Новини
  • У Львові з’явилась початкова школа при гімназії Шептицького
  • Львів – другий в Україні за кількістю балів по ЗНО з іноземної мови Львів – другий в Україні за кількістю балів по ЗНО з іноземної мови Львівські абітурієнти – на другому місці в Україні за знанням іноземних мов. 13 дітей зі Львова змогли набрати найвищу кількість балів по ЗНО з іноземної мови. Загалом по всій Україні найвищий результат показали лише 87 учнів, 20 з яких – з Львівської області. На першому місці Київ – 24 випускники набрали вищий бал.
  • Новий ректор ЛНУ хоче навчати політичних журналістів Новий ректор ЛНУ хоче навчати політичних журналістів Новий ректор Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Мельник озвучив першочергові ідеї у реформуванні вишу. У планах – провести певні управлінські зміни в університеті та можливість відкриття в університеті нового напряму — політичної журналістики.
  • Чому не варто чекати зниження цін на ліки
Чому не варто чекати зниження цін на ліки Ціни на ліки в Україні почали зростати у зв’язку зі знеціненням гривні ще в кінці зими. У середньому вони зросли на 70%. Однак найближчим часом знижуватись ціни не будуть. Для цього потрібно, аби зміцнилась гривня та на державному рівні було прийнято відповідні стабілізуючі заходи.
  • 6 причин, чому немає деяких ліків у львівських аптеках 6 причин, чому немає деяких ліків у львівських аптеках На полицях аптек зараз не знайти значної кількості лікарських засобів. Від звичного «Фесталу», до більш специфічних, як, наприклад, засіб від підвищення артеріального тиску у вагітних. Чому в аптеках немає ліків, дізналось Tvoemisto.tv.
  • Львів Львів'ян закликають здати кров для поранених військових У Вiйськово-медичному клiнiчному центрi Захiдного регiону чекають на донорiв. Сюди привозять поранених пiд час антитерористичної операцiї на Донбасi вiйськовослужбовцiв. Лише за минулий тиждень лiтаком доставили близько 20 чоловiкiв у важкому станi.
  • Чого чекають аптекарі від нової влади
Чого чекають аптекарі від нової влади Фармацевтична галузь – одна з тих, яка на собі серйозно відчула стрибки курсу іноземної валюти та падіння гривні. Ціни на ліки за останні місяці зросли у деяких випадках на 70%, багато препаратів відсутні на полицях аптек – через перереєстрацію тощо.
  • Як не отруїтися грибами Як не отруїтися грибами Розпочався сезон грибів, через що збільшилась загроза отруєнь. Якщо ви збираєте гриби у лісі, додержуйтесь простих правил.
  • 5 порад, як визначити натуральний хліб 5 порад, як визначити натуральний хліб Згідно із нещодавно проведеним опитуванням 82% покупців хліба переживають про те, аби придбати справді натуральний і якісний продукт. Відтак, експерти ПАТ «Концерн Хлібпром» розповіли, як правильно обирати хліб і на що слід зважати при покупці.
  • Жіноча збірна з гандболу здобула путівку на ЧЄ-2014 Жіноча збірна з гандболу здобула путівку на ЧЄ-2014 Українська збірна із гандболу позмагається на континентальній першості, яка цьогоріч відбудеться у Хорватії та Угорщині.
  • Львів Львів'янам розкажуть, від чого залежать ціни на ліки 17 червня о 19:00 в ефірі Tvoemisto.tv буде директор Львівського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації Аптечна професійна асоціація України Олена Комарянська.
  • В університеті Франка американські професори читатимуть лекції В університеті Франка американські професори читатимуть лекції 17 червня у Львівському національному університеті імені Івана Франка стартує ХV Літній інститут з американознавства. Цьогоріч його тема – «Захищаючи різноманіття – Історія руху за громадянські права та права людини у США».
  • Чому не можна викидати батарейки у смітник
Чому не можна викидати батарейки у смітник Використані батарейки несуть загрозу довкіллю та здоров’ю людей. Тому їх не можна викидати у смітник, а потрібно здавати на утилізацію. Зокрема, у Львові вже розмістили 80 спеціалізованих контейнерів для збирання батарейок.
  • Сьогодні в ЛНУ ім. Івана Франка представлять нового ректора Сьогодні в ЛНУ ім. Івана Франка представлять нового ректора Сьогодні, 13 червня, у Львівському національному університеті імені Івана Франка на засіданні вченої ради представлять нового ректора Володимира Мельника.
  • Лише 4 озера на Львівщині мають паспорти СЕС Лише 4 озера на Львівщині мають паспорти СЕС Впродовж 2014 року обстежені з лабораторними дослідженнями та підписані паспорти лише чотирьох пляжів на Львівщині: бази відпочинку "Майдан" в селі Майдан, озера "Козацький хутір" у селі Модричі Дрогобицького району, став в лісовому господарстві "Бухта Вікінгів", став "Львівська швейцарія" в Пустомитівському районі.
  • На Львівщині побільшало випадків зараження гепатитом: як вберегтися? На Львівщині побільшало випадків зараження гепатитом: як вберегтися? Впродовж чотирьох місяців 2014 року на Львівщині зафіксовано ріст захворюваності на вірусний гепатит В та С: 76 випадків цього року у порівнянні з 48 випадками за аналогічним періодом 2013 року. Основні шляхи інфікування – статевий контакт з хворим на вірусний гепатит (26 випадків) та проведення косметологічних і перукарських послуг з використанням неякісно оброблених інструментів (14 випадків).
  • Експерти перевірили кефір: що ми п Експерти перевірили кефір: що ми п'ємо За результатами тестування п’ять з дев'яти кефірів українського виробництва отримали позитивні оцінки. Оцінку «відмінно» отримали кефіри «Біла лінія» та «Молокія». Ціни на цю продукцію не найвищі: 1,46 грн та 1,64 грн за 100 грам. Оцінку «добре» отримали «Добряна», «Простоквашино» та «Яготинський».
  • Львівських школярів на канікули запрошують на «Територію дружби» Львівських школярів на канікули запрошують на «Територію дружби» Цього тижня розпочала діяльність «Територія дружби» – осередок дозвілля на період канікул, яке організували дитячі клуби Шевченківського району.
  • У Львові триває ЗНО. Розклад У Львові триває ЗНО. Розклад У випускних класах навчальних закладів Львова триває державна підсумкова атестація. Окрім того, з 3 червня у школах розпочалось зовнішнє незалежне оцінювання.
  • Артеріальна гіпертензія: як її виявити і вберегтися? Артеріальна гіпертензія: як її виявити і вберегтися? Цьогоріч під час травневої акції з вимірювання артеріального тиску у населення, з метою раннього виявлення артеріальної гіпертензії було обстежено майже 75 тисяч львів'ян, з них вперше виявлено гіпертензію у 1833 осіб.
  • Кожна друга дитина у Львові має проблеми з зором Кожна друга дитина у Львові має проблеми з зором Кожна друга дитина у Львові має проблеми із зором. Про це свідчать результати обстеження, які провела до Міжнародного дня захисту дітей у Львові Асоціація дитячих офтальмологів України.
  • 9 препаратів, яких не знайти у львівських аптеках 9 препаратів, яких не знайти у львівських аптеках На полицях львівських аптек складно знайти деякі ліки. Причини їх відсутності – різні, в тому числі перебої з постачанням. Чого не слід шукати в аптеках, натомість запитувати провізора про замінники – дізналось tvoemisto.tv.
  • Ліки, яких з червня не буде в аптеках Львова. Перелік Ліки, яких з червня не буде в аптеках Львова. Перелік З червня в аптеках міста не буде у продажу значної кількості лікарських препаратів. Причина у тому, що для частини з них ще триває процедура реєстрації, а для решти термін реєстрації закінчується якраз в червні.
  • У Львові безкоштовно перевірятимуть зір у дітей У Львові безкоштовно перевірятимуть зір у дітей 1 червня об 11:00 у Львові розпочнеться доброчинна акція з профілактики проблем зору у дітей «Захистимо право дитини бачити!». Фахові офтальмологи за допомогою спеціального обладнання проведуть безкоштовне обстеження (скринінг) зору у дітей.
  • Два львівських виші – у десятці кращих університетів України Два львівських виші – у десятці кращих університетів України Дванадцять львівських виші потрапили до рейтингу українських університетів III–IV рівнів акредитації "Топ-200 Україна". Більше того, два львівських виші – НУ "Львівська політехніка" та ЛНУ ім. Івана Франка – у першій десятці.
  • У Львові фіксують випадки ботулізму: Як вберегтися? У Львові фіксують випадки ботулізму: Як вберегтися? За п’ять місяців цього року на ботулізм захворіло 12 осіб, в тому числі однорічна дитина. Всі потрапили до лікарні тому, що споживали небезпечні продукти домашнього консервування. Один чоловік від ураження ботулотоксином помер. Які ознаки ботулізму та як запобігти захворюванню розповідає лікар з гігієни харчування.
  • У Львові медики отримали обладнання для реанімобілів У Львові медики отримали обладнання для реанімобілів Медики Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримали оснащення для санітарного автотранспорту. Це – засоби для іммобілізації, термопокривала, реанімаційні сумки – загалом на суму у понад 50 тисяч гривень.
  • Дітям зі Львова пропонують відпочинок у Свіржі Дітям зі Львова пропонують відпочинок у Свіржі Діти віком від 7 до 17 років, які живуть та навчаються у Львові, з 1 до 21 червня можуть відпочивати у дитячому таборі «Дружба» у селі Свірж (Перемишлянський район, Львівська область).
  • У Львові відновили роботу всіх телефонів «швидкої» У Львові відновили роботу всіх телефонів «швидкої» У комунальній міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги у Львові відновили роботу всіх телефонів. Звертатись в лікарню можна за номерами телефонів, які працювали до ремонтних робіт.
  • Як почати реформи в медицині. 6 кроків від Ігоря Герича Як почати реформи в медицині. 6 кроків від Ігоря Герича Зміни в галузі охорони здоров’я в Україні – це один з найскладніших процесів. Він буде довготривалим, вважає доктор медичних наук, завідувач кафедри хірургії №1 ЛНМУ ім. Данила Галицького, колишній головний лікар Львівщини Ігор Герич.
  • Герич: Страхова медицина – це лише міф про нову якість Герич: Страхова медицина – це лише міф про нову якість Страхова медицина – це міф про нову якість медичних послуг, який творили в Україні роками. Як на мене, це – економіка медицини, а не її якість: просто гроші на функціонування галузі будуть приходити іншими шляхами, – вважає доктор медичних наук, завідувач кафедри хірургії №1 ЛНМУ ім. Данила Галицького, колишній головний лікар Львівщини Ігор Герич.
  • Львівщина перенасичена лікарями – 115% від потреби Львівщина перенасичена лікарями – 115% від потреби Львівська область перенасичена лікарями: забезпеченість області – приблизно 115%. Про це в ефірі tvoemisto.tv 20 травня повідомив доктор медичних наук, завідувач кафедри хірургії №1 ЛНМУ ім. Данила Галицького, колишній головний лікар Львівщини Ігор Герич.
  • Львів Львів'янам розкажуть, як позбутись хабарництва в медицині Сьогодні, 20 травня, о 19:00 в ефірі tvoemisto.tv буде доктор медичних наук, завідувач кафедри хірургії №1 ЛНМУ ім. Данила Галицького, колишній головний лікар Львівщини Ігор Герич.
  • У лікарні швидкої допомоги у Львові працює лише 4 телефони. Оновлено У лікарні швидкої допомоги у Львові працює лише 4 телефони. Оновлено У комунальній міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги наразі працюють тільки 4 телефони: приймальне відділення – 252-70-11; приймальна головного лікаря – 252-75-90; реанімаційне відділення – 252-75-40; травматичний пункт – 258-70-02, 252-75-94.
  • Понад 300 бігунів позмагаються у Львові на щорічному півмарафоні Понад 300 бігунів позмагаються у Львові на щорічному півмарафоні 18 травня у Львові відбудеться масовий забіг на традиційній дистанції – півмарафоні. До традиційних 21 кілометра цьогоріч додали також скорочений варіант пробігу на 7 кілометра.
  • На 22 медзаклади Львова припадає понад 600 комп На 22 медзаклади Львова припадає понад 600 комп'ютерів У 22 медзакладах Львова, які перебувають на балансі Львівської міськради, є понад 600 персональних комп’ютерів, які підключені до мережі інтернет та обладнані необхідним програмним забезпеченням. За словами начальника управління охорони здоров'я Володимира Зуба, така кількість ПК є достатньою. Водночас фахівці з інформатизації запевняють, що цих комп'ютерів не досить.
  • Львів Львів'янок закликають обстежувати молочні залози 5 випадків раку молочної залози (на ранній стадії) та 4 випадки, коли пацієнтки потребували дообстеження з підозрою на рак молочної залози, виявили під час традиційної профілактичної акції. В її межах мешканки Львівщини мали можливість пройти безкоштовне мамографічного обстеження.
  • У лікарнях Львова ще перебуває шестеро постраждалих на Майдані У лікарнях Львова ще перебуває шестеро постраждалих на Майдані Ще шестеро постраждалих під час Революції Гідності у Києві станом на 5 травня лікуються у закладах Львова.
  • У парках Львова з У парках Львова з'явилися кліщі. Як вберегтися Пік активності кліщів припадає на травень-червень та вересень-жовтень, а цьогоріч вони з’явилися вже на початку березня.
  • У Львові ліки від гіпертонії подорожчали вдвічі У Львові ліки від гіпертонії подорожчали вдвічі Депутати не виділили коштів на державну програму для гіпертоніків, що передбачала компенсацію 90% від вартості необхідних препаратів. Відтак, ліки від тиску подорожчали вдвічі.
  • Як уберегтися від кишкових інфекцій у теплу пору року Як уберегтися від кишкових інфекцій у теплу пору року З настанням теплої пори року зростає частота захворюваності гострими кишковими інфекціями (ГКІ). Відтак, львів’янам радять як можна їх уникнути.
  • Поради експерта: Чому львів Поради експерта: Чому львів'янам не слід боятися вакцинації Вакцинація на сьогодні є одним з найбільш безпечних та ефективних методів формування імунітетеу від життво небезпечних захворювань, вважає педіатр-імунолог, кандидат медичних наук Людмила Бобер.
  • За два тижні у 64 львів За два тижні у 64 львів'ян вперше діагностували глаукому У межах Всесвітнього дня боротьби з глаукомою з 31 березня по 11 квітня у Львові відбувались заходи щодо раннього виявлення і лікування цього захворювання. Загалом офтальмологи обстежили понад 4,5 тис. осіб, у 64-х з них вперше виявили глаукому.
  • У Львові побільшало хворих з кишковими інфекціями. Як запобігти цьому? У Львові побільшало хворих з кишковими інфекціями. Як запобігти цьому? У Львові зросла кількість хворих з гострими кишковими інфекціями. Так за перших три місяці 2014 року сумарна кількість гострих кишкових захворювань зросла в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 21,3%. Діти віком до 17 років становлять 60% від усіх хворих.
  • У Львові розкажуть, чому не варто боятись щеплень У Львові розкажуть, чому не варто боятись щеплень У Львові з 24 по 30 квітня відбудеться Всесвітній тиждень імунізації. Цю акцію проводять для популяризація імунізації, оскільки останнім часом чимало батьків почали відмовлятися від вакцинування дітей. Про це розповіла головний імунолог Львівщини Христина Ліщук.
  • Через курс валют ліки у Львові подорожчали наполовину Через курс валют ліки у Львові подорожчали наполовину Міністерство охорони здоров'я має суттєві проблеми із закупівлею ліків для потреб хворих.
  • Майданівці передали Львову новий кардіограф Майданівці передали Львову новий кардіограф Сьогодні активісти громадського об’єднання Швидка медична допомога Майдану передали у 2-гу комунальну міську поліклініку кардіограф, вартістю 31,5 тис грн.
  • Львів’яни зможуть безкоштовно обстежитися на рак шкіри Львів’яни зможуть безкоштовно обстежитися на рак шкіри З 21 до 25 квітня на Львівщині проходитимуть «Дні діагностики раку та меланоми шкіри».
  • У Львові з’явиться ще одна амбулаторія сімейної медицини У Львові з’явиться ще одна амбулаторія сімейної медицини У Львові на вул. Любінській, 94 на базі 5 міської клінічної лікарні відкриють амбулаторію сімейної медицини.
  • Прості поради львів Прості поради львів'янам щодо зміцненя імунітету навесні З настанням весняного тепла багато людей почувають себе сонними і дуже виснаженими.
  • Як львів’янину змінити сімейного лікаря Як львів’янину змінити сімейного лікаря Якщо львів’янин незадоволений кваліфікацією свого сімейного лікаря, він має право вибрати та заміни медика, який подає первинну медичну допомогу.
  • Пологовий на Батальній у Львові до літа не відкриють Пологовий на Батальній у Львові до літа не відкриють Будівельні роботи з реконструкції перинатального центру у Львові проводяться неналежним темпом. Третій корпус стоїть без покрівлі, залишаються недобудованими третій та четвертий поверхи, розібрані ліфтові шахти, відсутня вентиляція.
  • Медики Львова отримали нове авто Медики Львова отримали нове авто Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, що знаходиться на вулиці Дністерській, отримав у подарунок новий автомобіль.
  • Львів’янки зможуть пройти безкоштовне обстеження Львів’янки зможуть пройти безкоштовне обстеження Мешканки Львівщини зможуть безкоштовно пройти мамографічне обстеження.
  • Львів’ян закликають перевірити зір Львів’ян закликають перевірити зір У рамках Всесвітнього дня боротьби з глаукомою управління охорони здоров'я Львівської міської ради з 31 березня до 11 квітня 2014 року проводитиме заходи щодо раннього виявлення і лікування цього захворювання.
  • У львівських поліклініках побільшало пацієнтів У львівських поліклініках побільшало пацієнтів В останнi кiлька днiв у лiкарiв-кардiологiв Львова побільшало пацієнтів.
  • У Львові може перестати їздити Швидка допомога У Львові може перестати їздити Швидка допомога У Львівській області виникла загроза зриву надання медичної допомоги.
  • У Львові проведуть аудит поліклінік У Львові проведуть аудит поліклінік Сьогодні, 28 березня, відбулася робоча зустріч стоматологів з міським головою Львова Андрієм Садовим і директором департаменту гуманітарної політики ЛМР Олегом Березюком.
  • Як визначити оптимальну тривалість сну Як визначити оптимальну тривалість сну Між тим, скільки людина спиш, і рівнем її втоми, немає прямої залежності.
  • Куди львів’янам звертатися за психологічною допомогою. Контакти Куди львів’янам звертатися за психологічною допомогою. Контакти Психологи та соціальні працівники надають постраждалим на Майдані психологічну допомогу. Зокрема, створена мережа психологічних приймалень.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!