Новини
  • Топ-5 стипендіальних програм на навчання за кордоном Топ-5 стипендіальних програм на навчання за кордоном Навчання за кордоном – унікальна можливість продовжити навчання студентам, випускникам вишів, аспірантам за спеціальністю, покращити знання мови та налагодити нові зв'язки. Tvoemisto.tv обрало для своїх читачів 5 стипендіальних програм на навчання у країнах Європи та США, куди ще можна подати заявку.
  • Ціни в аптеках ростуть попри зниження ПДВ на ліки. Що дорожчає? Ціни в аптеках ростуть попри зниження ПДВ на ліки. Що дорожчає? Кабмін затвердив перелік медичних виробів, що підлягають оподаткуванню на додану вартість (ПДВ) за ставкою 7%. Проте до нього не увійшов ряд важливих товарів, відтак, їх вартість зросте, оскільки з 10 вересня вони оподатковуються не на 7%, а на 20%. Це, наприклад, засоби жіночої гігієни та підгузки – дитячі та дорослі. Останні, зокрема, зараз волонтери купують для поранених військових у лікарнях.
  • У військовому госпіталі у Львові з’явиться басейн та реабілітаційне відділення У військовому госпіталі у Львові з’явиться басейн та реабілітаційне відділення У Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону у Львові лікуються 170 бійців, поранених у зоні АТО. З них 11 – важкохворі.
  • У Львові створять кластери поліграфії та освіти У Львові створять кластери поліграфії та освіти У Львові відбудеться перший Львівський форум кластерів. 23 вересня представники львівських кластерів у сфері ІТ, туризму, поліграфії та легкої промисловості зустрінуться, щоб обговорити стратегію роботи на наступні п’ять років.
  • 16 змін у вищій освіті, що вступили в дію з вересня 16 змін у вищій освіті, що вступили в дію з вересня 6 вересня набув чинності новий закон «Про вищу освіту», прийнятий парламентом два місяці тому. Зміни, запущені цим законом, стали поки що найпомітнішою, якщо не єдиною, системною реформою в пореволюційній Україні.
  • Львівська альтернатива закордонним протезам Львівська альтернатива закордонним протезам Чимало людей останнім часом зіткнулися з потребою протезування. Часто можна зустріти повідомлення, що волонтери збирають гроші на дороге лікування за кордоном, проте мало хто знає, що не лише військових, а й усіх, хто потребує нової кінцівки, безкоштовно протезують на львівському протезному заводі. Фахівці підприємства запевняють, що протезування у Львові нічим не гірше, більше того, пацієнту безкоштовно допомагають навчитися користуватися протезом та замінюють виріб у разі потреби. Tvoemisto.tv вирішило піти на протезний завод та побачити все на власні очі.
  • Військовий госпіталь у Львові отримає німецьку допомогу Військовий госпіталь у Львові отримає німецьку допомогу Сьогодні, 12 вересня, Фундація духовного відродження передає гуманітарну допомогу для військових, які перебувають у зоні АТО та проходять лікування чи реабілітацію у військовому госпіталі Львовf. 60 тонн гуманітарної допомоги з Німеччини (милиці, медикаменти, лікарняні ліжка, кардіологічне устаткування та інше) надійшли в Україну за сприянням БО «Міжнародна асоціація підтримки України». До Львова передають частину вантажу.
  • З наступого тижня у Львові можна буде безкоштовно обстежити простату
  • У поліклініках Львова вчитимуть надавати першу допомогу. Графік У поліклініках Львова вчитимуть надавати першу допомогу. Графік З нагоди Всесвітнього дня невідкладної медичної допомоги, який у світі щорічно відзначають у другу суботу вересня, 12 вересня медики проводитимуть для мешканців Львова майстер-класи з основ надання домедичної допомоги. Окрім того, всі охочі зможуть пройти курси з надання першої медичної допомоги у поліклініках і лікарнях Львова, попередньо записавшись по телефону.
  • На Вуличному університеті у Львові говоритимуть про суспільні тренди в Україні та Польщі На Вуличному університеті у Львові говоритимуть про суспільні тренди в Україні та Польщі Друга сесія третього сезону Вуличного університету буде присвячена суспільним змінам і трендам в Польщі та Україні. У неділю, 14 вересня, на вул. Валовій, 18а виступатимуть Анджей Рихард та Євген Головаха.
  • Для військового госпіталю у Львові потрібні волонтери-психологи Для військового госпіталю у Львові потрібні волонтери-психологи У Львові шукають волонтерів-психологів для роботи у військовому госпіталі з пораненими солдатами. Водночас лікарі наголошують, що для реабілітації солдат дуже важливим є спілкування та підтримках близьких і рідних.
  • Для солдат з АТО у Львові зібрали 150 індивідуальних аптечок Для солдат з АТО у Львові зібрали 150 індивідуальних аптечок 150 індивідуальних наборів з препаратами першої необхідності отримають бійці військових частин Львівщини, які служать у зоні АТО.
  • Попри зниження ПДВ ціни на ліки в Україні не зменшаться Попри зниження ПДВ ціни на ліки в Україні не зменшаться Український уряд затвердив перелік ліків, які будуть оподатковуватися податком на додану вартість на 7%, а не на 20%. Це має зробити ліки доступнішими і дозволить зменшити ціни, вважають в уряді. Проте експерти наголошують, що ціни на ліки не зменшаться, оскільки зростає курс долара та євро.
  • У Львові визначили 20 найуспішніших шкіл. Інфографіка У Львові визначили 20 найуспішніших шкіл. Інфографіка У Львові проаналізували успішність та неуспішність учнів міських шкіл на ЗНО у цьому та в попередні роки та уклали рейтинг шкіл. Також виокремили найкращі школи шести львівських районів та уклали шість міні-рейтингів з окремих предеметів. Відтак на першому місці – Фізико-математичний ліцей при Львівському університеті, на другому – Львівська академічна гімназія при НУ “Львівська політехніка”, а третя – Класична гімназія при Львівському національному університеті ЛНУ ім. Івана Франка.
  • На Форумі видавців львів`янам розкажуть про стажування та навчання в США
  • Зараз на Львівщині – один хворий на малярію. Як вберегтися?
  • На лекції Вуличного університету розкажуть, як змінилися українці після Майдану й АТО На лекції Вуличного університету розкажуть, як змінилися українці після Майдану й АТО 14 вересня відомий український соціолог Євгена Головаха прочитає у Львові лекцію в рамках Вуличного університету.
  • Як можна завантажити підручники в інтернеті? Як можна завантажити підручники в інтернеті? В останні дні канікул заступник міністра освіти Інна Совсун повідомила, що Міністерство освіти і науки планує розмістити у мережі всі підручники, передбачені шкільною програмою. Частина з них є на сайті міністерства, решта — на сайтах видавництв та електронних бібліотеках.
  • Ректор ЛНУ ім. Івана Франка: В Україні немає культури спонсорства Ректор ЛНУ ім. Івана Франка: В Україні немає культури спонсорства В нашій країні немає культури спонсорства, тож зараз ми повинні формувати нове середовище. Потенційний спонсор повинен стати співучасником процесу навчання, розуміти у що він вкладає кошти, і, звісно, має бути відповідна юридично-законодавча підвалина з боку держави. Про це в ефірі Tvoemisto.tv розповів ректор Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Мельник.
  • Ректор пообіцяв, що біля головного корпусу ЛНУ побільшає велостійок Ректор пообіцяв, що біля головного корпусу ЛНУ побільшає велостійок Університет вирішуватиме питання зі збільшенням велостійок біля головного корпусу. Водночас університет разом з містом боротимуться з паркуванням автомобілів під стінами вишу. Про це у прямому ефірі Tvoemisto.tv розповів ректор Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Мельник.
  • Де у Львові можна пройти курси швидкої медичної допомоги та навчитися стріляти Де у Львові можна пройти курси швидкої медичної допомоги та навчитися стріляти У зв’язку з напруженою ситуацією в країні чимало львів'ян почали цікавитися, де у нашому місті можна навчитися надавати першу медичну допомогу та як правильно поводитися зі зброєю. Tvoemisto.tv дізналося скільки триває навчальний курс надання першої медичної допомоги та у скільки обійдеться навчання стрільбі.
  • Молодих журналістів та студентів запрошують на тренінги з інтернет-телебачення Молодих журналістів та студентів запрошують на тренінги з інтернет-телебачення Студентів факультетів і кафедр журналістики, молодих журналістів з досвідом роботи до 3-х років та громадських активістів Львівської, Тернопільської та Донецької областей запрошують взяти участь у проекті «Розвиток мережі регіонального інтернет-телебачення в Україні».
  • Новий ректор розкаже, яких змін очікувати ЛНУ імені Івана Франка Новий ректор розкаже, яких змін очікувати ЛНУ імені Івана Франка Сьогодні, 2 вересня, о 17:00 в ефірі Tvoemisto.tv буде ректор Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Мельник.
  • Львів’ян запрошують на безкоштовні лекції про історію музики Львів’ян запрошують на безкоштовні лекції про історію музики Львів’ян запрошують на безкоштовні лекції з історії музики від Collegium musicum. Лекції проходитимуть 6-8 вересня.
  • В ЛНУ Франка недобір майбутніх фізиків та геологів В ЛНУ Франка недобір майбутніх фізиків та геологів Львівський національний університет ім. Івана Франка не виконав державне замовлення з фізики та геології. Про це сьогодні, 1 вересня, під час зустрічі із представниками ЗМІ повідомив ректор університету професор Володимир Мельник.
  • Грицак та Гольдін прочитають спільний курс про роль ОУН, Нахтігаль і Шептицького Грицак та Гольдін прочитають спільний курс про роль ОУН, Нахтігаль і Шептицького В межах програми єврейських студій УКУ доктор Семьон Гольдін (Єврейський Університет, Єрусалим) та професор Ярослав Грицак (Український католицький університет) проведуть спільний міні-курс "Єврейсько-українське співіснування в історичній перспективі: вибрані питання".
  • Військові кафедри в університеті Франка наразі відновлювати не будуть Військові кафедри в університеті Франка наразі відновлювати не будуть Військові кафедри у Львівському національному університеті імені Івана Франка поки що не відновлюватимуть.
  • У Львівській політехніці вивчатимуть "атомну енергетику" У Львівській політехніці вивчатимуть "атомну енергетику" У Національному університеті "Львівська політехніка" відкрили нову спеціальність – «атомна енергетика». "Відкриваємо її після того, як Крим був анексований, оскільки така кафедра працювала у Севастополі. Зараз вона функціонуватиме в Одесі, Львові та Києві", – розповів ректор університету Юрій Бобало.
  • У Львові тиждень дискутуватимуть про відповідальне суспільство. Програма У Львові тиждень дискутуватимуть про відповідальне суспільство. Програма З 29 вересня по 4 жовтня у Львові всьоме відбудеться Екуменічний соціальний тиждень (ЕСТ). Темою цьогорічного заходу буде відповідальність християнина у сучасному суспільстві.
  • У Львові перевірили якість рюкзаків, зошитів та шкільної форми У Львові перевірили якість рюкзаків, зошитів та шкільної форми Експерти Львівстандартметрології перед 1 вересня вирішили протестувати шкільну форму, ранці та інше приладдя. Наразі товари для лабораторної перевірки взяли лише від українських виробників. У підсумку жодних відхилень від стандартів не виявили.
  • 1 вересня у Львові: в школах посилять охорону і вчитимуть поводитись зі зброєю 1 вересня у Львові: в школах посилять охорону і вчитимуть поводитись зі зброєю У понеділок стартує новий навчальний рік, однак в сучасних умовах слід подбати не лише про книжки та гарні оцінки, а й про безпеку дітей. Які зміни чекають львівських школярів у новому навчальному році, що вивчатимуть під час "Захисту Вітчизни", як обмежать доступ батьків до шкіл розповіла зауважила начальник управління освіти ЛМР Галина Слічна.
  • Міжнародний сезон Вуличного університету у Львові відкриє Адам Міхнік Міжнародний сезон Вуличного університету у Львові відкриє Адам Міхнік У суботу, 30 серпня, у Львові стартує третій сезон Вуличного університету. Його відкриватиме польський журналіст й громадсько-політичний діяч, ідейний натхненник «Солідарності», головний редактор Gazeta Wyborcza Адам Міхнік.
  • Львів Львів'янам покажуть, як наповнювати карти Google Картографи Google будуть вчити львів’ян наповнювати та редагувати карту міста, для того, щоб зробити їх точнішими та інформативнішими.
  • Шестиденки у школах Львова не буде, скасують канікули Шестиденки у школах Львова не буде, скасують канікули Впровадження шестиденки не схвалили ані освітяни, ані діти. Особливо ідея не сподобалася батькам. Отож у міськраді передумали. Тепер в управлінні освіти рекомендують скасувати осінні та весняні канікули, а робочими зробити тільки чотири суботи на семестр.
  • Молодь до 29 років запрошують стажуватися у Верховній Раді. Як записатись? Молодь до 29 років запрошують стажуватися у Верховній Раді. Як записатись? Усі охочі молоді українці мають змогу пройти стажування у Верховній Раді України і побачити зсередини роботу парламенту. Для цього варто лише заповнити аплікаційну форму та пройти співбесіду з спеціальною комісією. Про те, як саме проходить стажування та який досвід можна отримати у ВРУ, розповіли організатори, що представляли програму в межах «Містечка USAID», що розташувалось у центрі Львова на День Незалежності.
  • Львів’яни збирають шкільне приладдя для дітей зі Сходу та Криму. Як долучитись?
Львів’яни збирають шкільне приладдя для дітей зі Сходу та Криму. Як долучитись? Ініціативні львів’яни започаткували акцію зі збору шкільного приладдя для дітей, що переїхали зі Сходу та Криму та навчатимуться у львівських школах. Усіх охочих просять долучатись.
  • Як уникнути харчового отруєння? Поради Як уникнути харчового отруєння? Поради Харчові отруєння – одна з найпоширеніших проблем у теплу пору року. Через порушення умов зберігання і приготування, продукти швидко псуються і стають причиною кишкових розладів. Як уникнути харчового отруєння?
  • Львівщина за тиждень має скласти план економії газу в школах
Львівщина за тиждень має скласти план економії газу в школах Впродовж тижня у Львівській області моніторитимуть роботу теплопостачальних підприємств, аби підрахувати, скільки газу в бюджетних установах можна буде зекономити під час опалювального сезону.
  • Львів’ян запрошують на благодійний півмарафон в Івано-Франківськ Львів’ян запрошують на благодійний півмарафон в Івано-Франківськ Масштабний благодійний півмарафон планують провести в жовтні в Івано-Франківську. Організатори очікують, що у заході візьмуть участь не тільки мешканці Івано-Франківська, а й тернополяни, львів’яни кияни тощо.
  • У Львові навчатимуть створювати успішні ІТ-стартапи. Як записатись?
У Львові навчатимуть створювати успішні ІТ-стартапи. Як записатись? Львівський бізнес-інкубатор Startup Depot ініціював створення «Менторської програми» – навчального проекту для підприємців, програмістів, дизайнерів та молодих ІТ-стартапів. Це вечірній 80-ти годинний курс із занять, презентацій, менторства та індивідуальних завдань, які допоможуть молодим стартап-проектам перевірити власну бізнес-ідею та її масштабованість, створити життєздатний продукт, залучити перших клієнтів та правильно презентувати свій проект бізнес-ангелам – інвесторам, які підтримують інноваційні проекти на етапі їх створення.
  • Львів’ян запрошують визначити свою групу крові та стати донором Львів’ян запрошують визначити свою групу крові та стати донором У День Незалежності, 24 серпня, львів’яни зможуть безкоштовно визначити свою групу крові та резус, а також, при бажанні, записатися до бази потенційних донорів крові.
  • Як допомогти першокласнику адаптуватися до навчання в школі Як допомогти першокласнику адаптуватися до навчання в школі Наближається початок нового навчального року, тож школярам доведеться перейти на новий графік – прокидатися зранку і пристосовуватися до певного розпорядку дня. Багатьох батьків цікавить, як допомогти дитині, особливо першокласнику, адаптуватися до школи.
  • Всі "швидкі" у Львові обладнали GPS-трекерами
  • Історія в кадрі: Щосереди в бібліотеці у Львові показуюють кіно Історія в кадрі: Щосереди в бібліотеці у Львові показуюють кіно Щосереди у великому читальному залі Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки, що на пр-ті. Шевченка, 13, показують документально-історичні фільми. Зокрема, завтра, 20 серпня, показуватимуть фільм «Данило Галицький. Таємниці однієї перемоги». Вхід на покази безкоштовний.
  • Як не отруїтися грибами? 7 простих правил Як не отруїтися грибами? 7 простих правил Гриби – натуральний продукт, який може замінити багато корисних продуктів. Зараз саме сезон збору грибів. Часто отруйні гриби можна сплутати з їстівними, їх вживання може призвести до отруєння чи навіть смерті. Як правильно збирати гриби і не отруїтися ними?
  • У школах Львова зимові канікули можуть почати з 6 грудня У школах Львова зимові канікули можуть почати з 6 грудня У зв'язку зі складною економічною, політичною та енергетичною ситуацією в країні, виникла ініціатива про переведення учнів шкіл Львова на шестиденний навчальний тиждень, щоб потім, під час зими, діти пішли на канікули, що дасть можливість зекономити значні кошти на опаленні приміщень навчальних закладів. Про це повідомила начальник управління освіти ЛМР Галина Слічна.
  • У школах Львова посилять охорону і обмежать доступ батьків У школах Львова посилять охорону і обмежать доступ батьків Пріоритетом навчального року 2014/2015 у Львові буде посилення охорони у школах. Про це повідомила начальник управління освіти Львівської міської ради Галина Слічна.
  • Водіїв попросять зменшити швидкість на вул. Науковій, Любінській і Липинського Водіїв попросять зменшити швидкість на вул. Науковій, Любінській і Липинського З 18 серпня у Львові стартують акції для водіїв з обмеження швидкості на вул. Науковій, Любінській і Липинського. Як зазначила креативна група кампанії «Безпечне місто», на цих ділянках доріг водії часто перевищують швидкість, чим спричиняють ДТП.
  • У Львові перевірять, чи готові школи до навчального року У Львові перевірять, чи готові школи до навчального року Впродовж 13-19 серпня управління освіти Львівської міської ради проводить перевірку готовності закладів освіти у місті до нового навчального року.
  • Як лікарні Львівщини економитимуть газ цієї зими? Як лікарні Львівщини економитимуть газ цієї зими? Заклади охорони здоров’я Львівської області отримали завдання зменшити споживання газу щонайменше на 10%. Як працюватимуть лікарні взимку і яку альтернативу газу оберуть, дізналось Tvoemisto.tv.
  • Дослідників запрошують на Науковий пікнік у Львові. Як зареєструватись? Дослідників запрошують на Науковий пікнік у Львові. Як зареєструватись? 6-7 вересня у Львові пройде захід польсько-українського проекту «ScientificFun – наукові пікніки в Україні». Під час пікніка науковці та дослідники усієї України єднатимуться під гаслом «Наука єднає Україну».
  • Пологовий будинок у Львові два тижні не прийматиме вагітних. Куди звертатись? Пологовий будинок у Львові два тижні не прийматиме вагітних. Куди звертатись? З 15 по 29 серпня госпіталізацію вагітних і роділь у міський клінічний пологовий будинок №1 Львова (вул. Мечнікова,8) буде тимчасово призупинено. Це пов'язано з тим, що через зупинку роботи обласного клінічного перинатального центру значно зросло навантаження на інші пологові стаціонари. Відтак, на цей період налагоджено новий порядок надання допомоги вагітним.
  • Щоб економити газ, студенти і учні Львівщини можуть вчитись по суботах
Щоб економити газ, студенти і учні Львівщини можуть вчитись по суботах Навчальні заклади Львова та області мають зменшити споживання газу на 30%. Зараз вони прораховують, яка структура навчального року буде найбільш оптимальною, аби досягнути такої економії. Кожна територія буде приймати своє рішення про те, як працювати і чи продовжувати канікули, розповіла tvoemisto.tv начальник департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олександра Небожук.
  • Велосипедом на роботу. Три аргументи «за» Велосипедом на роботу. Три аргументи «за» Розвиток велоінфраструктури є важливим аргументом «за» те, аби пересісти у місті на велосипед. Однак, чи готові львів’яни їздити велосипедом на роботу? Асоціація велосипедистів Києва знайшла три важливих аргументи, чому керівникам варто заохочувати працівників пересідати на велосипеди. Ці аргументи будуть доречними і для Львова.
  • У Львові зросли ціни на шкільне приладдя У Львові зросли ціни на шкільне приладдя Орієнтовно у перший клас на 2014-2015 навчальний рік у Львові понад піде 7 400 дітей. У міськраді наголошують, що ця цифра є плановою, а отже не точною, остаточна інформація буде відома 1 вересня. Крім того, цьогоріч зросли ціни на шкільні товари, а все через ріст курсу долара, бо товар, кажуть продавці, здебільшого, закордонний. Відтак, віддати першокласника до школи, враховуючи форму та все приладдя, менше, ніж за тисячу гривень не вдасться.
  • Що очікує на українські виші: пояснення від міністра освіти Що очікує на українські виші: пояснення від міністра освіти Президент України Петро Порошенко підписав новий закон «Про вищу освіту». Відтак, міністр освіти і науки України Сергій Квіт ще раз нагадав про основні новації цього закону. Серед них – ідея університетської автономії, нова структура з контролю за якістю, зменшення аудиторного навантаження, третій цикл вищої освіти на інші.
  • Перший урок у школах Львова присвятять єдності України Перший урок у школах Львова присвятять єдності України Цього року перший урок у загальноосвітніх навчальних закладах Львова пройде під назвою «Україна – єдина країна». Така тема зумовлена суспільно-політичною ситуацією та подіями останніх місяців в Україні. Перед початком уроку хвилиною мовчання буде вшанована пам’ять Героїв Небесної сотні та загиблих у зоні АТО.
  • Військові та медики викладатимуть львівським школярам «Захист Вітчизни»
Військові та медики викладатимуть львівським школярам «Захист Вітчизни» З вересня у школах Львова почнеться активна фаза військово-патріотичного виховання. Військові та медики викладатимуть львівським школярам «Захист Вітчизни».
  • У Львові хочуть навчати дітей по суботах, аби економити газ У Львові хочуть навчати дітей по суботах, аби економити газ У Львові чиновники управління освіти розглядають можливість продовження зимових канікул для школярів, натомість восени діти навчатимуться по суботах. Це дасть змогу економити енергоносії.
  • Куди у Львові звернутись за порадою щодо грудного вигодовування Куди у Львові звернутись за порадою щодо грудного вигодовування У Львові за останні 5 місяців народилось понад 3 тисячі дітей, а це на 100 більше, ніж за такий же період минулого року. Спеціалісти запевняють, що здоровим стартом для малюків є грудне вигодовування. Куди звертатися, якщо виникли запитання чи проблеми, розповіли у ефірі tvoemisto.tv керівник Львівського обласного центру підтримки лактації та грудного вигодовування Ольга Шлемкевич та начальник відділу материнства і дитинства Департаменту охорони здоров’я ЛОДА Любомира Кутневич.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!