7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1885 0
У Львові тиждень із 23 по 29 грудня був насиченим. Пропонуємо згадати разом про важливі події у житті міста.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

Управління туризму Львівської міської ради оприлюднило дані про туризм у Львові. За рік до Львова приїхали 2,5 млн туристів.

Екскерівник ЛКП «Львівавтодор» та «Львівелектротранс» Олег Береза очолив Службу автомобільних доріг у Львівській області.

У Львові оновили програму святкувань на новий рік та Різдво. А в центрі Львова уже встановили різдвяну шопку.

Ліси у Рудному отримали статус заказника місцевого значення.

У Львові померли піаністка Етелла Чуприк і заслужений тренер України зі стрільби з лука Віктор Михайленко.

Президент звільнив із посади голови ЛОДА Маркіяна Мальського. Дуже швидко Кабмін погодив на посаду голови ЛОДА львівського бізнесмена Максима Козицького. Нового керівника отримало і управління юстиції у Львівській області.

Ремонти, рестраврації, будівництво

У Львові на вул. Олени Степанівни, 11 відреставрували дерев’яну браму. 

У центрі Львова, на вул. Руській, встановлюють нові боларди із вмонтованими камерами відеоспостереження. Тут їх буде два, а ще два встановлять на вул. Беринди, один – на вул. Братів Рогатинців.

Львівські активісти вийшли на акцію протесту проти заміни запобіжного заходу 5-м беркутівцям, підозрюваним у масових розстрілах активістів Майдану 20 лютого 2014 року.

Транспорт

Азербайджанський лоукостер Buta Airways запустила перший прямий рейс зі Львова до Баку.

Виконком не став розглядати питання про подорожчання проїзду у трамваях і тролейбусах, відклав це до наступного року.

Освіта, здоров’я та бізнес

У львівських школах стартували зимові канікули. А депутати затвердили бюджет розвитку Львова на 2020 рік.

Група компаній Dragon Capital уклала з Getin Holdings S.A.  угоду про придбання 100% акцій Ідея Банку (Україна) за 1,37 млрд грн. Стало відомо, хто і за скільки орендуватиме приміщення у львівській онкополіклініці на вул. Єфремова і скільки податків до міського бюджету сплатили львівські готелі.

На пункті пропуску «Краковець» запустили стаціонарний сканер для розмитнення вантажівок.

Нардепові від Львівщини Ярославу Дубневичу продовжили термін дії запобіжного заходу у справі про привласнення 93 млн грн. А оточення депутата Григорія Козловського отримало в оренду чергову земельну ділянку під забудову.

У Львові за підозрою у корупції затримали головного лікаря Чорнобильської лікарні Андрія Синюту. Потім його відпустили під заставу у 115 тис. грн, а у керівників семи медзакладів Львова провели обшуки.

Із кандидатів на посаду директора Охматдиту залишилась лише Олександра Бурда. Також стало відомо, хто претендує на інші посади гендиректорів обласних медзакладів.

Соціальні проєкти, благодйність, цікавинки

Зі Львова в Брюховичі поїхав традиційний новорічний ретро-потяг.

Точка зору: колонки

Дослідник Андрій Авраменко вважає, що через байдужість чи упередження до будь-чого радянського Львів та інші міста України ризикують втратити пам'ятки цілої епохи та розповідає, що роблять із таким спадком в інших містах світу.

Спецпроєкти та спецтеми Твого міста

На прикладі львівської школи №82 розповідаємо, як мала би працювати інклюзія у середній освіті в Україні.

Також розказуємо, як просто під час передноворічних клопотів стати благодійником і врятувати дитяче життя.

У розмові із керівницею управління екології ЛМР Олександрою Сладковою дізнавались, чому у Львові брудне повітря і як це виправити, чи відновлять у місті річки та озера, яким буде міський притулок для диких тварин та як місто керуватиме зеленими насадженнями (і чому качок не можна годувати хлібом).

Ми розбирались, чому з посади голови ЛОДА звільнили Маркіяна Мальського і яке завдання перед ним стояло.

Також ми поговорили з учасником Майдану та родинами загиблих Героїв Небесної сотні про те, що вони відчувають і думають після звільнення беркутівців та обміну їх на полонених.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!