7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2221 0
Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події, а для декого психологічно складним. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 10-16 серпня.
фото: Сашко Бажайкін, zaxid.net, alex-shutyuk.livejournal.com, mta.ua, dt.ua

фото: Сашко Бажайкін, zaxid.net, alex-shutyuk.livejournal.com, mta.ua, dt.ua

CityLife

У Львові хочуть, аби 2016-й проголосили роком Франка. Львів придбав унікальну машину, яка викорчовує пні. Восени у Львові відновить роботу дитсадок на Зубрівській. У центрі нашого міста встановили ще три неординарні велопарковки. Новий дитячий майданчик, спортивна зона, місце для коворкінгу – вже невдовзі саме такі локації з’являться в оновленому Парку культури та відпочинку імені Хмельницького. Уже за місяць, 9-13 вересня, у Львові пройде 22 Форум видавців і читачів. Організатори події розповіли про особливості заходів, які запланували цьогоріч. З’явились квитки на Форум видавців у Львові. Де придбати онлайн? У нашому місті блаштують ще один громадський простір. У Львові може кардинально змінитися проспект Чорновола. Львівські правоохоронці шукають водіїв, які збили дитину і пенсіонера.

 

Транспорт

Пропонуємо вам переглянути схеми руху нічних маршруток у Львові, оформлені у вигляді інфографіки. Через ремонтні роботи на проспекті Свободи (на ділянці від вулиці Гнатюка до вулиці Вороного), громадський транспорт, який курсує через центральну частину міста, змінюватиме маршрут. Львів’яни зможуть літати до Тель-Авіва прямими рейсами і взимку. Зі Львова курсуватиме ще один додатковий потяг.

 

Комуналка, ремонтні роботи

Де і чому у Львові немає гарячої води та коли її повернуть мешканцям. У різних частинах Львова продовжуються ремонтні роботи. Нагадуємо вам перелік вулиць та проспектів, які тимчасово є непроїзними. Завершилася реконструкція внутрішньоквартальної дороги по вулиці Патона у Залізничному районі. До 20 серпня частина вулиці Окуневського буде недоступна для проїзду. На проспекті Свободи покладуть «заховану» бруківку. Через брак коштів у Львові припинили ремонт проспекту Тараса Шевченка.

 

Реформи

В Україні ініціюють скасування трудових книжок. Пропонуємо вам інфографіку, яка детально пояснює, що чекає на українців після втілення такої ініціативи. Президент Петро Порошенко підписав закон про відкриття реєстрів власності рухомого та нерухомого майна. Дітей у садочках вчитимуть фінансової грамотності. Нова патрульна поліція вийде на вулиці Львова на тиждень раніше запланованої дати.

 

Соціальні проекти, конкурси

Благодійний фонд імені Кузьми Скрябіна та Львівська міська рада оголосили бліц-конкурс на проект облаштування інтерактивного громадського простору «Місце щасливих людей», який має з’явитись у Львові на пл. Олекси Гасина. У мережі набуває популярності студентська ініціатива «Чисті виші», яка вирішила боротися з корупцією та беззаконням у вищих навчальних закладах. Школа соціального підприємництва запрошує на навчання. Форум видавців пропонує любителям селфі та книжок взяти участь у конкурсі-квесті та виграти набір книжкових новинок. Кавовий фестиваль, який відбудеться у вересні, оголосив конкурс на дизайн офіційного горнятка. Львівські волонтери, які відбудовують Схід, потребують фінансової підтримки.

 

Корисності

Як львів’янам уберегтися від шуму та куди скаржитись. Як порозумітись із дитиною: 9 порад. Як надавати першу допомогу при опіках. «Довідник благоустрою дворів власними силами» надихне тих, хто турбується про свій життєвий простір та хоче його покращити. Як вберегти здоров’я при користуванні кондиціонером. Новий вид крадіжок у Львові: як вберегтися? Як стати донором крові: 10 порад. Як помити автомобіль у домашніх умовах. Що треба знати про кредитування для малого бізнесу: 11 порад від експерта. З’явилась онлайн-бібліотека шкільних підручників. Де завантажити? 80 найкращих українських книг останнього десятиліття.

 

Спецпроекти Tvoemisto.tv

Цього тижня >Tvoemisto.tv зателефонувало у «Бюро знахідок», щоб дізнатись та розповісти, як діяти львів’янам, які хочуть віднайти власну річ або ж повернути знайдену. У ніч із 12 на 13 серпня львів’яни мали нагоду на власні очі спостерігати метеорний дощ. Напередодні ми запитали у Мирослава Стоділки, заступника директора з наукової роботи астрономічної обсерваторії Франкового університету, у чому унікальність цього явища та як львів’янам найкраще за ним поспостерігати. Також ми звернулися до народних обранців, щоб розпитати їх, із чим і в який спосіб вони найчастіше допомагають своїм виборцям. А ще ми дізнавалися, як у Львові проходять «швидкі побачення». >Tvoemisto.tv зреферувало виступ із TED про те, як виховують дітей в Америці, Скандинавії, Азії, Нідерландах та Іспанії, а також розпитало фахівця в чому відмінність українського виховання. Окрім того, ми поцікавилися у «Львівської залізниці», як подорожувати залізницею із малюками. Фільм тижня у Львові: «Агенти А.Н.К.Л.». А для проекту «Куди поїхати на вихідні зі Львова» цього тижня ми обрали неймовірно гарну локацію – Свірзький замок.

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!