараз варто бути особливо обережними на пікніках чи навіть у парках. Найбільш поширеною серед інфекцій, що передаються кліщами, на території Львівської області є хвороба Лайма. Пропонуємо вам 5 порад, які допоможуть вам уберегтись від кліщів.
  • Учням-порушникам процедури ЗНО дозволять скласти атестацію Учням-порушникам процедури ЗНО дозволять скласти атестацію Випускники 11-х класів, які допустили порушення під час проходження тестування з української мови та літератури, матимуть можливість повторно пройти державну підсумкову атестацію. Відповідне рішення ухвалене у Міністерстві освіти і науки.
  • В Україні затверджено нові спеціальності для вишів. Перелік  В Україні затверджено нові спеціальності для вишів. Перелік Кабінетом Міністрів оприлюднено постанову, якою затверджено новий перелік галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюватиметься підготовка здобувачів вищої освіти в українських університетах. Згідно з документом, українські студенти матимуть можливість здобувати вищу освіту за 27 галузями знань, які об єднають 115 спеціальностей.
  • Магістерські програми для ІТ-управлінців та молодих стартаперів у Львові. Як податися Магістерські програми для ІТ-управлінців та молодих стартаперів у Львові. Як податися У Львівській бізнес-школі УКУ до 1 червня триває рання реєстрація на довготермінові програми магістерського рівня. Скориставшись її перевагами, можна отримати суттєву знижку на навчання.
  • У Львові професор із США говоритиме про верховенство права У Львові професор із США говоритиме про верховенство права 25 травня в Українському католицькому університеті професор Томас Райс розкриє останні тенденції верховенства права, основні виклики, які існують на сучасному етапі, а також окреслить ймовірні шляхи розвитку верховенства права в найближчому майбутньому. Онлайн-трансляція заходу відбуватиметься на tvoemisto.tv.
  • У Львові студентам розкажуть, як вступити до закордонного вишу У Львові студентам розкажуть, як вступити до закордонного вишу Львівських студентів запрошують взяти участь у семінарі «Вища освіта і стажування в Австрії та Німеччині для українських студентів». Організатори запевняють, що захід допоможе розвіяти сумніви та отримати відповіді на усі запитання стосовно навчання в іншій країні.
  • Батьків попереджають про незаконний збір коштів на підручники Батьків попереджають про незаконний збір коштів на підручники Міністерство освіти і науки звертається до керівників навчальних закладів та працівників місцевих органів управління освітою з проханням не збирати коштів з батьків учнів 4-х та 7-х класів на придбання підручників. Про це йдеться у відповідному листі освітнього відомства.
  • На початку наступного тижня стане відомо, чому отруїлися львів На початку наступного тижня стане відомо, чому отруїлися львів'яни Впродовж 12 – 15 травня у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню з діагнозом «харчова токсикоінфекція» та «гостра кишкова інфекція» потрапили 55 осіб, з них четверо дітей до 18 років. Про це повідомили у прес-службі Департаменту охорони здоров'я ЛОДА.
  • Як у Львові швидко і без черг пройти медогляд або оформити лікарняний Як у Львові швидко і без черг пройти медогляд або оформити лікарняний Кожен з нас досить часто стикається у своєму житті із необхідністю пройти медогляд, отримати медичну довідку дитині перед школою чи дитячим садком або просто оформити лікарняний у зв’язку з хворобою. Tvoemisto.tv підготувало декілька порад, як це зробити швидко і без проблем. ®
  • Хто не може претендувати на посаду ректора: критерії відбору Хто не може претендувати на посаду ректора: критерії відбору Парламент увів обмеження щодо посад ректорів. Відтепер керівництво університетом довірятимуть особам, які відповідають певним критеріям.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!