7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2311 0
Тиждень, що минув, уже став історією і був багатим на новини та події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 24-30 серпня.

CityLife

24 серпня Львів святкував 24-ту річницю з моменту проголошення Незалежності України, у місті відбувся парад оркестрів та виставка військової техніки. Із нагоди 24-ї річниці Незалежності України військовий капелан та настоятель Гарнізонного храму свв. апп. Петра та Павла о. Степан Сус отримав орден за заслуги ІІІ ступеня. Напередодні, у неділю, чотири сотні нових поліцейських урочисто склали присягу на вірність народу, але також встигли потрапили в перше ДТП. Читайте якими були перші дні нових патрульних у Львові, а також про те, як керівника патрульної поліції Львова Юрія Зозулю оштрафували за перевищення швидкості. Також у Львові презентували Саміт миру, а ще запрацював сервіс, який допоможе львів’янам відслідковувати порядок денний сесії ЛМР і реагувати на питання, що їх зацікавили.У Львові планують створити проект «Креативного кварталу». А на вулиці Стефаника збудували грандіозну інсталяцію «Градирня мистецтва». На Форумі видавців у вересні представлять художній роман про оборону Донецького аеропорту кореспондента Los Angeles Times Сергій Лойко, також на Дитячому форумі вперше відбудеться музейно-видавничий квест. 28 серпня християни святкували Успіння Пресвятої Богородиці. За традицією східної церкви, свято Успіння належить до переліку дванадцяти найбільших свят церковного року. Із вересня у львівському Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини працюватиме гурток із вивчення кримськотатарської мови та культури. Реал та ПСЖ приїдуть до Львова на матчі Ліги чемпіонів. А ще невдовзі Львів вкотре прийматиме один із найбільших українських фестивалів «Країну мрій». У суботу Генеральна прокуратура України викликала на допит лідера партії «Самопоміч», мера Львова Андрія Садового у якості свідка, який напередодні заявив про спробу підкупу депутатів його політсили. У Львові більшість загальноосвітніх навчальних закладів свято першого дзвоника проводитимуть на шкільних подвір’ях. Декілька навчальних закладів запланували проведення заходу у храмах та церквах, які знаходяться поблизу шкіл.

Транспорт

У Львові у зв’язку із завершенням ремонтних робіт на вул. Зеленій, тролейбус №11 відновлює рух за звичним маршрутом. У місті відкриють тимчасову автостанцію на Городоцькій. А на матч між збірними України та Білорусі з футболу 5 вересня до Львова пустять додатковий потяг з Києва. Авіакомпанії отримали нові маршрути з львівського аеропорту.

Комуналка, ремонтні роботи

Ремонт проспекту Свободи та вулиці Лисенка відбувається згідно з графіком, завершити планують до жовтня. Як візуально виглядатиме просп. Чорновола після реконструкції, що у Львові відреставрують найближчим часом, читайте також про те, як у місті будівництво нових трамвайних колій та ремонт існуючих відбувається з урахування потреб людей з обмеженими можливостями. Нагадаємо також, що у Львові після тривалої перерви ремонтні роботи на дорозі державного значення Львів-Радехів-Луцьк знову відновили.

Реформи

ЗНО для випускників минулих років має бути платним, переконані в Львівському регіональному центрі оцінювання якості освіти. Узимку у домівках українців планують знизити температуру в житлових приміщеннях в опалювальний період з 18°С до 16°С. А Міністерство соціальної політики України Мінсоцполітики готує нові бланки для оформлення субсидії. Читайте також про те, як довго іноземці можуть перебувати на території України. Державну службу зайнятості в Україні ліквідують, а замість неї буде Національне агентство із комплексних послуг безробітним. В Україні можлива сьома хвиля мобілізації.

Соціальні проекти, конкурси

У Львові шукають координатора проекту «Громади в дії». З 25 до 29 серпня у місті відбувся просвітницький проект «Дні модернізму у Ратуші: архітектура, урбаністичні візії, спадщина», а ше визначили переможців конкурсу кінопроектів. Три проекти фільмів із 45 заявок, що були подані на конкурс, отримають повне або часткове фінансування.Соціальна банківська ID-картка з унікальний дизайном та фото власника тепер буде в кожного львів’янина-учасника АТО. У Львові також виділили додаткові кошти для будівництва будинку для учасників АТО. Оголошено всеукраїнський конкурс серед громад на встановлення інклюзивного дитячого майданчика. 1 вересня почне роботу перша та унікальна для Львівщини «гаряча лінія» підтримки грудного вигодовування. А ще львів’ян запрошують долучатися 19 вересня до впорядкування Поморянського замку.

Корисності

Де можна переглянути серію патріотичних та цікавих мультиків про Україну, які можуть допомогти батькам розповісти дітлахам про винаходи українців, а також кілька порад від спеціалістів напередодні шкільного сезону про те, як правильно вибрати шкільний наплечник для дитини. В Україні створено платформу, де можна онлайн дізнатися про спортмайданчики та гуртки міст та обрати спортивні заняття до душі. А ще британська фірма Intelligent Energy заявила, що їй вдалося розробити акумулятор, що дозволяє iPhone 6 протягом тижня працювати без підзарядки. 37 сайтів для навчання онлайн. У Львові доступна пластична хірургія європейської якості. Дізнавайтеся більше про базові права у користуванні залізницею в Україні. 10 дитячих книжок про Україну для сімейного читання.

Спецпроекти Tvoemisto.tv

У мережі з’явилося унікальне відео з Дня незалежності, у своєму новому ролику продакшн-студія Tvoemisto.tv зафіксували святкування 24-ї річниці Незалежності України у Львові. Ми завершили опитування «Чим може пишатися Львів із часів Незалежності?» в контексті розвитку міста та архітектури. Для голосування було обрано нерепрезентативну вибірку пам’ятників, зведених у часі незалежної України у Львові.За результатами голосування наші читачі обирали найвартісніші пам’ятник, будівлю, подію, локацію із новим життям, якими варто пишатися. А також – головну невирішену проблему сучасного Львова, пам’ятку, яку треба рятувати, та пріоритетну сферу діяльності, яку варто розвивати у Львові. Історик, публіцист, професор УКУ Ярослав Грицак розповів Tvoemisto.tv про те, як треба розвиватися Львову.

 Tvoemisto.tv започатковує спецпроект «Іноземці Твого міста», аби показати, чим сучасний Львів приваблює тих, які переїздять сюди жити з інших країн, у чому іноземці-львів’яни себе тут віднаходять та про що мріють.  Американець італійського походження, одіозний Луіджі Скіаво вже понад чотири роки живе у Львові, викладає англійську, мріє про міський скейт-парк і не збирається покидати місто. 27 серпня Богдану Ступці було би 74, Tvoemisto.tv пропонує переглянути три відеопослання від актора. Фільм тижня у Львові: «128 ударів серця на хвилину». А для проекту «Куди поїхати на вихідні зі Львова» цього тижня ми обрали музей під відкритим небом, місто, яке було резиденцією польського короля – Жовкву.

Підготувала Оксана Антонів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!