Новини
  • 5 ресурсів, які допоможуть легко та цікаво вивчити польську 5 ресурсів, які допоможуть легко та цікаво вивчити польську Можливість навчатися чи працювати в Польщі, необхідна умова для отримання "карти поляка", можливість комфортно мандрувати Польщею чи спілкуватись з польськими туристами у Львові… Ми назвали лише кілька причин, чому може бути корисним вивчення польської мови. До того ж, польська дуже схожа на українську, відтак, доволі проста для вивчення. Tvoemisto.tv підготувало добірку ресурсів, які допоможуть легко та із задоволенням вивчити польську.
  • Як святкувати, щоб почуватися добре після застілля. Поради дієтолога Як святкувати, щоб почуватися добре після застілля. Поради дієтолога Традиційна для різдвяного столу їжа корисна, однак, на свята не варто забувати про культуру споживання. На що варто налягати, а які продукти варто обмежити tvoemisto.tv розповіла лікар-дієтолог Львівської обласної дитячої лікарні Охмадит Зоряна Завада.
  • Як чоловікам подбати про своє здоров’я. 5 порад уролога Як чоловікам подбати про своє здоров’я. 5 порад уролога Дбати про ближніх означає не завдавати зайвого клопоту, тому так важливо піклуватись про своє здоров’я. Як свідчить статистика, більшість чоловічих хвороб виникають після 30-ти років і з віком лише примножуються. Але чи знаєте ви, що якщо чоловіки щороку проходять обстеження в уролога, їм вдається запобігти появі багатьох хворіб. Тvoemisto.tv розпитало фахівця, яких порад слід дотримуватись чоловікам, щоб надовго зберегти своє здоров’я.
  • Як підготувати себе до роботи після свят Як підготувати себе до роботи після свят З початком нового року українці матимуть невеличкі канікули. А після відпочинку завжди важко повертатись до звиклого ритму життя. Психологи прирівнюють стан стресу при поверненні з відпустки до стресу при розлученні із коханими або при звільненні з роботи. Пропонуємо поради фармацевта, як правильно повернутись до робочих буднів, аби не завдати шкоди організмові.
  • Реформа медицини: львів Реформа медицини: львів'ян запрошують до обговорення В Україні створено Стратегічну дорадчу групу з питань реформування системи охорони здоров’я України. До її складу увійшли 12 українських та міжнародних експертів, відібраних за результатами відкритого конкурсу. Громадське обговорення проекту самої стратегії буде відбуватися як в електронному режимі, так і в форматі публічної дискусії. Воно стартувало 5 грудня і триватиме до лютого 2015 року. Обговорення проходитиме у різних містах України. Як долучитися у Львові?
  • 7 правил здорового харчування в новорічні свята
7 правил здорового харчування в новорічні свята Новорічні свята в нашій країні прийнято святкувати з розмахом і великою кількістю їжі. Готуватися починаємо заздалегідь: купуємо продукти, складаємо меню, прикрашаємо будинок. Новорічні канікули – це приємний відпочинок для душі і тіла, але не приємний удар по системі травлення. Як не переїдати і взагалі розумно харчуватися в ці дні?
  • Артем Вовк у Львові розкаже, як потрапити на роботу в Google? Артем Вовк у Львові розкаже, як потрапити на роботу в Google? 25 грудня о 19:00 у Betaplace, що на вул. О.Степанівни,49, відбудеться зустріч з успішним Software Engineer в Google Артемом Вовком.
  • Топ-7 рецептів гарячих напоїв, що смакують взимку Топ-7 рецептів гарячих напоїв, що смакують взимку В холодну погоду так хочеться зігрітися не просто чорним чи зеленим чаєм з лимоном, але чимось ще кориснішим та ще більш ароматним. Імбирний, обліпиховий, м’ятний чи ромашковий – існує безліч різноманітних рецептів запашного напою. Ми пропонуємо вам підбірку саме тих рецептів, які будуть корисні взимку.
  • 10 продуктів, які покращують настрій
10 продуктів, які покращують настрій Дієтологи вважають, що настрій людини залежить від багатьох факторів, проте не останнє місце посідає їжа, яку ми їмо. Аби підняти собі натрій, варто їсти не лише шоколад, що піднімає рівень ендорфінів у крові. Є ще банани, шпинат і навіть м'ясо індички.
  • Скасування стипендій і підвищення пенсійного віку не буде Скасування стипендій і підвищення пенсійного віку не буде Вже більше тижня в суспільстві точаться дискусії з приводу скорочень держбюджету на 2015 рік, яке, за деякими версіями, може торкнутись навіть соціальних виплат. Сьогодні у Кабміні під час погоджувальної ради спростували інформацію про скасування стипендій та підвищення пенсійного віку.
  • 6 нових онлайн-курсів для українців від викладачів з Києва і Торонто 6 нових онлайн-курсів для українців від викладачів з Києва і Торонто 22 грудня відкрито реєстрацію на шість нових безкоштовних масових онлайн-курсів проекту Prometheus від викладачів Києво-Могилянської академії, КПІ та Торонтського університету. За допомогою цих курсів усі охочі зможуть познайомитися з бізнес-аналітикою, вивчити як ефективно боротися зі стресом, отримати навички з побудови особистої репутації та іміджу організації, навчитися такій потужній методології менеджменту як «Теорія обмежень», дізнатися про прості методи захисту своїх споживчих прав, а також зрозуміти як захистити себе від повсякденних кіберзагроз.
  • Гривня побила черговий рекорд падіння курсу. Що далі?
Гривня побила черговий рекорд падіння курсу. Що далі? Нацбанк ослабив курс гривні до нового історичного мінімуму – встановив курс гривні на рівні 15,85 за долар.
  • У Львові розробили новий формат навчання: теорія – вдома, практика – на уроці У Львові розробили новий формат навчання: теорія – вдома, практика – на уроці Максимум практики, дискусій і командної роботи на уроці, а вся теорія – вдома. Такий підхід до навчання пропонує команда молодих і креативних педагогів й активістів зі Львова, які розробили новий формат навчання – інтерактивні курси з елементами дистанційної освіти, які стануть основою для створення освітнього центру.
  • Oxford Medical у Львові визначив переможця святкової акції
Oxford Medical у Львові визначив переможця святкової акції Медичний центр Oxford Medical у Львові визначив переможця святкової акції. Путівку на спа-вікенд для двох отримала пацієнтка клініки Ірина Сенюта.
  • Чим замінити ранкову каву? 5 корисних альтернатив Чим замінити ранкову каву? 5 корисних альтернатив Багатьом ранова кава допомагає прокинутися і бути бадьорими, втім, не всім цей запашний напій корисний. Пропонуємо вам корисну і смачну альтернативу для звичної кави.
  • Як зберегти бадьорість? 6 простих порад
Як зберегти бадьорість? 6 простих порад Через нестачу сонячного світла, постійну погану погоду і коротку тривалість світлового дня взимку ми часто почуваємося втомленими і виснаженими. Як же зберегти бадьорість та енергійність у найхолодніший сезон і бути продуктивним впродовж дня.
  • 10 тез про важливість сну і те, як правильно спати 10 тез про важливість сну і те, як правильно спати Від постійного недосипання виникають дратівливість, забудькуватість і навіть такі, здавалось би, незначні неприємності, як зниження ефективності організації та планування роботи. Такі зміни призводять до того, що вам значно важче протистояти черговим викликам наступного дня, а у прагненні щось покращити, мозок, не позбувшись попередніх навантажень, просто не справляється з новими.
  • Топ-10 продуктів, які корисно їсти взимку
Топ-10 продуктів, які корисно їсти взимку Як зробити свій зимовий раціон збалансованим та що варто їсти, аби залишатися здоровим впродовж усієї холодної пори року?
  • Як побороти хронічну втому і стрес? 10 практичних порад
Як побороти хронічну втому і стрес? 10 практичних порад Ми живемо в динамічному світі, завжди щось не встигаємо, поспішаємо, робимо більше, аніж вчора. Синдром постійної втоми знайомий багатьом. Основні ознаки перевтоми – загальна слабкість, втома, почуття тривоги, зміна настрою, апатія, дратівливість, сонливість, погане самопочуття тощо. Як їх позбутися постійної втоми і відновити здоров'я та сили за короткий час?
  • Гуртки зимових видів спорту для дітей у Львові. Адреси
Гуртки зимових видів спорту для дітей у Львові. Адреси З приходом зими батьки починають активно цікавитись секціями зимових видів спорту для своїх діток. Це важливо знати, адже зимові види спорту дають можливість поєднати фізичну активність з загартовуванням, а постійний вплив холоду на організм за умов достатньої фізичної активності сприяє зміцненню імунітету і підвищенню загальних захисних сил організму. Пропонуємо вам перелік гуртків зимових видів спорту для дітей у Львові.
  • Як уберегти обличчя взимку? 10 правил здорової шкіри Як уберегти обличчя взимку? 10 правил здорової шкіри Взимку шкіра обличчя потребує особливого захисту та догляду. Найбільшими її ворогами в цю пору є холод, вітер, сухість повітря у приміщенні та постійні перепади повітря, що згубно впливають на стан шкіри.
  • Через погоду побільшало львів’ян з вуличними травмами. Адреси травмпунктів Через погоду побільшало львів’ян з вуличними травмами. Адреси травмпунктів У зв’язку з погодними умовами на вулицях Львова – слизько. Відтак, у травмпунктах міста спостерігаються годинні черги.
  • 5 лекцій та семінарів цього тижня у Львові 5 лекцій та семінарів цього тижня у Львові Цікаві розмови про перспективи українського кіно, історію джазу та народної медицини чекають на львів'ян цього тижня. Tvoemisto.tv пропонує ознайомитись із переліком лекцій та семінарів, які можна відвідати найближчим часом.
  • Чому Вам варто відвідати косметолога до Нового року? Чому Вам варто відвідати косметолога до Нового року? Уже зовсім скоро Новий рік, тож саме час починати підготовку до святкувань! Взимку наша шкіра потребує особливого догляду. Щоб виглядати неперевершено на корпоративі чи в гостях, потрібен не лише догляд, але й відпочинок. Tvoemisto.tv зібрало для вас поради про те, як піклуватися про шкіру обличчя, чому варто якнайшвидше піти до косметолога, які процедури з омолодження можна пройти у Львові та ще й отримати приємні бонуси.
  • 25 причин отримувати освіту за кордоном 25 причин отримувати освіту за кордоном Насправді, не потрібен жодний слушний привід для того, щоби полетіти в далеку країну в якості іноземного студента і здобути освіту світового рівня.
  • У Львові два дні діятимуть вуличні кабінети лікаря. Адреси
У Львові два дні діятимуть вуличні кабінети лікаря. Адреси 5-6 грудня у Львові проходять «Дні профілактики серцево-судинних захворювань та діабету». У місцях проведення акції організовані вуличні «кабінети лікаря», де всі охочі можуть виміряти рівень цукру в крові, а також перевірити артеріальний тиск.
  • Куди повести дитину у Львові на канікулах? Програма заходів Куди повести дитину у Львові на канікулах? Програма заходів На період зимових канікул, які триватимуть з 5 грудня 2014 року до 12 січня 2015 року, розроблено план проведення заходів позашкільними навчальними закладами Львова, інформує міське управління освіти.
  • 7 способів швидко зігрітися взимку 7 способів швидко зігрітися взимку У Львові стає все холодніше, і лише рукавичками і пуховиками іноді складно зігрітися. Як пристосувати себе до холодів і навчитися швидко зігріватися?
  • Як у Львові отримати стипендію на навчання в Оксфорді?
Як у Львові отримати стипендію на навчання в Оксфорді? З метою підтримки вищої освіти та гуманітарних наук, Wolfson Фонд створив аспірантські стипендії в галузі гуманітарних наук. Стипендії можуть отримати кращі студенти гуманітарних факультетів. Як українці можуть отримати стипендію на такі PhD-програми Оксфордського університету?
  • 5 лекцій та семінарів цього тижня у Львові 5 лекцій та семінарів цього тижня у Львові Стажування закордоном, інструмент для збору веб-статистики, творчість Шевченка, електронна комерція та інші не менш цікаві теми. Tvoemisto.tv пропонує огляд лекцій, семінарів та інших навчальних активностей, які відбудуться цього тижня у Львові.
  • Мирослава Гонгадзе про непотрібний шум в українських медіа і третій Майдан Мирослава Гонгадзе про непотрібний шум в українських медіа і третій Майдан Телеведуча і продюсер української служби "Голосу Америки" Мирослава Гонгадзе 13 років тому після вбивства чоловіка - журналіста, засновника і головного редактора сайту "Українська правда" Георгія Гонгадзе, отримала політичний притулок у США. З доньками-близнючками Наною і Соломією Мирослава оселилася в передмісті Вашингтона. У часи Помаранчевої революції, і з початку Євромайдан Мирослава не просто висвітлювала українські події для Заходу, але й активно коментувала позицію США в українських мас-медіа. Восени Мирослава знову приїхала до Києва, де разом з президентом НТКУ Зураб Аласанія вела передвиборчі дебати на "Першому національному".
  • Чого хочуть навчати львівських школярів на уроці "Захист Вітчизни"? Чого хочуть навчати львівських школярів на уроці "Захист Вітчизни"? Міністерство освіти і науки розробило та запропонувало для громадського обговорення проект навчальної програми "Захист Вітчизни" для учнів 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів.
  • Львівський виш створює спеціальну стипендію для кримських татар Львівський виш створює спеціальну стипендію для кримських татар Український католицький університет створить спеціальну стипендію для підтримки кримськотатарських студентів.
  • У Львові з’явився автоматичний аналізатор крові У Львові з’явився автоматичний аналізатор крові У Львівському обласному диспансеру радіаційного захисту населення з’явився автоматичний аналізатор крові. Він розрахований на 20 параметрів для дослідження крові, який дозволяє відразу виводити параметри дослідження крові на сенсорний екран, а термопринтер видає роздрук тих параметрів дослідження крові.
  • Львів’янам розкажуть, як безкоштовно навчатись у Європі
Львів’янам розкажуть, як безкоштовно навчатись у Європі Ініціатива Eurotrips організовує у Львові конференцію для абітурієнтів, студентів та всіх, хто хотів вчитись у європейському виші. На цю лекцію запросять студентів з Чехії та Польщі, аби вони поділилися досвідом та порадами щодо вступу та вибору навчального закладу.
  • 33 нових нардепи навчалися у Львові. Інфографіка 33 нових нардепи навчалися у Львові. Інфографіка 33 новообраних народних депутати навчалися у вишах Львова: 25 в ЛНУ імені Івана Франка та восьмеро – у НУ «Львівська політехніка».
  • Важливі факти про ВІЛ-інфекцію. Де здати аналіз у Львові? Важливі факти про ВІЛ-інфекцію. Де здати аналіз у Львові? У понеділок, 24 листопада, на Львівщині стартувала загальнообласна кампанія щодо активного виявлення хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД, в межах якої мешканці Львівщини можуть пройти безкоштовне, анонімне тестування на ВІЛ-інфекцію. Акція проходить під гаслом «Дізнайся більше про ВІЛ. Зроби тест в кабінеті «Довіра» та триває до 22 грудня.
  • Всі випускники складатимуть тест з української мови 24 квітня Всі випускники складатимуть тест з української мови 24 квітня 24 квітня 2015 року всі випускники одинадцятих класів складатимуть тест зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури. Результати тесту також будуть враховуватися, як державна підсумкова атестація з цього предмета.
  • Львів’яни зможуть пройти безкоштовні тести на ВІЛ/СНІД
Львів’яни зможуть пройти безкоштовні тести на ВІЛ/СНІД Львів приєднався до всеукраїнської акції боротьби з ВІЛ/СНІД «Не дай СНІДу шанс!». У її межах в суботу, 22 листопада, кожен охочий українець зможе пройти безкоштовне тестування на ВІЛ. У Львові це можна буде зробити на території ТЦ King Cross Leopolis (Сокільники) з 14:00 до 18:00.
  • У школах Львова зимові канікули триватимуть місяць У школах Львова зимові канікули триватимуть місяць Через зміни, внесені Міністерством освіти і науки України до терміну проходження державної підсумкової атестації та ЗНО з української мови та літератури у 2015 році, було вирішено змінити дату початку ІІ семестру 2014/2015 навчального року. Відтак зимові канікули у Львівських школярів триватимуть цілий місяць.
  • Як львів Як львів'янам потрапити на стажування в Норвегію? Львівська бізнес-школа Українського католицького університету (LvBS) у партнерстві з Норвезьким університетом технології та науки (NTNU) та компанією Innoco за підтримки Норвезького Міністерства закордонних справ розпочинають новий проект з інноваційної освіти. Зокрема, у межах проекту створять нові курси LvBS.
  • Чому не варто пропускати сніданок? 5 порад експерта Чому не варто пропускати сніданок? 5 порад експерта Іноді в ранковій метушні багато хто нехтує сніданком, а даремно – кажуть дієтологи. Згідно з дослідженнями, проведеним в університеті Алабами під керівництвом вченого Мартіна Янга, сніданок, як найперший прийом їжі, програмує наш організм на весь день. Чому і чим варто снідати?
  • Яка косметика продається в аптеках і чим вона особлива. Поради Яка косметика продається в аптеках і чим вона особлива. Поради Що варто знати, аби обрати якісну та дієву косметику? Де слід купувати косметичні засоби, та чим особлива та косметика, яку продають в аптеці?
  • Львів Львів'яни можуть взяти участь у школі європейських студій. Як зареєструватися? Представництво Європейського Союзу в Україні у співпраці з Українським освітнім центром реформ оголошують про набір учасників на десяту сесію Школи європейських студій в Україні (EU Study Days in Ukraine). Десята сесія відбудеться 10 – 14 грудня 2014 року у Чернівцях та буде зорієнтована на учасників із західних регіонів України.
  • Як надати першу допомогу постраждалим. Поради Як надати першу допомогу постраждалим. Поради Чи знаєте ви як надавати першу медичну допомогу при кровотечі, травмі носа, голови чи пораненні кінцівки? Ці прості поради варто знати, вони можуть стати у пригоді і врятувати чиєсь життя.
  • Українцям пропонують безкоштовний онлайн-курс для навчання англійської мови
Українцям пропонують безкоштовний онлайн-курс для навчання англійської мови У понеділок, 17-го листопада 2014-го року, стартує перший безкоштовний онлайн-курс від Британської ради, створений у партнерстві з Університетом Саутгемптона. Це курс для тих, хто цікавиться вивченням та викладанням англійської мови – «Understanding Language: Learning and Teaching».
  • Шість секретів для батьків, як зацікавити дитину навчанням Шість секретів для батьків, як зацікавити дитину навчанням Ви коли-небудь звертали увагу на те, як одночасно 25 старанних учнів схиляються у класі над своїм завданням? Кращі педагоги використовують маленькі секрети, що перетворюють переповнену аудиторію шалених третьокласників на «м'яку глину» в їхніх руках, і ви теж можете отримати хороший результат у домашніх умовах, застосувавши ті ж хитрощі.
  • 10 продуктів, з яких корисно почати день
10 продуктів, з яких корисно почати день Як зарядитися зранку енергією на весь день і забути про втому посеред робочого тижня? Що варто з’їсти вранці, аби бути продуктивним?
  • 6 порад успішних людей, що варто робити перед сном 6 порад успішних людей, що варто робити перед сном Важливо починати свій день правильно. Не секрет, що ранкові процедури задають тон на весь день. Однак те, як закінчується робочий день - теж відіграє величезну роль. Люди, які вміють відпочивати, розслаблятися та робити приємні ритуали вечорами - відновлюють таким чином свої сили.
  • Хто у Львові може претендувати на вакцину БЦЖ? Хто у Львові може претендувати на вакцину БЦЖ? В Україні дозволили використання вакцини БЦЖ, термін реєстрації якої закінчився у березні 2014 року. На Львівщині наразі є 400 доз вакцини, невакцинованих дітей – понад 15 тисяч. Tvoemisto.tv з’ясувало, кого в першу чергу вакцинуватимуть.
  • Львів’янам пропонують прийняти вдома студентів-іноземців Львів’янам пропонують прийняти вдома студентів-іноземців Тепер для львів’ян є доступною програма «Host Family». Це можливість прийняти іноземного студента у себе вдома, що дозволить дізнатись більше про культуру і традиції інших країн та спілкуватись англійською або іншими мовами 24 години на добу.
  • 25 освітніх новацій: дитсадки сімейного типу та 12 років у школі 25 освітніх новацій: дитсадки сімейного типу та 12 років у школі Днями Міністерство освіти і науки оприлюднило документ, ухвалення якого визначить ключові питання для української освіти в цілому на найближчі десять років. Концепція розвитку освіти України на період 2015 – 2025 років буде затверджена після публічного обговорення. Проте й на цьому етапі зрозуміло, які реформи воно має намір просувати. Крім того, більша частина нововведень повинна бути впроваджена в найближчі два роки.
  • Як лікувати застуду та її симптоми? Поради фармацевта Як лікувати застуду та її симптоми? Поради фармацевта В осінньо-зимовий період не завжди вдається вберегти свій організм від застуди. Ті, кого підстерегла інфекція, намагаються якнайшвидше вилікуватися та повернутися до звичного ритму життя. Однак, не всі знають, як лікуватися правильно, дієво, і, що не менш важливо, безпечно.
  • Львів’ян перевірять на грамотність Львів’ян перевірять на грамотність У неділю, 9 листопада, з нагоди Дня української писемності та мови, мешканці Львова та області традиційно матимуть змогу написати радіодиктант.
  • 10 корисних сервісів Google, які не всім відомі 10 корисних сервісів Google, які не всім відомі Більшість користувачів знайомі з Google завдяки пошуковій системі та поштовому сервісу. Однак в арсеналі компанії є сотні менш відомих, але в той же час корисних продуктів.
  • МОЗ дозволив лікарям використовувати вакцини БЦЖ
МОЗ дозволив лікарям використовувати вакцини БЦЖ У зв’язку із набуттям чинності змін до ЗУ «Про лікарські засоби», лікарям дозволено використання вакцини БЦЖ, термін реєстрації якої закінчився у березні 2014 року.
  • Гудзяк в США оголосив старт збору коштів на розвиток УКУ
Гудзяк в США оголосив старт збору коштів на розвиток УКУ Під час благодійних вечорів у Торонто та Нью-Йорку 1-2 листопада президент Українського католицького університету владика Борис Ґудзяк офіційно оголосив кампанію збору коштів для завершення будівництва нового університетського містечка та розвитку нових навчальних і наукових програм Університету.
  • Де у Львові можна пройти курси домедичної підготовки? Адреси Де у Львові можна пройти курси домедичної підготовки? Адреси У Львові заклади охорони здоров’я проводять курси першої домедичної допомоги. Пропонуємо вам розклад та адреси, де їх проводять.
  • Успішну молодь запрошують на тиждень в Берлін. Як податись на конкурс Успішну молодь запрошують на тиждень в Берлін. Як податись на конкурс З 1 по 7 лютого 10 молодих українців віком від 16 до 18 років мають можливість відвідати Берлін і взяти участь у тренінговій програмі «Творці Європи». Головна мета тренінгів - це розкриття та реалізація потенціалу студентів. Проект створює середовище, яке дає можливість експериментувати та досягти успіху в розвитку сильних сторін, навичок і впевненості у собі.
  • Пологовий будинок на Мечнікова у Львові не прийматиме вагітних Пологовий будинок на Мечнікова у Львові не прийматиме вагітних З 4 по 25 листопада цього року міський комунальний пологовий будинок на вул.Мечнікова, 8 припиняє прийом пацієнток.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!